Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive

Det största problemet med avgiften enligt mig är att den är så fantastiskt hög. Lägg skiten på skatten så slipper man alla administreringskostnader och personer som ska springa runt och bara är jävliga och sprider dåligt stämning. För om man bara ser det till vad man betalar för tv-tjänsten idag så är tycker iaf inte att de tjänsterna är SÅ bra att det är värda det priset. Men går det att få ner avgiften genom att det läggs på skatten så kan jag tycka att det är bra att det finns.

Ja, jag betalar TV-tjänst idag då jag öppnade dörren när jag precis hade flyttat in och trodde att det var någon trevlig granne som ringde på. Men icke, det var Radiotjänst som kom på besök och bor i en så liten lägenhet så tvn syns ifrån hallen så det var inte lönt att tjafsa emot.

Av Expertive
Skrivet av MooD:

Därmed kan du med lätthet dra ned 2000 kronor och vips har du helt plötsligt 500 kronor över, med bostadsbidraget har du 1600 över, som du då kan lägga på onödigheter som mobil osv. Och jag tycker inte att 1600 är en dålig summa att röra sig med när det mesta är betalt. Jag själv sparar som sagt 1500 per månad trots att jag har en kraftigt tilltagen nöjesbudget på 1000 kronor och handlar mat för nästan 2000.

Snacka om att vara trångsynt och sakna mer verklighetsuppfattning än vad näsan räcker. Alla är inte precis likadana som dig. Man har väldigt olika förutsättningar i olika städer och personer.

Det är inget konstigt med den hyran, det kostar olika i olika städer. Precis samma med hemförsäkring, här i Linköping har vi en billig studentförsäkring, men det är inte samma för alla.
Min bostad är på 26kvm, kostar 4200kr i månaden (dock 10 månaders hyra bara). Det ingår varken el, varmvatten eller bredband i den hyran. Ja, det är inte den billigaste och det är ganska högstandard. Men det är så kallade studentlägenheter (så det är väl tanken att studenter ska bo i dem?) och det är svårt att få en annan lägenhet, jag tänker inte krångla och byta bara för att få en liknande lägenhet för någon hundring billigare hyra.
Som en annan nämnde så är det ganska mycket som ingår i hygienavdelningen, tror inte jag gör av med så mycket varje månad men det känns inte som en helt orimlig siffra.

Om du inte tror mig och vill se en länk (Linköping): http://byggvesta.frontosa.se/ledigalagenheter2.aspx?lcid=1053

Sen det här med affärer du verkar pusha att handla på stora billigare affärer, alla studentstäder har inte dessa affärer och det skiljer dessutom i pris i olika städer. Det är självklart att man försöka hålla sina inköp så billiga som man kan med de förutsättningarna man har. Om det nu finns större affärer i ens stad är det inte ovanligt att de ligger en bra bit bort och att ta sig dit kan ta tid, och som de flesta vet är tid pengar. Självklart lönar sig planering, men vissa saker kan man inte planera ner i pris.

Samma sak med gymmet, friskis och billigare gym finns inte i alla städer, eller så krävs det längre resor för att ta sig dit och än en gång tid är pengar.

Jag har inte låg levnadstandrad, och spenderar ganska olika varje månad utan att slösa. Men jag tar bara studiebidraget och lever på pengar jag sparade ihop när jag jobbade innan jag började plugga och jobb på lov.

Av Expertive

Har problem med frysningar jag också, vilket händer relativt ofta. Har inte sett detta meddelande om "overclocked failed" som du får. Jag har likadant moderkort, processor och minnen som dig. Jag har inte heller överklockat något och detta händer oftast för mig när jag inte ens sitter vid datorn, dvs den står bara i idle. Inga konstiga temperaturer för mig och har annan kylare än standard på cpun.

Av Expertive
Skrivet av Manneh:

Det känns lite som att tråden är på väg åt fel håll, jag vet mycket väl att man KAN göra av med pengarna. Jag hade bara fått bilden av att det är svårt att få råd med det allra viktigaste (Nej, sprit, snus, fika, utemat, inträde till krogen, chips, prylar mm är INTE det viktigaste i detta sammanhang).

Du har inte på något sätt räknat med några direkt oförutsägbara utgifter, det där är liksom de perfekta månaderna. Vissa behöver spara undan pengar för att kunna leva på sommaren. Sen kan det komma oförutsägbara utgifter som gör att det ökar drastiskt en månad som gör att flera månader efter kan bli lidande. Datorn kanske går sönder, för många är en dator i hemmet än viktig sak för att kunna klara av utbildningen på ett smidigt sätt. Alla har inte en fallskärm ifall det händer och det kan sätta hål och förstöra ens ekonomi rätt mycket. Det är inget unikt för studenter, det är viktigt med en buffert i sin ekonomi så man inte blir tagen på sängen om det händer något. Men börjar man direkt efter gymnasiet, man kommer från en familj där ens föräldrar inte har kunnat spara undan pengar till en så är det inte konstigt om man inte har en buffert och kanske inte överdrivet bra ekonomisk tänk ifall något händer som gör att det kan braka.

Sen har det tagits upp i forumet förut, det är skillnader på levnadskostnader i olika städer.

Sen vill nog de flesta studenter sätta av lite pengar på nöjen också, leva som en eremit och bara lägga saker på saker som är nödvändiga. Det är klart att det inte är en rättighet, men det kan vara nödvändigt för att klara av att hålla motivationen m.m. uppe. Gymkort, diverse resor m.m. är saker som jag anser att man kan "unna" sig om man har möjligheten att lägga pengar på. Det handlar inte om att slösa pengar direkt, det handlar om att få en lite trevligare tillvaro och har man pengarna att kunna lägga på detta så vill nog de flesta göra det. Det är inte direkt så att studenter lever slösaktigt bara för de får lite mer pengar än existensminimum. De pengarna måste inte gå till bara alkohol och rena nöjen, de kan t ex gå till träningskort, tandläkare, sjukhusavgifter m.m.

Var glad att du lever så billigt och trevligt som du verkar göra, känner du inte att du behöver alla pengar så ta inte emot alla eller spara undan dem för "sämre tider".

Av Expertive
Skrivet av P3.se:

Domination tycker jag är superbt att börja lira just för att man får springa runt mycket och det är stora skyltar till viken flagga du ska röra dig till, stå bara aldrig stilla, så lär man sig inga banor, med tiden börjar man veta exakt från vilka håll man kan förvänta sig en elak kille komma, om du behöver så kan du ju gå omkring en hel del med snoken ner i siktet om kordinationen inte ännu tillåter annat..

Edit: jag ser mina stavfel, orkar inte rätta på dom!

OT: Det skulle se mycket trevliga ut i forumet om folk orkade rätta sina stavfel.

Domination är dock enligt mina erfarenheter ganska skadat i MW om man inte lirar i ett Party med ett par polare. För man måste ha lite samarbete i det för att lyckas, för om alla springer runt och kör sitt eget race så åker man bara på stryk och hur kul är det. Headquaters är bättre enligt mig då eftersom det är bara en punkt folk ska kuta åt och vakta, det fungerar faktiskt ganska bra utan att folk samarbetar så mycket även fast det är en fördel. Det är ett väldigt trevligt spelsätt, synd att de inte finns HC HQ i MW3 bara.

Rekommendationen är nog bara att övning ger färdighet som andra sagt, försök lär dig ett vapen som du trivs med. Försök undvika lasersiktet på vapnet, det går minst lika bra att använda vanligt sikte om man övar och då har man tillgång till andra perks på vapnet. Reflexer är väldigt viktiga i MW eftersom det går fort och mycket närstrider. Kill Confirm är ett spelsätt som gör att folk inte campar så mycket utan springer runt och det blir mycket närstrider att öva på. Team DeathMatch fungerar väldigt bra om man vill försöka lära sig och smyga runt och campa lite. Försök hitta den spelstilen som passar dig bäst.

Av Expertive
Skrivet av to0b:

Köpte MW3 idag för 299 kronor på Expert i butik.

Vilket Expert?

Är det ett lokalt erbjudande eller kan andra Expert ha detta erbjudande?

Av Expertive

Jag är lite fundersam om "riskerna" med att köpa dessa ryska nycklar, eftersom det verkar råda tveksamheter hur tillåtet det är. Om det skulle gå så illa att steam/activision tycker att detta inte är okej, vad kan då hända?
Gör de bara nyckeln ogiltig så att det inte går att spela, eller kan de banna ens steam-konto så att man förlorar alla andra spel man har?
Om de bara gör nyckeln ogiltig, hur sparas då ens spelprofil, kan man köpa ett nytt spel (nyckel) då och koppla till ens gamla profil så man inte förlorar ranking m.m.? Eller kan de banna ens steam-konto från att få spela MW3 i framtiden?

Är risken bara att ens spel slutar fungera och man får köpa ett nytt kan jag tänka mig att testa för det låga priset de erbjuder, men kan följderna bli större än det tar jag nog hellre den säkrare vägen.

Av Expertive
Skrivet av backfeed:

Den billiga är en ryssnyckel som måste aktiveras via ryssvpn, och så måste man tanka ned och installera språkpaket för att få något annat än ryska. Sen är ju frågan om det verkligen är tillåtet. Vore jag Steam skulle jag banna de som spelar från en helt annan världsdel än där de reggade nyckeln ifrån, men samtidigt så vore det riskabelt av Steam att göra så... både bad-will och risk att legitima ryssar åker på pumpen bara för att de jobbar utomlands...

Tack för förklaringen, det känns inte riktigt värt att krångla så för att få ett spel som kanske kan bli bannat för att spara en peng.

Av Expertive

Vet någon skillnaden på:

427kr - http://www.g2play.net/store/Call-of-Duty-Modern-Warfare-3-Ste...

209kr - http://www.g2play.net/store/Call-of-Duty-Modern-Warfare-3-RU-...

Varför skiljer det så mycket i pris?

Har inte handlat på g2play någon gång så vet inte riktigt vad som gäller där, men är det så pass billigt som 209kr kan jag verkligen överväga det.

Av Expertive
Skrivet av Pale:

köpte bf3 på expert 299kr
köpte mw3 på expert 299kr

tycker att båda spelen är bra. Lite beroende på vad man är ute efter för action för kvällen

299kr för MW3 säger du, är ett lokalt pris på ditt Expert, eller tror du andra Expert har detta pris? Klart billigare än många andra butiker.

Av Expertive

Till er som köpt spelet, fungerar det?

Eftersom det verkar svårt att diskutera något om MW3 i detta forum utan att folk ska gnälla sönder på hur det är likt de äldre m.m. så skapar jag en egen tråd för denna fråga. Ja, jag tycker det är lite tråkigt att de tar 400 spänn för något som är så likt. Men det är lite nytt och jag gillade Mw2 och lär gilla detta och tänker köpa det så länge det fungerar bra. Så skippa sånt snack här tack.

Eftersom Black Ops helt enkelt inte gick att spela för många (inklusive mig, hade med nöje lämnat tillbaka det om man kunde) vid realese så jag vågade inte förboka MW3 ifall en liknande flopp skulle komma.

Så min fråga är helt enkelt, fungerar spelet för er, dvs att det inte laggar, hackar, buggar sönder eller liknande? Ni som provade Black Ops i början förstår nog vad jag menar.

Skriv gärna vad ni har för dator.

Av Expertive

Denna tråd finns några rader under din och startades tidigare idag med precis samma ämne där de har fått svar på vad som hänt. Man kan väl undersöka forumet lite innan man skapar en ny tråd, du behövde inte ens söka för att se den:
http://www.sweclockers.com/forum/128-call-duty/1058332-bara-j...

Av Expertive
Skrivet av MooD:

Här ser jag två skillnader: att anse vad som är rätt samt vad man måste göra för att klara sig. Jag anser inte att bostadsmarknaden är bra, inte ens nästan bra. Den är urusel. Marknadshyror hade gjort att vi fått leva trängre och till ett högre pris, men alla skulle vara garanterade bostad från dag 1. Det hade jag föredragit framför det är nu; att du får vänta flera år men när du väl väntat kan du bo stort och till ett lågt pris.

Men. Den andra delen är att det defacto ser ut som det gör i Sverige och då måste man göra de åtgärder som krävs för att komma dit man vill! En liknelse är detta med jobb, utbildning är av mindre vikt vid valet av arbetssökande. Jag tycker inte det är bra att en med sämre kunskaper anställs istället för en med högre utbildning pga sina sociala kunskaper och arbetserfarenheter. Men det är verkligheten och då kan jag inte sitta och sura över det. Då får man anpassa sig och göra det som krävs, kanske satsa på att få bra erfarenheter och social kompetens istället för att sätta VG på varje tenta. Bara jag som blir lidande om jag trotsigt låser in mig på mitt studentrum och råpluggar och sätter VG på allt, ingen annan. Därför är det mitt ansvar att anpassa mig.

På samma sätt är det bara jag som blir lidande om jag går med inställningen "det borde inte vara så här, därför ställer jag mig inte i bostadskö! Så det så!"

Självklart måste man ju anpassa sig och de flesta gör nog det. Det jag reagerade var att man kan ju inte klanka ner på någon för att ens föräldrar inte ställde en i bostadskö när man var skitliten. Det kan man själv inte rå för.

Skrivet av MooD:

Kanske inte behövs mer än 1-2 helger per månad heller?
Säg att du jobbar 8 timmar med som kanske sämst 100 kronor per timme (inkl ob). Då blir det 1600 för en helg eller 3200 för två. Det är mer än en dubblering av sin inkomst (ja lånet är ju faktiskt ingen inkomst utan, just det: ett lån!)

Som jag sa sen senare, att hitta ett extrajobb där man bara kan jobba 1-2 helger per månad är inte jättelätt att hitta, framför allt inte i en studentstad. Jag skulle kunna tänka mig ett extrajobb, men jag har inte haft tid och orken att leta vilket man verkligen kommer få göra för det är inte gått om dem.

Av Expertive

Det snackas en jäkla massa om planering för att hitta ett bra boende, att ställa sig i kö i ordentlig tid m.m. Alla har inte föräldrar som ställer än i diverse bostadsköer när man är väldigt liten. Att beskylla studenter för att de inte planerade ordentligt och ställde sig i kö när man inte ens visste att man skulle studera på högskola/universitet och att ens föräldrar skulle ha gjort det då. Man kan för fasiken inte anklaga folk för att inte planera när man själv inte kan styra det?
Självklart ska man ställa sig i bostadsköer så fort man kan och man vinner en del med en viss planering, eftersom bostadsmarknaden fungerar så idag.

Jag valde att bo hemma i 2 år och jobba innan jag började studera på högskola, dels för att jag var skoltrött och ville spara ihop lite kapital tills jag påbörjade studierna igen. Det har gjort att jag förhoppningsvis klarar studietiden genom att bara ta bidragsdelen av studiemedlet. Detta gör att jag inte lever på någon fast kostnad varje månad och jag har ärligt talat rätt dålig koll precis vad jag gör av med mina pengar. Det innebär dock inte lever i överflöd eller slösar dem. Men jag misstänker att jag ligger runt vad de flesta studenter får med lånet, möjligtvis att jag ligger lite högre. Ingen av mina studiekamrater lever undermånligt som vissa andra verkar framstå att studenter har. Men det är klart att man inte lever i lyx som student.

Jag bor idag i Linköping och i närheten av sthlm förut, och den där konsertbiten något jag ägnade mycket pengar och fritid åt när jag jobbade. Men i och med att Linköping är dålig på den fronten och det kostar en del att ta sig till sthlm och se en konsert där nu. Det har gjort att jag inte gått på på många konserter alls på sistone, i princip inga. Det är uppoffringar jag har gjort nu under studietiden. Jag känner att man behöver ändra sina vanor lite när man är student, man får välja bort dyrare intressen och försöka ersätta dem med annat under studietiden. Det är inte hela ens livstid, så en stund kan man väl spara in på vissa saker.

Många snackar om att jobba extra, på min utbildning skulle jag nog inte hinna med att jobba mer än 1-2 helger i månaden utan studierna blir lidande som någon annan sa. Men självklart finns det dem som är underbarn och klarar av att jobba en massa och plugga, men man kan väl inte utgå ifrån att alla studenter är det. Sen finns det ju dem som inte alls skulle hinna med att ha ett extrajobb och med nöd och näppe klarar av utbildningen. Det beror ju lite på hur det flyter på i skolan m.m. Att då hitta ett extrajobb som man kan ha 1-2 helger i månaden i de flesta studentstäder är ju absolut inte det lättaste.

Slutsatsen blir att enligt mina erfarenheter lever studenter absolut inte i lyx eller lever undermåligt. Men jag tycker att studiemedlet borde hänga med inflationen, och det borde höjas lite. Det ska det ju iof göras nu snart. (och självklart vill jag ha mera pengar om jag kan få det, vem vill inte det?)

Jag tycker att bostadsproblemet är ett större problem än just det ekonomiska, dvs jag tycker att man ska försöka koncentrera sig på att försöka lösa såna problem snarare än att pumpa ut mera pengar till studenter.

Av Expertive

Fann mig mod och köpte en U2412M nu när cdon hade ett så bra pris på den. Kopplar in skärmen, slår mig av att något är verkligen annorlunda jämfört med min gamla skärm. Pillar lite med inställningarna, provar flatpanelshd's inställningar och det känns lite bättre. Färgerna såg bra ut och allting, kunde inte riktigt sätta fingret på vad som var "fel"/annorlunda. Men har idag kommit fram till att det är den otroligt överdrivna anti-glare:en. Det känns som det ligger en hinna damm över skärmen. Jag är nöjd med hur skärmen är annars, väldigt synd att de förstör den i mina ögon med denna anti-glare. Jag är väl dock inte fruktansvärt kräsen och jag kommer förhoppningsvis börja vänja mig lite vid det för jag är relativt nöjd med resten av skärmen. Dessutom så finns det ingen 16:10 skärm för ett så fint pris, som inte är Dell eller ej TN skärm.

Det känns tyvärr som jag bytte större bild/högre upplösning mot "bildkvaliten" från min gamla Philips 200WP7ES som är en 4 år gammal IPS-skärm (eller möjligtvis VA). Jag är väl dock tillräckligt nöjd med skärmen för att offra det, men det är lite tråkigt att göra.

Av Expertive
Skrivet av ziim0n:

Vad pratar du om? Jag poängterade ganska tydligt att jag är medveten om att Slamsug kanske inte gör något så kommer det via port.

Du poängterade det delvis i ditt inlägg om man läser mellan raderna. Mitt syfte var som sagt bara att framför skillnaden mellan att få uppdateringar mellan en nexusmobil och en från annat märke även fast hårdvaran kan vara samma.

Jag ber om ursäkt om du tog illa upp på något sätt, det var inte min mening.

Av Expertive
Skrivet av janne:

Så sant, fast jag likställer den där uppdateringen med att roota. Poängen var bara att det är skillnad på en Nexus mobil som är Googles mobiler och andra tillverkare även fast det kan röra sig om samma hårdvara.

Av Expertive
Skrivet av ziim0n:

Har för mig jag läste att Google Nexus S kommer få 4.0, då borde Galaxy S få det då det är i princip identiska hårdvarumässigt. Om inte via Samsung så ganska garanterat via custom.

Så går det dock inte och resonera, då det är helt upp till Samsung att uppdatera Galaxy S. Bara ta ett exempel som Nexus One och HTC Desire, de har i princip samma hårdvara. Har Desire fått gingerbread? nej. Har Nexus One fått det? självklart.

Det är en stor skillnad på när man får uppdateringar mellan en nexus telefon och en från en annan tillverkare. Googles Nexus:ar får uppdateringarna mycket tidigare, och större sannolikhet att få dem överhuvudtaget. Det är en av fördelarna med dem.

SGS2 lär säkert få en ICS uppdatering ganska snart, men när den kommer vet bara Samsung och det kan i värsta fall ta en stund.

Bland inte ihop Galaxy S med Galaxy S2, ganska stor skillnad mellan dem.

Av Expertive

Det är upp till HTC att bestämma det, men jag skulle tro att sannolikheten att den får ICS är väldigt stor eftersom det är deras flaggskepp. Men när en uppdatering kan tänkas komma vet bara HTC, det kan dra ut på tiden. Det enda man vet säkert är att om den kommer så är den gratis.

Troligen så kommer det väl en uppdatering till Sensation så småningom med ICS, kanske ett par månader efter det lanserats.

Av Expertive

responstiden i ms är en siffra som saknar något praktiskt värde, förutom att vilseleda kunder och använda som försäljningsknep.
Det avgör inte hur snabb den är eller hur bra den lämpar sig till spel, utan det upplevs mer av input-lag m.m.
Jag anser att om man inte är väldigt kräsen så är de flesta nya skärmar tillräckligt snabba för geneman, dvs man borde titta mer på andra egenskaper på skärmen.

Men ja, rent teoretiskt vill man självklart ha så låg ms som möjligt.