Duckduckgo, som förmodligen är mest kända för sin integritetsfokuserade sökmotor, gör nu sin webbläsare till Windows tillgänglig i öppen beta. Sedan tidigare finns webbläsaren även ute till IOS- och Android-enheter samt till Mac.

Duckduckgos webbläsare kan automatiskt hoppa över popup-fönster för cookie-inställningar och samtycke genom att välja de högsta integritetsinställningarna åt användaren. Den blockerar även automatiskt tredjepartscookies och spårare som samlar in och säljer användardata.

Utöver det har webbläsaren även flera andra verktyg:

  • En egen Youtube-spelare, Duck Player, som blockerar annonser och gör så att videor som användaren ser inte påverkar vilka videor som rekommenderas på sajten.

  • Kryptering som ska se till att fler webbplatser och deras länkar är krypterade jämfört med andra webbläsare

  • En Fire-knapp som kan radera den senaste webbläsardatan med en tryckning. Den som vill kan också Fire-skydda utvalda webbplatser.

Slutligen finns också ett mejlskydd som gör det möjligt för användare att gömma sin mejl genom att istället använda en unik "@duck.com"-adress exempelvis vid registreringar online. Nya användare intresserade av Duckduckgo kan importera bokmärken och lösenord från andra webbläsare och lösenordshanterare.

Är du sugen på att testa Duckduckgos webbläsare till Windows?