Permalänk
Medlem
Skrivet av Musse69:

Nu är jag så pass ny så jag inte ens vet vad pcvr är haha! Om det inte är så enkelt så att du menar om man ska spela pc spel? Låter dock väldigt bra att allt sitter i headsetet då jag vill ha det smidigt att bara starta utan att ha fram en massa kablar mm

Ska du enbart köra standalone dvs VR spel du har på headsetet utan att använda PC. Så kan det vara värt att veta att Pico inte har ett lika stort utbud som Quest.
Utbudet är inte dåligt och det växer men har också märkt att uppdateringar kommer senare till Pico 4 också jämfört med Quest på vissa spel.
Pico 4 kan man säga är still work in progress

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Medlem

Inhandlade en Pico 4 igår, och måste säga att utefrån det lite begränsade testandet det blev igår kväll så funkar PCVR (spela från PC'n) via WiFi och Virtual Desktop helt klockrent!
Jag testade inte Pico's egen streamingprogramvara för hade läst VD var bättre, men nu har jag läst att det kommit en hel del uppdateringar till den så att den också fungerar väldigt bra. Kan vara bra om man vill spara 200kr.

För mig som har speldatorn på "hemmakontoret" men utrymme till VR i vardagsrummet är det fantastiskt. Nu slipper jag släpa PC'n fram och tillbaka, vilket så klart gör tröskeln till att hoppa in i ett VR-spel betydligt mindre.

Mitt tidigare headset var en Oculus CV1 och såklart är skillnaden som dag och natt med denna. Jag gick runt i HL:Alyx och bara tittade på alla detaljer i säkert en timme. Sitter väldigt skönt på mitt ansikte också. Man behöver inte skruva åt det så att det klämmer, och det är stadigt ändå.