HJÄLP vid val av kamera (Canon)

Permalänk
Medlem

HJÄLP vid val av kamera (Canon)

Jag ska köpa en ny digitalkamera och jag har lite svårt att välja men jag har kommigt fram till att det står mellan dom hära två. Så jag tängte be er snällt om hjälp att välja. så om det är nån av er som har nån av dom hära kamerorna eller har erfarenhet av dom så får ni mycket gärna säga vad ni tycker om dom + och -.

Canon PowerShot S3 IS

Canon PowerShot S80

Tack på förhand...

Permalänk
Medlem

Det är ju två helt olika typer av kamera. Den ena är en "långzoom" med bildstabilisering och möjlighet till filteradapter osv osv. Nästan som en liten systemkamera, på sätt och vis, medan den andra är en fickkamera (om än inte jätteliten) med mindre zoom (men bättre vidvinkel).

Båda två är bra, men vilken som passar dig bäst beror ju på vad du tänkt användakameran till.

Permalänk
Medlem

kameran komme i första hand att användas till att ta kort på våran son/dotter som snart kommer om ca 3 veckor. vilken hadde ni valt?

Permalänk
Medlem

Jag hade nog valt S80:n isf. Den är mindre och smidigare och enklare att ha med överallt. En kamera gör ju ingen nytta om den ligger hemma i lådan och inte är med där saker händer.
Vidvinkeln kan åxå komma väl till pass inomhus, IMO.

Det allra bästa vore såklart att ha en kamera med möjlighet till extern blixt, men man kan ju alltid köpa en billig slavblixt och använda tillsammans med S80:n.