För ett par veckor sedan försökte Sony införa ett krav på att länka datorversionen av Helldivers 2 till ett konto Playstation Network (PSN), vilket fick PC-spelare att slå bakut. Spelets genomsnittliga betyg på Steam störtdök och Valve beslutade att ge alla spelare rätt att ångra köpet och få pengarna tillbaka.

Till slut valde Sony att backa, men har fortfarande inte återställt möjligheten för spelare i länder där PSN inte finns att köpa spelet. Utvecklaren Arrowheads vd Johan Pilestedt skriver på X att studions önskan är att spelet ska finnas i hela världen, men att diskussionerna med Sony och Valve fortfarande pågår.

Nu rapporterar Eurogamer att Sony ska göra samma sak med nästa PC-släpp av ett tidigare Playstation-exklusivt spel, Ghost of Tsushima. Spelet har legat ute för förköp på Steam, Epic och Green Man Gaming men nu har alla tre butikerna tagit bort spelet från butiken och börjat avbryta och återbetala spelare som har förköpt det i länder där PSN inte finns.

Orsaken är att ett PSN-konto kommer vara ett krav för flerspelläget Legends. Både utvecklaren Sucker Punch Productions och de tre butikerna hade redan gått ut med den informationen, och Sucker Punch har sagt att solokampanjen specifikt är undantagen PSN-kravet. Men ändå har spelet tagits bort för försäljning i länder där PSN inte finns.