Ati Catalyst Control Center startar inte?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Askersund
Registrerad
Sep 2008

Ati Catalyst Control Center startar inte?

Mitt ATI Catalyst Control Center startar inte, har windows 7 och installerat om den senaste versionen?

Har googlat men inte hittat något bra tips! Eller är det större bugg?

/Lennart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009

Kör driver swepper och ta bort alla amd drivare. Lägg sen på den senaste 11.11c eller om du vågare betan 11.12.

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Är .NET av rätt version installerat i windows? Vill minnas att det nämns under installationen.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av Hardware guy:

Är .NET av rätt version installerat i windows? Vill minnas att det nämns under installationen.

.net hat inget med det här att göra..

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
regnvm Helsingia regio
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av Hardware guy:

Är .NET av rätt version installerat i windows? Vill minnas att det nämns under installationen.

Skrivet av robbankentor:

.net hat inget med det här att göra..

Jo det kan det, om .net är skadat så kan detta inträffa.

Laptop: ASUS-G751JY

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kryptan/Lund
Registrerad
Nov 2004

CPU: I7 2600k @ 4.4ghz med Noctua NH-D14 GPU: GTX 1070 med Accelero Xtreme III @2 120mm cf-v12hp hydro dynamic @skitsnabbt. MODERKORT: Gigabyte GA-Z77X-UD3H. RAM: 16GB DDR3 PC19200/2400MHz@2133MHz. HÅRDDISK: Samsung 850 EVO 250GB SSD, Intel SSD 320 Series 160GB , 4 Mekaniska. MONITOR:1 Samsung S27A950D 3D" MONITOR:2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Askersund
Registrerad
Sep 2008

Tack för råd och tips, ny .NET hjälpte tyvärr inte. Så ikväll får det bli avinstallation av grafikkort och driver mm. Lite synd att det ska vara så mycket jobb med att få en .exe fil att fungera. Och som har fungerat innan men inte nu helt plötsligt?

/Lennart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av LJN:

Tack för råd och tips, ny .NET hjälpte tyvärr inte. Så ikväll får det bli avinstallation av grafikkort och driver mm. Lite synd att det ska vara så mycket jobb med att få en .exe fil att fungera. Och som har fungerat innan men inte nu helt plötsligt?

/Lennart

Använd driver swepper så du verkligen får bort allt

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011

Hade samma problem. Ta bort alla drivrutiner och program som har med grafikkortet att göra. Sen kan du testa en äldre version av CCC. Det är mitt tips.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2002
Skrivet av robbankentor:

Använd driver swepper så du verkligen får bort allt

Detta är saken som löser det hela så robbankentor har helt rätt.
Jag fick göra likadant tidigare under året.

Apple iMac early 2009 (ATI 4850)
Apple Mac mini 2011 (server)
Apple Mac mini 2012 (Plex-server)
Apple Macbook Pro 2011 15-tum (när iPad inte räcker till)
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av zebra3:

Hade samma problem. Ta bort alla drivrutiner och program som har med grafikkortet att göra. Sen kan du testa en äldre version av CCC. Det är mitt tips.

Nej kör ingen äldre version, kör 11,11c och inget annat.

edit: kör 11.12 istället för 11.11c

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2003

Tack så mkt för tipset med Driver Sweeper. Efter flera månader mer frustration för att CCC inte startar fungerar det nu perfekt! Dumt att inte kolla ett seriöst forum från början.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Askersund
Registrerad
Sep 2008

Nu har jag nu ägnat timmar och flera gånger avinstallerat, kört driversweeper, registerrensning mm, nyinstallation men får inte Catalyst Control Center att starta?

Finns det inget sätt att exekvera programet på något annat sätt, jag vill bara ändra fläkthastigheten.

Annars så tycker jag att det lite skandal att inte AMD skapar hjälpmedel för ett problem som drabbar många.

/Lennart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2002
Skrivet av LJN:

Nu har jag nu ägnat timmar och flera gånger avinstallerat, kört driversweeper, registerrensning mm, nyinstallation men får inte Catalyst Control Center att starta?

Finns det inget sätt att exekvera programet på något annat sätt, jag vill bara ändra fläkthastigheten.

Annars så tycker jag att det lite skandal att inte AMD skapar hjälpmedel för ett problem som drabbar många.

/Lennart

Kör driver sweeper i 2 omgångar i felsäkert läge med omstart emellan.
Ominstallera .net framework och sedan ge dig på catalyst igen.

Apple iMac early 2009 (ATI 4850)
Apple Mac mini 2011 (server)
Apple Mac mini 2012 (Plex-server)
Apple Macbook Pro 2011 15-tum (när iPad inte räcker till)
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av iller:

Kör driver sweeper i 2 omgångar i felsäkert läge med omstart emellan.
Ominstallera .net framework och sedan ge dig på catalyst igen.

Jag tror det är rätt väg att gå för att lösa priblemet med CCC.

Men vill du ändra fläkten på ett amd kort ska du använda AMD overdrive.

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/pages/ov...

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Askersund
Registrerad
Sep 2008

Laddade ner AMD Overdrive men det blev "game over" på en gång så jag fick göra en återställning.

Synd, för det hade varit en enkel lösning.

/Lennart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Askersund
Registrerad
Sep 2008

Efter ett flertal försök med alla tips så hittade jag ett tips på ett superenkelt registerhack för att få CCC att fungera/exekvera.
Se länk: http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=695707
Man lägger till en variabel för registernyckel ".NETFramework"
Den nya variabeln är: OnlyUseLatestCLR Värde = 1
Jag gjorde detta och CCC fungerade på en gång!

/Lennart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skara
Registrerad
Sep 2011

Undrar spontant om det hade funkat med högerklick och köra som admin? sånt händer ju ibland,,

OPERATIV: Win 10 pro
DATOR:En vattenkyld Intel i7 950 i ett CM HAF932+ ganska potent inre
Tangentbord/mus/musmatta Q-pad Ljud Edifier S530D
LUR: Lumia930

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2002
Skrivet av Tuxsux:

Undrar spontant om det hade funkat med högerklick och köra som admin? sånt händer ju ibland,,

Fungerar tyvärr inte.

Apple iMac early 2009 (ATI 4850)
Apple Mac mini 2011 (server)
Apple Mac mini 2012 (Plex-server)
Apple Macbook Pro 2011 15-tum (när iPad inte räcker till)
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Sep 2003

Gammal tråd men men..

För mig funkar CCC med 12_3, men inte 12_4. Mäkta störigt. Jag har swappat mellan dessa tre gånger nu, och det är så varje gång. Så det får bli 12_3 ett tag till..