Mitt år inleddes starkt med resa till CES, där vi fick se alla möjliga olika produkter som är på ingång. Och Vegas-resan följdes upp av planering, planering och mer planering. Mer specifikt stakades ett årsschema för alla spännande nyheter och ungefär när de kan tänkas anlända. Att veta vad som komma skall är såklart viktigt och bra på många vis, men det ställer även till för köpsuget.

Jag älskar nya prylar. Det har jag gjort länge, och det växte troligtvis fram i tidig ålder när jag exalterat bläddrade i leksakskataloger för att reka vilka nya Batman-leksaker som gick att köpa. Det var en enklare tid och allt flådigt som visades på TV och i reklamblad fanns tillgängligt. Det behövdes bara en kort resa till leksaksbutiken för att kunna lägga vantarna på den nya tjofräsen jag suktat efter.

Prylälskandet är troligtvis en stor faktor till vad det blev för karriär. I tio år har jag jobbat med att skriva om saker och ting, prylar och mojänger, hårdvara, mjukvara och allt där i mellan. Med jobbet blev företagens lanseringsmönster mer klara och det dröjde inte länge innan årets schema kunde sättas upp utan att faktiskt ha någon officiell släppinformation till hands. Samsung lanserar telefonen kring januari och Apple i september. LG och Samsung rullar ut årets TV-apparater under våren. Sen har vi AMD och Nvidia som lanserar nya grafikkort typ vartannat år.

...det blir någon slags katt- och råtta-lek mellan köpviljan och det sunda förnuftet

Helt oförutsägbart är det inte och med schemat satt är blir det lätt att pricka in när man ska köpa produkter, eller kanske rättare sagt när man kan. Innan företag uppdaterar produktserier brukar den tidigare generationen erbjudas till ett lägre pris, vilket är snällt för plånboken. Men prylgalningen i mig suktar efter det senaste och det blir någon slags katt- och råtta-lek mellan köpviljan och det sunda förnuftet.

Prylgalne Rock'n'roll-Adde skriker efter det senaste, medan eftertänksamma André med blicken framåt vill avvakta. "Ah, men hörru, nästa pryl släpps ju snart. Chilla lite och köp den i stället". Och sådär går tankarna. Om och om igen.

I slutändan står jag ofta där helt utan någon ny pryl istället. För nästa version är runt hörnet. Den där perfekt specade skärmen. Tangentbordet med helt rätt klickkänsla. Hörlurarna med perfekt ljudbild. För det kommer ju vara så mycket bättre. Eller?