Corsair Force 3 120 GB, blue screens flera gånger per dag!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Never Never Land
Registrerad
Apr 2006

Corsair Force 3 120 GB, blue screens flera gånger per dag!

Tjenare sweclockers!

Får flera gånger per dag blue screens på min tre månader nya dator. Hör även att datorn klickar eller tickar till ibland. Här har ni datorn http://www.inet.se/kundvagn/visa/1362851/2012-01-13

I den sitter en Corsair Force 3 hårddisk och jag har läst att det är jävligt mycket strul med just blue screens på den hårddisken..
Är inne på min andra corsair hårddisk då den första tillslut krashade helt. Inet testade hårddisken, konstaterade att den var körd och så fick jag en helt ny hårddisk av dom. Det var exakt samma problem med min förra hårddisk med blue screens innan själva krashen.

I vilket fall har jag uppdaterat till senaste firmwaren på hårddisken och det är precis samma problem trotts det.

Är det hårddisken som är helt jävla körd eller kan det vara någon annan del i datorn som ställer till det? Det är mycket störande med blue screens mitt i ett spel tex och det känns surt för är väldigt nöjd med datorn i övrigt!

Tacksam för hjälp.
Mvh

Fractal Design Define R3. ASRock Z68 Extreme3 GEN 3. CPU i5 2500K. Corsair 8GB.
SSD 120GB Corsair Force 3. 1TB Samsung spinpoint F3. Corsair HX 750W. GeForce GTX 570 Windforce Rev 2.0

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Har en OCZ Vertex 2 SSD 120GB och har exakt samma problem och symptom som dig. Aldrig att man sparar något på en SSD igen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2002

Jag är inte så insatt i SSD, men av det jag har hört och läst, är det väldigt mycket strul med just det problem som du nämnt.
Dem diskar som har haft minst problem är Intels SSD, inte lika snabba, men stabilare.

| HP Omen 15 | Intel Core i7 8750H | GeForce GTX 1070 Max-Q 8GB | DDR4 8GB 2666MHz | Windows 10 Pro x64 |
| MSI GS40 14" | Intel Core i7 6700HQ | GeForce GTX 970M 3GB | DDR4 8GB 2133MHz | Windows 10 Home x64 |
| Acer TimelineX 4820TG | Intel Core i7 640M | Radeon HD5650M OC 1GB | Corsair 8GB CL7 | Windows 10 Pro x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2006

Kan bara instämma, hade problem med 3 SSD-diskar innan jag gick över till vanlig hårddisk och inga strul sen dess.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Det är framför allt fyra saker man ska tänka på med SSD.

1. Uppdatera firmware
2. Sätta SATA-kabeln i rätt kontakt på moderkortet
3. Ställa in rätt i BIOS. (AHCI)
4. Eventuellt uppdatera BIOS

Själv har jag två Corsair SSD:er (Force/Force 3) och har aldrig haft några problem.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2004

Uppgradera firmware till 1.3.3! Det löste åtminstone dessa problem på min 120 GB GT disk.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=100162

Intel: Asrock Z370 Extreme M4|8700K@4.9|Noctua DH15|G.Skill Flare X 3200@4000 17-19-19-39 32GB|MSI 1080TI Gaming X|Samsung 960 EVO 1TB
AMD: MSI B350 Tomahawk|RyzenR5 1600X|Fractal Design Celsius S24|Corsair Vengeance@2933 32GB|Asus 970|Samsung830 SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Prova uppgrader till 1.3.3 Det är dessutom en non destructive update jag har inte haft några bekymmer alls med min disk med den firmware:n

AMD FX-9590 @ 4,90 GHZ | EK Vattenblock till CPU med 2x360 radiatorer | AMD Memory 4x4GB kit 1866MHZ | MSI R9 290X Lightning with EK Fullcover block | Asus ROG Crosshair V Formula-Z 990FX | Corsair 1000W PSU | Phantek Enthoo Pro | Razer Blackwidow Ultimate 2014 | Sennheiser PC-360 G4ME | 1st 240GB Samsung 840 Evo | 2x 1,5TB Samsung F1 | 1x 500GB Samsung

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Never Never Land
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av Ohlert90:

Prova uppgrader till 1.3.3 Det är dessutom en non destructive update jag har inte haft några bekymmer alls med min disk med den firmware:n

Har fixat den firmware:n och det är fortfarande samma sak. :/

MEN, jag var inne på inet igår och jag fick tips om att köra ett memtest på mina ram minnen och testet visade att det är något fel på ram stickorna. Så jag tänkte åka in med dom idag och få dom bytta, kanske kan det lösa problemet förhoppningsvis!

Fractal Design Define R3. ASRock Z68 Extreme3 GEN 3. CPU i5 2500K. Corsair 8GB.
SSD 120GB Corsair Force 3. 1TB Samsung spinpoint F3. Corsair HX 750W. GeForce GTX 570 Windforce Rev 2.0

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2006
Skrivet av Flipen:

Har fixat den firmware:n och det är fortfarande samma sak. :/

MEN, jag var inne på inet igår och jag fick tips om att köra ett memtest på mina ram minnen och testet visade att det är något fel på ram stickorna. Så jag tänkte åka in med dom idag och få dom bytta, kanske kan det lösa problemet förhoppningsvis!

Uppdatera gärna med svar sen när du testat !

Chassi: Fractal Design Define S || Moderkort: ASUS Z170 Pro Gaming || Processor: Intel Core i7-6700K || RAM: Corsair Vengeance DDR3 3000MHz 16 Gb || Grafikkort: ASUS GTX 1080 Strix || PSU: Corsair RM750x || SSD1:Samsung SSD 850 EVO 500GB || SSD2: Corsair Force GT 120GB || OS: Windows 10 Pro ||Skärmar: Acer Predator XB271HU 165Hz & Dell UltraSharp U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SWECLOCKERS / Stockholm
Registrerad
Dec 2001

Har inte heller några problem med min corsair force (dock generation 2 60GB..) inte heller direkt hört talas om att just dessa corsair diskar ger dessa problem av det jag läst på deras forum så är det bara fåtal användare av möjligtvis hundratusentals användare..

W10 Pro - Fractal - Define S - 5xNoctua NF-A15 PWM, 5xNF-P14s PWM
Asus PRIME Z370-A - Samsung 960 EVO NVMe 250GB - intel 540s 240GB M.2
CPU: 8600K@5.4GHz - NH-D15 - HyperX Fury 32GB 2400C15-2T @ 2933C15-1T

Delidtool finns -
Asus GTX 1070 08G / Core@2100MHz+ / Memory@8.8GHz
Corsair RM750x 80+ GOLD - 5.5TB storage - Logitech G903 - G Pro TKL - G533

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2010

Uppdatera firmware...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2004

Har 2st Corsair Force 3 series 120gb i raid0. Trodde jag skulle få massor med problem då jag läst att dessa bråkar rätt mycket. Inte uppdaterat mitt firmware heller, Men har inte haft en enda blåskärm. Jag hör dock detta klickande det talas om. Men det kan väl omöjligt vara SSD'erna som låter då de är omekaniska?

Skulle vara intressant att veta vad det är.

Chassi: Fractal Design R6 | Moderkort: ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | CPU: Intel Core i7 8700K | Minne: Corsair Vengeance DDR4 2400MHz 16GB | GPU: Palit GeForce GTX 1080 Ti 11GB Jetstream | OS Disk: Samsung 960 EVO 500GB | PSU: Corsair RM750x 750W | Skärm: BENQ XL2720T@120hz
Kylning: Corsair H150 RGB (Vattenkylning)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av DaBone:

Det är framför allt fyra saker man ska tänka på med SSD.

1. Uppdatera firmware
2. Sätta SATA-kabeln i rätt kontakt på moderkortet
3. Ställa in rätt i BIOS. (AHCI)
4. Eventuellt uppdatera BIOS

Själv har jag två Corsair SSD:er (Force/Force 3) och har aldrig haft några problem.

1. Visa tillverkare säger att man inte ska göra det "If you are stable and do not have issues, we suggest that you do not flash your firmware."
2. Går det ens att sätta SATA kabeln fel?
3. Ursäkta min dumhet men varför ska man ha (AHCI) ?

Live for fun, Loyal to none

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av blue eyed devil:

1. Visa tillverkare säger att man inte ska göra det "If you are stable and do not have issues, we suggest that you do not flash your firmware."
2. Går det ens att sätta SATA kabeln fel?
3. Ursäkta min dumhet men varför ska man ha (AHCI) ?

AHCI ska vara stabilare för SSD, rätta mig gärna om jag har fel.

Chassi: Fractal Design R6 | Moderkort: ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | CPU: Intel Core i7 8700K | Minne: Corsair Vengeance DDR4 2400MHz 16GB | GPU: Palit GeForce GTX 1080 Ti 11GB Jetstream | OS Disk: Samsung 960 EVO 500GB | PSU: Corsair RM750x 750W | Skärm: BENQ XL2720T@120hz
Kylning: Corsair H150 RGB (Vattenkylning)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av blue eyed devil:

1. Visa tillverkare säger att man inte ska göra det "If you are stable and do not have issues, we suggest that you do not flash your firmware."
2. Går det ens att sätta SATA kabeln fel?
3. Ursäkta min dumhet men varför ska man ha (AHCI) ?

Har du redan installerat och allting fungerar utan problem finns det ju inga anledningar till att byta firmware, men personligen skulle jag göra det ändå.
Anledningen till varför de säger att man inte ska uppdatera är för att du kanske får installera om windows efter uppdateringen. Men den senaste 1.3.3 ska vara "non destructive" vad jag vet.. men man vet ju aldrig.

Du kan sätta SATA-kabeln fel i den bemärkelsen att det är olika SATA-portar på moderkortet. Läs manualen och kolla vilken port du ska ha den i.

AHCI fungerar bättre till SSD:er och det är inte alltid det är förinställt i BIOS. Även om det har varit det på mina tre senaste moderkort från ASUS.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Flipen:

Har fixat den firmware:n och det är fortfarande samma sak. :/

MEN, jag var inne på inet igår och jag fick tips om att köra ett memtest på mina ram minnen och testet visade att det är något fel på ram stickorna. Så jag tänkte åka in med dom idag och få dom bytta, kanske kan det lösa problemet förhoppningsvis!

Är det Vengeance minnena? Hade problem med dessa på ett ASUS Crosshair V Formula tidigare och det löste sig med en BIOS uppdatering.
Minnena hade väl inte stöd i BIOS innan..

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Wiiga:

AHCI ska vara stabilare för SSD, rätta mig gärna om jag har fel.

Har för mig att AHCI ger bättre prestanda när det är flera flera processer som körs. Om det bara är en process som körs så är det andra bättre men "studier" lär tydligen ha visat att i en realistisk användningsmiljö så är AHCI att föredra och ger högre prestanda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Mnemozyne13:

Har för mig att AHCI ger bättre prestanda när det är flera flera processer som körs. Om det bara är en process som körs så är det andra bättre men "studier" lär tydligen ha visat att i en realistisk användningsmiljö så är AHCI att föredra och ger högre prestanda.

Med processer menas även spel då? Så om man spelar ett spel så är det bättre att inte köra AHCI eller har jag fel?

Live for fun, Loyal to none

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av DaBone:

Har du redan installerat och allting fungerar utan problem finns det ju inga anledningar till att byta firmware, men personligen skulle jag göra det ändå.
Anledningen till varför de säger att man inte ska uppdatera är för att du kanske får installera om windows efter uppdateringen. Men den senaste 1.3.3 ska vara "non destructive" vad jag vet.. men man vet ju aldrig.

Du kan sätta SATA-kabeln fel i den bemärkelsen att det är olika SATA-portar på moderkortet. Läs manualen och kolla vilken port du ska ha den i.

AHCI fungerar bättre till SSD:er och det är inte alltid det är förinställt i BIOS. Även om det har varit det på mina tre senaste moderkort från ASUS.

När du menar Olika SATA portar menar du för Sata 3? Om moderkortet inte stödjer det så går det väl inte att sätta fel, ursäkta min dumhet.

Live for fun, Loyal to none

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av blue eyed devil:

När du menar Olika SATA portar menar du för Sata 3? Om moderkortet inte stödjer det så går det väl inte att sätta fel, ursäkta min dumhet.

Okej.. Har gått igenom min manual nu och upptäckt att jag inte läste igenom den så "noga"..
Mitt kort har 8st SATA kontakter.. 4st 3Gb/s och 4st 6Gb/s. 6Gb portarna är indelade i 2st Intel och 2st Marvelkontrollers.
Intel fungerar till allt och är snabbare, medans Marveln är rätt bedrövlig och fungerar inte till t.ex. DVD:n. Dock fungerar de bra till lagringsdiskar t.ex.
Mina Intel-portar ligger nerifrån i andra ledet och det är där jag har kopplat in mina SSD:er..

Har tidigare satt dem i första ledet (Marvel) vilket jag tyckte var naturligt, med dåligt resultat (segt) och datorn har slutat hitta dem efter ett tag.. dock inga blåskärmar.
Men det står inget om att man inte kan köra SSD:er på de portarna, bara att det är för "datadrives only, do not support ATAPI.. (t.ex. DVD).

Om det är SATA2 eller SATA3 spelar ingen roll, då SATA3 är bakåtkompatibelt.. endast hastigheten som påverkas.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Never Never Land
Registrerad
Apr 2006

Hm, har fixat nya ram minnen nu så ska köra ett memtest när jag kommer hem och se vad det ger.. Är det precis som innan så tänkte jag uppdatera bios men vet inte om det finns en uppdatering till mitt moderkort? Någon som kan hjälpa mig med att kolla upp det?

Skickades från m.sweclockers.com

Fractal Design Define R3. ASRock Z68 Extreme3 GEN 3. CPU i5 2500K. Corsair 8GB.
SSD 120GB Corsair Force 3. 1TB Samsung spinpoint F3. Corsair HX 750W. GeForce GTX 570 Windforce Rev 2.0

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Om man ska ha tag i BIOS går man till moderkortstillverkarens hemsida, där det ska finnas downloads av olika slag.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Extreme3%20...

Men för att göra det enkelt för dig så ger jag dig länken här..
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Z68 Extreme3 Gen3...

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Never Never Land
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av DaBone:

Om man ska ha tag i BIOS går man till moderkortstillverkarens hemsida, där det ska finnas downloads av olika slag.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Extreme3%20...

Men för att göra det enkelt för dig så ger jag dig länken här..
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Z68 Extreme3 Gen3...

Tackar, vet inte om det är behövligt nu när problemet verkar var löst. Det verkar så just nu i alla fall.

Jag körde memtest på dom nya stickorna nu och det gav inga utslag, bytte ut dom igår och jag har inte fått en enda blue screen än i alla fall!

Fractal Design Define R3. ASRock Z68 Extreme3 GEN 3. CPU i5 2500K. Corsair 8GB.
SSD 120GB Corsair Force 3. 1TB Samsung spinpoint F3. Corsair HX 750W. GeForce GTX 570 Windforce Rev 2.0

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Det låter sämre och sämre för Vangeanceminnena, de är billiga men verkar vara lite struliga. Kul att verkar ha löst sig iaf.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Never Never Land
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av Jalle64:

Det låter sämre och sämre för Vangeanceminnena, de är billiga men verkar vara lite struliga. Kul att verkar ha löst sig iaf.

Yes det är väldigt skönt!

Jag återkommer till denna tråden vid eventuell blue screen eller liknande

Fractal Design Define R3. ASRock Z68 Extreme3 GEN 3. CPU i5 2500K. Corsair 8GB.
SSD 120GB Corsair Force 3. 1TB Samsung spinpoint F3. Corsair HX 750W. GeForce GTX 570 Windforce Rev 2.0

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Jag hade fel på en sticka i den första förpackningen jag köpte (4x4GB), men det gick ju på garantin.
Sen har Vengeance minnena fungerat klockrent...

Det är väl ett av de mest säljande minnena nu, och inte säkert fabriken hinner med att kvalitétskontrollera produkten.
Detta återkommer i de flesta fall, där det är stor åtgång på en viss produkt.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB