Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Vad är era Tekniktabbar / Missar?

Permalänk
Medlem

Värsta jag har gjort är nog och böja nån kylfläns någon gång... räcker ju typ att man blåser på dom haha

Permalänk

Händer med jämna mellanrum att jag står och skruvar som en tok på volym och drive på basförstärkaren och undrar varför i h*****e den inte fungerar, för att sedan komma på att det är volymknappen på basen som är skruvad i botten.

När ny skärm inköptes i november i fjol gjorde jag tabben att inte dubbelkolla vilka portar som fanns på grafikkortet, och fick vända tillbaka till netonnet för att köpa en dp -> mini-dp adapter.

Permalänk
Medlem

När jag skulle bygga min första egna dator för en 15-20 år sedan skruvade jag fast moderkortet i lådan utan distanser... dog efter 2 sekunder, sen va det bara att skamset gå och köpa ett nytt moderkort.

Visa signatur

Phanteks Eclipse P400S | Corsair RM850x V2 Vit
Gigabyte B550M DS3H | Ryzen 9 5900X | ADATA XPG DDR4 2x16 Gig 3000Mhz
Arctic Cooling Liquid Freezer II 360 | Samsung och Crucial SSD
RTX 4070 FE | Acer Predator Z321QU | BenQ PD3200Q
Apple Airport Extreme x 5 | Bahnhof 500/500

Permalänk

I ungdomens dagar hade jag nog som många här ryktet av att vara "tekniknörden". Fick därför en förfrågan från några vänner till familjen om att ordna något strul med deras digitalkamera. Väl inne i kamerans menyer hittar jag på en knapp med namnet "Format", vilket jag på den tiden trodde hade att göra med fotoformat eller liknande. Vips så var alla foton från deras senaste resa raderade. Det var jättekul att lämna tillbaka den kameran.

Permalänk
Medlem

Tog bort en kylare från en gammal AMD 939a utan att ha värmt upp kylpastan. Varenda pinne på CPUn vart böjd samt att den satt fast som klister på kylaren. Det va ingen rolig dag.

Visa signatur

CPU: I5 4690K @ 4.8GHZ Vcore 1,32 Temp max load: 76c | KYLARE: Phanteks PH-TC14PE MODERKORT: ASUS Z97-A | PSU: FSP Hyper 700W
MINNE:16GB HyperX Black @ 1866mhz |SSD: PNY Optima 240 GB
GRAFIK KORT: Gigabyte 970 GTX WFx3 | BURK: Phanteks Enthoo Pro, windowed edition
Ja jag vet att jag särskriver och jag skyller på engelskan!

Permalänk
Medlem
Skrivet av bardbard:

Nyfiken som man var när man var en 7 år så var jag tvungen att se vad som hände om man flippade knappen det stod 220 på till 110 bak på nätaggregatet.
Poff sa det så var det färdiglirat på den datorn ett par veckor

Haha kom hit för att skriva detta. Gjorde precis samma sak. Dock var jag nog 15 lol

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | MSI 4090 Suprim Liquid X | Gigabyte Aorus X570 XTREME | 64GB Vengeance RGB Pro 3600MHz | Corsair MP600 M.2 - 500GB | Corsair MP600 M.2 - 2TB | Samsung 970 EVO 1TB M.2 | EVGA Supernova G2 1300W | Phanteks Eclipse P500A DRGB | Alienware 34" QD-OLED – AW3423DW

Permalänk
Medlem

Jag råkade släppa ut röken hur elsystemet på min BMW efter att jag hade bytt motor.

Hade precis bytt ut motorn och skulle bara precis lägga på kontakten på batteriet, samma sekund som jag gör detta börjar det ryka. Visade sig att jag hade missat en av 2 minuskablar som skulle jordas mot chassit.

Så det var bara att byta HELA kabelhärvan och boxen i bilen då de tydligen inte fungerar efter att man släppt ut röken ur systemet.

Visa signatur

AMD Barton Xp 2400+ Mobile @ 2680 mhz!Sapphire Radeon 9800 pro @ orginal, TwinMos Winbond 2x256, 250 Gb WD S-ata, 120 gb Maxtor, Seagate 200 gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av Beginner:

Inte min tabbe utan min fars!

Han skulle hjälpa mig, mååååånga år sen nu, att sätta i kontakt i kupén så jag kunde ha kupévärmare i min Saab 900 Turbo 8V. Metallicgrön årsmodell 1984. *supersnygg*
...
Problemet var att han borrade rätt in i APClådan som styrde elektroniken i bilen! Efter många om och men så fick han loss APClådan. Jodå. Borren hade gått in i lådan och precis "nickat" bort en "ledning" på kortet.

Köpa ny låda skulle kosta multum...

Sorry för off topic men bara måste:
Hoho, APC-boxen <3 Kommer aldrig glömma svarta faran, 900 Turbo -88 när man köpte SAAB's röda APC-box för racing. Den åkte dock snabbt ut igen då min egentweakade svarta box gav mer pulver (APC-boxarna fanns relativt billigt på skroten )

Skrivet av Paddanx:

Den gjorde jag också när jag var 12... problemet var att på den tiden kostade PSUer multum.
...

Nu vet jag inte hur gammal du är men jag tycker PSU'er kostar multum idag. Jag minns när man köpte typ "Codegen" nätagg 200-250W för en 200-250kr?

Visa signatur

Citera mig för svar.
Arch Linux

Permalänk
Skrivet av Lineri:

Lider med dig... :/

Jag hittade en gammal backljuslampa på skroten en gång när jag var runt 10 år kanske.
Den hade inge kablar så jag satte 2 ståltrådar där och sen i väggen.. Small till och jordfelsbrytaren i huset slog ut.
Än idag vet mamma och pappa inte varför väggen i det rummet är sotigt.

En nyfiken grabb märker att trådarna som glöder i brödrosten slocknar om man blåser på dom, men vad händer om jag sätter en gaffel på dom? börjar gaffeln då glöda? BAM fick en snabbstöd och jordfelsbrytaren slog till igen.

Måste komma ihåg att tacka mamma och pappa för att dom köpte jordfelsbrytare, då den verkar ha räddat mig några gånger haha.

hade en 50cl cola flaska ståendes på datorbordet, mitt i en match så slår jag till den med musen så den hamnar baki datorn. I all hast dyker jag efter den och slår till kablen till nätaggregatet... det var dom hårddiskarna det.. bara öppna upp och montera i cdrom igen och göra om allt.

Skaffade Kubuntu på bärbara datorn, blev less och skulle skaffa tillbaka det förinstallerade Windows så tänkte jag "Äh, jag tar bort allt på hårddisken".. gick inge bra att köra recovery på den sen.

och sen har vi ju många "slant med mejseln" och skalat bort banor på moderkort, tappade skruvar baki moderkort.. osv osv

täntke lägga till lite mera,

vi hade lan och jag somande på en oskön bäddsoffa, vaknade av sendrag i vaden och flög upp och sparkade till en 1.5liters "Grappo" flaska som då tömde över grenuttaget där datorn var ikopplad. dock klarade sig allt bara väldigt kletigt.

hade beställt en Corsair h60 V2 och använt den i ett halvår tills slangen började krympa runt anslutningarna så pratade med återförsäljaren och dom sa att dom tar den gärna i retur så ska jag få en annan..

Satte den i lådan den levererades i med alla tillbehör och lät den vara på golvet några dagar. missade lådan i mörkret och klev på kylaren så anslutningarna till radiatorn böjdes. Blev ingen retur på den..

Visa signatur

Idag använder jag min dator till Ingenting men den har

Ryzen 3700x b550 Gigabyte Aorus PRO, corsair 3600, b AOC 24"@144hz
Ryzen 2600x,Asus x470,Gigabyte 1080 Ti aorus
16 Gb vengeance @3000Mhz 1.37volt, Custom loop
|triple monitor|AOC24" AOC 24"@144hz, Dell Ultrasharp 24"

Permalänk
Medlem

Formatera fel hårddisk är jobbigt numera rycker jag alltid ur alla sladdar så det inte ska hända.

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dimman:

Nu vet jag inte hur gammal du är men jag tycker PSU'er kostar multum idag. Jag minns när man köpte typ "Codegen" nätagg 200-250W för en 200-250kr?

Vill minnas det var början på 90-talet, och priset för en ny som passade i datorn (AT aggr) var över 1000kr, med 1990s pengar. Fick tag i en begagnad för lite över 500kr efter mycket jobb via en släkting som jobbade med datorer på den tiden.

Sen ja, det finns 1500+kr agg idag, men de är också monster agg med 1000W+ eller platinum agg. Och de agg du betalar 1000-1500kr Guld-cert är trots allt 7+år garanti, high-end enheter. Detta var liksom typ 250W (tror 265W tom), pre allt vad effektivitet hette, och 1 års garanti

Permalänk
Medlem
Skrivet av crew seven:

Formatera fel hårddisk är jobbigt numera rycker jag alltid ur alla sladdar så det inte ska hända.

Länge sedan men gör fortfarande ont. Jag fick som "nätverksexpert" i uppgift att fixa ett fel i nätverket som kopplade ihop alla arbetsplatsens datorer.
Lokala nätverk var nytt, det här drevs av en liten låda med en z80, 256k minne och två hårddiskar på (tror jag) 60MB, datorerna i nätverket var Macintosh 512K. De hade inget eget lagringsmedium utöver floppy..., så servern var viktig. Serverprogramvaran var usel, flera hundra sidors manual. Allt var instabilt... Filerna på servern ordnades genom en lista med "fildeskriptorer" där varje deskriptor innehöll filens namn, adress på filsystemet och namnet (eller numret) på datorn som lagrat filen. Inga lösenord, ingen säkerhet. Åtkomst från varje mac genom ett program som hämtade till eller från datorns floppydisk, där en rätt stor del av floppyn togs upp av programmet.

Jag var kaxig och läste naturligtvis bara de första 3 raderna i manualen, kände igen flera ord och tänkte att "ja, ja, det här kan jag ju" och kopplade upp mig mot nätverket, tog fel rad i manualen och raderade listan med fildeskriptorer och vips vara alla filer oåtkomliga.
Panik!
I manualen hittade jag ett annat kommando som skulle "återställa allt".
"Härligt" - "Fort nu innan någon märker något".
Hade jag orkat läsa lite mer i manualen hade jag sett att "återställ" inte betydde "backa" utan "formatera om alla hårddiskar".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oegat:

text...

till en VM.

...text

Vad är en VM? Har hört det lite här och var men svårt att googla på då jag bara hittar världsmästerskap eller företaget VM-data..

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Medlem

Vad gäller att göra bort sig vad gäller datorer så har jag just inga historier då jag fortfarande är "datoranalfabet" och rör dem inte annat än via powerknappen.

Har en töntig historia om dator.

Gamla goda tiden när man satt och jagade minne, så nära de förba--ade 640 som gick att komma. Mixtra i "Autoexec.bat" osv. Kom på den briljanta idéen att göra en bootdiskett för avsett spel med specifika "Autoexec.bat" och "Config.sys" filer på med direktstart av avsett spel.

Kände mig mäkta stolt över den idéen. Sparade uppsättningen på diskett, blev lite fundersam till varför hårddisken rasslade till när jag sparade men, startade om datorn............

Hände ingenting. Svart skärm. Tryckte ut disketten och startade om igen och spelet drog igång på en gång. Visade sig att jag inte alls sparat på diskett utan på hårddisken!

Hoppade jag ur spelet så var det bara svart skärm. Fick råpanik hur jag skulle göra. Efter många om och men hittade jag en bootdiskett jag hade legat sen åratal tillbaks att ha i nödfall så det löste sig men paniken att få ägna resten av datorns livstid att få spela samma spel om och om igen...............

Skrivet av Dimman:

Sorry för off topic men bara måste:
Hoho, APC-boxen <3 Kommer aldrig glömma svarta faran, 900 Turbo -88 när man köpte SAAB's röda APC-box för racing. Den åkte dock snabbt ut igen då min egentweakade svarta box gav mer pulver (APC-boxarna fanns relativt billigt på skroten )

Jag hann ringa runt (stenåldern) till alla skrotar i Uppsala med omnejd och det fanns inga! Enda alternativet då var en ny, kommer inte ihåg vilket prisförslag jag fick men jag kippade till efter andan lite snabbt.

Älskade Saaben så mycket att jag två bilar efter böt in en Golf som var två år gammal mot en åtta år gammal Sabb 900 Turbo 16V. Till och med bilhandlaren undrade om jag verkligen skulle göra det bytet, la till och med pengar emellan.

Edit: La quoten sist istället för först.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Vad är en VM? Har hört det lite här och var men svårt att googla på då jag bara hittar världsmästerskap eller företaget VM-data..

Virtuell maskin/virtual machine.
Så nu har du nåt att googla på!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Kortslöt ett sprillans nytt Geforce4 Ti4200 grafikkort 2002. Åkte och köpte ett nytt grafikkort nästa dag. Medan datorn var igång så skulle jag justera fläkten till processorkylaren men råkade skruva loss muttern som trillade ner på grafikkortet och kortslöt det. Det var alltså en sådan processorkylare från Zalman dör kylflänsen var formad som en solfjäder och där fläkten var upphäng ovanför kylflänsen med en skruv.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Vila i frid

Felpolariserad 22000 uF 63 voltare i ett hemmabyggt slutsteg. POFF! Hela rummet nedstänkt med gul illaluktande elektrolyt och resterna av folie och papper.

Permalänk
Medlem

Första kylarbytet på ett grafikkort skedde under Radeon 9800 tiden. Hade fått tag på ett 9800LE (ovanlig budget 9800 kort) Smetade på kylpasta på gpun och det blev för mycket och rann över. Detta var även ledande kylpasta vilket resulterade i en total stekning av grafikkortet med rök och knaster som extra effekter. Det är nog min största miss.

Visa signatur

Dator:Ryzen 9 3900X, MSI B450 Tomahawk, 16 GB Ram, RTX 2070 Super.
Kameror: Panasonic G80, Canon G7xmk2 Gopro Hero7 black mm.
www.youtube.com/c/ronniejossan

Permalänk
Medlem
Skrivet av bardbard:

Nyfiken som man var när man var en 7 år så var jag tvungen att se vad som hände om man flippade knappen det stod 220 på till 110 bak på nätaggregatet.
Poff sa det så var det färdiglirat på den datorn ett par veckor

Underbara klassikern, far min gjorde samma sak när vi fått hem dator och den inte startade.

Hm...det kanske är den här knappen" klick...POFF.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem

@Lifooz @bardbard

Me2 för en så där 15år sedan när man ny på datorer.
Har även lyckas vända på ram minne nån gång samt glömt distanser till moderkortet.

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|Nvidia RTX 3070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QZ|Dell u2415
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk

Jag vet en rätt rolig historia. Var väldigt motor/teknikintresserad redan som ung. Var 12 år (1992) och gick i 6'e klass där högtadiegrabbarna med moped var väldigt respektingivande för en 12 åring.... Hur det nu var, så blev jag totalt utskrattad när jag försökte förklara att jag inte hade någon nål i throtteln på förgasaren.... Jag var rätt kaxig på samma gång och jag tjyvåkte moppen till skolan och visade minsann att denna mopeden inte har någon nål i throtteln, men fungerar ändå (vilket de innan sagt var omöjligt.....), roligt skulle sätt deras min när en 12 åring visar/bevisar vad som är rätt för dessa 15-16 åringar, sedan blev jag kallad för moppe-bög resten av grundskolan:(

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Spelade BF2 för ett antal år sedan, satt samtidigt och snuttade på lite öl och nån gång under matchen dog jag på ett sätt som jag inte direkt gillade (kommer inte ihåg) - Det slutade dock med att jag kastade min mobiltelefon och den studsade in i min skärm...

Kruxet var bara att skärmen var en Apple Cinema Display 23" - Kostade 25.000 och gick inte på garantin....
Telefonen överlevde dock, tror det var en Iphone 3G

Permalänk
Medlem

Kommer inte på något annat än den gången då jag pillade i brorsans dator och drog i grafikkortet när datorn var igång.. Sprakade till lite och en liten kontaktyta blev bränd.. Har för mig att det fungerade fortfarande dock (Var ett 9600 GT om jag inte minns fel)

Bror min gjorde dock en större tabbe.. Hans dåvarande flickväns lillebror hade ett xbox 360 där nätdelen glappade, han tyckte att det var en bra idé att röra runt med sladden.. Slutade med en STOR smäll och svart i lägenheten. När vi slagit tillbaka jordfelsbrytaren så upptäcker vi att brorsan är svart på hela armen efter smällen

Visa signatur

|Moderkort: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi |GPU: Sapphire Nitro+ RX 7900 XT
|CPU: Ryzen 7 7800X3D |PSU: Corsair RM750X V2 |SSD: Samsung 970 EVO 1TB
|Minne: 32GB Kingston Fury DDR5 6000 Mhz |Chassi: Lian Li O11 Air Mini
|Datorskärm: Acer XR383CURP 38" 1600p 144Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Vad är en VM? Har hört det lite här och var men svårt att googla på då jag bara hittar världsmästerskap eller företaget VM-data..

Sorry var lite otydlig, som Napoleongl berättar, Virtuell Maskin. Här är en tråd om mina tidiga experiment med VMar, som lite bakgrund: http://www.sweclockers.com/forum/trad/987658-virtualisering-z...

Skrivet av Beginner:

...
Har en töntig historia om dator.

Gamla goda tiden när man satt och jagade minne, så nära de förba--ade 640 som gick att komma. Mixtra i "Autoexec.bat" osv. Kom på den briljanta idéen att göra en bootdiskett för avsett spel med specifika "Autoexec.bat" och "Config.sys" filer på med direktstart av avsett spel.

Kände mig mäkta stolt över den idéen. Sparade uppsättningen på diskett, blev lite fundersam till varför hårddisken rasslade till när jag sparade men, startade om datorn............

Hände ingenting. Svart skärm. Tryckte ut disketten och startade om igen och spelet drog igång på en gång. Visade sig att jag inte alls sparat på diskett utan på hårddisken!

Hoppade jag ur spelet så var det bara svart skärm. Fick råpanik hur jag skulle göra. Efter många om och men hittade jag en bootdiskett jag hade legat sen åratal tillbaks att ha i nödfall så det löste sig men paniken att få ägna resten av datorns livstid att få spela samma spel om och om igen...............
...

Det är ju en underbar historia om en (såhär på lite avstånd) härlig tid. Gillar att en ren botdiskett kunde upplevas som skillnaden mellan en normal dator och en arkadmaskin för Star Wars: Tie Fighter*. För om man inte har en bootdiskett själv, hur stor är chansen att nån av de 3-4 andra PC-ägare man känner vet vad en bootdiskett är och har en? (att göra en var såklart överkurs)

* Eller vad det nu var för spel just du körde. Minns att jag köpte en joystick för att kunna spela nämnda spel, fick naturligtvis trixa med autoexec.bat och config.sys för att få det att starta, och insåg sedan att rymd-shoot-em-up inte var för mig. Rörde aldrig joysticken efter det. Se där, en liten tekniktabbe till av det mindre formatet

Visa signatur

Här hade jag en historik sen 1990-talet, men den blev tillslut för lång. Aktiva maskiner 2022-framåt:
Work/Play/Everythingstation: AMD Epyc 7443p, Pop OS host, Win10 + Linux guests (KVM/Qemu)
Work/Play nr 2: AMD Phenom II 1090t, Debian + Win 10 (dual boot)
Server x3: Epyc 7252 (TrueNAS Core), Atom 2550 (FreeBSD, backup), Opteron 6140 (Ubuntu, off prem backup)
Retrohörna under uppbyggnad: Dual Pentium Pro 200MHz, Pentium P54C 90MHz, Gravis Ultrasound MAX

Permalänk
Medlem

Kanske inte teknik utan mer el, men när jag precis flyttat hemifrån till min första lägenhet så skulle jag köpa glödlampor till fönsterlamporna. Då frågade en kompis om jag behövde med stor eller liten sockel.
Ingen aning tänkte jag och körde ner tummen i sockeln för att "mäta", och strömmen var inkopplad...

Visa signatur

NZXT H510 | MSI Z170A KRAIT | Intel i5 6600K @ 4.4 Ghz | Powercolor 5700XT Red Devil | HyperX 16GB DDR4 2133Mhz | EVGA Supernova G2 750W | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 860 EVO 500GB | Corsair H100i Platinum | LG 34GK950F

Permalänk
Medlem

Jag köpte en minidisc

När jag var 14-15 så klockade jag mitt grafikkort (radeon 9600) för första gången med egen kylningslösning. Det gick galant.. Frekvenserna skjöt i taket verkligen! dooooooock så började glasspaketet dra på sig kondens och... Ja, ni fattar resten.

Visa signatur

En ny signatur

Permalänk

Ja, jag valde att klippa av dom två extra pinsen på pcie kontakten, då min gpu endast krävde 6 pin. Det blev ju snyggare så. Tills nu när man fixa ny gpu som ville ha 2x8 ström.. Haha kände mig bra dum där.

Inte mitt fel igentligen men ja halvt mitt som inte titta efter. Hade en gång en golvlampa i en lght jag bodde i för en massa år sedan. Lampan gick så skulle byta, tog en som jag fått av en kompis koppla in och poff!! Halva huset slockna. Inne i lägenheten roa jag mig med att tända vrummet genom den ena plattan till spisen och när vi tryckte på andra knappar tändes ljus lite här och var.

Visade sig till slut att jag stoppat i en 100w are som slog ut huvudproppen till den svale/trappuppgång jag bodde i. XD

Visa signatur

| Asus Z170-A | i5 6600K | ASUS R7 260x | 2*4Gb ddr4 2666 | corsair cx750m | Phanteks eclipse p400 |

Permalänk
Inaktiv

SBS (skit bakom sparkarna) händer mig jämnt varenda dag. Jag har inga stora saker som har hänt, men lägger man ihop summan av de små så blir det rejält.
Vanligast på senare tid är att man arbetar med mängder med olika maskiner, sedan blir man störd och ska göra något annat och när man börjar jobba igen så jobbar man på fel dator.

Andra småsaker är som jag snabbt skulle slänga ihop en popup, ingen tid att testa hade jag, men det var enkelt. Jag driftsatte skiten och gick hem, gissa vad krysset i popupfönstret gjorde? Inte var det att stänga ner popupen utan att kasta ut alla användare och stänga av systemet.

*edit*
Tänk er detta forum, där resultatet om användare med hög behörighet klickar på krysset för att stänga ner en informationspopup resulterar i att hela forumet stängs ner.. Kanske inte man hade tänkt sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grumie:

Jag köpte en minidisc

När jag var 14-15 så klockade jag mitt grafikkort (radeon 9600) för första gången med egen kylningslösning. Det gick galant.. Frekvenserna skjöt i taket verkligen! dooooooock så började glasspaketet dra på sig kondens och... Ja, ni fattar resten.

Fattarus Fatta Eld fanns på minidisc, så det var ju inte helt förgäves.

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk

Min största tabbe är när jag kör diskpart och ska formatera en gammal backupdisk som jag kopierat allt ifrån. Visar sig efter en stund att det är den nya som jag precis fört över allt. Tyvärr försvann några filer jag flyttat helt...

Men det var bara att garva. Har sedan insett att filerna inte var så viktiga, då jag inte saknar något.