Likör 47 by Felion (Kompakt tangentbord från "Scratch"; handvirat.)

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Likör 47 by Felion (Kompakt tangentbord från "Scratch"; handvirat.)

Svenskt ISO 47%-ish Tangentbord.

(Bygg-logg i Bilder-Imguralbum)

Bakgrund
Jag har letat länge efter något litet trevligt tangentbord i "40%" storlek, men jag saknar direktåtkomst till ÅÄÖ på de ANSI-inspirerade modellerna (i.e. färre-bokstavs-alfabet), så "själv är bäste dräng".

Tanken är att det ska bli en ISO-47%-bräda (i.e. 40% + ISO-enter (bara-för-att!)+ÅÄÖ +"bonusbraatthatangenter", d.v.s. ingen Fn-Rad, igen Sifferrad och ingen numpad eller "TKL-kluster") med ett "Lock/Skydd" som även kan fungera som handledsstöd.

Grundide:
Eftersom storleken blir 47 tangenter (47%) så var min tanke att jag skulle hitta någon 47% spritsort på bolaget som tema, men jag hittade inget som jag gillade (mest "vit sprit" eller whiskey), så istället blir färgtemat, lite slumpmässigt, starkt inspirerat av Likör 43 och dess flaska/etikett: varmgul/bärnsten/vanilj, rött, svart och vitt. Och så blir det ju inget ifrågasättande av varumärkesintrång heller

Konceptlösningar/lösningar:
Sandwichlåda (topp- och bottenplåt i mässing), Teak i någon form emellan, och ett 1mm transparent plast-lager:

Dold text

Layout (med "U") KBL-permalänk:

Dold text

Handledsstöd och kombinerat Lock/skydd i Teak:

Materiel:
Förhandsbilder chassi:

Dold text

Hem-Mässingsplätterad stab-tråd:

"Färdig" (Tangentbordet i varjefall (skriver på det nu!), Beslag kvar på tangentbordet/stödet)

Löpande kalkyl:

Materiel

Pris

Övrigt

Teensy 2.0

$11,50

Check

Dioder 1N4148 (47st)

$0,36

Check

Lysdiod Röd 2x3x4 1st

$0,1

C-förråd

RGBW LED-strip WS2812 5VCD

$1,5

Check

Chassi (Top, Botten+Teak+PET+Gravering

1950 SEK

Check

Brytare, Vintage Black Cherry MX 47 st

~€25

Check

Teak för Handledsstöd (22*95mm)

~20 SEK

C-förråd

Stabilisatorer Costar, Black

~50 SEK

Check

M2,5 Skruv, Mässing

~10 SEK

Check

EK-Kabel

~10 SEK

C-förråd

Alu-fötter, Svarta

$11

Check

Keycaps/Hattar

~2000 SEK

C-förråd

Mässingsbeslag, Handtag

$10

Beställt

Plockmtrl. (Smörjolja, Eltejp, Lödtenn, fluss, slitage putsdukar, putsmedel, el-förbrukning etc.)

10 SEK

C-förråd

Summa (exklusive Caps)

~2600 SEK

Tillkommande kostnader (Ej med i ursprunglig kalkyl):
Alu-fötter, Gravering, mässingsbeslag, WS2812-strip

Ursprunglig grov-kalkyl: ~1900 SEK

Övrigt:
Glada tillrop och konstruktiv kritik är väldigt uppskattat, så bara "Skjut på".

Jag kommer att ha som målsättning att uppdatera OP (denna) m.a.p. mina uppdateringspostningar i tråden (så den hyfsat speglar status, utan att man behöver gå igenom allt mitt "spam").

Bygg-logg i Bilder-Imguralbum kommer ha fler (potatis-)bilder än jag postar här.

*) C-förråd: saker som ligger i "bra-att-ha-lagret-hemma-på-hyllan"

Löpande uppdatering av OP m.a.p. uppdateringar
Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Sen senast:
Investeringen påbörjad, nu börjar byggräntan löpa : Dioder beställda ($0,76 för 100 st.), så ca. $0,38 investerat i projektet. Teensy:n (styrenheten) ligger dock redan på hyllan hemma och binder kapital ($11,50).

Jag har bestämt mig för färgskala/tema:
Huvudfärger: Mässing, Teak och svart.
Accentfärger: Vitt och Rött (kraftigt inspirerad av Likör 43 och dess flaska).

TODO (närtid):
1) Jag får göra om min (halv) "optimala" layout, så den blir mer "standard" Keycap-set-vänlig (så utbytes-setten inte blir löjligt dyra). t.ex. så är två stycken 1,75U shift, minst en för mycket och två stycken 2,75U är också minst en för mycket. Samtidigt vill jag ju ha sidledesförskjutnigen mellan Alfa-raderna samma som på "standard" (dvs. det ska inte vara ngn ortholinjär variant: det får bli nästa projekt)

Jag får suga lite på den karamellen och leka runt lite i KBL och SwillKB i helgen. Preliminärt så ersätts den högra 2,75U mellanslaget med en 2,0U (Backspace-standard) och Högershift får minska till 1,25U, då har jag en ISO-shift och en "FC660"-shift, vilket brukar finnas i tilläggsseten (så länge vi talar MX-stammar). För vänster 2,75U mellanslag kan jag ju använda den "överblivna 2,75U shiften"

2) Konfirmera att Laserteile4you.de levererar till Sverige (den enda tillskäraren jag hittade på nätet som har Mässingsplåt i sitt online-sortiment) eller om det finns någon snäll själ som kan tipsa om en annan billig firma som skär mässingsplåt (1,5mm)?

3) Bestämma mig för chassiuppbygnaden ("lådan") och om jag ska ha något akryllager i den eller inte. Funderar kring att ha ett "så tunt som möjligt"-lager (1mm?) i botten, för att dels "kortslutningsskydda" och dels kanske få en "fin rand där LED-belysning kan smita ut, på ett diskret sätt och inte allför domminerande".

4) Bestämma LED eller inte LED (Lutar åt LED: bärnstensaktig/Gulvit), RGB eller inte RGB (lutar åt inte RGB), "Underglow" eller inte "underglow" (hänger ihop med akryllagret).

Länkifieringar
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2014

Kul att du ger dig på det! Kommer nog bli toppen om du hittar någon som skär och levererar till Svea rike!

Måste tacka för inspirationen också, gick och rotade i mitt "c-förråd" och hittade en uppsjö switchar, stems, fjädrar, stabs och en Teensy 2.0 och blev riktigt sugen på att bygga själv

*edit*
När jag använde goggelmaskinen för att hitta alu-skärare så hittade jag jetflex.se som verkar skära mässing, kolla med dom vettja!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

@willeykk:
Tack för tipset, hittade också dem, men de har ju ingen mumsig "onlinebeställning" (men de ligger med på reservplanen, ifall online-alternativen" visar sig inte leverera till Sverige

Sen Sist:
Jag har lekt lite mer med "KBL" och har fortfarande lite motsättningar mellan mitt symmetri-sinne och mitt ekonomiska sinne.

Efter lite tester tycker jag fortfarande att mitt ursprungliga förslag är det som är min "favvo" (symetrimässigt), samtidigt skriker plånboken högt om nackdelarna med att behöva köpa dubbla/trippla/quadruppla set i framtiden..., det får bli någon halvmessyr!

Får fundera ett par varv till och jag får även beakta "tap key" vs "normal": kanske jag t.o.m. kan överväga en "HHKB-variant" för att visa den fina mässingsplåten lite mer.

Sen sist:
Funderat lite kring "sandwich-chassit" och passade på att beställa lite mässings M2.5-"inserts" (gängad insatshylsa: ca. $2) på Aliexpress under 11/11-rean. Borde betyda att jag slipper externa/utskjutande muttrar på chassi-kroppen (i.e. jag drar ihop sandwichchassit mha två skruv (en ovanifrån och en underifrån) och hylsan inslagen i Trät: borde bli hyfsat stabilt och det borde bli rent och snyggt!

Min senaste frågeställning är hur mycket "luft" jag behöver ha inne i chassit: Vill gärna få det hyfsat "slimt": efter lite måttande på brytare och teensy så tror jag att 10mm luftaspalt i chassit borde vara tillräckligt, med lite marginal ("gömmer" Teensy:n under mellanslaget (mellan brytare och stabbar) där det finns lite plats; och sen dra en USB-mini(hane)-mini(hona)-kabel till bak-kant av chassit+ smältlim (hittar inga chassi-monterade Mini-kontakter (honor) - annars hade ju det varit snyggast!).

Todo-uppföljning:

  • majlat extrena potentiella leverantörer (plåtskärning) med ett par frågeställnigar.

  • Initierat kontakt med lokala plåtskärare (Plan B) och frågat efter en priside.

  • Initierat kontakt med lokal gravyrfirma (inrymms ej i ursprunglig budget: så vi får se om det blir aktuellt)

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Sugit på layouterna och nu väger jag mellan
Hel (6.25U) space

Dold text

Och Delad (2*2,25Uspace)

Dold text

Bägge layouterna har "svagheten" av en 1,75U V-Shift. Men i övrigt funkar de hyfsat med både GMK och SP (uniforma profiler är inga problem alls, men även SA 1-1-2-3-4-3 funkar ok (jag roterar ju ändå mellanslaget) och GMK funkar hyfsat för deras "större set" (där det följer med "extra ANSI-enter"). Det blir inga tomma tangenter, även om profilen på mellanslagen kan skilja lite för GMK (å andra sidan tänker jag ju primärt använda uniform profil, så kanske en ickefråga)
Nu är kvarstår frågan: kommer jag störa mig mer på att mina mellanslag inte har "Alfa-kulör" utan blir "Modifier-kulör" eller på att bottenraden blir lite väl "non-standard" (många 1U istf 1,25U). *beslut*beslut*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
under en sten
Registrerad
Apr 2005

Hugaligen!

Proffsigt, så du måste väl jobba med liknande designer?
5/5 hitills.

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

...och så hamnade man någonstans mittemellan mina två val:

6.25U Mellanslag för att få rätt kulör, dvs samma som för bokstäverna, och bytte några(4) 1U till 1,25U (för att få en "mer standard-botten-rad", om än inte helt) (vilket borde ge att SP Standardkit (alpha+mods)+ISO+1,75U-shift-kittet+International+ ev. novelties täcker brädan med rätt profiler och storlekar (och att även GMK-kitten funkar, om än utan ÅÄÖ såklart))

Inte helt nöjd ännu med "nedre vänstra hörnet" (v_ctrl, v_win, v_alt) hade gärna sett bara 1,25U där (t.ex. genom sätta 0,75U tomt i början och ta bort ena tangenten, a la HHKB, men då får jag ju samma problem på högersidan: mellanslaget är fixt mellan "Halva X-tangenten" och "0,75U in på komma-tangenten" för att få samma förhållande/placering som på "standard"

Å andra sidan är det ju exakt 47 tangenter nu (vilket är lite mindre krystat än 47% av en 108-tangents bräda, med tanke på namnet på Projektet: Likör47)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mellbystrand
Registrerad
Maj 2005

Kul projekt!

|| SilverStone Temjin TJ08-EW || Corsair AX860i || Asus Maximus VIII Gene || Intel Core i7-6700K / EK-Supremacy EVO || G-Skill Trident Z || Asus GTX980Ti / EK-FC980 || Intel 600P / EK-M.2. NVMe || Asus VG248QE || Zeal 60 / Tex case / Cherry MX Clear / 85g Sprit / GMK Samurai || Asus ROG Gladius II Origin || Asus ROG Sheath ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jul 2014

Det där kommer bli toppen
Tänkte själv bygga ett själv med mx clear med andra fjädrar och teensy 2.0 men då 60% layout.
Lycka till med bygget, följer med spänning

high end.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Sen sist:
Fått kluddat lite:
Layout:

Dold text

Virningsdiagram (för att underlätta "virningen" (och konfigureringen), ska kompletteras med "Teensyn"):

Dold text

Handledsstöd (och kombinerat Lock/skydd) i 5mm Akryl (Färgad?)

Mellanlägget I Teak (I sandwichboxen):

Dold text

Todo:
Tjuvkika lite på http://tkg.io/ och se om det kan vara något för att bygga mjukvaran såsmåningom.
Routa kabel (till teensyn) på "electrical Layout"
Se om jag kan hitta några bra "hatchar" som 'livar upp' ritningarna lite
Utföra egenkontroll på virnings-schemat

Spoiler-taggar
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2013

Spännande projekt!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Feb 2012

Ser grymt ut, mässing och teak kan bli ruskigt snyggt! Väntar med spänning på mer resultat.
Och på att du ska börja programmera. Jag har lite problem med mitt egna.

Har en förkärlek för alternativa standarder och trä; Trädator, Trätangentbord.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mellbystrand
Registrerad
Maj 2005
Skrivet av Felion1337:

Todo:
Tjuvkika lite på http://tkg.io/ och se om det kan vara något för att bygga mjukvaran såsmåningom.

Eller kanske http://kb.sized.io/
Har inte provat själv ännu.

|| SilverStone Temjin TJ08-EW || Corsair AX860i || Asus Maximus VIII Gene || Intel Core i7-6700K / EK-Supremacy EVO || G-Skill Trident Z || Asus GTX980Ti / EK-FC980 || Intel 600P / EK-M.2. NVMe || Asus VG248QE || Zeal 60 / Tex case / Cherry MX Clear / 85g Sprit / GMK Samurai || Asus ROG Gladius II Origin || Asus ROG Sheath ||

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Kort uppdatering mitt i Julstök, sillinläggning och presentinslagning:

1)
Insåg att att jag i OP skrev "Budget": det är helt fel, jag har ingen budget att hålla mig inom (nåja: vissa gränser finns ju såklart:) ) utan det är snarare en "grov kalkyl" (och när det är klart blir det den summerade kostnaden; minus tid).

2)
Fått tag på hjälpsam skärare: www.cnc-design.fi (info@cnc-design.fi) som nog ska kunna hjälpa mig på ett bra sätt och till ett humant pris.

För andra som letat laser/vatten-skärare har jag även kontaktat:

  • Laserteile4you.de - Mailat för4 veckor sedan (8nov) med fråga om de levererar till Sverige; Fortfarande inget svar (gått igenom-spam-korgen); fick ett autosvar om att jag ska kontaktas "snart".

  • Lasergist.com - Svar samma dag, men kunde tyvärr inte hantera mässing.

Ska uppdatera underlaget för tillskärning av mässingen: det blir enbart utskärning för Costar-stabbar (inte cherry), främst för att få en "tätare" topp-plåt, vilket ger två fördelar: 1) "Dammsäkrare", 2) "Läcker" inte LED-ljus (i ögat)... och kanske lite, marginell, vridstyvhet.

Vad gäller känslan i stabbarna Cherry vs Costar har jag inga starka åsikter ('snipp'snipp') utan tycker att båda funkar och båda har sin för- respektive nackdelar, huvudsaken är att man smörjer :).

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Statusuppdatering:
Slutgiltliga arbetsritningar ivägskickade till mässingsskäraren.
(Costar-stabbar enbart)

Dold text

Handledsstödet/Locket:

Dold text

Materiel: Alu-fötter landade i brevlådan:

Dold text
Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Kortis-status:
Laserskäraren/CNC-Fräsaren (http://www.cnc-design.fi/) har påbörjat jobbet med chassit. Väldigt trevligt bemötande och hjälp från den firman: rekommenderas (nåja: jag har inte fått se resultatet ännu: men än så länge extremt positivt intryck). De skär även Teaken och den transparenta plasten (PET).

För andra material än mässing har de riktigt humana priser (lägre pris än både laserteile4u och lasergist). För plastlagret (1mm "akryl" (PET)) i chassit tog de 10€!

Mässing är inte det optimala materialet att laserskära p.g.a. sin värmeledningsförmåga (hög), lägre värmeledningsförmåga är enklare (såsom rostfritt). (m.a.o.: det är inte "gratis" att skära mässing med låg onoggrannhet! (eller om ni föredrar "hög noggranhet")

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Status-uppdatering:
Materiel/Material på ingång, CNC-firman postar chassi-delar på Onsdag, men skickade lite bilder(!) (se nedan).
Lite finish-jobb kvar (Teaken ska slipas och oljas, så kulören blir lite mörkare, försänka skuvhålen och lite "avgradning"). Men på det stora hela tycker jag det ser riktigt bra ut.

Dold text

Bilder/Fotograf: Cnc-design.fi/Frank Sandqvist

Edit: Cred. Fotograf
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2010

Detta är så sjukt coolt!

| i7 3770k@4.6Ghz - Noctua NH-D15 | Nvidia GTX 1080 Strix | Corsair Vengeance 16GB | Asus RoG Swift PG348Q | Chord Mojo & HD800 S + Campfire Audio Vega | HHKB Pro 2 Type-S / White Fox Brown MX | Logitech G900 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2014

Sinnessjukt snyggt med mässing! 2kkr för ett custom case känns ju inte allt för överdrivet heller.

Det ser ju däremot ut att vara lite ventilationsglipor i mellanlagret mellan space-mountet och super, hoppas det bara är nu innan det blir ihopskruvat! :/

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2015

Sjukt läckert projekt. Som gammal båtnörd värmer temat i själen(även om det är sprit du är ute efter så blir det onekligen nautiska tendenser). Har haft motsvarande tankar med mässing men med mahogny för en mörkare ton och tydlig sjöreferens. Dock är jag fortfarande nybörjare på denna hobby och kan inte göra ritningar för fem öre. Mycket imponerad av ditt arbete hittills!
En läder- eller hampaklädd USB-sladd sen då för att komplettera skönheten?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av willeykk:

Sinnessjukt snyggt med mässing! 2kkr för ett custom case känns ju inte allt för överdrivet heller.

Det ser ju däremot ut att vara lite ventilationsglipor i mellanlagret mellan space-mountet och super, hoppas det bara är nu innan det blir ihopskruvat! :/ ...

Tack, precis så jag tyckte med när jag fick offerten "det är ju inte sååå blodigt " Ett helt sjukt nörderi egentligen där man tycker att 2kkr är helt ok, för något som i allt väsentligt inte funkar bättre än ett femti-kronors tangentbord!

Ang. ventilationen så var det i verkligheten ingenting (paketet landade i veckan). Optisk illusion+1mm PET+ytterst svag krökning i plåten (värmeskillnader?): kommer bli fint när det skruvas ihop!

Skrivet av Gray:

Sjukt läckert projekt. Som gammal båtnörd värmer temat i själen(även om det är sprit du är ute efter så blir det onekligen nautiska tendenser). Har haft motsvarande tankar med mässing men med mahogny för en mörkare ton och tydlig sjöreferens. Dock är jag fortfarande nybörjare på denna hobby och kan inte göra ritningar för fem öre. Mycket imponerad av ditt arbete hittills!
En läder- eller hampaklädd USB-sladd sen då för att komplettera skönheten?

Tack, Jo det var ju det marina temat jag gick efter egentligen: "Spriten" var mest en efterhandskonstruktion, hade jag kunnat några marina termer eller båtmodeller med ÅÄÖ i så kunde det antagligen blivit det, men "Optimist-jollen" eller "5 kronan" passade ju sådär
Har en flätad lädersladd liggandes någonstans, kommer dock inte ihåg om det var mini eller micro kontakt... *får leta*

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Årets sista Statusuppdatering :

Materiel:
Chassi:
Fick hem chassit i veckan, blir nog riktigt bra. Var tvunget att se hur det kan komma att se ut ihopsatt:

Angående "gliporna" så var det nog mitt "LED/Isolationslager" som speglades konstigt:

Ser helt ok ut vid snabb test-ihopläggning (med temporär LED innuti, har inte bestämt mig för kulör ännu, men sannolikt rött eller Gult(/orange)...vitt?

Syns kanske bättre på denna potatisbilden:

Dold text

Brytare:
Hade lite otur när jag tänkte på brytarna. Beställde lite MOD-L och MOD-M som jag tänkte haft i brädan, men de har ju rosa och cyan-stammar (och transparent överdel), så då (det är här oturen kom in) tänkte jag ett tag att det bara var att byta stammarna till svarta så blir det ju snyggt... *duh!*

Byter jag till svarta stammar är det ju måttligt stor poäng att beställa färdigmoddade Ergo-clears och sen bygga om dem till linjära svarta

Så jag fick beställt lite vintage Cherry MX Blacks istället, MOD-L och MOD-M får kommer till nytta i nästa projekt. F.ö. kom Cherry blacksen idag, och MOD:arna har inte kommit ännu, så kanonsnabb leverans på vintage-brytarna.

Såhär i efterhand var det nog lite onödigt att ta ut Cherry/ALPS hål (istf rena Cherry-hål), betyder ju att det kommer läcka ut lite ljus mellan brytarna och plåten, men det kan nog bli helt ok. Å andra sidan hade jag ju inte bestämt mig för vilka brytare jag skulla ha då.

Övrigt:

Det kommer bli en riktigt "stridsvagn". Trodde att jag ev. skulle behöva limma ihop lagrena för att få tillräcklig vridstyvhet: det behövs inte! 2st 1,5mm Mässingsplåt (med teak och PET emellan) är väldigt(!) vridstyvt, t.o.m. utan att ha skruvat ihop det.

Kolossen kommer väga in på runt 850g! Som jämförelse: Whitefox ~711g, HHKB pro 2 -s ~509g, FC660C ~709g, Pok3r ~841g. Och då är de 60% (och däromkring) brädor, inte 47%
Kort sagt: Det känns gediget!

Gott slut, och tack för alla glada tillrop: ingen nämnd ingen glömd!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Felion1337:

Tack, precis så jag tyckte med när jag fick offerten "det är ju inte sååå blodigt " Ett helt sjukt nörderi egentligen där man tycker att 2kkr är helt ok, för något som i allt väsentligt inte funkar bättre än ett femti-kronors tangentbord!

Äh, finns dyrare intressen att kasta pengar på! Har bekanta som tycker att det är värt att lägga ner avsevärt mycket mer än 2000kr för visuella effekter på sina bilar och där bryr jag mig bara om funktionalitet t.ex. nått ska man ju grotta in sig på!

Skrivet av Felion1337:

Ang. ventilationen så var det i verkligheten ingenting (paketet landade i veckan). Optisk illusion+1mm PET+ytterst svag krökning i plåten (värmeskillnader antagligen): kommer bli fint när det skruvas ihop!

Kul att höra, ser verkligen fram emot slutresultatet! jag röstar för en retro-aviator-photoshoot ala @jazid förövrigt

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västkusten
Registrerad
Dec 2014

Ser trevligt ut det här, bra jobbat! Imponerande att du fått in så många standardstorlekar på tangenter (inte minst en ISO-enter) på något som är ~40%, de flesta jag sett är annars en orgie i udda storlekar och skum stagger. Och vtg black = <3.

MBP | Hackmac | TH-X00 PH/Mojo | Några tangentbord

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Maj 2013

Denna tråd ska följas !

Laptop: HP z-book studio g3. i7-6830HQ.-32GB DDR4.-2x512GB nvme SSD RAID 0. thunderbolt 3

PC projekt : i5 4series, 32GB ram, 2x intel 500gbSSD, 4TB storage, 2x TITAN BLACK SLI, still building with a budget on 4000 kr

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Årets Första Statusuppdatering:

Fått borrat upp och slagit i infästningar i teaken, oljat teaken, och fått monterat isär brytarna inför smörjning. Försänkt skruvhålen och skruvat ihop chassit, fått på fötterna också.

Lite slumpade bilder (fler i bygg-logg-albumet )

Dold text

I övrigt noterar jag att borstad mässing är lika praktiskt som Vitvaror i Rostfritt stål

Funderar på om jag ska "gömma" dioden (ej LED, utan vanlig hederlig diod) inne i brytaren, den är ju nästan förberedd för det, speciellt när jag har isär brytarna nu ändå: får fundera en stund om det är någon uppenbar nackdel med dito. Ska ju inte ha någon LED i brytarna ändå.

Edit: Någon som har tips om var jag kan köpa svarta costar-stabs "idag"? (WASD-out of stock, mechanicalkeyboards.com - out of stock, och på masdrops senaste stab-drop beställde jag bara transparanta )

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2015

Tack för trevliga uppdateringar! Tycker det ser riktigt läckert ut och kan tänka mig att det är en fingeravtrycksmagnet utan dess like.
Den enda sida jag hittar med costar inne tycks bara ha vita dylika tyvärr.

Fel färg på stabbar på sidan
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mellbystrand
Registrerad
Maj 2005

|| SilverStone Temjin TJ08-EW || Corsair AX860i || Asus Maximus VIII Gene || Intel Core i7-6700K / EK-Supremacy EVO || G-Skill Trident Z || Asus GTX980Ti / EK-FC980 || Intel 600P / EK-M.2. NVMe || Asus VG248QE || Zeal 60 / Tex case / Cherry MX Clear / 85g Sprit / GMK Samurai || Asus ROG Gladius II Origin || Asus ROG Sheath ||

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

@dorf_se:
Kanon: tack för tipset! (Lite förvirrande med beskrivningen "Cherry MX Plate Mounted Stabilizer", men bilderna talar ju sitt tydliga språk )
Maxgaming är ju helt klart ett alternativ att kolla på nuförtiden, de börjar ju få in riktigt mycket för vårt nörderi (för att vara inrikes). T.o.m. lite Ducky, trevligt att se att de (Ducky) är tillbaka på den nordiska(/svenska) marknaden!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Halland
Registrerad
Maj 2015

Statusuppdatering:

Fått smörjat brytarna och lött raderna, lite pilligt och långt ifrån världens snyggaste lödningar, men funkar enligt mätinstrumentet.

Lite slumpade bilder (fler i imgur-byggloggen):

Dold text
Dold text

Todo:
Löda kolumnerna, löda in kontrollern, fixa LED (rött) som självklart ska gå att stänga av, vilket den antagligen kommer vara för det mesta (AV). Börja titta på mjukvaran och konfigurera upp matrisen. Fixa intern USB-sladd/utgång. Välja Caps