MyTrendyPhone säljer piratkopia som "original" (mobilskärm)

Permalänk

MyTrendyPhone säljer piratkopia som "original" (mobilskärm)

Tänkte varna dem som funderar på att köpa reservdelar hos MTP. Det var en Xiaomi-skärm färdigmonterad i ram som enligt dem skulle vara original men det kom en riktigt dålig kopia som kostade dubbelt så mycket som (bättre) kopior från Aliexpress.

Dålig ljusstyrka, dålig touch (och endast 5-punkters touch istället för 10-p), pixelfel, ljusfel i skärmen, och svagt glas. I ramen saknades självhäftande tejp, saknades stödkuddar till PCB och flexkablar. Hela ramen var i ett plastmaterial istället för ett elektriskt ledande metallmaterial som på originalet.

När kundtjänst svarade på mail påstod dem väldigt ointresserat att det ska vara en "Huawei original". (doh). Som lösning erbjöds reklamation dvs skicka tillbaka skärmen (kund betalar frakt) eller få 10% återbetalat. Jag tog det senare.

De har inte ändrat produktinfon ännu.

Permalänk
Medlem

Eftersom den vara som levererades inte stämde överens med vad som utlovats, och därtill hade ytterligare fel och brister, så är det bara att reklamera den.

Vid en godkänd reklamation skall kunden hållas skadeslös, så du skall inte behöva stå för någon frakt av varan till dem. (Se KKöpL 5 kap 4§ 3st)

Du har därtill rätt att kräva att de åtgärdar felet genom reparation (svårt att laga en kopia så den blir ett original) eller omleverans. Även prisreduktion/ersättning eller hävning kan komma ifråga. (Se KKöpL 5 kap 1§, , )

Vid eventuell hävning av köpet har du rätt att göra ett s k täckningsköp, d.v.s. du kan köpa en originalreservdel hos ett annat företag och kräva MTP på eventuell fördyrande mellanskillnad. (Se KKöpL 6 kap 1§, , )

Misstänker hur som helst att det handlar om en summa som gör att det inte känns som det är värt det att starta en tvist.

Visa signatur

Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5" FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 500GB SSD
Laptop: MacBook Air 13"
NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD