Permalänk
Medlem

Köpråd uppgradering

Hallå! Jag har en nu hyffsat bra speldator som jag vill göra ännu bättre. Jag vill inte göra några större byten av delar, utan snarare lägga till komponenter som gör den bättre (i första hand iaf).

För närvarande har jag:

Asus striker extreme
Intel Core 2 Duo E8400 3,0Ghz E0 stepping @ 3,6Ghz
Corsair XMS2 PC6400 800Mhz 4Gb
Cougar power 700w
XFX Geforce 260 GTX Core edition
1x Seagate baracuda 1,5Tb Sata II
Terratec Aureon 7.1 ljudkort
Scythe katana III cpu-kylare
NZXT Lexa chassi
Sata II dvd brännare
Zalman fläktkontroll
LG Flatron W2343T

Mina tankar går kring SSD och en till Seagate baracuda att köra i raid med den första. Vad gäller SSD har jag förstått att Intels generation 2 ska vara de bästa. Men såg även nåt om att det kommer en ännu nyare generation (?).
Och ska man satsa på två mindre SSD att köra i raid eller en större?

Än så länge har man ingen större nytta av två grafikkort i SLI vad jag har förstått, stämmer detta? Grafikkortet är ju det som är mest avgörande för spel.

Än så länge har jag ingen budget, men inköp kommer nog oavsett ske stegvis, månad för månad tills jag har det jag vill ha

JO! En liten fråga innan jag får för mig att investera i mer minne. Enligt manual och vad jag kan hitta på asus hemsida står det att moderkortet stöder pc6400 800mhz. På inet trodde man att det skulle kunna hantera 1066mhz minnen. Det är ju fortfarande DDR2 med samma pin-antal. Så innan jag skaffar 8gb minne vill jag vara säker på vad moderkortet klarar av.

Anygay, alla tips är välkomna, mvh /// Peter

Permalänk
Medlem

"Och ska man satsa på två mindre SSD att köra i raid eller en större?"

Satsa på en till seagate i raid0 och avvakta priset på ssd

"Än så länge har man ingen större nytta av två grafikkort i SLI vad jag har förstått, stämmer detta? Grafikkortet är ju det som är mest avgörande för spel."
2 grafikkort är snabbare än ett

"JO! En liten fråga innan jag får för mig att investera i mer minne. Enligt manual och vad jag kan hitta på asus hemsida står det att moderkortet stöder pc6400 800mhz. På inet trodde man att det skulle kunna hantera 1066mhz minnen. Det är ju fortfarande DDR2 med samma pin-antal. Så innan jag skaffar 8gb minne vill jag vara säker på vad moderkortet klarar av."
kolla av med mobo:s kompatillitetslista

Lycka till

Visa signatur

CPU I9 9900K@4,7Ghz |EVGA GTX 2070 Super 10365p Timespy 3DMark |Ram 32GB CorsAir DDR4 Vengence PRO |Define R6| ASUS Strix Z390F | M.2 SSD Evo 970 1TB |CorsAir 750W | Acer 27" Predator XB271HU | Win 11 Pro

Permalänk
Medlem

Tack för tipsen!

Jo det var väl mest det lutade åt att skaffa en till seagate och köra dem i raid0, priset på ssd är fortfarande högt och man vill ha intels g2 som i dagsläget ser ut att vara bäst. Det lär ju ändå bli en påtagligt förbättring gentemot 1 disk.

Ang. två grafikkort, jovisst är det så.. men är det inte så att det bara är ett fåtal spel som stödjer två kort i SLI än så länge?

Ang. minnen.. Jo jag har kikat där och det står upp till 800mhz.. så det är väl det man får gå efter tills man hittar nån polare som sitter med 1066mhz minnen så att man kan testa om det går.

Men finns där inget annat man skulle kunna pimpa med?

Har funderat lite kring vattenkylning för att få den kallare och tystare.. men om man inte köper ett slutet system så verkar det skapligt dyrt och krångligt om man ska kyla cpu, gpu och nord- sydbrygga med det.. man vill ju ändå köra det fullt ut om det ska va nåt tycker jag.

Permalänk
Medlem

Ingen som kommer på nåt att uppgradera burken med? Som inte är helt meningslöst då, men alla förslag är välkomna. När lönen kommer ska jag pimpa chassit med mattsvart färg inuti, nya fläktar och ny kabeldragning mm.

Apropå det, är corsair H50 något att ha, hur mkt skillnad skulle det göra mot min nuvarande scythe katana III ? Finns det andra bra eller bättre färdiga H2O-lösningar som inte kostar en förmögenhet?

Permalänk
Medlem

Till synes en bumpning av min snålt besvarade tråd.. Men ville ge den en chans till om någon har något hett tips

Kan uppdatera med att jag beställt:
en till 1,5Tb seagate baracuda för att köra raid0.
4gb pc6400, 800Mhz minne (totalt 8Gb)
creative soundblaster x-fi pci-e
samt lite dämpningsmaterial, mattsvart färg.

vad mer kan göras prestandamässigt? resten står i sign för den som inte orkar läsa tidigare inlägg.

Ska ge mig på att modda lådan så snart lönen kommer. Tips, tips tips?!?!

Permalänk
Hedersmedlem

Hej

Vi försöker att ha en tydlig rubrik innehållande bland annat pris här i köprådsforumet. Detta för att underlätta för andra medlemmar att snabbt söka för dem relevant inforamtion. Din rubrik saknar pris och därför låser jag tråden tillsvidare.

Kika i länken och försök komma på något vettigt. Skicka det vettiga och en länk till denna tråd i ett trevligt formulerat PM till mig så hjälper jag dig att redigera och låsa upp.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9...

*Låst

Visa signatur

Numera nöjd med en Chromebook.