Jobba under sabbatsår innan universitetet

Permalänk

Jobba under sabbatsår innan universitetet

Hej,
Jag slutade gymnasiet nu i somras efter att ha läst teknik med inriktning teknikvetenskap. Om ett år ska jag läsa vidare på LTH till civilingenjör i maskinteknik. Under sommaren har jag jobbat på en hästgård men nu är det jobbet slut och jag behöver något annat jobb. Jag har funderat på att skaffa truckkörkort för att öka mina chanser till jobb i dessa tider och vill gärna få råd om det är värt investeringen eller inte.

Jag har ett stort programmeringsintresse och skulle helst av allt vilja få jobb/betald praktik inom något med programmering för att dels se hur duktigt jag är, men framför allt bli bättre, lära mig hur det fungerar i arbetslivet och se om det är något jag kommer vilja jobba med i framtiden. Mitt bästa språk är Python men har även programmerat i PHP och läst C# i "programmering 1" (gymnasiekurs). Kan även grundläggande sql, html och css. Är det möjligt att få jobb/betald praktik i ett år (gärna fortsätta deltid under högskolan)?

Denna Blocket webscrapern får ni gärna kolla på. my_sql branch-en är bättre men inte lika komplett som master branch-en.

Kort "CV"

Gillar att skapa och bygga saker och håller på med en bilrenovering på fritiden. Jobbar helst nogrannt snarare än slarvigt och snabbt. Bra betyg. Mycket erfarenhet av lite mer fysiskt arbete. Har körkort.

Alla råd, funderingar och frågor välkommans!

Permalänk

Pluralsight har något som kallas för "Skill IQ". Har själv inte prövat varken det eller Pluralsight, men är det en merit man kan få praktik eller jobb på tro? Eller bör man satsa på något annat? Skulle gärna sökt bara praktik men behöver få in lite pengar också.

Är beredd att utveckla mina kunskaper med

Permalänk
Medlem

Har en vän som fick praktik via tekniksprånget. Vad jag kan läsa mig till är det nu fyra månader med 15500 kr/mån i lön.

https://teknikspranget.se/praktik/

Visa signatur

🖥️ IQUNIX ZX-1 - i5-10600K - Z490I Unify - RTX 3070 - 16 GB 3600 MHz - SF750 - ASUS PG279QZ
🚗 Fanatec CSL DD - CSL Pedals LC - HP Reverb G2
📺 LG B1 55 - Dali Concept 6 - Pioneer VSX-923
🎮 AYN Odin Lite
📞 Asus Zenfone 10

Permalänk

(sent svar jag vet)
Tack för tipset!
Har faktiskt sökt Tekniksprånget nu till våren så vi får se om det blir något. Sökte i våras till denna hösten, men då var det rekordmånga sökare (ca 180 sökte till Ericsson i Lund) och de valde tyvärr inte mig. Hoppas det går bättre denna gången