LG UltraGear 34GN850-B mörkare på ena sidan, ska det vara så?

Permalänk

LG UltraGear 34GN850-B mörkare på ena sidan, ska det vara så?

Tjena!

Är inte så insatt i skärmar. Visste att IPS hade sina brister innan jag köpte. Jag har mycket och varierande bleed i fyra hörnen och det var jag fullt medveten om att man kan vänta sig. Tyvärr märkte jag omgående att skärmen är märkbart mörkare på höger sida, se den första bilden, vilket blir extra tydligt när man har helt vita grejer uppe, typ ett word-dokument. Skärmen är inställd på sRGB mode, som det kallas i dess menyer, men det såg likadant ut i de andra lägena.

Bild som visar det mörkare på höger sida:
https://pasteboard.co/Benjwi4qP4DA.jpg

Skickar även med en bild på bleed i hörnen, om någon skulle vara intresserad.
https://pasteboard.co/DRgxg3EJz6bA.jpg

Är detta med att den är mörkare på en sidan något man ska förvänta sig när man köper en skärm för 10000? Värt att reklamera? Går det ens att reklamera?

Edit: Försöker få bilderna att funka...

Visa signatur

"I wan't to believe"

Permalänk
Medlem

Hej!
Jag har likadan skärm. Den är helvit, hela skärmen samt blöder en del vid svart. Dock kan jag inte riktigt svara på om det är lika illa som på din, då jag drar ner något på ljuset samt sällan har mörka partier på skärmen där det stör mig.

Jag har dessutom 27an i samma serie bredvid. Jag har nog lagt 10-tals timmar på att försöka kalibrera vitbalansen manuellt mellan dom, men icke. Jag tycker 27an har lite vassare färgåtergivning men jag tror att det nog kan bli samma om man gör en riktig kalibrering.

Men som sagt, bägge skärmarna blöder inget i vitt, färgåtergivningen uppfattas som homogen. Har du provat kontakta butiken eller LG om det? Jag har haft mina skärmar i lite över ett år.

Permalänk

Jag drog ett mail med den vita bilden till LG och frågade om de tyckte det skulle vara så

Visa signatur

"I wan't to believe"