Till hösten fyller Geforce RTX 3000-serien två år och den efterträdande RTX 4000-serien "Ada Lovelace" står därför i farstun och stampar. Uppgifterna kring de kommande grafikkorten haglar tätt, både när det gäller specifikationer, effektuttag och lansering. När det gäller det senare talade rykten nyligen för att toppkortet RTX 4090 ser dagens ljus i augusti, följt av RTX 4080 och RTX 4070 i september respektive oktober.

Nu skriver Videocardz att Nvidia beslutat att skjuta lanseringen en månad, vilket alltså översätts till grafikkortslanseringar i september, oktober samt november. Enligt Videocardz har flera branschkontakter bekräftat att det handlar om just en månad, men tilläggas bör att dessa tidpunkter inte överensstämmer med Wccftechs rapport från förra veckan. Tekniksajten menade då att lansering sker i oktober, november respektive december.

Hur som helst syns enighet när det kommer till en försenad Geforce RTX 4000-serie. Med tanke på något färskare uppgifter och understöd från branschen är det också mer troligt att september, oktober samt november ligger närmare sanningen. Det är i skrivande stund oklart om de tre produkterna presenteras vid tre olika tillfällen, eller om Nvidia river av plåstret någon gång innan RTX 4090-lanseringen.

Innan Geforce RTX 4000-serien intar scenen ska Nvidia utöka budgetsegmentet med ännu en produkt, nämligen "Turing"-baserade GTX 1630 – enligt uppgift en konkurrent till AMD Radeon RX 6400 och ersättare till åldrande GTX 1050 Ti. Videocardz rapporterar att denna modell skulle ha lanserats under nästa vecka, men att Nvidia dragit i handbromsen till följd av svårigheter att komma över tillräckliga volymer av vissa komponenter. Det nya lanseringsdatumet är för närvarande okänt.