I september lanserade Nvidia sin nya generation grafikkort, där arkitekturen Turing huserar under huven. Paradnumren stavas hårdvaruaccelererad ray tracing, dedikerade komponenter för maskininlärning, hög minnesbandbredd tack vare nya GDDR6-minnen och slutligen uppdaterade SM-kluster.

Kort efter lansering rapporterade vissa användare om bekymmer med blåskärmar och stabilitetsproblem, där det visade sig att skärmen kunde vara boven i dramat. Men nu bekräftar Nvidia via bolagets forum att så inte är fallet, utan att bolaget haft problem med tillverkningen för de första Geforce RTX 2080 Ti-korten.

Konkret betyder detta att kretskort sluppit igenom kvalitetskontrollen trots att de inte höll måttet, vilket i sin tur leder till stabilitetsproblem av de slag som uppdagats med krascher och grafiska artefakter. Nämnvärt är att Nvidia specifikt tar upp Founders Edition, då modeller från partnertillverkare ofta kör skräddarsydda kretskort.

Nvidia uppmanar alla användare som stött på problem att ta kontakt med företagets support för att få sitt defekta grafikkort utbytt.

Har du upplevt några liknande problem med ditt Geforce RTX 2080 Ti, eller annat kort ur RTX 2000-serien?