Permalänk
Medlem

Det har varit roligt att jobba med dig Bijan, du är djupt saknad på jobbet av alla. Men vi kommer att synas en vacker dag igen, jag är helt övertygad om det

Permalänk
Medlem

Jag måste säga att jag tycker synd om de som använder säljare som rådgivare när de skall handla.
Visst kan man ha tur och få en säljare som både är kunnig och tänker mer på att se till att kunden blir nöjd än att maximera profit.
Dock är egentligen en duktig säljare en som kan sälja så mycket som möjligt av produkter som butiken tjänar så mycket som möjligt på.

Själv har jag jobbat i butiker som säljer musikelektronik i London. En av dem var det 100% provision som gällde.
Som exempel på attityden där så kunde chefen bli sur för att jag sade åt en kund att den produkt han efterfrågade inte var nödvändig för hans behov och istället för att köpa den för £130 kunde ha ta en för £30 med samma kvalitet och resultat. Själv tyckte jag det verkade mer profitabelt både för mig och butiken att ge honom bra service, speciellt med tanke på att han hade köpt utrusting för drygt 50 000 kr ett par dagar tidigare.
Och att jag var den säljare som sålde bäst av det runt 30 st som jobbade i butiken spelade ingen roll...de trodde jag hade varit ännu bättre om jag bara fokuserat lika hårt på volym och marginal som de gjort i deras affärsidé.
Men en stor del av kunderna kom in och frågade säljare om råd, vilket resulterade att de lämnade butiken med den produkt som gav bäst bonus för tillfället.

Nu tror jag att den butiken förmodligen inte riktigt har sin motsvarighet i Sverige, förmodligen är det svårt at hitta en med lika extrem attityd t.o.m. i England.
Men faktum är att det är en modell som fungerar och och även i mer serviceorienterade butiker har säljare vanligtvis inte som enda fokus att göra sina kunder nöjda, så det kan nog vara mer vettigt att lyssna på vad en CS spelande tonåring har att säga.

Visa signatur

Q6600@3.2Ghz | Xpertvision 8800GT@713/1711/951 | Corsair HX620 | ASUS PK5-E WI-FI | Chieftec Dragon | Corsair XMS2 DHX PC6400 CL4 2x1Gb | Creamware Scope | Hyundai W241D-PVA

Permalänk

Den Cspelande tonåring arketypen finns garanterat. Dom som säger åt sin farmor att det är viktigt med så mycket grafikkortsminne som möjligt på budgetkortet. Lägger in allt dom själva skulle vilja köpa i en annans beställning eller har allmänt noll koll. Men då är det bara att sälja, det blir dyrare men kunden blir nöjd. Säljer du rätt klagar tonåringen på att du sålde skit trots det bästa för kunden, butiken får dåligt rykte för att du var snäll.

Jag har överlag stött på kanske 3% bra säljare 60% okunniga och 37% okunniga som hetssäljer för provision.

Visa signatur

dualsata2| A64 3500+ 2,7 ghz | Cruical ballistix 2 gig DDR 4000 | jag hatar Nvidia 8800GTS 100% buggar (nu 5% och gudomligt 660/1044)|Windows XP Pro | Proff deluxe - kungen av vattenkylning| 480 W Hiper typeR nätagg

Permalänk
Medlem

Rest in Peace mannen! Som Peter sa "Du är djupt saknad av alla på jobbet!"
Men du är förmodligen på en bättre plats nu! Vi synes någon dag igen...

Visa signatur

Är det dig själv eller mig du försöker lura!?
Windows works in mysterious ways...

Permalänk
Medlem

Usch så tragiskt, minns Bijan väl från gamla tider på forumet

Visa signatur

Elektrolux Kyl/Frys | 4-plattors AEG-spis med ugn | Philips brödrost | 1200W Philips vattenkokare | AFK elvisp | Allt kopplat till 230V 50Hz 10A.
Klaga inte på mina inlägg, jag kan ha varit full när jag skrev dem.

Permalänk
Medlem
Permalänk

Vila i frid, jag har säkert köpt en massa grejer av dig genom åren!

Bra artikel, jag tror alla som jobbat med datorer i någon form känner igen typerna!

Permalänk

Vila i frid Bijan.

Visa signatur

Är det verkligen det här du borde läsa just nu?

Permalänk
Hedersmedlem

Jag kände inte Bijan men blir ändå lite tårögd när man läser kommentarer från personer som kände honom. Han låter som en väldigt trevlig person.

R.I.P.

Permalänk
Hedersmedlem

Aldrig träffat honom IRL. Men skulle nog velat det. Han är ju internethistoria och sweclockerslegend ("sy med castor"-tråden bl.a. ).

Vi ses i Nangijala!

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Bara för att man är intresserad av datorer behöver man inte spela Counter-Strike hela dagarna, herregud. Anyway R.I.P

Visa signatur

Intel i7 2600K @ 4.5GHz | GeForce GTX 680 | ASUS P8P67 PRO | Corsair Dominator 16GB 1600MHz | Samsung 830 256GB

Permalänk
Medlem

Lustigt. Mediamarkt är den enda fysiska butik jag har varit inne och handlat i, och sen känt mig glad under hela besöket och efter i bilen. Dessutom var det bara vackra töser i kassorna. Bra

Visa signatur

AMD x399M | TR 1950x | 64GB 3200Mhz | 2 x Zotac 3090

Permalänk
Inaktiv

Du var nog ingen vidare försäljare Bijan, men du var säkert en trevlig kille förövrigt. Det verkade som du tyckte att kunden var din motståndare. Det var ju tack vare kunden som du hade ditt arbete. Du borde ha insett att han eller hon var din välgörare. Om alla kunder vore alfakunder blev du ju som en lgerarbetare som bara plockade fram det som kunden redan bestämt sig för och du hade inte någon användning för din kunskap. Jag förstår att det kan komma in människor med de konstigaste frågor, men du själv var säkert en beta kund någon gång när du köpt något inom en för dig främmande branch. För övrigt finns det alfa- och betamänniskor och allt däremellan överallt. Vi är ju alla olika!

Permalänk
Medlem

Vila i frid säger jag bara, trevlig krönika mycket läsvärd.
Får ett intryck av att du verkar varit en lite bitter person vilket är lite synd. Men det är i alla lägen bättre att skriva av sig och berätta vad man tycker än att gå runt och vara ledsen och bitter. Vi ses på andra sidan Bijan.

Permalänk
Inaktiv

Hmmm, påminner om hemkunskapslektionerna man hade en gång i tiden. Man är alfa självklart, planerade inköp är alltid att eftersträva i alla situationer. Det tjänar man mycket på jämfört med impulsköp.

Tråkigt att denne man har gått bort.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nickenicke
Det till kommer alltid en liten via-avgift på 15 kr eller nåt. Det vill säga inte så mycket för kunden, men för Onoff = många bäckar små...
Det är 2008 nu. Sluta tro att alla butiker lurar er, och sluta tro på allt som skrivs i Aftonbladet.

Nepps ingen avi-avgift ifall man betalar direkt.
Det vi tjänar på är att det går igenom vår egen bank.

Permalänk
Medlem

Hej allihoppa.

Både rörande och bra artikel, då jag har handlat på sådana butiker och liknande så har jag hört talas om exakt den "kategorin" av människor eller så som han förklarar: Kund beta. I mitt fall kan de till och med vara frustrerande att höra på när säljaren försöker förklara och tipsa men kunden fattar/kan inte eller "tror" att han/hon har rätt med de han/hon säger, visst finns saker jag inte har en aning om hur de fungerar och liknande, men men

Måste vara jobbigt med en jobbig kund

Förstog heller inte riktigt att han hade gått bort men de är väldigt tråkigt, hade gärna köpt nått från hans sortiment i hans affär om jag visste vart han jobbade.

R.I.P Bijan (Även om jag inte kännde dig)

Visa signatur

CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.4 Ghz | GPU: Gainward 8800 GTS 512 mb | PSU: Corsair 550 W | Moderkort: Asus P5k Premium | Minnen: Corsair XMS TWIN2X 2048 mb | HDD: Seagate Barracuda 250 GB | Övrigt: Windows Vista Home Premium 32 bit

Permalänk
Avstängd

Säljare är enligt min mening oftast okunniga.

Och det verkar som att alla säljare har gått samma skola för det första man får höra när man kollar på en produkt är att säljaren har en sådan produkt hemma och den är sååååååå bra.

Vem behöver säljare när det är inte kan bli lättare att googla lite innan ett köp och vipps så vet man mera om det man tänkt köpa än någon säljare.

Permalänk
Medlem

R.I.P

Får man fråga vad som hände?

Visa signatur

"Problemet med socialism är att till sist tar alla andras pengar slut" - Margaret Thatcher

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EyEr0n
R.I.P

Får man fråga vad som hände?

Hmm jag man börjar ju undra..

Jag förstår att det är "privat" men om man är lite av en kändis så får man nog tåla att personer pratar om en.. eller??

Undrar iaf om det var olycka, eller sjukdom... man vill ju lära sig av andras misstag eller otur... det är bara mänskligt att vara fundersam om döden.

Permalänk

Var till en butik för att inhandla ett stycke ide, sata till usb konverter, nämmner ej butiken men don har lila vitt och gult i loggan. Hittar en säljare i 25-års åldern och frågar om dom har en sådan varpå han ser osäker ut och säger att han inte är så bra på sådana prylar....... Ok. Vi går och frågar pc-supporten i butiken, tar killen där 20sek att få fram på datan att dom har 19st på lager, men då säger min kära säljare att killen på lagret har gått för dagen så jag får återkomma nästa dag om jag vill ha en sådan. Ja tänk om han skulle bli tvungen att gå ut på lagret och göra den andres jobb. Tänker inte ens börja diskutera den tanken med honom. Åker hem tomhänt förundrad hur han kunde få ett jobb där. Ja säljare. Köper på nätet hädanefter.

Visa signatur

Jigoku

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NAD
Usch så tragiskt, minns Bijan väl från gamla tider på forumet

Ja samma här, himla synd detta.

RIP

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
Hmm jag man börjar ju undra..

Jag förstår att det är "privat" men om man är lite av en kändis så får man nog tåla att personer pratar om en.. eller??

Undrar iaf om det var olycka, eller sjukdom... man vill ju lära sig av andras misstag eller otur... det är bara mänskligt att vara fundersam om döden.

R.I.P.

...som många andra så undrar även jag vad som har hänt, är det NÅGON som vet?

Visa signatur

AMD Athlon 64 X2 4400+ Toledo, 2,2 GHz @ 2,42 GHz med ClockGen.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EyEr0n
R.I.P

Får man fråga vad som hände?

tydligen inte eftersom någon tagit bort mitt inlägg där jag frågade.

Visa signatur

q6600 2gig ram 8800gt osv

Permalänk
Medlem

-edit- anledningen till hans bortgång stod i en annan tråd, var tydligen cancer.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eXtranj3rO
-edit- anledningen till hans bortgång stod i en annan tråd, var tydligen cancer.

Så ung och.. wow..
Tycker det är bra att upplysa om sådan saker, det är bra att vi unga kan veta att inte alla sjukdoma är för gamlingar.

Respekt, och RIP en sista gång.

Edit: NUUU vet jag vem det är, handlade av honom ett par gånger. hmm.. var inte så länge sedan. Det lustiga är att jag tänkte på vad han sade då, han verkade så personlig och ändå korrekt på samma gång.
Sådana personer behövs, hehe...

BTW, hade jag ordernummret och bad honom kolla om jag verkligen fick den SVARTA versionen av min produkt.. förvånat tittade han på lådan, öppnade och sa, "shit-- silver" kom tillbaka och sade "titta-- står Black på denna". Bra sa jag och log förstående.. det var ju stressigt den dagen...

Permalänk
Medlem

Vila i frid.

Visa signatur

Fåglarna flyger i gryningen!

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Extremt bra läsning...

Synd att han gått bort visste tyvärr inte vem det var men nån med huvudet på skaft iaf...

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk

Cancer är skräcken. En kille i vår Battlefieldklan(Semperfi för er som undrar) gick bort nu i somras, 31 år gammal blev han...

Alla i klanen skramlade ihop ett *rejält* bidrag som gick oavkortat till cancerfonden. Jag sätter in pengar lite till och från och om man vill så kan man märka insättningen med t ex "Till Bijan Skölds minne".

Nu ska jag plocka fram dosan och blippa över ett par hundralappar till stöd för cancerforskningen.

PS Det verkar bara vara när man köper datorer och hemelektronik man kan vara så korkad så man inte vet vad som är upp och ner på prylarna. Ponera att du kommer in och ska hyra eller köpa en bil och inte ens vet vart tanklocket sitter, frågar "öhhhhh,liksom typ hur svänger man och vart startar man bilen. Är den här Dacian från 1978 bättre än BMW M5:an och varför kostar den så mycket pengar, den är ju nästa lika stor som min kompis Volvo 240". Jag tror inte du kommer få köpa eller hyra den bilen.

Ja int' bitter

DS

Permalänk

Intressant läsning.

Vila i frid Bijan

Visa signatur

Rebelution Stick Figure
Q9300 | 9800GTX 512MB | Corsair Dominator 4096MB