Permalänk
Medlem

Kyla E6600 och 8800GTX med 120 radiator?

Då var det dags att sätta ihop ett vattensystem igen. Senast jag gjorde detta var i mina unga dagar och jag hoppas jag den här gången lyckas bättre än vad jag gjorde då.
Den här gången ska systemet in i ett Lian-Li pc-v600 chassie så jag är lite begränsad när det gäller utrymme, därför har jag valt att sätta in en radiator med plats för en 120mm fläkt. Radiatorn jag har tittat på är den senaste modellen i Black Ice serien vid namn Black Ice GTX.
http://www.dangerden.com/store/product.php?productid=255&cat=...

Så min fråga är om ni tror att en radiator som denna skulle kunna klara av att kyla både en E6600 processor och ett 8800GTX grafikkort. Självklart vill jag kunna klocka komponenterna en aning men detta är inte huvudsyftet med systemet. Jag är också medveten om att det finns folk som lyckats trycka in en dual radiator i v600 chassiet men detta är inget alternativ i mitt fall.

Kan även passa på att nämna övriga komponenter som jag tittat på:

Vattenblock: http://www.dangerden.com/store/product.php?productid=21&cat=6...

Pump: http://www.alphacool.de/product_info.php/products_id/3737/cPa...

Till en början kommer endast processorn att kylas med vatten då jag tänkt avvakta med ett nytt grafikkort tills DX10 spelen kommer.
Jag kommer även att byta ut nipplarna på alla komponenter i systemet till den här typen:
http://www.alphacool.de/index.php/cPath/5_45_246/category/scr...
Detta på grund av att jag tycker vanliga stora 1/2 nipplar med slangklämmor ser förskräckligt ut.

Kommentera gärna!

Permalänk

Normalt sett brukar man rekommendera dual eller trippel-rad för kombinationen du tänkt göra men i detta fall så blir man lite fundersam ändå.
De kan kanske gå och om radiatorn skulle motsvara en dual och ha en bra fläkt men klockningen hade du nog inte kommit överdrivet långt med.
Trots att BI-GTX-radiatorn låter slående så hade jag inte rekommenderat 120-rad för din setup. För processorn hade de nog varit ok men inte ihop med grafikkortet, tyvär.

Följande val hade nog rekommenderats som medium-krav.
Black ICE Extreme
http://www.dangerden.com/store/product.php?productid=2&cat=5&...

Thermochill PA120.2
http://www.petrastechshop.com/thpara1.html

HW-labs Black ICE GT
http://www.petrastechshop.com/hwlablicegts.html

För övrigt är CPU-blocket helt ok. Inga konstigheter alls då de är vanligt förekommande i många system.

Pumpen är utan tvekan en höjdarpump. Med en lyfthöjd på 4.7m så är den grymt bra när de kommer till vattenkylning idag.

Vad gäller nipplarna så tycker ja tvärtom Mer läckert med tjocka feta slangar, sen använder ja hellre buntband.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

Tack för svaret! Jag kanske kommer att ha möjlighet att sätta in en till 120 radiator alltså två separata 120 radiatorer. Detta bör väl inte vara någon större skillnad mot en dual radator?
I så fall skulle den här placeringen fungera:

Radiator1(i taket på chassiet)---->Radator2(i nedre fronten av chassiet)---->Pump---->CPU---->GPU

Angående nipplarna så vill jag bara dubbelkolla så att följande passar på alla komponenter som jag nämnde i första inlägget:

http://www.alphacool.de/product_info.php/products_id/1085/cPa...

Skulle även vara bra att veta vad för slang som skulle passa till dessa(helst från alphacool.com eller dangerden.com)

Permalänk

Inte en chans att en 120mm radiator klarar din setup jag körde ett 7900gtx och en överklockad opty 146:a på en sådan och det blev jäkligt varmt

Visa signatur

Core I7 7700k . Asus GTX 1080 . 32GB Corsair Vengeance . Asus Maximus IX . Corsair AX860 . Samsung 960 PRO Nvme ssd x2 raid0

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av devilstar
Inte en chans att en 120mm radiator klarar din setup jag körde ett 7900gtx och en överklockad opty 146:a på en sådan och det blev jäkligt varmt

Okey, men då får jag helt enkelt satsa på det andra alternativet som jag nämde i inlägget innan. Notera dock att det är en Black Ice GTX radator som vad jag har förstått ska vara betydligt vassare än övriga 120 radiatorer. Det kanske finns någon bättre? I så fall vilken?

Permalänk

Helt rätt att den knäpper de flesta andra 120 rads vid nosen.. men att den skulle prestera så bra så att den klarar e6600 + 8800GTX är lite tveksamt.

De finns ju ett kit som Corsair har (Corsair Nautilus). Detta har man kört på ett GTX och att döma av dess radiator (BIP single) så är ju inte denna mätbar med en BI-GTX, då den är betydligt mindre i tjocklek. Pumpen ser ut att vara Laing DCC-1T eller Laing DCC-1Plus som båda modeller presterar bra. Men kollar man på fläkten så är denna en 4.5cm (höjd) variant som håller högt CFM-tryck men går relativt tyst.

Så till skillnad från detta så skulle nog 2 x BI-GTX fungera, men särskilt klockvänligt hade de inte blivit. Kontentan av de hela kan bli att du sluter upp med hög-ljuda fläktar (2 st då också). Därav anledningen till att en trippel är så bra då fläktarna kan köras på låg speed och du behöver knappt öka hastigheten om kvalitén är god och håller tyst och bra CFM-styrka.

Försökt leta tester på BI-GTX men de inte helt lätt då den är väldigt ny. Ja tror du står mellan valet att köra fläktar som kan prestera lite extra men kanske samtidigt går tyst eller också köra på en dual-rad.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare