Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop
Permalänk

CSGO Fpsdropp.

Hej, finns säkert en drös med olika trådar om detta men testar ändå. Är desperat efter hjälp då min dator inte vill samarbeta och jag inte är den mest datorkunniga.

Skaffade nya delar till min dator för ca 2 år sen, allt nytt förutom grafikkortet. Har fungerat kanon hela tiden tills för en månad typ.
Sen en månad tillbaka har jag upplevt att min fps sjunkit rätt mycket. Igår blev det helt ospelbart då den kunde sjunka till 50-60 under vissa "strider". Kunde nästan upplevas som att blev i slowmotion.

Gjorde tidigare idag en återställning av datorn så den är helt urblåst, laddade ner drivrutinerna och CS, men ändå samma fenomen när jag testar.

Geforce GTX 970
Intel i7-9700k 3.6 GHz 12MB
WD Blue 500GB SSD
ASUS PRIME Z390M-PLUS
Corsair 16GB DDR4 2666MHz Vengeance

Detta har jag i datorn. Vet att mitt grafikkort är gammalt men det bör väl ändå klara CS?

Väldigt tacksam om någon kan hjälpa med ett tips eller två.

Permalänk
Medlem

Jag har också haft problem men en polare sa till mig att skriva logaddress_add 1 i konsolen och det löste det för mig. Det kan lagga till och flimra ett par sekunder men sen flyter allt på.

logaddress_add 1

Visa signatur

Ryzen 7 5800x, Arctic Freezer 280mm AIO
Fury 32GB 3600Mz cl16
X570S Aero G
ASUS TUF 3070 OC Gaming
Corsair RM850 850W

Permalänk
Medlem

Jag har lite samma problem. Främst ancient där fps ligger mellan 60-110 fps. På andra maps går det att spela med bättre flyt, oftast kring 220-300 fps, och då är jag tillräckligt nöjd. Numera undviks ancient då det är ospelbart. Men man tycker ju att det ska flyta på bättre än vad det gör. Du har visserligen bättre CPU än mig så ditt problem verkar vara än värre.

Intel Core i5-8600K @ 4.8GHz
Asus RTX 2080 Dual OC 8GB
HyperX 2x8GB DDR4 3200Mhz
1TB M.2 SSD (Windows 11 inkl. csgo körs på denna)

Utan några märkvärdiga förbättringar så har jag testat att:
- avinstallera iCUE då att jag läste att detta kunde skapa problem, ingen skillnad.
- formatera, gick från W10 -> W11 i samma veva.
- installera äldre drivrutiner för GPU.
- logaddress_add 1 (detta fungerar när det blir ett plötsligt fps-dropp ingame, oftast sker det för flera medspelare samtidigt)
- ominstallera CSGO

Numera kör jag allt uppdaterat med drivrutiner och liknande, men jag följer denna tråd med hopp om att det kommer fram en lösning som gör susen. Känns som att det är något mjukvarufel, men samtidigt underligt att den då ger samma resultat efter omformatering..

Visa signatur

Jag har en dator, den duger väl.