Permalänk
Medlem

Solklart val för den seriösa gamern...

http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=2241

Visa signatur

i7 12700, 3080 ti, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Permalänk
Skrivet av j3n5:

Jag kör Mionix NAOS 5000 och är nöjd. Har haft en razer mus, och jag säger det, aldrig mer. Plastig och gick sönder efter 6 månaders användning, började dubbelklicka, glapp i kabeln också. Har bara hört dåligt av razer av mina vänner (förutom de som är insnöade razer fans och bara köper nytt då de går sönder)

Våga vägra Razer!

*edit

Sen tycker jag det är roligt att sponsra ett svenskt företag, alltid kul med konkurrens. (att musen är underbar är positivt)

G400 är inte heller ett dåligt val.

Skrivet av JDM:

Mionix naos är grymt bekväm och bra. 5000 / 8200

Skrivet av sKRUVARN:

G400 passar väldigt bra till palmgripp (beror förstås på handstorlek, imo så passar den större händer lite bättre). Har inte provat Taipan men den ser inte speciellt skön att palmgrippa om man tittar på bilderna, dels för att den ser helt symmetrisk ut sen ser den även väldigt platt ut på ovansidan så kan inte tänka mig att den ligger speciellt bra i handen. Av erfarenhet av andra möss så är symmetriska möss som man kan använda både i höger å vänster hand aldrig speciellt sköna att palmgrippa.

Ingen här kan veta vad du kommer tycka är en skön mus så du lär nog åka å prova i vilket fall som helst. Det viktiga är att du kollar upp innan vilka modeller som har en bra sensor och som inte verkar vara extra drabbade av produktionsproblem eller har tydliga design fel, sen är det bara att välja den som ser skönast ut om du nu inte orkar åka å prova.

Skrivet av Saven:

har fortfarande inte hittat någon mus som är bättre än intelli microsoft 3.0 =(

Skrivet av Buzz996:

har razer mamban, fast inte den versionen, utan den innan och jag kan säga den är riktigt bra, stor, snygg, har egen programvara, en dock, både trådad och trådlös (vilket är skönt faktiskt, för när man har tråden i så kan det kännas att det dras i musen) och det laggar inget heller, musen är sjuk... Och dom som säger att man betalar för märket, det är inte så, har testat andra möss och dom är plastiga jämfört med den här, det här känns bättre i handen, inte plastigt iaf

EDIT: kommer nog bli ett krig här snart

Skrivet av Jepps18:

Skulle säga att Razer Ouroboros är en väldigt bra mus, värt pengarna tycker jag med många olika grepp och positions justeringar.

http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-ouroboros

http://www.inet.se/produkt/6606459/razer-ouroboros-wireless-g...

Skrivet av skibbetyskott:
Skrivet av Freddemann:

Använder själv en Razer Naga, jag spelar inte så mycket mmorpg längre men musen är fortfarande lätt den bästa jag har använt.
Rekommenderat polare den också och dom säger också att det är den bästa musen dom någonsin har haft.

Skrivet av MarcusNO:

Titeln på denna tråd är skrattretande.

Skrivet av LeVvE:

Spaceship ready for landing!

Skrivet av Mordrana:

naos 5000 eller den nya 8200.. best shit around

Skrivet av Wifi:

Någon från Logitech, förslagsvis G400!

Skrivet av zeddiz:

Qpads mus är jävligt skön, skulle INTE rekommendera den om du har mycket handsvett dock då den har en tendens att bli ruskigt hal!

Skrivet av TiasE:

Största problemet är att alla har olika defination av vad som är bra, en del har en mus för 300kr som det kommer dröja många år innan de byter ut just för att den är skönast/bäst för just den personen, andra har en mus för 1000kr+ och säger samma sak där.
Personligen kör jag på en Logitech MX1100 som är såpass gammal att den inte ens går att köpa längre och lär inte köpa ny förens denna är obrukbar då den passar mig perfekt.

Skrivet av ronz:

Jag säger Naos 5000 då det är helt klart skönaste och snyggaste musen enligt mig

Skrivet av _MmattiasS_:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=386800 Skulle jag köpa. Inte för att den har coola lapor, utan för att den (och Deatthadder som har samma yttre) är den skönaste musen jag någonsin har använt. Kommer ta många år innan jag köper något annat

Skrivet av Worstever:

Lol var inte så jag mena.
Tänkte mer på att jag vill ha den bästa musen jag kan få, prestanda före pris och då vill jag inte ha en mus för 299 om det finns bättre för 799 för jag vill ha så bra och snygg som möjligt och priset spelar ingen som helst roll.

Skrivet av kenny88g:

Lägg ner ditt snack om att du har så mkt pengar. Ingen bryr sig om att du nyss fått veckopeng av mamma. Och ett tips, dom som snackar om att dom har så mkt brukar va dom som inte har de. Önska dig en mus i julklapp så slipper du spendera dina sista slantar.

God Jul och hälsa mamma:)

Skrivet av Nivity:

Dom första G400 hade prediction precis som MX518 etc, senare så tog dom bort prediction helt ifrån G400.
Så köpte man en G400 nära launch så har man prediction antagligen, inte så svårt att testa, öppna paint och dra raka linjer.

Skrivet av Extrapaj:

Är det sant att G400 sensors är utan prediction? Provade den hos en vän nämligen och den kändes riktigt skum, lite som att den mjukade upp rörelserna.

Skrivet av Nivity:

Ja ditt namn gör sig rätt iaf Kanske ska prova knapparna på din G500

G400 har en bättre sensor.

Skrivet av Blackbird_CaD_:

Seriöst? Tryck på knappen på musens ovansida så har du ett scrollhjul med hack?

Skrivet av Romoes:

Finns en massa bra länkade möss i tråden meninnan du bestämmer dig tycker jag att du ska dra iväg till media markt eller dylikt och klämma o känna lite på mössen där innan du bestämmer dig

Skrivet av Mindfighter:

+1 verkligen skön!

Skrivet av Xenoz:

Fast nu var det inte möss på 1500, var det ?

Och bara för att den är "obekväm" enligt dig så gäller inte desamma för 7,000,000,000 människor på jorden.

Skrivet av JesperT:

Rörelsesensorn i G400 lär vara avsevärt bättre än den i G500.
Men sedan så kan det ju finnas annat, som du tar upp, som man kan tycka talar till G500:ans fördel.

Skrivet av Balls Of Steel:

Köpte denna för ett tag sedan tag sedan och är väldigt nöjd. http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-taipan

Skrivet av Extrapaj:
Skrivet av Worstever:
Skrivet av lacrits:

Steelseries Sensei

Skrivet av amius:

Vill du ha stöd för ring och lillfinger? I så fall så rekommenderar jag Mionix Naos 5000/8200. Om inte, så rekommenderar jag valfri Steelseries.

Skrivet av Massy:

DPI är kort och gott hur pass känslig lasern/optiken är. DPI = Dots per inch, dvs hur många pixlar pekaren rör sig per inch(2.54 cm) du rör musen.

Skrivet av Pejnar:

Kan rekomendera qpad m5. Ligger feting bra i handen. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=493969

Skrivet av Reyintaz:

Ja och nej

Sitter med den själv och är ganska nöjd med hur den känns och presterar, men måste understrycka att jag vet inte riktigt vad de har gjort med sidoknapparna.

Hur jag än gör, så kan jag aldrig skapa "egna" knappar, utan måste simulera en annan funktion, page back or forward eller liknande. Dock så verkar det absolut inte gå att binda (med page back and forward) till t ex BF3. Så måste simulera en tangent på tangentbordet för att binda musen. *sadface*

De främre sidoknapparna sitter också lite för långt fram för mig själv.

En mus som jag skulle vilja testa (och som jag tror är grym) är Thermaltakes Level 10 mus ( http://www.theverge.com/2012/6/4/3062342/thermaltake-level-10... )

Skrivet av Yooriitzz:

Qpad 5k?
Valfri X7? Billiga men Så SJUKT BRA!
Corsair?
Cooler Master?

Skrivet av Skuggan74:

Trådad är alltid bäst, men slänger med en trödlös ändå ifall att. Dessa möss är nog det bästa du kan, och ligger inom din budget.

Vit:
http://www.inet.se/produkt/6606270/cyborg-r-a-t-7-contagion-g...

Svart:
http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...

Lirar du MMO är det denna du ska då den har fler knappar:
http://www.inet.se/produkt/6606318/cyborg-r-a-t-7-mmo-gaming-...

Svart trådlös:
http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...

Skrivet av amius:

Bara för att han har en budget på 1500 betyder det inte att den måste kosta det, och den musen är den obekvämaste jag någonsin spelat med, så det är nog knappast hans "bästa val".

Skrivet av mrbrix:

Jag tror att dom menar hur den ligger i handen och placeringen av sidoknapparna. Det kan vara skönt att ha ett stöd för lillfingret för det kan lätt fastna mellan musen och mattan.
Det kan vara skillnad mellan liv och död om ditt lillfinger sinkar din musrörelse.
Vissa gillar inte när musen är för stor eller tvärtom. På vissa möss så kan man ändra på sidoknapparnas läge antingen fram eller tillbaka.

Skrivet av daikai1:

Jag skulle nog köpt en mionix naos eller qpad 5k laser.

Skrivet av Skuggan74:

Skönaste jag provat alla kategorier.
Och två av dom ligger långt under hans budget, och nu valde jag att visa honom dessa just på grund av att hans topic säger fet budget.

Skrivet av Xeno88:

G400 såklart.

Skrivet av Newklear:

Palm grip när du har hela handflatan och fingrarna mot musen, claw grip när du håller musen mer "löst"...
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXVUQ9o...

Den ena är dyrare än nödvändigt för att den är trådlös, den andra för att den är ambidextriös. Gillar du stilen på dem kanske du ska ta dig en titt på Razer Deathadder.

Skrivet av Reyintaz:

Mamban är bra, och går att köra trådat också. Dock så är det razer vilket oftast har ett negativt intryck på den ekonomiska livslängden (och även den tekniska livslängden)

Skrivet av JesperT:

Finns en hel del liknande trådar, så ett bra tips är att kolla igenom dem.

Hursomhelst, dyrast behöver verkligen inte betyda bäst i musvärlden.
Pratar vi om hur bra rörelsesensorn är så brukar de som är insatta säga att G400 är en av de bästa (om inte allra bäst) trots sitt låga pris på 200-300 spänn.
De flesta möss, speciellt lasermössen, lider oftast av diverse buggar och opålitligheter i sensorn såsom inbyggd positiv och negativ musacceleration som inte går att få bort.
Några av de fåtal möss idag som anses ha felfri och bra sensor är G400, Deathadder (gamla optiska. Deathadder respawn är jag osäker på), Deathadder 2013 edition, CM storm, Vissa Zowiemöss.
Generellt verkar optiska sensorer fortfarande vara de som är att föredra när det gäller rent teknisk prestanda.

Sedan så beror det på hur kräsen du är. En stor majoritet av alla spelare kör med möss med buggar i sensorn, men är jättenöjda ändå.
G400 verkar vara ett populärt val bland många FPS spelare på hög nivå. Sedan beror det givetvis också på om man gillar formen eller inte. Trivs man inte med den spelar det ingen roll om sensorn är världens bästa.
Naos mössen och Qpad 5K mössen är definitivt bäst utformade efter handen och är därmed väldigt sköna för de som lägger hela handen på musen.
Naosen kan dock vara lite svår att lyfta snabbt över musmatten pga att den inte har några greppkanter (har en sådan själv).

Razer Mamba som nämndes tidigare i tråden är inte att rekommendera. Den är svindyr och avsevärt sämre än de flesta möss som kostar hälften så mycket. Dock är jag lite osäker på 2012 år edition och vilka förbättringar som den medfört. Bland trådlösa möss är den säkert helt ok.

Det är bla på grund av lillfingerfåran som jag en gång valde bort Qpad 5K.
När man inte har någon kontakt med musmattan är det svårare (iallafall för mig) att få en uppfattning om hur långt man rör musen.
Det kan också betyda skillnaden mellan liv och död i ett spel.
Själv har jag inte lillfingret i närheten av musen utan en bit ut för att känna av rörelserna.
Så det hela är lite av en smaksak.

Skrivet av Sh1ft21:

http://www.netonnet.se/art/dator/gaming/comp/gamingmss/saitek...

eller

http://www.netonnet.se/art/dator/gaming/comp/gamingmss/saitek...

beroende på om du vill ha trådlös eller icke, jag har den trådlösa och det fungerar perfekt och har aldrig haft något krångel
!

Skrivet av Blackbird_CaD_:

En fet budget för en mus, det var som fan.
Inga supersaker för över 1500 kr? Ajdå det utesluter 90% av alla möss.

/ironi off

Jag skulle rekommendera den skönaste och mest ergonomiska musen på planeten, nämligen valfri modell ur Mionix Naos serien.

Skrivet av Thompaam:

G400. Väldigt bra mus.

Skrivet av biorrith:

Först kom MX500, sen MX510, MX518. Nu heter den G400, och den är fortfarande kung!

Skrivet av KingCobra:

Nix, först hette den Logitech wingman gaming mouse http://www.firingsquad.com/hardware/wingmanmouse/page2.asp sen kom det laser skräp osv. BTW har aldrig haft en bättree mus än den, iaf inte om man skall gå på känslan. Vänster musknapp var verkligen en "I win button" i CS Nackdelen var att man fick rengöra rullarna och kulan ofta.

Skrivet av Oteknisk:

Jag har G500 och är nöjd, mycket knappar, skön i handen, anpassningsbar vikt, det enda negativa tycker jag är scrollhjulet som är friktionsfritt och gärna vill scrolla för mycket/långt i spel. varför är G400 mer rekommenderad?

Skrivet av kenny88g:

Ne de ser vi inte? Och för att köpa en mus i toppskiktet så behöver man inte ha så stor budget vilket som. En dags jobb och man kan köpa i princip vilken mus man vill!

God Jul

Rösta där uppa tack
God jul BTW

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Medlem

Zowie, vilken som helst beroende på storlek och form, men alla är grymt bra

Permalänk
Medlem
Skrivet av Worstever:

Rösta där uppa tack
God jul BTW

Å gud nej, hur ska nån annan kunna veta vilken mus som passar dina händer? Taipan är som sagt inte ens en palmgripp mus. De flesta av de där mössen är bra så bara att välja den som ser skönast ut eller åk och prova, det ända röstningen kommer säga är vilken mus som är populärast, tror inte direkt många kommer läsa tråden å undra vilken som är bäst för dig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Worstever:

Rösta där uppa tack
God jul BTW

Du har inte lust att sluta citera hela tråden? Rätt jobbigt.

God Jul!!

Permalänk
Medlem

Varför inte en X7?

Visa signatur

Aspirerande Nätverk- och Sysadmin
Ryzen 5 1600|Hd 7950|16 GB RAM|
"Går det att installera Linux på den här brödrosten?"

Permalänk
Skrivet av Yooriitzz:

Varför inte en X7?

x7?

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Medlem

KAN DU GÄRNA GÖRA LITE LÄNGRE CITAT?

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305

Permalänk
Avstängd

Har du stor eller liten hand?

Razer har bara små möss, varenda en jag haft har varit för liten. Razer Naga är ett skämt, får ju kramp i tummen av knapparna som sitter så tätt ihop att man måste känna sig framoch då är det snabbare att trycka på en tangent på tangentbordet. Folk köper Razer för att dom är snygga, men dom saknar kvalitet och funktionalitet.

RAT 7 är en väldigt bra mus som slår alla på fingrarna om du har större hand än en liten tonårsflicka.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Skuggan74:

Har du stor eller liten hand?

Razer har bara små möss, varenda en jag haft har varit för liten. Razer Naga är ett skämt, får ju kramp i tummen av knapparna som sitter så tätt ihop att man måste känna sig framoch då är det snabbare att trycka på en tangent på tangentbordet. Folk köper Razer för att dom är snygga, men dom saknar kvalitet och funktionalitet.

RAT 7 är en väldigt bra mus som slår alla på fingrarna om du har större hand än en liten tonårsflicka.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är 15 år så har normal storlek xD Nädå, men inte så stora och inte jättesmåp heller.
Hade nog köpt en Naos 500/8200 men jag är lite osäker på såna som har stöd för ring och lillfinger också, vill gärna ha de fingrarna på musmattan för att känna när den tar slut osv.
har testat kontorsmusar som har stöd för ring och lillfinger och jag tycker dem känns lite klumpiga :/

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Worstever:

Rösta där uppa tack
God jul BTW

Folk röstar på den musen dom redan har och dessutom har dom flesta på detta forum inte råd med en mus för närmare 1000kr. Som du märkt så är det väldigt många inlägg om hur bra diverse mainstream möss är. Logitech gör enbart mainstream produkter, det är där dom stora pengarna ligger. Cyborg gör första klassens tillbehör men säljer mindre pga priset.

Tycker du ska leta upp ett ställe där du kan känna och klämma på olika möss.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Skuggan74:

Folk röstar på den musen dom redan har och dessutom har dom flesta på detta forum inte råd med en mus för närmare 1000kr. Som du märkt så är det väldigt många inlägg om hur bra diverse mainstream möss är. Logitech gör enbart mainstream produkter, det är där dom stora pengarna ligger. Cyborg gör första klassens tillbehör men säljer mindre pga priset.

Tycker du ska leta upp ett ställe där du kan känna och klämma på olika möss.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack.
Har kollat lite på denna http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...
men vad är det för skillnad på dem i R.A.T serien egentligen, dem flesta ser ju likadana ut, bara siffrorna som verkar vara skillnaden

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Skrivet av Worstever:

Rösta där uppa tack
God jul BTW

Du slog nog just världsrekord i citat Om det blir Logitech G4/500, testa innan du köper. För vissa är de perfekta, men för andra funkar de inte alls

Permalänk
Medlem

Logitech G700 är nice. Annars är G400 väldigt prisvärd.

Visa signatur

Main dator| Define R3|i7 930|Asus P6X58D-E|1TB Western Digital Caviar Black SATA III|Corsair TX 950W|Creative Sound Blaster Audigy SE|Samsung SH-S223C|GTX 480|Corsair 6 gb ram 1600 Mhz|Windows 7 64 bit| Dell Ultrasharp U2311h|Logitech G700|Logitech G110
Ljud|Denon Avr-1311|Elac FS 57.2|Elac CC 51.2|Dynavoice dynamite S-61|Proson rumble R-8|AKG K 242 HD|AKG K550

Permalänk
Skrivet av _MmattiasS_:

Du slog nog just världsrekord i citat Om det blir Logitech G4/500, testa innan du köper. För vissa är de perfekta, men för andra funkar de inte alls

Skrivet av jacke910:

Logitech G700 är nice. Annars är G400 väldigt prisvärd.

Kollade på Cyborg R.A.T 7, någon som har någon erfarenhet eller tankar kring den spelmusen? verkar bra för man kan ju justera väldigt mycket form och vikter och utseende. Lagomt med programmerbara knappar som inte sitter på för allt idiotiska ställen.
Här är länk också: http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Medlem

Ingen sensei med? Skönaste musen jag haft, påminner mycket om 3.0an

Visa signatur

Intel i9 10900K | H150i PRO XT | Asus Rog Strix Z490-E Gaming | Asus Strix 3090 OC | G.Skill Trident Z Royal 4x8GB 3600MHZ CL17 | Corsair Force MP600 1TB | Asus Rog Swift PG278QE | EVGA Supernova T2 1600W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Worstever:

Kollade på Cyborg R.A.T 7, någon som har någon erfarenhet eller tankar kring den spelmusen? verkar bra för man kan ju justera väldigt mycket form och vikter och utseende. Lagomt med programmerbara knappar som inte sitter på för allt idiotiska ställen.
Här är länk också: http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...

Är du verkligen intresserad av den bästa musen (tekniskt sätt) är det endast logitech g400, razer deathadder och ett par till som är aktuella (alla är optiska). Bryr du dig inte om perfekt tracking kan du i princip köpa vilken lasermus som helst som du tycker är skönast gjord av något känt företag (mionix, qpad, razer, steelseries, corsair etc) då nästan alla bygger på samma sensor mer eller mindre.

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem

MonsterGecko Pistolmouse FPS är bra skit http://www.slcentral.com/monstergecko-pistolmouse-fps/Image13...

Domineeeeeeeeerar alla FPS med den... Skämt å sido är den riktigt rolig och skön att använda under längre sessioner, annars är de mx518 som gäller.. så jag rekommenderar en monstergecko eller en G400

Visa signatur

Audio: xDuoo TA-22, Hifiman Deva, HE-R9, Modmic Wireless, Dali Opticon 1, SVS SB 2000
SFF PC: Lian li Q58, Asus B550-I, Ryzen 5800x3D, 2x16GB 3600MHz cl16, 4080 Ventus, CM V750W Gold SFX, Philips 32" 4k 144hz 329M1RV
Coffee: Moccamaster KBGT741 Thermo, AeroPress, Lavazza ¡Tierra! Organic

Permalänk
Skrivet av Worstever:

Kollade på Cyborg R.A.T 7, någon som har någon erfarenhet eller tankar kring den spelmusen? verkar bra för man kan ju justera väldigt mycket form och vikter och utseende. Lagomt med programmerbara knappar som inte sitter på för allt idiotiska ställen.
Här är länk också: http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...

Det är också en sån som du måste testa innan. Den går inte att justera så mycket som man kan tro För mig känns den lite låg på något sätt

Permalänk
Skrivet av Triffid:

Är du verkligen intresserad av den bästa musen (tekniskt sätt) är det endast logitech g400, razer deathadder och ett par till som är aktuella (alla är optiska). Bryr du dig inte om perfekt tracking kan du i princip köpa vilken lasermus som helst som du tycker är skönast gjord av något känt företag (mionix, qpad, razer, steelseries, corsair etc) då nästan alla bygger på samma sensor mer eller mindre.

Så du tror inte att Cyborg R.A.T 7 är bättre än Logitech G400?
vet att man inte ska jämföra i pris eller att den dyraste är bäst fast tror inte en mus för 279kr piskar en mus för 740 för det borde finnas någon anledning med prisskillnaden
var inte meningen att vara otrevlig eller nått, bara sa

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Worstever:

Tack.
Har kollat lite på denna http://www.inet.se/produkt/6606118/cyborg-r-a-t-7-gaming-mous...
men vad är det för skillnad på dem i R.A.T serien egentligen, dem flesta ser ju likadana ut, bara siffrorna som verkar vara skillnaden

Det finns två 7:or en vit och en svart. 9:an är trådlös.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Worstever:

Så du tror inte att Cyborg R.A.T 7 är bättre än Logitech G400?
vet att man inte ska jämföra i pris eller att den dyraste är bäst fast tror inte en mus för 279kr piskar en mus för 740 för det borde finnas någon anledning med prisskillnaden
var inte meningen att vara otrevlig eller nått, bara sa

Jo, så är det faktiskt. G400 för 250-300 spänn smiskar faktiskt alla de där mycket dyrare mössen när det gäller sensorn.
Priset sätts oftast inte på grund av teknisk prestanda utan hur mycket lull-lull som musen har i form av blinkande lmapor, femtioelva halvt onödiga inställningsmöjligheter och framför allt på hur många DPI/CPI musen har (som är helt betydelselöst i dagens läge. Alla moderna spelmöss har nog med DPI).

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Skrivet av JesperT:

Jo, så är det faktiskt. G400 för 250-300 spänn smiskar faktiskt alla de där mycket dyrare mössen när det gäller sensorn.
Priset sätts oftast inte på grund av teknisk prestanda utan hur mycket lull-lull som musen har i form av blinkande lmapor, femtioelva halvt onödiga inställningsmöjligheter och framför allt på hur många DPI/CPI musen har (som är helt betydelselöst i dagens läge. Alla moderna spelmöss har nog med DPI).

Men inte är det väl en märkbar skillnad eller?

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Medlem

Testat ett antal gaming möss själv från Cyborg, Logitech, Steelseries, Razor och Roccat. Cyborg mössen och Roccat har enligt mig varit de sämsta. Cybord pga den bara är för jobbig och ser/känns billig. Roccat pga 3 st har gått sönder (scrollhjul och kabelbrott).
Bästa har enligt mig varit Razer Taipan och Logitech G9x.

Visa signatur

Intel 7700K @ 5,1ghz (Binned) | Custom H2O Loop | Asus Maximus IX Hero | 32GB Corsair @ 3200mhz | GTX 3080 | Samsung 960 EVO 500GB | Samsung 870 EVO 500GB | Samsung 860 EVO 2TB | Soundblaster Z-Xr | Asus ROG Swift PG279Q | Corsair 850W-HX | Thermaltake The Tower 900

Permalänk
Medlem
Skrivet av Worstever:

Men inte är det väl en märkbar skillnad eller?

Jo, den är märkbar och spelar roll om man är kinkig med sådant.
Dock kör många som inte har så höga krav på precision och prestanda med sådana möss utan att någonsin ens veta om att det är något skumt med rörelsesensorerna. Själv körde jag i flera år med NAOS 5000 som lär ha sådana problem.
Det är ju inte så att musen blir oanvändbar om det är lite småfel i avläsningen.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Skrivet av JesperT:

Jo, den är märkbar och spelar roll om man är kinkig med sådant.
Dock kör många som inte har så höga krav på precision och prestanda med sådana möss utan att någonsin ens veta om att det är något skumt med rörelsesensorerna. Själv körde jag i flera år med NAOS 5000 som lär ha sådana problem.
Det är ju inte så att musen blir oanvändbar om det är lite småfel i avläsningen.

skulle denna Razer vara nått att ha då?
Optisk och 2013 års modell så problemet som var med den har justerats. (tror det var nå fel på den gamla också men har för mig att det är fixat på denna)
http://www.inet.se/produkt/6606560/razer-deathadder-2013-gami...

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Worstever:

skulle denna Razer vara nått att ha då?
Optisk och 2013 års modell så problemet som var med den har justerats. (tror det var nå fel på den gamla också men har för mig att det är fixat på denna)
http://www.inet.se/produkt/6606560/razer-deathadder-2013-gami...

Ja, den rekommenderas av många och har en bra sensor.
Funderar lite på att skaffa en sån själv.
Dock har den inte börjat säljas i Sverige än, men det borde inte dröja så länge.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk

Röstar på SteelSeries Sensei! Dock finns den inte med på listan...

Visa signatur

Insert funny joke here

Permalänk
Skrivet av JesperT:

Ja, den rekommenderas av många och har en bra sensor.
Funderar lite på att skaffa en sån själv.
Dock har den inte börjat säljas i Sverige än, men det borde inte dröja så länge.

Blir nog en sån för mig å
Kanske kommer lägligt till mellandagsrean

Visa signatur

Dator: Intel Core i7 8700 | Asus 1080 ROG Strix 8GB | EVGA GQ 650w PSU | Seagate Barracuda 1TB | Samsung PM981 256GB SSD | ASUS LGA1151 ROG STRIX B360-F Gaming | Ballistix LT DDR4 2666Mhz 2x8GB | Phanteks E P400 T-GLASS
Kringutrustning: Corsair VOID PRO RGB Wireless SE Yellow | Qpad MK-85 Pro | Asus VG248QE 144hz 24" | Steelseries Rival
700
|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skuggan74:

Folk röstar på den musen dom redan har och dessutom har dom flesta på detta forum inte råd med en mus för närmare 1000kr. Som du märkt så är det väldigt många inlägg om hur bra diverse mainstream möss är. Logitech gör enbart mainstream produkter, det är där dom stora pengarna ligger. Cyborg gör första klassens tillbehör men säljer mindre pga priset.

Tycker du ska leta upp ett ställe där du kan känna och klämma på olika möss.

Skickades från m.sweclockers.com

jasså och det vet du hur?

cyborg musarna är helt värdelösa enligt mig.