Installera om Win10 på ny disk

Permalänk

Installera om Win10 på ny disk

Följande gäller: 1 st Dell-laptop med mekanisk hårddisk som håller på att dö. Den startar upp men det tar slumpmässigt lång tid, kanske 10-20 minuter i värsta fall.

Den är tillräckligt gammal för att ha kommit med Windows 7 förinstallerat. Därefter har den uppgraderats till Win 10 medan detta var gratis.

En SSD skall köpas och sen vill vi installera om så att det blir Win 10 till slut. All användardata som behöver sparas från den befintliga disken har vi koll på.

Det är ingen superbra ordning på eventuella skivor och annan information som följde med, så det är oklart just nu om det finns t.ex. nyckel för Win 7-licensen, men det håller jag på och kollar upp.

Vad är bästa sättet att lösa detta på?

Permalänk
Hedersmedlem

Ladda ner Windows 10 media creation tool eller vad den nu heter, följ instruktionerna och bränn Windows 10 antingen på DVD eller ett USB-minne. Installera ny disk i datorn och installera Windows på den från DVD eller USB. Du behöver ingen nyckel om Windows 10 har funnits på datorn innan.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

finns ju program typ http://www.rjlsoftware.com/software/utility/winproductkey/dow...
för att kolla vilken key man har. bara och kopiera nyckeln och använda till nyinstall.

Visa signatur

Corsair Obsidian 1000D* Corsair AX1600i* Asus Z790 Prime-A* Intel 13900K* 32GB G-Skill DDR5 7600Mhz/36* Asus RTX 4090* Corsair MP600 1TB* Samsung 980 Pro 1TB

Permalänk

Perfekt, låter överraskande smidigt för att vara M$.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av AndersG74:

Perfekt, låter överraskande smidigt för att vara M$.

Windows 10 är faktiskt väldigt smidigt överlag men speciellt ominstallation tycker jag de har fixat bra.

Skickades från m.sweclockers.com