Permalänk
Medlem

När ryker garantin?

Tjena allihopa!

Jo, jag har överklockat mina ramminnen genom att öka spänningen på dem från 1.8 till 2.1, och detta efter att ha fått sagt från en medlem här att garantin då fortfarande gäller. Jag undrar rätt och slätt om det är sant, och om det då är säkert att lämna in en dator till undersökning och samtidigt berätta om min överklockning?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ställ alltid in komponenterna på stock hastighet innan garantiåtgärder, om inte annat sägs då. Och angående din garanti, det kan jag inte svara på. Då det beror på tillverkaren för minnena.

OCZ har tex på deras DDR3 minnen att man bara får ha max 1,9v eller nåt sånt. Har man över det så förlorar man garantin.

Permalänk
Medlem

Skulle det vara så att du behöver lämna in datorn för reparationer eller dyligt ställer du bara ner dina minnen till orginal.

Du kan höra med tillverkare av respektive minnen vad du får ha annars.

/rob

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LemurenSwe
Ställ alltid in komponenterna på stock hastighet innan garantiåtgärder, om inte annat sägs då.

Vad menas med detta? ; )

Och ja, jag har ställt in BIOS på "default settings". Planerar att lämna in den imorgon för ljudproblem från grafikkortet och processorn som jag misstänker har med min amatörmässiga klockning att göra.

Permalänk
Medlem

Hej, ursäkta att jag inte svarat. Hade totalt missat denna tråd. Det jag menar är att du skall ställa in alla överklock inställningar till standardvärde när du fick datorn.