Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive
Skrivet av Toivo83:

Frugans morsa dog i cancer,hennes läkare hade sagt att hon kommer bara leva nåt år.

Hon överlevde i 10år innan hon dog.
Så att gå på siffror helt ska man aldrig göra.

Den förbannade cancern,svårt och tro att det fortfarande är en sån stor olöslig gåta.

Min mor fick bara några dagar, så det kan vara åt det hållet också tyvärr har jag fått erfara.

Av Expertive
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;11401649']Ja, det kan man tyvärr säga.
Kan inte uttala mig om just U2412.
Din Philips har dock högst troligast PVA-panel. Hur förändrar sig svart när du ser det från vinkel t ex? Sök på IPS glow på youtube så ser du.

http://www.youtube.com/watch?v=33H7AnoAXEs&feature=related

(PLS = IPS)

Har för mig att jag gjorde en utredning osv när jag köpte skärmen och konstaterade att min använde IPS-panelen. Men det var 4 år sedan och det är inte direkt färskt i huvudet, så är inte direkt säker på min sak idag.

Grejen är den att när jag köpte den så var det ingen som pratar om dessa saker som folk verkar gå skallgång över idag. Så därför funderar jag över om det exciterade då, eller om alla var glada att slippa tn-skärmar (som ärligt talat var riktigt dåliga då). IPS-glow ser inte alls kul ut, men jag sitter i princip aldrig i ett helt mörkt rum med en helsvart skärm. Jag kommer göra mestadels kontorsjobb och lite spelande på skärmen, film har jag tvn till. Men vill helst ha en 16:10 skärm, därför är jag sugen på U2412M.

Det enda jag bryr mig om är att den inte ska vara sämre än min nuvarande, vill inte byta ner mig. Den är antagligen bättre, logiskt sätt borde ju en skärm för samma pris 4 år senare vara bättre. Men de kan ju ha börjar prioritera bort sådana saker som jag tyckte var viktiga, betracknings vinklar dvs.

Jag gissar på att U2412M kommer göra mig nöjd och att den är tillräckligt bra så jag tror jag kommer slå till på en inom en snar framtid.

Av Expertive

Har inte haft några problem med att datorn inte startar sen dess, så just nu startar den som vanligt.

Men jag kommer nog inte orka gräva i det mera om det inte börjar strula igen.

Av Expertive
Skrivet av TheNisse:

Vad är det du är rädd för att uppleva av de som faktiskt har skärmen påpekat?

Framför allt dåliga betrackningsvinklarna och jobbigt anti-glare, backlight bleeding tror jag inte att jag stör mig på då jag oftast har ljust i rummet.

Av Expertive

Är lite sugen på U2412M, men blir lite rädd för att köpa den för att folk klankar ner på massa saker. Har folk blivit kräsnare med skärmar eller har de blivit sämre? Jag har idag en Philips 200WP7ES en 20" IPS skärm. Jag är jättenöjd med skärmen, vill bara ha en större med högre upplösning känner jag.
Denna inhandlades för ungefär 2800kr för sisådär 4-5 år sedan. Den har trevliga färger, bra betrackningsvinklar, inget annat jag stör mig på. Är inget proffs i fps och stör mig inte på eftersläpningar eller liknande.

En skärm som kostar lika mycket kan väl inte vara sämre idag? När jag köpte den var det inget större diskussion om backlight bleeding, jobbigt anti-glare osv. Är det ett nytt påfund eller är det bara jag som inte stör mig på det på min nuvarande?

Eller är jag som oroar mig i onödan och att en U2412M åtminstone är minst lika bra som min nuvarande, eller har IPS-skärmar blivit sämre överlag?

Av Expertive
Skrivet av panpo98:

Du antagligen kommit åt något så att det glappar. Det räcker INTE att titta och känna. Du måste ta loss. Kolla efter skador, fel, böjda pinnar mm innan du sätter tillbaka delar och kablar ordentligt.

En dator behöver bara 4 delar för att starta. 5 delar med bild.

Moderkort
Processor (Kylaren)
Minnen
Nätagg

Grafikkortet, Alla hårddiskar, DVD, ALLT utanför chassit UTOM strömkabeln kan man ta bort tills man hittat felet och koncentrerar sig på de 4 viktigaste delarna.

Edit:
Färre saker kopplade kan underlätta att hitta felet.

Jo, vet att det bara behövs de delarna för att den ska starta. Därför koncentrerade jag mig att bara kolla ström och så till dessa delar. Inga problem där då. Jag plockade dock inte ur och i minnerna och processorn (den är ju lite jobbigt och montera dit och bort). Allting såg bra ut, plockade i och ur powerknappen om det var något sådant också. Men jag lyckades inte efter allt detta pillande och omstarter förstå vad som var fel, för helt plötsligt startade den. Får se om jag kanske orkar försöka felsöka mera noggrant imorgon om den försätter strula. Jag vet ju åtminstone att något inte är helt trasigt nu eftersom datorn fungerar felfritt när den väl är igång. Det är just starten som strular.

Av Expertive

Startar inte som den ska

Satte in en ny hårddisk idag, och när jag skulle starta den efteråt var datorn helt död. Kollade alla kablage om något ploppade ur när jag kopplade in den, även fast jag inte direkt rörde något. Efter att ha pillat på typ alla kablar i datorn en 30 min senare kickade den igång när jag tröck på knappen. Så stängde av den och ställde den datorn till rätta där den ska stå, men då gick den inte att starta igen. Gjorde om någon liknande procedur och efter ungefär 30 min gick den igång igen. Stängde av den för att prova om den gick att starta sen igen, det gick om man startade den direkt efter, men sen när jag väntade 1 min och försökte starta den var den död igen. Samma procedure igen och nu gick den igång igen, men nu vågar jag inte stänga av den.

Förstår inte riktigt vad som kan strula, när den ena stunden är död för att sedan starta efter en stund.

Datornkomponenterna är:

Operativsystem: Microsoft Windows 7 Pro
Processor: Intel 2500k (ej klockad)
Processorkylare: Corsair A50
Moderkort: ASUS P8P67-LE
Minne: Corsair 8GB Vengeance
Grafikkort: Zotac GTX570
Hårddisk: 5st Samsung hårddiskar av olika storlek.
Nätaggregat: Corsair TX650W
Övrig kylning: Standard i Corsair 700D + Nexus 120mm
Övriga komponenter: Samsung DVD-brännare
Temperaturer: Inget utöver det normala.

Av Expertive

http://bytelove.se/bytelove-clothes/pirate.html

Finns inte precis den du söker, men andra om det är intressant.

Av Expertive

En viss problematik jag ser med att om många, dvs majoriteten bara utnyttjar kompletts erbjudande för att tjäna pengar på erbjudandet så får ju inte komplett förmodligen inte det genomslag de vill ha av detta erbjudande då det ju är en slags reklam. Det kan göra att sådana sådana erbjudanden försvinner, och det tror jag alla håller med om att det skulle vara tråkigt. Nog för att jag tror inte det är så många som säljer dem vidare och komplett är nog säkert nöjda med reklamen de får. Men det skulle kunna bli ett problem om det urartad, bara en liten tanke från mig.

Att om någon vill försöka tjäna några kronor på denna affär så är det som någon sa, det är inte många kronor man tjänar då och för jobbet är det inget jag absolut tycker är värt. Men de som vill får väl göra det, eftersom man bara får köpa en kan man inte göra någon större business på det. Det är inget olagligt, och jag stödjer det inte och tänkte inte göra det själv. Men jag bryr mig inte så mycket så jag behöver göra uppror över det.

Problematiken med konsert-biljetter är en helt annan sak än vad detta är och kan inte jämföras. Det är något jag verkligen kan göra uppror över och tycker är fel och att de borde göra något åt. Men det är som sagt en helt annan diskussion och borde inte föras i denna tråd.

Av Expertive

Kontaktade Dustinhome som jag köpt hårddisken av, och de skulle skicka en ny hårddisk till mig direkt (de gjorde ett undantag för mig denna gång sa de). Eftersom min har utgått så skickar de en ersättare: http://www.dustinhome.se/samsung-ecogreen-f4-2tb-5400rpm-sata... som är större och nyare än min gamla så det accepterade jag verkligen.

Mycket bra skött av Dustinhome, cred till dem!

Av Expertive
Skrivet av buddaz:

Argon tillverkas i Kina, som allt annat görs idag, är så himla trött på snacket om att hifiklubben är så himla dyra, kolla då på alla dem andra seriösa HIFI butikerna på nätet, och du kommer inse att priserna ligger i den nivån, dem är rätt likvärdiga, resten tycker jag bara är trams, eftersom alla som driver en seriös verksamhet, vet att ens företag måste kunna genera åtminstone det kapital så att man kan existera. (lite synpunkter som jag ville förmedla), hittar du en annan högtalare för ett lägre pris som låter väldigt bra, då säger jag grattis.

Fynda.se har bra prylar till bra pris om man letar efter prisvärda grejer, framför allt med sitt egna märke Dynavoice. De kanske inte är för audiofilen, men bra för sitt pris. Dessutom har de ganska bra paketpriser. På HIFI-klubben betalar man ju lite för service och läget på lokalerna, men bra ljud kostar. Helt plötsligt lät jag som en reklambanner för fynda, det var inte det jag ville åt. Men det är helt klart en butik där man kan få mycket för pengarna.

Det låter inte som TS är så jättekräsen, och Corsair SP2500 gör dig nog nöjd. Man kan nog garanterat få bättre ljud om man vänder och vrider på det, men ibland kanske man bara vill välja den lite enklare vägen som ger fullt tillräckligt ljud och man blir nöjd?

Dock, är TS verkligen ute efter det bästa ljudet för pengarna så går det såklart att hitta andra högtalare som ger med välljud, dock behöver inte det betyda att TS tycker de låter bättre.

http://www.fynda.se/show_prod.php?prodid=4066 + http://www.fynda.se/show_prod.php?prodid=2880 som ger ett paketpris på 3340kr (paketpris om man köper båda). Men det är över budget, men det är svårt att hitta något billigare system med riktiga högtalare och baslåda än det. Väljer man Studiomonitorer, eller bara förstärkare så kan man komma billigare undan och få ett bra ljud. Nog för att de högtalarna förmodligen ger bra ordentligt med bas ändå, så väljer man bort baslådan.

Av Expertive
Skrivet av pompa_kumla:

Kör du windows xp?

Nej, windows 7.

Av Expertive
Skrivet av Jalle64:

Har du ett av de första felaktiga Sandy Bridgemoderkorten? För det kan vara detta som blir resultatet?!

Nej, har andra revisionen.

Skrivet av guos89:

Korrupta filer, bad blocks eller bara fel på den i övrigt?

Den är bara otroligt långsam ibland.

Skrivet av mrSvamp:

Stora diskar (typiskt WD GP, eller Eco-drive) har en funktion som gör att de 1. Lägger sig i vänteläge för att spara energi eller om 2. den hamnar vid ett "fel" (Time Limited Error Recovery?) risken för ett sådant fel blir större när disken blir fullare.

Raidcontrollers brukar droppa diskarna pga detta.

Det kan ju hända att den blir långsam mitt i en film eller liknande, dvs det skulle vara konstigt om den lägger sig i viloläge då när den borde läsa för fullt.

Men vad menar du med "Time Limited Error Recovery"?

Det är just nu 230Gb ledigt av 1.36Tb.

Finns det något bra program som går att testa om allt står rätt till med hårddisken?

Av Expertive

Emellanåt jättelångsam hårddisk.

Köpte en sån här för ett år sedan: http://www.dustinhome.se/product/5010314672

Men har börjat märka att den har svårt att läsa/skriva emellanåt. winrar kan stanna och fastna längre stunder, när jag spelar upp HD material från hårddisken så fastnar det eller laggar. Flyttade en fil från en annan hårddisk till denna som krånglar gick det först i 2mb/s, med en annan fil en stund senare i 100mb/s (enligt windows explorer). Nej jag gjorde inga andra större skrivningar/läsningar på någon av de två hårddiskarna vid tillfället (som jag styrde iaf).
Jag har aldrig haft liknande med mina andra hårddiskar som är 7200rpm medans denna är ju bara på 5400rpm. Men problemet kommer ju stötvis, det fungerar ju oftast så det borde ju inte vara ett problem med att den är så långsam.

Vad är det som kan vara för problem om hårddisken emellanåt bestämmer sig för att läsa/skriva fruktansvärt långsamt, så långsamt att winrar stannar (allt går jättelångsamt) eller att det inte går att spela upp HD material?

Det är som sagt inget problem med någon annan hårddisk och jag har en tillräckligt kraftfull dator (Sandy bridge) och den ligger aldrig under större belastning när dessa problem uppstår.

Av Expertive
Skrivet av oyegie:

Högnivå-ingång på subben kanske?

Teoretiskt sätt ja, men det pallar väl inte en T-amp?

Lite hastig slutsats av mig kanske, antog att en T-amp inte pallar driva en subwoofer och den har inte en pre-out. Så jag antog att det inte gick.
Men den kanske orkar det, om den gör det är det nog en väldigt bra lösning.

Du kan maila och fråga Fynda, de kan nog garanterat svara på frågan och de brukar vara mycket hjälpsamma och kompetenta.

Av Expertive
Skrivet av jacke910:

Watt spelar ändå inte så stor roll och dessutom överdriver logitech rätt så mycket på allt. Varför inte satsa på http://www.fynda.se/show_prod.php?prodid=4529 och köpa sub senare?

För att det inte går, förstärkaren har inte möjligheten att koppla in en sub.

Av Expertive

Jäklar vad alla ska komma med helt olika åsikter som gör att TS inte har en aning om vad han ska välja. Ljud är en smaksak, bara för att man själv tycker en sak är inte det bästa valet för en annan.

Vad är det TS vill få ut av högtalarna? Du byter från ett par väldigt billiga högtalare som jag förstått det. Vad är det som du saknar på dem? Vad är det du vill få ut av dina nya högtalare, är det massa bas och högvolym du vill åt? Eller vill du hellre ha ett bättre och renare ljud med mer detaljer? För vid 1500kr får man helt klart kompromissa med ljudet. Vissa kan tycka att ett par Logitech högtalare som brölar på med basen och kan spela högt låter underbart, no offence till dem men det ljudet räknas ofta inte som speciellt bra. Men det beror lite på vad man är ute efter för ljud. Medans andra kanske köper ett 2.0 system med ett par välljudande stativhögtalare, de kanske inte brölar på lika bra på basen, men basen låter mer "korrekt" och ljudet är renare och bättre. Då kan vissa personer tycka att "vafan är basen, detta låter ju skit" även fast egentligen är det ett "bättre" ljud. Så det beror på lite vad man är ute efter. För som sagt, för 1500kr får man kompromissa beroende på vad man vill med dem. Det finns inga perfekta högtalare som passar alla olika personer för 1500kr.

http://fynda.se/show_prod.php?prodid=4011 - Tror jag du får ett ganska välljudande och bra ljud. Basen kommer kanske inte vara lika tydlig som i andra högtalarpaket, men det är inte direkt så att den kommer sakna det eftersom den inte har en baslåda.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=654570 - De kan nog garanterat spela ganska högt och basen kommer vara tydlig, men kommer kanske inte ge ett rent fint ljud som vissa vill ha.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=368799 - Verkar enligt omdömen lite "klenare" än logitech-systemet men ska låta lite renare och bättre.

Netonnet högtalarna är att köpa grisen i säcken, men det kanske passar dig perfekt och låter bra, eller så är du inte så kräsen. Då sparar du ett par slantar. Men de kan låta skit och du blir inte alls nöjd. Så det är lite av ett lotteri.

Det brukar vara svårt att få möjligheten att lyssna in sig på högtalare i denna prisklassen då butiker som säljer dessa högtalare inte brukar erbjuda sådant. Men har du möjligheten, provlyssna.

Lycka till med högtalarvalet.

Av Expertive
Skrivet av Korgan:

Ja, det är AGP.

Av Expertive

Problem med drivrutiner HD3650 (Windows 7)

Hej,

Nu tycker jag att jag har försökt det mesta, men blir inte klok på detta.
Har installerat windows 7 på syrrans gamla dator. Som innehåller ett Radeon HD3650 grafikkort och detta fungerade korrekt under XP. Men nu när jag installerade W7 så verkar inte drivrutinerna installeras ordentligt. CCC.exe processen körs i aktivtetshanteraren men CCC programmet finns ingenstans att starta. Man kan bara göra de inställningarna för grafikkortet som finns i windows, dvs ändra upplösning. Jag har laddat ner drivrutinerna från amds hemsida som ska vara för HD3xxx serie.

Såhär ser det ut i windows informationen:

http://oi52.tinypic.com/2ekulb6.jpg

Är det såhär det ska vara när drivrutinerna är installerade och jag fått hjärnsläpp?
Eller är det som jag misstänker att något blivit fel med drivrutinerna? Vad kan man då göra åt det?

Tack på förhand.

Av Expertive

Datorn frös till och svarade inte, så jag var tvungen att dra en avstängning av den och nu fungerar flash igen helt plötsligt. Flash slutade fungera för någon dag sen och jag har kört några omstarter sen dess. Vet inte vad det var för speciellt nu, men nu fungerar det iaf. Konstigt detta.