Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2003

Jag tror att färre av överlevarna i hbo's tolkning kommer att vara överlevare i böckerna

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingfors, Finland
Registrerad
Feb 2005

GRRM "lovar" att TWOW ska vara klar till worldcon i juli 2020.

http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/21/thanks-new-zeal...

Skickades från m.sweclockers.com

Instead, why don't you go get me a big cup of coffee with so much fake sugar that the coffee itself gets cancer?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Romelanda
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av Sando:

GRRM "lovar" att TWOW ska vara klar till worldcon i juli 2020.

http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/21/thanks-new-zeal...

Skickades från m.sweclockers.com

Tror det när jag ser det

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2014

Tycker inte slutet är lika illa som folk får det att låta, visst var det en besvikelse absolut men värre slut finns det. Kolla bara på Dexter haha.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Jan 2002

Sådär, äntligen kan jag återvända till tråden. Började se säsong 8 nu i helgen, blev klar med sista avsnittet nu efter jobbet. Får nog ändå säga att jag är rätt nöjd med avslutningen. Att få alla nöjda efter en så lång och extremt omtyckt serie är omöjligt.

Hade dock hoppats på fler svar. Uppenbart vill man spara på en del till alla spinoffs som lär bli efter denna.

Jag hade två teorier, den första att Arya skulle lönnmörda Daenerys. Men den strök jag ett par avsnitt in. Den andra var att serien slutade med Daenerys på järntronen, med sina drakar på var sida och hela världen död. Så blev det heller inte.

Dold text

Nu hoppas jag bara det inte dröjer fem evigheter innan hela serien dyker upp på UHD-BD. Blir att se om rubbet vid den tidpunkten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2015
Skrivet av Forsbergaren:

Man gör det väl mest som en markering att man inte är nöjd, då är en etta det mest effektiva sätt att visa detta på.
Spelar ingen större roll om man väljer 1 eller 4.

Men jag tycker det är en ganska barnslig sak att markera...

"Min favoritserie höll inte samma kvalité ändå inte till mål, så nu röstar jag 1/10". Well... boo fucking hoo

1. Det behövs inga betyg för att förstå att folk tycker avsnittet/säsongen var relativt kass.
2. Även om man hade röstat 4/10 (eller vad man nu tycker på riktigt) så hade skaparna förstått att något var fel.
3. Tvivlar på att de ens bryr sig om betyg på IMDB.

Skrivet av Forsbergaren:

Många jämför väl med vad vi är vana med från Game of Thrones, man kan ju inte gärna jämföra mot något annat.
Jämför man detta avsnitt med... ja, vilket avsnitt som helst från tidigare säsonger egentligen, så är det bevisligen väldigt mycket sämre enligt de flesta helt enkelt.

Hur man ska rösta är lite av en filosofisk fråga. Antingen röstar man i relation till andra avsnitt/serier, vilket ger en jämn kurva, eller så röstar man på vad man tycker utan att sätta det i relation mot något.

Oavsett vilket synsätt man har så kan man på allvar inte mena att sista avsnittet är värt 1/10. Jag skulle nästan kunna förstå det betyget om man bara betygsatte i relation till avsnitt i GoT men enligt mig är det ett ganska dumt system.

Och ja, det finns förstås de som röstar 10/10 och jag är lika oförstående angående det också... Saken är bara den att de inte är lika högljudda som den andra sidan så jag behöver inte knyta näven i fickan lika hårt åt dom

Skrivet av hellmix:

Japp. Det är ända sättet som en konsument kan visa sitt missnöje på riktigt mot ett företag via att INTE ge dem några pengar alls.

Hur visar du ditt missnöje knyta näven i fickan?

Min poäng var väl mer att HBO har skapat några av historiens bästa serier, bl.a. den serie som jag anser vara den bästa någonsin; The Wire.
Är det då rimligt att bojkotta dom bara för en handfull mindre bra avsnitt?

Det är lika rimligt som att jag skulle bojkotta att betala skatt för att politikerna tar höga löner.
Eller att jag slutar handla på ICA för att de säljer svamp (jag avskyr svamp).
Eller att jag vid nästa bilköp väljer bort Audi enbart för att deras nya modell är ful som stryk.
Eller att jag dumpar sambon för att hon nyss kallade mig en slö soffpotatis
Eller att jag aldrig mer handlar på IKEA för att de sålde en defekt stol
o.s.v.

Skrivet av VinceAkStyle:

Frågan är inte hur JAG ville att det skulle gå till, frågan är hur de byggde vissa grejer. Den gamla "3 Eyes raven" har visat typ två saker till Bran, nattkungen och vem John egentligen är, vilket de delade i 50 delar genom 3 säsonger från att Ned slås utanför tornet tills att han lyssnar sin syster viska i örat för honom vem John är innan hon dör. Sen Samwell hittar sin mening i historien genom att hitta vart nånstans det finns dragonglass och det "pappret" om den hemliga bröllopsceremonin. Slutet av säsong 7 är Bran och Samwell som fått ihop pysslet, äntligen, som en cliffhanger. De lägger även mycket tid i säsong åtta kring detta, Bran säger "now is the time, he needs to know", okej varför? Det är till och med det enda Bran gör i säsongen, detta och sitta som "bait", han hjälper inte med kriget mot Cersei eller avslöjar för John att Daenerys ska slakta allihopa.
Bygga grejer, händelse som tar jättemycket plats och blir helt meningslös i slutet är löjligt, tycker jag. Om de bygger på något stort för att överraska oss sen så måste det bidra till något annat. Som the ”Red Wedding” fyllde ett syfte, att skapa den personen Arya blir, att John blev Kung i Norden, att förstärka ett hopp för hämnd för Stark familjen etc… Men vad ska John göra nu vid ”The Wall” när det inte finns nattkungen längre. Det är bara ett lätt sätt att säga ”vi byggde på det här men nu blev det så, surprise surprise eller hur?” och slänga i sopporna massa grejer som blir helt plötsligt meningslös. Det bidrar inte till något annat eftersom det är slut och det ska inte komma något annat.

Jag håller i regel med, speciellt med tanke på hur stressat allting varit de senaste 1-2 säsongerna. Men samtidigt vill jag bara poängtera att för min del får de gärna slänga in "onödiga" saker som i slutändan visar sig vara en nit. Att Jon har gigantisk fokus på sig i 8 säsonger bara för att bli inlåst i Norden har jag egentligen inga problem med. Men som sagt, de hade kunnat gjort det snyggare.

Skrivet av VinceAkStyle:

Det fanns ingen förklaring till att Daenerys blev så helt galen. /.../ Det finns ingen mer förklaring än att det är genetisk,

Det finns många förklaringar som ganska tydligt visats den senaste säsongen. Plus att hon från första början visat tendenser, även om de riktats mot onda personer. Sen kan man ju diskutera hur god man är som bränner och korsfäster obeväpnade män...

Skrivet av VinceAkStyle:

Vis er olika på det helt enkelt.

Där är vi i alla fall överens!

Skrivet av VinceAkStyle:

Också, att jag inte tycker om sista säsongen och förstår inte författarnas val betyder inte att man behöver förklara till mig som om jag var en femåring, det är onödigt förnedrande och arrogant att påstå det här. Då ser du ner på alla som inte är nöjda som du verkar vara.

Jag vet inte om det är du som missförstått mig eller om jag bara var klumpig i sättet jag skrev. Jag har ingenting emot folk som tycker sista säsongen var dålig (jag är själv inget större fan) och jag menar absolut inte att du är någon femåring. Jag skrev det bara för att väldigt ofta i serier/filmer så blir tittaren behandlad som en femåring och jag tycker det är skönt när man emellanåt blir betrodd att fylla i vissa luckor själv. Så det var absolut inte riktat mot dig utan det var mer ett allmänt yttrande.

(Däremot har jag svårt för folk som likt femåringar skriver det ena och det andra men aldrig kunna göra det ansikte mot ansikte utan att skämmas. Men det är stor skillnad från att agera som en röv och att inte hålla med mig. Åtminstone nästan alltid...)

Skrivet av Kaleid:

Varför glömde Arya bort sin mission att ta ihjäl Cersei, varför skickades inte hon som första val för att död på henne plus piraten Euron?

Mountain var inte råstark och hound var typiskt lite korkad och gick till en strid som han kanske inte ens hade behövt delta i etc etc..

Jag tolkade det som att Arya distanserat sig från det mesta. Hon hade ett uppdrag och det var att döda Cersei, sen kunde de andra göra vad de ville. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att hon glömde bort Cersei på sin lista. Hon red ju ganska snabbt söderut just för att sätta en bock bredvid Cerseis namn.

The Mountain såg väldigt stark ut i mina ögon. Framförallt så var han rätt så oförstörbar...
The Hound förstod nog att det här kunde vara sista gången han fick chansen att möta sin brorsa, något han varit besatt med större delen av serien. Så just det hade jag inget problem med i den scenen.

Skrivet av Hellowiener:

Aryas ending var så jävla dåligt. Sen när blev hon en legendarisk kapten som kan segla där ingen seglat förut?

Jag tyckte det var ett ganska bra slut även om sättet de lade upp det på var ganska... cringe (som ungdomarna säger).
Sen finns det väl ingenting som säger att det är hon som kommer vara den styr skutan, mer troligt har hon anlitat några erfarna sjömän.

Det finns också flera som seglat väst. De flesta har dött men åtminstone ett par har nått en liten ögrupp långt långt västerut. Om jag förstått det rätt finns det en tjej som till sättet är mycket lik Arya som fortsatt ännu längre västerut för att aldrig mer bli sedd. Däremot hintas det om att hennes skepp hittats långt långt österut, vilket alltså skulle betyda att planeten är rund.

Skrivet av Mandoolah:

Tycker inte slutet är lika illa som folk får det att låta, visst var det en besvikelse absolut men värre slut finns det. Kolla bara på Dexter haha.

Eller på all dynga där det bästa avsnittet knappt är bättre än GoTs sämsta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

@Tdoll: Det är din egna åskig. Jag gav min egna åsikt sen att du inte tålde den är helt upp till dig...

Jag bojkottar HBO för JAG anser att de har gjort bort sig totalt hur de tillät hur de sista säsongerna styrdes samt deras tjänst är ett skämt hur man kan sönder komprimera material så det ser ut som skit osv... Men jag upprepar det är MIN åsikt!! jag talar inte för andra...

Sen att du drar upp obegripliga liknelser tänker jag inte ens gå in på...

Intel Core i5-4690K, Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3, Corsair Vengeance LP 16GB 1600MHz, Corsair CX750M, SSD 125 och 500GB, HDD 2tb, GTX1080 Strix
Laptops:MSI GT73VR 6RE Titan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av Tdoll:

Jag tolkade det som att Arya distanserat sig från det mesta. Hon hade ett uppdrag och det var att döda Cersei, sen kunde de andra göra vad de ville. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att hon glömde bort Cersei på sin lista. Hon red ju ganska snabbt söderut just för att sätta en bock bredvid Cerseis namn.

The Mountain såg väldigt stark ut i mina ögon. Framförallt så var han rätt så oförstörbar...
The Hound förstod nog att det här kunde vara sista gången han fick chansen att möta sin brorsa, något han varit besatt med större delen av serien. Så just det hade jag inget problem med i den scenen.

Men andra ord så är hon OK med att Jon och andra sticker till King's Landing för ett helt onödigt krig som kan utföras som en coup d'etat.
Det är bara göra lite faceswapping och ta itu med både Cerseri och piraten. Det man kan istället hade kunnat göra är att Jamie förstår att det är bara Cersei som gäller för honom, och han får reda på vad Arya är ute efter och försöker då döda Stark nummer 2.
Arya var alltså på väg till King's Landing igen, men hon drar dit efter att de övriga redan stuckit iväg, så hon har inte glömt bort sin lista.

Det är inget speciellt med the hounds huvud, vi ser hur the Mountain enkelt krossar huvuden t o m med enbart en arm vilket tyder på att han är ännu starkare som zombie-mountain. I vilket fall som helst så var det fan service att vi fick dem se bråka överhuvudtaget eftersom Arya borde haft möjighet att påverka the hound att inte ens sticka upp dit. Varför göra det och riskera egna livet? Det är därför jag aldrig riktigt gillat the hound eftersom han är ofta lite för mycket korkar eller i alla fall små-korkad.

Det blir istället tvärtom, the hounds säger till Arya att du bör inte komma med upp, du kommer att dö... och det är därför vi ser symboliken med den vita hästen, hon s.a.s. blev aldrig kvar på den mörka sidan (a la Star Wars) då hon inte valde hämnd och hat.
Men hade hon gjort det så hade förmodligen alla liv sparats i King's Landing, men istället så fick vi ju se detta för att skapa mer dum-TV och Dany fick bli en Hitler.
___
Träffar rätt:

Dany blir Hitler är helt oköpbart, om det nu inte involverar någon form av droger eller magi för att ändra hennes personlighet.

Ryzen 2600 (@?), 16GB 3000Mhz, Asus PRIME B450-PLUS, 750GB Crucial MX300 + 12TB WD, MSI rx480 8GB, Sound BlasterX AE-5, Asus MG279Q 27" 1440p 144Hz, Antec p180 (2x500rpm), Corsair rm650i, Roccat Kone Pure..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2015
Skrivet av hellmix:

@Tdoll: Det är din egna åskig. Jag gav min egna åsikt sen att du inte tålde den är helt upp till dig...

Jag bojkottar HBO för JAG anser att de har gjort bort sig totalt hur de tillät hur de sista säsongerna styrdes samt deras tjänst är ett skämt hur man kan sönder komprimera material så det ser ut som skit osv... Men jag upprepar det är MIN åsikt!! jag talar inte för andra...

Sen att du drar upp obegripliga liknelser tänker jag inte ens gå in på...

Det är skillnad på att inte tåla och att inte hålla med om en åsikt, jag gör det senare. Vi sitter på ett diskussionsforum trots allt så det är bara naturligt att man emellanåt läser något som man inte håller med om och skriver några rader om det. (Om du inte tål det är det helt upp till dig )

Liknelserna må vara (medvetet) extrema och långsökta men var de verkligen obegripliga? Jag gör ett nytt försök som är mer relaterat till ämnet:

"Jag tyckte Catwoman från 2004 var så jävla kass trots att jag förväntat mig något annat. Därför kommer jag inte se Harry Potter, Sagan om ringen, Inception, Batman, Matrix, Gran Torino m.fl. Warner Bros kommer inte tjäna ett endaste öre från mig!".

Var det bättre?

(Att streamingtjänsten håller dålig bildkvalité ser jag däremot som ett legitimt skäl till att inte prenumerera på tjänsten. Men det var inte riktigt det vi pratade om och jag ser det inte heller riktigt som en anledning att bojkotta allt nyttjande av HBO:s produkter.)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Tdoll:

Men jag tycker det är en ganska barnslig sak att markera...

"Min favoritserie höll inte samma kvalité ändå inte till mål, så nu röstar jag 1/10". Well... boo fucking hoo

Ah, man ska inte få uttrycka missnöje alltså?

Skrivet av Tdoll:

1. Det behövs inga betyg för att förstå att folk tycker avsnittet/säsongen var relativt kass.
2. Även om man hade röstat 4/10 (eller vad man nu tycker på riktigt) så hade skaparna förstått att något var fel.
3. Tvivlar på att de ens bryr sig om betyg på IMDB.

Så vi ska skippa alla betyg på Imdb alltså?
Ja, men nu förstår de verkligen att något var fel. Sen kanske de inte bryr sig, det är ju inte som att säsongen kommer göras om.
Men det är ju dålig reklam för dem själva.

Skrivet av Tdoll:

Hur man ska rösta är lite av en filosofisk fråga. Antingen röstar man i relation till andra avsnitt/serier, vilket ger en jämn kurva, eller så röstar man på vad man tycker utan att sätta det i relation mot något.

Oavsett vilket synsätt man har så kan man på allvar inte mena att sista avsnittet är värt 1/10. Jag skulle nästan kunna förstå det betyget om man bara betygsatte i relation till avsnitt i GoT men enligt mig är det ett ganska dumt system.

Avsnittet var närmre 1 än 10 enligt 150 000 röster, det fick en 3:a av bl.a. mig.
Jag röstar helt enkelt sett till hur bra man tycker avsnitten är jämfört med innan, det är det mest logiska enligt mig.
Röstar du utan att sätta det i relation till något så är du nog den enda, men det tror jag inte att du gör heller.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av raQblad:

Tyckte den hær var vældigt mycket mer i den riktning jag hade førvæntat.

Den hær versionen tar tag i de løsa trådarna om Azor Ahai och andra profetior, och gør Night King till den slutgiltiga bossen, med ett par twists som ær fullt logiska och inte kræver att karaktærer bryter sina mønster på otroligt kort tid.

Alltså den versionen är en jäkla soppa. Tydlig fan fiction som hade blivit en enda röra på TV. Det är dessutom väldigt Tolkien/high fantasy, något som GRRM verkar vilja undvika.

Nu gillar jag personligen high fantasy bättre än GoT, men att bara vända så som den här videon föreslår hade varit både förvirrande och (som videon är nu) jättedåligt skrivet.

/hulle.

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Att man jämför detta men Dexters avslut som var ruttet tycker jag är helt fel av många anledningar. Dexter var aldrig ens i närheten av kvalitén på manus och skala, Dexter kan fan inte ha varit i närheten av följarskapet som GoT genererat och Dexter hade väl ingen författare som skrivit böckerna innan?

Den här serien är one of a kind eller first of its kind, därför är jämförelser av den här typen helt off.

Bojkotta HBO känns däremot rätt lustigt att göra, det kan jag hålla med om. Däremot att bojkotta D&Ds Star Wars trilogi verkar mer rimligt. Det är trots allt dem som fuckade upp detta.

Klagomålen jag har ligger delvis i George RR Martins story men majoriteten över dem påskyndade dåligt utförda två sista säsongerna som jag inte tycker ger storyn rättvisa.
Om man utgår ifrån att det här är slutet som George RR Martin tänkt sig och jämför med tidigare säsonger och hur han gestaltar saker i böckerna, så ser man de stora luckorna i vad allt ledde till. Vi får handlingar utförda av karaktärer inte känns som karaktärerna vi följt i dem tidigare 6 säsongerna. Detta pekar främst på att storyn inte fått utvecklats och att det är saker som har gjort att den här karaktären utför den här handlingen som vi inte fått sett.

Med det sagt kan man sedan vara missnöjd med hur det slutade, dvs storyn i sig. Att det lämnar så många saker osagda och poänglösa som Azor Ahai, The promised prince, Jon's blodslinje känns helt pointless och hade lika gärna kunna utelämnas osv, Arya's face swap abilities. Hade jag haft samma känslor om slutet hade varit beskrivet med George RR Martins ord istället? Ingen aning, återstår att se.

Jag tycker också att man helt kan förstår varför säsongen känns värre än andra, vi har karaktärer som utan förklaring beter sig helt utanför vem dem är (Tyrion dum, Jon mesig etc). Kvalitén på manuset är hemskt och cringeworthy. Vi får också meme förklaringar på varför något hände som "ja jo, men hon glömde bort Eurons flotta och syftet med att hon flyger framför båtarna" vilket visar på ogenomtänkt, själlös produktion.

Som slutsummering, story och manus kan kännas dåligt. Däremot måste man också kunna säga att skådespelarna gör sitt jobb bra, musiken är fortfarande top notch, CGI:n tycker jag kändes bra. Men i slutändan handlar det om att man spenderat många timmar och blivit investerad i en story och sen får man pruttljud när det kommer till slutet. Så blir det tyvärr ibland och orsakerna kan vara många!

// En dator // Tillbehör till datorn// En Telefon//

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av Hulle:

Alltså den versionen är en jäkla soppa. Tydlig fan fiction som hade blivit en enda röra på TV. Det är dessutom väldigt Tolkien/high fantasy, något som GRRM verkar vilja undvika.

Nu gillar jag personligen high fantasy bättre än GoT, men att bara vända så som den här videon föreslår hade varit både förvirrande och (som videon är nu) jättedåligt skrivet.

/hulle.

Jodå, till viss del enig - jag menar bara att i den versionen så har man i alla fall tagit vara på de løsa trådar som finns. Jons blodlinje, mystiken runt White Walkers/NK, profetiorna och så vidare. Det kænns mer tillfredstællande så, før mig.

Speldator: Intel i5-7600K @4,95Ghz - BeQuiet PureRock - MSI Z170A SLI Plus - Corsair RM550x - Asus RTX 2070 ROG Strix Advanced 8GB - MSI Optix MAG271CQR 27” 1440p 144hz - 8Gb Corsair Vengeance 2400Mhz DDR4 - Samsung 850 Evo + WD Black M.2 SSD - NZXT S340

Jobbdator: HP Elitebook X360 2018 - 16Gb DDR4 - 256Gb PCI-e SSD - Intel i7-8650U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2008
Skrivet av Tdoll:

Men jag tycker det är en ganska barnslig sak att markera...

"Min favoritserie höll inte samma kvalité ändå inte till mål, så nu röstar jag 1/10". Well... boo fucking hoo

1. Det behövs inga betyg för att förstå att folk tycker avsnittet/säsongen var relativt kass.
2. Även om man hade röstat 4/10 (eller vad man nu tycker på riktigt) så hade skaparna förstått att något var fel.
3. Tvivlar på att de ens bryr sig om betyg på IMDB.

Barnsligt att skriva som du gör, om ett avsnitt är avsevärt sämre än alla andra avsnitt så är det klart att man ska rösta 1/10. Jag röstade 2/10 men hade precis lika bra kunnat rösta 1/10 som avsnittet förtjänade.
Punkt 2 & 3 är rätt motsägelsefulla.

Citat:

Hur man ska rösta är lite av en filosofisk fråga. Antingen röstar man i relation till andra avsnitt/serier, vilket ger en jämn kurva, eller så röstar man på vad man tycker utan att sätta det i relation mot något.

Oavsett vilket synsätt man har så kan man på allvar inte mena att sista avsnittet är värt 1/10. Jag skulle nästan kunna förstå det betyget om man bara betygsatte i relation till avsnitt i GoT men enligt mig är det ett ganska dumt system.

Hela avsnittet var fullt med fel och felaktiga logiska slutsatser, du har säkert själv läst och sett 100 olika saker som inte stämmer överens med vad antingen serien sagt tidigare eller logiken säger.
Om du vill drar jag gärna också igenom dem för avsnittet var så dåligt att alla borde förstå det.

Citat:

Och ja, det finns förstås de som röstar 10/10 och jag är lika oförstående angående det också... Saken är bara den att de inte är lika högljudda som den andra sidan så jag behöver inte knyta näven i fickan lika hårt åt dom

Min poäng var väl mer att HBO har skapat några av historiens bästa serier, bl.a. den serie som jag anser vara den bästa någonsin; The Wire.
Är det då rimligt att bojkotta dom bara för en handfull mindre bra avsnitt?

Det är inte lika många som har gett GoT 10/10 (inte hört någon som gjort det) som 1/10 kanske därför du inte hör något om dem. Att bojkotta HBO är super dumt för de har inget att göra med hur de skrev GoT-avsnitten. HBO snålade inte så om något så ska de hyllas för att de försökte.

Citat:

Jag håller i regel med, speciellt med tanke på hur stressat allting varit de senaste 1-2 säsongerna. Men samtidigt vill jag bara poängtera att för min del får de gärna slänga in "onödiga" saker som i slutändan visar sig vara en nit. Att Jon har gigantisk fokus på sig i 8 säsonger bara för att bli inlåst i Norden har jag egentligen inga problem med. Men som sagt, de hade kunnat gjort det snyggare.

Det finns många förklaringar som ganska tydligt visats den senaste säsongen. Plus att hon från första början visat tendenser, även om de riktats mot onda personer. Sen kan man ju diskutera hur god man är som bränner och korsfäster obeväpnade män...

Jon blev inte inlåst i Norden han blev skickad till Nights watch, enorm skillnad. Stora problemet är såklart varför Night watch ska finnas. Förklaringen som Tyrion ger är "There will always be broken men and bastards" vilket inte förklarar varför det inte kan vara i södern och kanske odla mark eller något annat vettigt.
Man kan även fråga sig hur de ska se till att Jon verkligen är i Nights watch, han kan lika gärna gå tillbaka till Winterfell så fort de har seglat iväg och ingen skulle göra något (så varför skulle grey worm någonsin gå med på detta)

Att hon blev galen finns det (inte många) förklaringar till, att hon skulle bränna upp en stad och specifikt attackera oskyldiga finns det INGA för.
Vi kanske inte bränner och korsfäster men du vet om att det finns dödsstraff i många länder så det är faktiskt inte mot människans natur att vilja se någon död som har gjort ett hemskt dåd.

Citat:

Jag vet inte om det är du som missförstått mig eller om jag bara var klumpig i sättet jag skrev. Jag har ingenting emot folk som tycker sista säsongen var dålig (jag är själv inget större fan) och jag menar absolut inte att du är någon femåring. Jag skrev det bara för att väldigt ofta i serier/filmer så blir tittaren behandlad som en femåring och jag tycker det är skönt när man emellanåt blir betrodd att fylla i vissa luckor själv. Så det var absolut inte riktat mot dig utan det var mer ett allmänt yttrande.

(Däremot har jag svårt för folk som likt femåringar skriver det ena och det andra men aldrig kunna göra det ansikte mot ansikte utan att skämmas. Men det är stor skillnad från att agera som en röv och att inte hålla med mig. Åtminstone nästan alltid...)

Vet inte vad du menar men att man ska fylla i luckor själv (vilka luckor då) men det låter som att man skrivit dåligt. Och det du skrev var även det arrogant.

Citat:

Jag tolkade det som att Arya distanserat sig från det mesta. Hon hade ett uppdrag och det var att döda Cersei, sen kunde de andra göra vad de ville. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att hon glömde bort Cersei på sin lista. Hon red ju ganska snabbt söderut just för att sätta en bock bredvid Cerseis namn.

The Mountain såg väldigt stark ut i mina ögon. Framförallt så var han rätt så oförstörbar...
The Hound förstod nog att det här kunde vara sista gången han fick chansen att möta sin brorsa, något han varit besatt med större delen av serien. Så just det hade jag inget problem med i den scenen.

Jag håller med att hon red snabbt söder. Lika snabbt som en arme på 15.000(?) man på fots, logiskt att armen kommer fram först? Att dra vilda gissningar i GoT är enkelt bara ta en titt på youtube det betyder inte att dem är rätt. Vi vet dock alla varför inte Arya dödade Cersei tidigare - för det hade förstört handlingen.

Hade inte heller något problem med Mountain / Hound han kändes oförstörbar men man hade inte fått se mycket av han tidigare.

Citat:

Eller på all dynga där det bästa avsnittet knappt är bättre än GoTs sämsta.

Sämst avslutningen någonsin. Ja Dexter var dåligt men om man tex jämför på imdb så är GoT sämre (vilket jag håller med om). Det enda som skulle vara sämre är House of cards men halva sanningen är ju Kevin Spacey.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vara
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Nihilas:

Barnsligt att skriva som du gör, om ett avsnitt är avsevärt sämre än alla andra avsnitt så är det klart att man ska rösta 1/10. Jag röstade 2/10 men hade precis lika bra kunnat rösta 1/10 som avsnittet förtjänade.
Punkt 2 & 3 är rätt motsägelsefulla.

Hela avsnittet var fullt med fel och felaktiga logiska slutsatser, du har säkert själv läst och sett 100 olika saker som inte stämmer överens med vad antingen serien sagt tidigare eller logiken säger.
Om du vill drar jag gärna också igenom dem för avsnittet var så dåligt att alla borde förstå det.

Det är inte lika många som har gett GoT 10/10 (inte hört någon som gjort det) som 1/10 kanske därför du inte hör något om dem. Att bojkotta HBO är super dumt för de har inget att göra med hur de skrev GoT-avsnitten. HBO snålade inte så om något så ska de hyllas för att de försökte.

Jon blev inte inlåst i Norden han blev skickad till Nights watch, enorm skillnad. Stora problemet är såklart varför Night watch ska finnas. Förklaringen som Tyrion ger är "There will always be broken men and bastards" vilket inte förklarar varför det inte kan vara i södern och kanske odla mark eller något annat vettigt.
Man kan även fråga sig hur de ska se till att Jon verkligen är i Nights watch, han kan lika gärna gå tillbaka till Winterfell så fort de har seglat iväg och ingen skulle göra något (så varför skulle grey worm någonsin gå med på detta)

Att hon blev galen finns det (inte många) förklaringar till, att hon skulle bränna upp en stad och specifikt attackera oskyldiga finns det INGA för.
Vi kanske inte bränner och korsfäster men du vet om att det finns dödsstraff i många länder så det är faktiskt inte mot människans natur att vilja se någon död som har gjort ett hemskt dåd.

Vet inte vad du menar men att man ska fylla i luckor själv (vilka luckor då) men det låter som att man skrivit dåligt. Och det du skrev var även det arrogant.

Jag håller med att hon red snabbt söder. Lika snabbt som en arme på 15.000(?) man på fots, logiskt att armen kommer fram först? Att dra vilda gissningar i GoT är enkelt bara ta en titt på youtube det betyder inte att dem är rätt. Vi vet dock alla varför inte Arya dödade Cersei tidigare - för det hade förstört handlingen.

Hade inte heller något problem med Mountain / Hound han kändes oförstörbar men man hade inte fått se mycket av han tidigare.

Sämst avslutningen någonsin. Ja Dexter var dåligt men om man tex jämför på imdb så är GoT sämre (vilket jag håller med om). Det enda som skulle vara sämre är House of cards men halva sanningen är ju Kevin Spacey.

Prova att titta på en serie som har 2.0 i IMDb betyg så ser du hur dålig en serie som har 2 egentligen är. Sen tycker jag inte man ska topprösta om den är sämre. Men att rösta 1-4 på något Got avsnitt tror jag nog är lite skevt. Så dålig är den inte.

Skickades från m.sweclockers.com

SHIT vilken strömförbrukning det va på 590 SLI, ska man behöva ha ett kärnkraftverk för 2 sånna kort eller? Lär ju bli fler Fukushima katastrofer i världen i så fall!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av Nihilas:

Att hon blev galen finns det (inte många) förklaringar till, att hon skulle bränna upp en stad och specifikt attackera oskyldiga finns det INGA för.

Som "förklaring" räcker det väl nästan med att hon är en Targaryen?
Det fanns ju dock tonvis av förvarningar för detta. Jag blev förvånad att hon faktiskt gjorde det, men knappast chockad. Hon har inte varit känslomässigt stabil under någon del av serien, i mina ögon.
Denna tråd på reddit tar upp en hel drös med dialog och annat som pekat åt detta hållet sedan seriens början. Många av dem verkar ganska lite svaga, men ett par av dem är rätt tydliga.

X370 Taichi / R7 1700 @ 3.75 GHz 1.2 V / 2x8 GB 3200 MHz CL16 / MSI GTX 1070 Gaming, OC / Samsung 960 EVO 500 GB / Corsair RM650x
LG G6 (H870)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tdoll:

Det är skillnad på att inte tåla och att inte hålla med om en åsikt, jag gör det senare. Vi sitter på ett diskussionsforum trots allt så det är bara naturligt att man emellanåt läser något som man inte håller med om och skriver några rader om det. (Om du inte tål det är det helt upp till dig )

Liknelserna må vara (medvetet) extrema och långsökta men var de verkligen obegripliga? Jag gör ett nytt försök som är mer relaterat till ämnet:

"Jag tyckte Catwoman från 2004 var så jävla kass trots att jag förväntat mig något annat. Därför kommer jag inte se Harry Potter, Sagan om ringen, Inception, Batman, Matrix, Gran Torino m.fl. Warner Bros kommer inte tjäna ett endaste öre från mig!".

Var det bättre?

(Att streamingtjänsten håller dålig bildkvalité ser jag däremot som ett legitimt skäl till att inte prenumerera på tjänsten. Men det var inte riktigt det vi pratade om och jag ser det inte heller riktigt som en anledning att bojkotta allt nyttjande av HBO:s produkter.)

Om det är din åsikt så är det. Jag diskuterar inte andra åsikter utav den lätta anledningen att personen i fråga har 99,99999 av 100 bestämt sig och än vad man säger kommer det inte förändra något och då är det bara slöseri både vad det gäller tid och energi. Jag håller min punkt utan förändring: S7 började suga och S8 sög totalt och drog verkligen ner hela seriens helhet i mina ögon.

Ångrar faxtids nu i efterhand att man köpte nästan alla limited edition lådorna som såldes, men aja får ge bort dem som present till någon så slipper man att dras med skiten.

Intel Core i5-4690K, Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3, Corsair Vengeance LP 16GB 1600MHz, Corsair CX750M, SSD 125 och 500GB, HDD 2tb, GTX1080 Strix
Laptops:MSI GT73VR 6RE Titan

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2017

D&D aka urkassa direktörer/writers.

Wolverine... bra film! Not!

HBO ville ha (erbjöd) dem 10 säsonger av GoT. (8+9+10)
D&D sade nej utan körde 6 till avsnitt.

Varför?
D&D är trötta på GoT och vill fokusera på Star Wars, de skriver den kommande trilogin trotsallt.

Det kommer förövrigt en Prequel till GoT.
Skriven av en kvinna vars agenda är rätt uppenbar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av AdoringFan:

Det kommer förövrigt en Prequel till GoT.
Skriven av en kvinna vars agenda är rätt uppenbar.

Vad är hennes agenda?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oslo
Registrerad
Mar 2004

Bæst hittills. Ingen førændring i antalet avsnitt eller sæsonger, men definitivt bættre utnyttjande av story och tid.

Speldator: Intel i5-7600K @4,95Ghz - BeQuiet PureRock - MSI Z170A SLI Plus - Corsair RM550x - Asus RTX 2070 ROG Strix Advanced 8GB - MSI Optix MAG271CQR 27” 1440p 144hz - 8Gb Corsair Vengeance 2400Mhz DDR4 - Samsung 850 Evo + WD Black M.2 SSD - NZXT S340

Jobbdator: HP Elitebook X360 2018 - 16Gb DDR4 - 256Gb PCI-e SSD - Intel i7-8650U

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

Mitt upplägg var att vänta o kolla hela säsongen i ett svep, och idag satt jag mig ner i soffan o kollade igenom hela S08.

Hade såklart hört en del och speciellt att många var besvikna på slutet, så med den inställningen, förväntade jag mig att tycka något likadant själv.

Men INTE alls, jag tyckte det var en bra säsong, med ett bra slut, som föll (passade) i min smak,

Mobo: ASUS ROG STRIX Z270I GAMING | CPU: i7-7700k | GPU: Gigabyte 1080ti Waterforce | RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2400MHz | PSU: Corsair RM650x gold | Chassi: Fractal Design Define Nano S | CPUkylare: Corsair Hydro H115i |SSD1: Samsung M.2 960 Evo 500 Gb| SSD2:Samsung 850 Evo 1Tb | HDD: WD Black 1Tb | Monitor: Acer Predator X34 @100hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
local
Registrerad
Feb 2004

Största problemet är att det saknas 3st avsnitt i säsong 7 och 4st avsnitt i säsong 8. Att man har gjort vissa avsnitt 5-10minuter längre är inget substitut då det inte går att få in mer innehåll ändå på den korta tiden. Hade man kört två sista säsongerna fulla med 10st avsnitt och först/sista som dubbelavsnitt så hade vi haft mycket mindre "skarvar" och genvägar för att få ihop det.

The great war hade lika gärna kunnat vara S07 säsongavslutning med tre avsnitt till. The last war genom hela S08. Med tanke på ett års uppehåll så hade man ju kunnat gjort en S09 där man dammsuger hela serien med alla trådar och spelar ut de sista rollerna för att få ihop allt ordentligt, tittarsiffrorna finns ju där så det kan ju inte vara ekonomin som stoppar.

Med hänsyn till tiden tycker jag ändå de fick ihop det bra, bristerna hade lätt kunnat gjorts annorlunda med mer tid.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2001

Vad står D&D för. Dungeons and Dragons?

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
Palit Jetstream X 1080 ti

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av oqvist:

Vad står D&D för. Dungeons and Dragons?

David & Daniel
(Benioff & Weiss i efternamn)

Core i7 5930K @ 4,250GHz - MSI X99A SLI Plus
4x8GB HyperX Fury 2666 MHz - Samsung 950 PRO 256GB - Intel 750 PCIe 400GB
Corsair RM1000x - Asus ROG STRIX GTX 1080Ti 11GB