Bahnhof går till attack mot PTS efter läckt mailkonversation

Permalänk
Medlem

Fan vad pinsamt. Man tycker ju att PTS borde ha lite mer koll på det här med säkerhet. Speciellt nu när det diskuteras livligt om just IT-säkerhet, med en växande hotbild i öst. Mycket affärskänslig information, bäst att skicka lösenordet okrypterat via SMS som vem som helst kan sniffa upp.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shimonu:

Bara för att filen är lösenordsskyddad betyder det inte att man inte kan läsa innehållet. Är det en elak mottagare så kan man lätt lägga resurser på att knäcka lösenordet. Jag skulle se det som väldigt allvarligt.

Fast att skicka krypterade container som bilaga via mail och nyckel via annat system är sedan gammalt och egentligen helt OK, så har man gjort i många många år. Spelar ingen roll om det är felskickat, e-post är oavsett ett öppet system och det som skickas där får anses vara publikt för tredjepart.

Beroende på hur det är krypterat så kan det i princip vara omöjligt att komma åt innehållet.

Men såhär idag och några år tillbaka så finns det bra MFA baserade system som man kan använda i kombination med e-post, att man egentligen skickar en länk till ett underliggande system där mottagaren behöver verifiera sin identitet med bankid eller annat 2FA och att datan aldrig skickas iväg utan hämtas istället end-to-end krypterat hos mottagaren som har identifierat sig med flera olika metoder.

Såklart kan man ha invändningar mot hur man skickar nyckeln, om sekretessen egentligen kräver att man bekräftar mottagande identiteter etc och att man borde ha bättre rutiner när det faktiskt finns bra system för det. Men något generalfel kan jag inte direkt se, dålig nivå med dagens mått men sekretessen kanske inte var skyhög ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Jag ser banhoff som terriern som bara skäller och skäller, sen när kopplet släpps och det är dags att hugga så lägger de sig på rygg.

Vill minnas att det var tele2 som faktiskt bråka ordentligt i rätten om kundernas integritet, medan banhoff la sig platt och börja gråta i media.

Rätta mig gärna om jag har fel, men i mina ögon är banhoff bara snack och ingen verkstad.

Dags att ragga nya kunder , typisk Bahnhof PR!!!

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Medlem

Tror inte det finns någon svensk myndighet som inte redan kör Skype som en on-premise installation. Installationerna är dessutom inställda på att inte spara konversationer, annars hade man enkelt kunnat fiska fram lösenordet igen

Man blir inte direkt förvånad att Jon Karlung inte tänker längre än näsan räcker.

Visa signatur

Windows: [ NCASE M1 | i7 6700K 4C/8T | 16GB DDR4 | 1080Ti | 1.5TB SSD ]
macOS: [ Mac mini | i5 8500B 6C/6T | 16GB DDR4 | 256GB SSD ],
                        [ MBP 13" | i5 1038NG7 4C/8T | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD ]
ESXi: [ Intel NUC | i7 10710U 6C/12T | 32GB DDR4 | 500GB SSD ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av jocke92:

Tycker att man borde dubbelkolla när man mejlar känslig information. Man kanske både från Telias håll ha någon filedrop eller PTS. Där man krypterat kan dela större filer.

Men tycker Bahnhof har fel när de pratar om att Skype är amerikanskt. Troligen används Skype for business. Vilket de troligen har en intern server för, annars borde de gått över till teams. Kör de den molnbaserade lagras datan i Europa men av ett amerikanskt företag

Skrivet av Sir. Haxalot:

Är också lite tveksam till hur bra det stämmer att Skype skulle innebära att lösenorden skickas till Microsoft. Förmodligen kör de on-premise versionen av Skype for business så att kommunikationen stannar i nätverket. Det är också ganska sannolikt att kommunikationen med Skype servrarna är TLS krypterad och kräver autentisering mot någon form av Single-Sign-On (till skillnad ifrån att skicka ett mail).

Har inte superbra koll på Skype For Business mer än att det var bland de mest buggiga mjukvaror jag använt några år sedan, men varför skulle de köra on-premise mellan PTS och Telia? Internt, möjligen. Men mellan Telia och PTS känns det spontant inte som en intern lösning? Om det inte är så att det är interna servrar som kommunicerar med varandra.

Iaf, är det i något steg överfört till en Microsoft server där Microsoft har teknisk möjlighet till datan så kan USA begära datan oavsett var den lagras. (Enligt USA, lite bråk mellan USA och EU om det då hör och häpna klingar det inte så bra med EU direktiv.) Det förjävliga som heter "Cloud Act" som tvingar alla amerikanska företag att förse amerikanska regeringen med vilken information de vill, oavsett var datan lagras och vilket lands invånare den berör. Vi kan mer eller mindre inte använda amerikanska cloud providers hos min arbetsgivare tack vare den lagen... Bra genomtänkt där USA, era bolag tappar kunder istället... Ärligt talat hoppas jag att EU ger direktiv att känslig data inte får lagras på servrar som faller under Cloud Act, för det är en fullständigt orimlig lag och det hade lett till att den snabbt ändrades.

För så som det är nu så spelar det inte så stor roll om den är på Microsofts server i Sverige eller NSA's server, i praktiken rätt lite som skiljer enligt nuvarande amerikansk lagstiftning. Finns goda skäl varför organisationer som EFF & Human Rights Watch spyr galla på den lagen. Jag menar de är inte ensamma, kinesiska National Intelligence Law finns även som är lika galen den.

Förtydligande.
Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shimonu:

Bara för att filen är lösenordsskyddad betyder det inte att man inte kan läsa innehållet. Är det en elak mottagare så kan man lätt lägga resurser på att knäcka lösenordet. Jag skulle se det som väldigt allvarligt.

För det första så fick ju inte, så vitt vi vet, Bahnhof filen (för det lär de ju skrivit med stor teckenstorlek om så var fallet).

För det andra så är det i sak precis vad det betyder. Eller om vi skall vara petnoga: Ett adevkat lösenord tillsammans med en krypteringsalgoritm (sannolikt AES-256) minskar sannolikheten för obehörig exponering av informationstillgången. Det finns ingenting som heter absolut säkerhet, utan det handlar alltid om att att hitta en ändamålsenlig nivå av säkerhet baserat på risk och sannolikhet för lyckade agrepp.

Det finns alltid elaksinnade aktörer som "lätt kan lägga resurser" på att försöka utföra angrepp. De kunde ha ringt den anställda på Telia och utfört social engineering, de kunde ha installlerat skadlig programvara på en klient hos någon av de involverade, de kunde ha letat igenom sopona om 5 år när lagringsmediat kasserats, eller varför inte "lagt resurser" på stjäla eller återskapa den privata nyckeln som används av servern för att hantera TLS-trafik?

Slarvigt? Ja. Väldigt allvarligt? Tvek. Men fortfarande absolut inte nödvändigt att blogga om. Hade Bahnhof verkligen tyckt att det var så allvarligt så borde de väl ha anmält det till integritetsskyddmyndigheten (eller whatever) istället.

Permalänk
Medlem

Tja, det här vittnar bara om den totala inkompetensen hos de flesta statliga myndigheter som alltid slutar med att SÄPO tar sig för pannan och suckar frustrerat. Med det sagt, så känns det rätt tråkigt att Jon Karlung & co är fortfarande så butthurt efter alla stora ord i Svensk media om att de skulle aldrig släppa ifrån sig användaruppgifter och vi alla vet hur den sagan slutade. PTS slog dem duktigt på kuken och Bahnhof tvingades lyda staten och ge PTS alla användaruppgifter.

Så vad blir nästa steg, Jon Karlung? Brinnande påse med hundbajs på trapporna till Post- och telestyrelsens lokaler?

Visa signatur

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Jag ser banhoff som terriern som bara skäller och skäller, sen när kopplet släpps och det är dags att hugga så lägger de sig på rygg.

Vill minnas att det var tele2 som faktiskt bråka ordentligt i rätten om kundernas integritet, medan banhoff la sig platt och börja gråta i media.

Rätta mig gärna om jag har fel, men i mina ögon är banhoff bara snack och ingen verkstad.

Telia har också dragit saker till domstolen och inte bara lagt sig på rygg och sprattlat med benen som Bahnhof...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Bahnhof håller vad de lovar. Så fattar inte vart allt a skitsnack om att de inte gör det kommer ifrån? Kanske avundsjuka från folk som inte kan ha Bahnhof själva? Eller bara FUD för att de stör sig på att de inte är vatten värda för sin egen ISP.

Jag kan få 10Gbit/s från Bahnhof. Men jag vill inte ha med dem att göra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av trickeh2k:

Vilket genidrag att skicka dem via skype! Stor skillnad i säkerhet Det är osäkert att skicka dem i klartext på mail, så jag skickar dem på klartext via en annan app som hänger ihop med mitt mailkonto.

All trafik skype är krypterad, ingenting skickas i klartext.

Permalänk
Medlem

Kan det inte vara så att PTS använder sig av Skype on-prem och där av inte skickar data till America?

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D Mobo: Gigabyte x570 UD SSD: PNY CS3030 M.2 NVMe 1TB, Samsung SSD EVO Basic 840 250GB Minne: Corsair Vengeance LPX Black 32GB (2x16GB) @ 3600MHz CPU Kylare: Noctua NH-D15S Chromax.Black Grafikkort: ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti 12 GB Gaming OC Nätagg: ASUS TUF Gaming 850w Chassi: Fractal Design North Svart/Glas Hörlurar: Philips Fidelio X3 DAC: Aune X1s Silver

Permalänk
Medlem

Klantigt men det här har noll nyhetsvärde. Det är bara ett fult försök till PR.

Permalänk
Medlem
Skrivet av str8forthakill:

Se det lite tvärtom, Bahnhof har här fått privat information som är felskickad. Vad gör Bahnhof? De postar allt online publikt. Bahnhof som pratar så högt om sekretess och skydda sina kunders integritet. Delar gladeligen med sig av andras uppgifter.

Bryr Bahnhof sig verkligen om integritet?

Vilken dynga du kommer med. De har ju inte delat med sig av något av det som var hemligt, utan bara petat ner PTS från sin höga häst. Snacka om att greppa efter hakmstrån. Att bry sig om integritet är självklart också ett varna och belysa när andra inte gör det.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Jag kan få 10Gbit/s från Bahnhof. Men jag vill inte ha med dem att göra.

OK? Jag saknar fortfarande den dör du vet substansen och anledningen jag pratade om. Hela grejen verkar vara att man ska hats dem för att de har rätt, och sedan kanske mumla något svepande om dålig support eller liknande som inte har ett dugg med ämnet att göra. Men ok. Att du personligen inte vill ha med dem att göra av en helt okänd anledning skall tydligen vara relevant?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Afrasbaba:

Tror inte det finns någon svensk myndighet som inte redan kör Skype som en on-premise installation. Installationerna är dessutom inställda på att inte spara konversationer, annars hade man enkelt kunnat fiska fram lösenordet igen

Man blir inte direkt förvånad att Jon Karlung inte tänker längre än näsan räcker.

Rätt säker på att allt loggas.

Permalänk
Medlem

Som det nämndes så är nog detta vanligare än vad man tror, speciellt mellan privatpersoner.
Jag tror inte jag saknat något mejl så vitt jag vet, men vet att morsan varit nära att skicka fel. Det skiljer bara ett tecken mellan min adress och den jag hade velat ha.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Nåja, Telia _önskade_ trots allt att det skulle hanteras med sekretess... Så ur PTS ögon har de väl skött allt korrekt och inte brustit i deras hantering.

Permalänk
Medlem

Vad Folk verkar glömma är att vi hade en viss läcka som involverade Microsoft vid namn SolarWinds.
https://www.crn.com/news/security/microsoft-breached-via-sola...

Sedan så har NSA bakdörrar i princip i varje amerikanskt ägt program.

Sedan är Telia den Internetleverantör som är sämst när det gäller kundernas integritet Medans Bahnhoof och tele2 ligger på andra sidan.

För övrigt är 3 värts av alla enligt mig.
Jag är förövrigt telia kund och har råkat ut för försök från dem där de försökt skylla ifrån sig sitt kontrakterade ansvar.

Visa signatur

En Planka med Ryzen 5950X gör nu fler saker än vad mina tidigare (I7-4790K+i7-860) Gjorde tillsammans och jag kan samtidigt spela utan problem.

Teknisk utveckling är väldigt roligt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av philipborg:

Har inte superbra koll på Skype For Business mer än att det var bland de mest buggiga mjukvaror jag använt några år sedan, men varför skulle de köra on-premise mellan PTS och Telia? Internt, möjligen. Men mellan Telia och PTS känns det spontant inte som en intern lösning? Om det inte är så att det är interna servrar som kommunicerar med varandra.

Det gick att skapa federationer mellan olika on-prem installationer av Skype vet jag.. men ja som du säger så var det ju en ganska trash mjukvara.. Tror inte ens att det erbjuds hosted Skype längre, utan det är väl snarare MS Teams som gäller.. men det är väl inte omöjligt att de sitter kvar i något abonnemang för att de helt enkelt inte gjort någon migration heller..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

OK? Jag saknar fortfarande den dör du vet substansen och anledningen jag pratade om. Hela grejen verkar vara att man ska hats dem för att de har rätt, och sedan kanske mumla något svepande om dålig support eller liknande som inte har ett dugg med ämnet att göra. Men ok. Att du personligen inte vill ha med dem att göra av en helt okänd anledning skall tydligen vara relevant?

Själv är jag bara irriterad över att de har höjt istället för sänkt bredbandspriserna samt att de vill att man ska godkänna ett nytt avtal där man ger dom rätt till att ha en sämre service under denna pandemin. Men i det stora är i alla fall jag nöjd med dom, känner mig inte jagad utav vare sig IP-snokare eller Banhof. Well, förutom Google, de verkar alltid vilja veta var jag är någonstans trots att de vet var jag bor, men det är en annan sak.

Permalänk
Medlem
Skrivet av trickeh2k:

Vilket genidrag att skicka dem via skype! Stor skillnad i säkerhet Det är osäkert att skicka dem i klartext på mail, så jag skickar dem på klartext via en annan app som hänger ihop med mitt mailkonto.

Det är rätt standard att aldrig skicka lösenordet samma väg som filerna. På så sätt kan du minska risken att båda läcker ut. Däremot kanske det är mindre smart att använda sig av just Skype för att skicka lösenorden, men oftast väljer man helt enkelt det sätt som fungerar mellan båda parterna.

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tuulikk:

Själv är jag bara irriterad över att de har höjt istället för sänkt bredbandspriserna samt att de vill att man ska godkänna ett nytt avtal där man ger dom rätt till att ha en sämre service under denna pandemin. Men i det stora är i alla fall jag nöjd med dom, känner mig inte jagad utav vare sig IP-snokare eller Banhof. Well, förutom Google, de verkar alltid vilja veta var jag är någonstans trots att de vet var jag bor, men det är en annan sak.

Om andra ISP's I sanna nöt, typ Telia öppen fiber, höjer priserna samtidigt så är det nätägaren som höjt priserna och operatörerna måste följa efter för att behålla lönsamheten. Jag som haft Bahnhof via Itux har bara sett prissänkningar. Men nu när vi flyttar och det är Jönköping Energi som står för nätet så blir samma hastighet 50lr dyrare. Dock tycker jag Bahnhof står sig bra prismässigt jämfört med andra operatörer i samma nät.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Vad Sweclockers verkar ha missat är att för två dagar sedan så gick PTS ut med ett föreläggande om att Bahnhof skall lämna in fullständiga uppgifter till dem annars så kommer ett vite på en miljon.

Så Banhof kommer att krypa till korset och lämna ut uppgifterna, för de har inte råd med ett vite på en miljon, precis som det inte har råd att gå till domstol, men de har råd att göra fåniga saker som det här.

Det är på samma nivå som när de blockerade Elsevier, efter att de blev tvingade att blockera fildeldningsajter för vetenskapliga artiklar, där de som vanligt, inte valde att inte gå till domstol. Något som Telia gjorde och har gjort i andra fall.

Men en dag så kanske Banhof också växer upp...

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Vad Sweclockers verkar ha missat är att för två dagar sedan så gick PTS ut med ett föreläggande om att Bahnhof skall lämna in fullständiga uppgifter till dem annars så kommer ett vite på en miljon.

Så Banhof kommer att krypa till korset och lämna ut uppgifterna, för de har inte råd med ett vite på en miljon, precis som det inte har råd att gå till domstol, men de har råd att göra fåniga saker som det här.

Det är på samma nivå som när de blockerade Elsevier, efter att de blev tvingade att blockera fildeldningsajter för vetenskapliga artiklar, där de som vanligt, inte valde att inte gå till domstol. Något som Telia gjorde och har gjort i andra fall.

Men en dag så kanske Banhof också växer upp...

Snälla lägg inte upp sådan traumatiserande inlägg. Artikelförfattaren och Ozzed kan ju behöva gå i livslång parterapi om deras världsbild rämnar så fullständigt. Vi ska vara snälla mot varandra.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av M_X_E_Q:

Har ju hänt en del sen 2014-06-27 på denna fronten.
Läs mer här https://utpressningskollen.se/

Jag skummade igenom några ärenden. Filerna är uteslutande porr. Trodde det skulle vara mer Hollywood.

Visa signatur

Intel i9-12900K | Asus STRIX Z690-I | 32 GB DDR5-6400 CL30 | AMD Radeon RX 7900 XTX | WD Black SN850 1 TB
Asus ROG Loki SFX-L 750W | SSUPD Meshlicious | Arctic Cooling Freezer II 280 | Alienware AW3423DWF

Permalänk
Medlem

Jag har Bahnhof via IP-Only och är nöjd. När corona drog igång dubblerade dom mitt abonnemang till 500/500 från 250/100 utan kostnad, för att hjälpa till vid hemarbete. Det har jag haft i ett år nu, schysst ändå.

Visa signatur

Intel i9-12900K | Asus STRIX Z690-I | 32 GB DDR5-6400 CL30 | AMD Radeon RX 7900 XTX | WD Black SN850 1 TB
Asus ROG Loki SFX-L 750W | SSUPD Meshlicious | Arctic Cooling Freezer II 280 | Alienware AW3423DWF

Permalänk
Skrivet av Container:

Vet att jag läst nånstans också att nästan alla övriga ISP'er lämnar ut uppgifter höger å vänster men bahnhof brukar ta det till rättegång och motstrida så gott det går. Det är ju definitivt verkstad där och integritet (hela deras varumärke är byggt på det)

Om du menar utlämning av namn och adress på folk som enligt en advokatbyrå ägnat sig åt piratkopiering säger lagen att uppgifterna endast får lämnas ut om en domstol säger att de ska lämnas ut. Därför går det alltid till domstol.

Skrivet av philipborg:

Ärligt talat hoppas jag att EU ger direktiv att känslig data inte får lagras på servrar som faller under Cloud Act, för det är en fullständigt orimlig lag och det hade lett till att den snabbt ändrades.

Om uppgifterna inte lämnas ut till amerikanska staten bryter företaget mot Cloud Act och riskerar böter i USA. Om uppgifterna lämnas ut till amerikanska staten bryter företaget mot artikel 48 i GDPR och riskerar böter i EU, förutsatt att uppgifterna inkluderar personuppgifter. Cloud Act är något som ensidigt hittats på av USA, inte något som ömsesidigt förhandlats fram av EU och USA. Således stoppar artikel 48 i GDPR att uppgifterna lämnas ut till USA. Problemet här är att företaget inte har något sätt att undvika att åka på böter. Således tvingas bolaget titta på saker som vilket land som utdelar högst böter och vilket land som med störst sannolikhet upptäcker att något lämnas ut eller inte lämnas ut. Det betyder att företagen kanske lämnar ut en del saker men låtsas om att de inte känner till andra saker.

För övrigt är det inte bara Cloud Act man ska akta sig för. Det finns liknande lagar i andra länder, t.ex. Kina.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande 2:

Om du menar utlämning av namn och adress på folk som enligt en advokatbyrå ägnat sig åt piratkopiering säger lagen att uppgifterna endast får lämnas ut om en domstol säger att de ska lämnas ut. Därför går det alltid till domstol.

Om du menar uppgifter som ska lämnas ut enligt IPRED så lagrar Bahnhof inga sådana uppgifter, det är därför de aldrig tagits till domstol i något sådant fall.

Visa signatur

CPU: R7 5800X3D | GPU: XFX 6900XT Merc 319 | MB: Gigabyte X570 PRO-I| RAM: 2x16 Corsair LPX@3600MHz CL18|Cooling: Scythe Ninja 5 (Noctua A12x25)|PSU: Corsair SF750|SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB + Corsair MP510 4TB + Samsung 850 EVO 2TB + Samsung 850 PRO 2TB|CASE:NR200P

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr.Mabuse:

Snälla lägg inte upp sådan traumatiserande inlägg. Artikelförfattaren och Ozzed kan ju behöva gå i livslång parterapi om deras världsbild rämnar så fullständigt. Vi ska vara snälla mot varandra.

Ja för det gick ju så bra för PTS förra gången de hotade med vite. Att PTS har hotar med vite är inte synonymt med att Bahnhof ger efter utan motåtgärder. Och att gå till domstol och förlora är knappast något som gagnar kunderna, så det vore rätt poänglöst. Men om de nu ger med sig och folk åker dit får de skylla sig själva. Bahnhof erbjuder ju integrity VPN kostnadsfritt just för att täcka upp för sidan a dumheter och om man som kund säger nej tack till det är det knappast Bahnhof som gjort bort sig. Men som jag sagt många gånger om tidigare så står och faller Bahnhof med att de skyddar sina kunder. Och jag och andra skulle inte se någon som helst anledning att hålla dem om ryggen om den dagen kommer då de bara blir en ISP I mängden.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Vad Sweclockers verkar ha missat är att för två dagar sedan så gick PTS ut med ett föreläggande om att Bahnhof skall lämna in fullständiga uppgifter till dem annars så kommer ett vite på en miljon.

Så Banhof kommer att krypa till korset och lämna ut uppgifterna, för de har inte råd med ett vite på en miljon, precis som det inte har råd att gå till domstol, men de har råd att göra fåniga saker som det här.

Det är på samma nivå som när de blockerade Elsevier, efter att de blev tvingade att blockera fildeldningsajter för vetenskapliga artiklar, där de som vanligt, inte valde att inte gå till domstol. Något som Telia gjorde och har gjort i andra fall.

Men en dag så kanske Banhof också växer upp...

Poängen är väl inte att de inte lämnar ut uppgifter utan att de håller på dom tills de känner att de absolut måste. Men egentligen är inte det grejen heller. Snarare, lämna ut vilka uppgifter? De säger att deras system raderar uppgifter efter en väldigt kort tid. Om det stämmer så kan de lämna de uppgifter de har utan att det påverkar kunder allt för mycket. Lägg där till att alla oroliga kunder kan surfa kostnadsfritt med VPN.