Intresset för kryptovalutor har växt mycket den senaste tiden och förutom Bitcoin finns det idag en rad olika valutor, såsom Ethereum och NEM. Dessa kan både köpas och säljas via diverse webbplatser, varav en är Coincheck som är en av Japans största marknader för detta.

Mot slutet av förra veckan meddelade Coincheck att de temporärt stängt av möjligheten att ta ut kryptovalutan NEM. Kort därefter bekräftade företaget att anledningen till detta var att NEM till ett värde av 530 miljoner USD, motsvarande 4,2 miljarder kronor, försvunnit efter ett intrång. Dessa fanns i en så kallad hot wallet, vilken är uppkopplad mot internet och därmed mottaglig för utomstående attacker.

Nu meddelar även Coincheck att de kommer återbetala alla 260 000 användare som påverkats av intrånget. Dessa kommer få tillbaka motsvarande summa i japanska yen, men exakt var dessa pengar kommer ifrån och hur återbetalningen ska gå till är ännu okänt.

Detta är en av flera attacker som uppmärksammats på senare tid, då bland annat Nicehash nyligen hackades. Vid detta intrång stals cirka 4 700 Bitcoin vilka då var värda 540 miljoner kronor.