Tidigare under året upptäcktes ett säkerhetshål i Nintendos spelkonsol Switch, vilket öppnade upp för skräddarsydd mjukvara samt fusk i spel. Säkerhetshålet finns i systemkretsen Tegra X1 som används i enheten, vilket innebär att det inte kan täppas till på mjukvarunivå utan kräver en revision av hårdvaran.

Via forumet Resetera rapporteras det nu att Nintendo gjort en uppdatering av hårdvaran med en ny systemkrets, och att dessa redan börjat dyka upp i butiker. Enligt uppgift kommer dock enheterna med en äldre version av konsolens mjukvara, som fortfarande har säkerhetshål som kan utnyttjas.

För de användare som vill använda emulatorer och liknande rekommenderas det därför att inte uppdatera till den senaste versionen av mjukvaran, då den kommer med åtgärder som täpper till säkerhetshålen. Det som åtgärdats med den nya hårdvaran är möjligheten att starta enheten i så kallat recovery mode, som är tänkt för återställa trasiga enheter men kan även användas för att ladda in annan mjukvara.

Nintendo uppges även göra ytterligare en revision av hårdvaran senare under året, med en ny version Switch som går under kodnamnet Mariko. Det är ännu okänt vad det handlar om för uppdateringar, men det talas bland annat om en snabbare systemkrets samt 8 GB primärminne, upp från nuvarande 4 GB.