Permalänk
Medlem

TV visar ej HDMI

Har ett lite kruligt problem med min TV : Samsung 60" LED-TV UE60H7005SQXXE.

Helt plötsligt slutade den visa HDMI. Har TV via bredband och den går via HDMI och en dag när jag startade TVn så stod det "Kontrollera anslutning" tänkte att de va något temporärt men idag grävde jag lite djupare i det. Direkt jag kopplar in HDMI så syns det på TVn "HDMI 1"

Då tänker man ju att allt ska vara OK, men det står ändå "Kontrollera kablar".
Så då testade jag med en annan HDMI kabel - samma problem. Provade att koppla in laptopen - samma problem där (Fast med en 3:e hdmi kabel) kollade i bildhanteringen, och där hittar datorn inte TVn, trots att det står "HDMI 1" på TVn, dvs att något är ikopplat.

Direkt jag stänger av TVn så dyker det upp dupliceringsbilden på datorn, som att det ska funka. Men så fort jag startar TVn så försvinner detta.

Testar koppla in datorn i en annan TV och där fungerar det klockrent. Även när TVn är i standby så dyker dupliceringsbilden upp där också, men den stannar även då man startar TVn där.

Så nu är frågan, vad mer kan jag testa? Har alltså testat: 3 olika HDMI-kablar, 2 olika enheter (digitalbox och dator) samt testat varenda HDMI ingång i TVn.

Jag har cirka 3 månader kvar på garantin, men har inget emballage kvar så vore ganska svårt att skicka iväg en 60" TV med något ihopsnickrat emballage...

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

har du startat om tv'n? alltså dragit sladden ur väggen, och väntat en stund?

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Haptic:

har du startat om tv'n? alltså dragit sladden ur väggen, och väntat en stund?

Det fungerade, tack!

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080