Är BenQ xl2411T fortfarande värt att behålla?

Permalänk
Medlem

Är BenQ xl2411T fortfarande värt att behålla?

Tja!

Som topic lyder. Sitter på ett 1080 och i7 9800. Spelar framförallt COD och csgo och ska börja lira Valorant när jag får chansen.
Kommer jag märka stor skillnad om jag uppgraderar skärm? Att gå från 5ms till 1ms exempelvis.

Tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

XL2411T är en väldigt typisk 1080p 144Hz-skärm, d.v.s. hela poängen med den är just att den klarar 144Hz medan övriga egenskaper som bildkvalité brukar lämna en del att önska. Så ja, du skulle troligtvis märka en hel del skillnad om du uppgraderar till t.ex. en skärm med 2560x1440 eller högre upplösning.

Sweclockers har en guide till bildskärmsköpet som kan vara värd att läsa igenom, och även en guide till bildskärmar om du vill läsa på ännu mer.

Permalänk
Medlem

@perost: Tack för svar. Inte tänkt att uppgradera till en större skärm, trivs med 24''så hade tänkt samma storlek fast en nyare skärm.

Ska ta och läsa igenom länkarna.

Permalänk
99:e percentilen
Skrivet av Dexta:

Kommer jag märka stor skillnad om jag uppgraderar skärm? Att gå från 5ms till 1ms exempelvis.

Tänk inte på responstid så. Tänk hellre att det är en godtycklig siffra som tillverkaren av skärmen slumpat fram och satt på kartongen.

Med det sagt: XL2411T är ingen särskilt rolig skärm överlag. Den duger till CS:GO däremot, men gör man annat vid datorn gör en uppgradering till hög upplösning och IPS-panel stor skillnad för den totala upplevelsen!

En annan faktor som kan kan tala för att sälja XL2411T:n är att den kräver DVI Dual Link för att gå över 60 Hz. Du kommer således inte kunna använda den med ditt nästa grafikkort.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Inaktiv

Jag har haft alla BENQ Zowie skärmar såsom 2x 11T/20T/30T och nu har jag 2x XL2546 244Hz!

Jag skulle absolut rekommendera XL2546 och jag anser att "uppgraderingen" är värd det!

Tekniskt sätt så fungerar din 11T fortfarande så är det väl bara att köra på men vill man ha en nyare skärm så är det en no brainer enligt mig.

Jag kommer aldrig hoppa på högre upplösning och bryr mig inte det minsta om IPS.
Jag stannar vid 1080p och prioriterar utan tvekan högre Hz framför upplösning/IPS
Jag nämner det för att jag anser att även om man inte byter upplösning eller skärmteknik är det ändå grymt värt det.

Tänk dock på att det krävs DisplayPort kabel för att nå 244Hz.

Kör 2st vita dessutom och herregud vad snygga dom är :).

Permalänk
Bildexpert 📺

Köper man en ny skärm idag med TN-panel och 1080p/144 Hz – basgamingsskärmar – så vet att man att köper en skärm som är bland det sämsta man köpa i fråga bildkvalitet. Med ett tydligt och viktigt undantag: basgamingskärmarna ger bra pris/prestanda för rappa spel där minimalt med eftersläp fortfarande är teknikens särpräglade styrka.

Den skärmen jag beskriver ovan, den är bättre än en XL2411T. Så XL2411T är mellan tumme och pekfinger faktiskt sämre än dagens sämsta skärmar av jämförbar klass. Och det finns skärmar som är ännu bättre på att dämpa eftersläp och dessutom ger högre bildkvalitet överlag: 240 Hz-TN-skärmarna. Den nämnda XL2546 är ett exempel på en sådan naturlig förändring om du vill gå vidare.