Permalänk
Medlem

Vinterns projekt klart

Skulle "bara" byta grafikkort från 2060 Super till 3080 Vision i mitt Aorus bygge från förra året, vart inte riktigt så
Kortet fick inte plats i gamla chassit med min vattenkylning, vilket jag redan iofs redan listat ut så fick bli ett nytt sådant med, vart ett vitt Define 6 från Fractal. Fick kortet nån vecka före jul och även det är ju vitt så började klura på om man skulle även skulle byta till ett Vision B550 mobo då dom är vita men njää inte nu.
Då chassit rymde flera kylare så utökades även mina två befintliga (120 & 360mm) med ytterligare en 240mm från EK. Så då behövdes ju även lite fläktar å annat till loopen,vart även en uppgradering till ett monoblock för kylning av VRM och CPU från tidigare bara ett CPU block, och varför inte lite kablar från CableMod när man ändå vänta på leveransen av GPU´n.
Inte helt lätt att böja rör när det är flera böjar och tex förskjutningar i sidled mellan kylarna, men några rör och många böjar senare så är det äntligen klart.
Så nu väntar man bara på att EK ska verifiera att deras GPU block passar på Vision så får det med lite vattenkylning, den trivs inte helt med att sitta så nära glaset men går hyfsat svalt ändå.

Försökt få ordning på kablarna även på baksidan gick hyfsat för att vara mig

Spec:
X570 Master
3950X
3080Vision
32GB Aorus 3200mhz (går i 3800mhz CL16)
3x960GB Corsair MP510 SSD
Vattenkylning från EK, radiatorer 1x120mm 1x240mm 1x360mm
kylvätska MysticFog från EK

Filmsnutt
https://youtu.be/2lJGqG1MSeE

Besök galleriet här

Permalänk
Medlem

Tycker du gör rätt i att inte byta moderkort.
Kontrasten mellan svart och vit ser schysst ut i bilderna 🙂

Permalänk
Medlem
Skrivet av jeppe109:

Tycker du gör rätt i att inte byta moderkort.
Kontrasten mellan svart och vit ser schysst ut i bilderna 🙂

Tanken från början var ett helt vitt bygge, men det bliv lite väl dyrt , så gick från snowhite till nån form av black & white tema. Tyvärr så skiljer det mycket i det "vita" ljuset i rgb'n mellan dom olika delarna, vilket är ett problem, speciellt dom nya fläktarna på 240 kylaren har en annan ton vilket är lite drygt.
Men all rgb'n är ju iofs bara på när man vill känna sig ung och behöver några extra fps 🤣🤣