Permalänk
Avstängd

Rädda filer, hur!?

Hejsan, nu är det så att en av mina partitioner på min systemdisk verkar ha ruttnat ihop, jag kommer in på delar av den men när jag når min bildmapp, bland andra, som jag vill åt(!) så ber den mig snabbformatera partitionen!

Jag har ca 1gb bilder där och skulle göra mycket för att inte bli av med det, hur ska jag gå till väga? Kan jag på något sätt bara rädda bildmappen om inte annat är möjligt och sedan formatera.. eller något. Jaja, vad kan jag göra!?

Tack för hjälp!

Permalänk
Hedersmedlem

Om du går in i felsäkert läge kan du komma åt filerna då, och kopiera dem till en mapp/hdd som funkar?

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Det första du skall göra är en avbild av partitionen. Lämpligen med dd-rescue och en live-CD -linuxdist. Från avbilden extraherar du dina filer med t.ex. foremost.

Visa signatur

Fagerja

Permalänk
Avstängd

Förstår mig inte på PC-inspector riktigt, den lagar liksom inte disken? Och filerna är ju inte förlorade så jag kan inte återställa dem?

Och nej den hänger sig likväl när jag går in i felsäkert läge!

fagerja: förstod inte riktigt det där, vad är en live-cd och linuxdist? vore nice om du kunde ge lite mer specifika och förklarande anvisningar!

Tack för hjälpen!

Permalänk
Medlem

En live-CD är en bootbar CD med ett OS på. En lämplig linuxdist för ändamålet är Knoppix-STD ( http://www.knoppix-std.org ). Ddrescue hittar du här: http://www.gnu.org/software/ddrescue/ddrescue.html
Foremost: http://foremost.sourceforge.net/

Visa signatur

Fagerja

Permalänk
Medlem

Vad är det för fel på GetDataBack på Hirens Boot CD?

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]