Uppgradera eller köpa helt ny dator?

Permalänk

Uppgradera eller köpa helt ny dator?

Hej,
Byggde en dator för lite mer än 4 år sedan. Känns som den börjar bli gammal, eller redan är gammal. Behöver råd om jag ska köpa en ny dator (bygga en ny) eller bara byta ut några komponenter. Men frågan är vilka?

Processor: Intel Core i7 950 3.06 GHz Socket 1366
Moderkort: Asus Rampage III Gene lga 1366
Grafikkort: XFX Radeon HD 5770 1024 MB
Hårddisk: WD 500 GB
RAM: 6 GB Corsair *XMS 3
+600W nät.

* är inte 100% säker

Måste även nämna att mitt grafikkort inte längre riktig räcker till de senaste spelen enligt system requirements. Minimum req. brukar ligga på HD 5800-serien. Har bl.a. försökt köra Advanced Warfare. Den startar och så, men brukar frysa hela datorn efter ett kort tag så tvingas göra en "Forced Shutdown". Kan bero på spelet eller kortet. Kör med 60 Hz på low settings.

I övrigt fungerar datorn ganska så bra, kan köra skyrim på high settings utan några problem.

Om denna tråd är felplacerad så att säga, ber jag om ursäkt :P.

EDIT: Om jag behöver byta komponenter ge gärna förslag.

Permalänk
Medlem

Om du tycker att din dator funkar bra att använda behöver du bara byta grafikkortet och ram minnena. Jag har inte riktigt koll på gamla delar och så, men om du känner dig bekväm i datorn eller vill ha en helt ny får du bestämma själv. De nya delarna som du skulle kunna lägga in i så fall är GTX 970 och 6GB ram till. https://www.komplett.se/corsair-xms3-ddr3-1600mhz-6gb-cl9/492... och https://www.dustinhome.se/product/5010805448/gv-n970wf3oc-4gd... skulle jag köpt. Jag tror inte du behöver byta hela rigget. (Utom grafikkortet). Om du vill kan du lägga till en SSD, och då skulle jag rekommendera denna: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/sa...