Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive
Skrivet av Lezer:

socket 775 och socket 1156 har inte samma fästen så det får du köpa.tror den här går bra Thermalright Bolt-Thru-Kit Socket 1156 - Inet.se. Men den passar på socket AM3.

Ah, det klargjorde ju den saken iaf. Tack så mycket.

Av Expertive

Köpråd uppgradering

Tänkte uppgradera lite delar i datorn, eller rättare sagt det mesta i datorn. Jag sparar chassi, nätagg och hårddiskarna. Chassit är ett Lian Li PC7A-Scand V3, nätagget är ett Corsair 550VX och hårddiskarna är 3 Samsung diskar av varierande storlek.
Jag letar främst efter prisvärda delar, brukar inte byta dator så ofta heller så vill ju helst ha något som håller ett tag. Jag har egentligen inget maxpris sådär utan söker mest en prisvärd dator. Över 10k tar det dock emot att lägga på en dator. Men får man det ultimata prisvärda paketet för 11k så är jag okej med det om ni förstår hur jag tänker.

Ja, jag plockade ihop två paket som jag tyckte var passande:

http://www.pici.se/pictures/small/bFmTZDInk.png

http://www.pici.se/pictures/small/iYIwyJlUd.png

Några kommentarer på de paketen? vilket borde man välja?
Det är väl främst moderkorten i båda paketen jag är osäker på.
Jag prioriterar även låg ljudnivå på delarna, är mitt grafikkort bra val på den fronten?

Jag tänkte även använda min Thermalright TRUE 120 som CPU-kylare, behöver jag nya fästen eller liknande för att passa de nya plattformarna? Eller passar socket 775 fästet på 1156 och AM2 fästet på AM3?

Av Expertive

Jag gillar helt klart de nya banorna, inget fel på dem. Men 5st banor, för 140kr och för att spela dem får man inte välja gamemode. Det är snålt, riktigt snålt. Dessa banor borde vara gratis så alla får tillgång till dem så man kan spela vanliga modes:en och få spela banorna. En uppdatering av banor som inte alla får tillgång (pga av att det kostar) med detta server-system är ju helt fucking värdelöst.

Av Expertive
Skrivet av Nisse977:

Du kan ju alltid köpa 14tummaren från dom, den med HD5650 och 6-cell batteri. På köpet får du en DVD-brännare och en extra USB-kontakt

Men då blir den också tyngre. Jag slopar gärna DVD-brännare för att få en lättare dator.
Jag ogillar starkt det utstickande batteriet på Acer 3820TG, den var ju nästan perfekt för mig annars.

Av Expertive

Jag fick det förklarat att det gick av min optiker förut att det gick att göra så som du vill.
Dvs att du kan räkna bort de dagarna på de 30 dagarna som de bara ligger i vätskan och gottar sig.

Av Expertive

Jag får inte igång mitt Bad Company 2, då jag möts av denna ruta istället:

http://www.pici.se/pictures/fOoXmysFh.png

Jag har en fungerande internetanslutning, ska vara upplåst för den i windowsbrandväggen och har låst upp de portarna jag hittade spelet använder i routern. Har inte haft något liknande problem med andra spel.
Det är köpt via steam och jag ska starta det för första gången nu när jag får detta meddelande.

Nu känns det som jag försökt med allt, vad kan jag mer göra för att försöka få igång det?

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mute
Mor min har ett par Argon 6220 och jag kan säga att dom låter inget vidare. Inte ett dugg prisvärda.
Skulle rekommendera Dynavoice S-6 av de två alternativen du kikat på.

Då blir det nog "Dynavoice S-6 + Kenwood K-711" systemet, det är ju billigare dessutom.

EDIT: Tji fick jag, nu säljer fynda inte det paketet längre. Dessutom säljer de bara Dynavoice S-6 i Calvados. Har Dynavoice några nya högtalare på G att ersätta måntro?
Detta blev väldigt jobbigt nu, eftersom hifiklubbens paket ratades så av er.
Det skulle vara om jag pallar gå upp till 5k för detta paket: NAD C715 + DALI Concept 1 eller om man ska satsa på något annat. Jag har inte behov av just cd-spelare och så, men formatet på de förstärkarna passar mig.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snutte
Min kollega som arbetade på IBM i Köpenhamn har en högskoleingenjörsexamen. Att företag sållar folk som inte har examen har jag sett men detta har jag aldrig hört talas om.

Det är bara oinsatta rekryterare som skulle få för sig att sålla med ett så korkat filter.

Fog får mitt totala medhåll, det är skillnad på djupet i studierna på högskoleingenjör och civilingenjör.

Men oroa er inte, studera det som känns bekvämast för dig, glöm inte att det är personen dom anställer och inte titeln. I mitt team av 4 personer (som gör samma arbetsuppgift) är vi just nu två högskoleingenjörer, en civilingenjör och en doktorand och vi kompletterar varandra rätt fint. Varför denna blandning? Jo för min arbetsgivare kollade på tidigare erfarenhet och så fick vi göra ett rätt avancerat C-prov.

Det finns rekryterare som stirrar sig blind på utbildning och titel, tycka vad man vill om det men så är det. De är tillräckligt många av mina erfarenheter för att man ska välja civilingenjör. Det är iaf personligen vad jag tycker, jag vill inte ta risken att väljas bort från ett jobb för att jag inte valde civilingenjörslinjen.

Din arbetsgivare söker väl folk som man "borde", men tyvärr är inte alla så.

Av Expertive

Jag söker ungefär något liknande.

Jag vill väl dock kanske hålla mig närmare 3000kr än 6000kr dock, då jag säkert kommer vilja uppgradera till något större när jag får mer utrymme och vill inte slänga ut för mycket pengar på detta system då.

Jag har mest snöat in mig på detta system:
Dynavoice S-6 + Kenwood K-711
Men det har varit ur lager länge, men ska tydligen komma i lager snart igen.
Men jag har fått upp ögonen för dessa nu:
DENON RCD-M37 + ARGON 6220

Är detta två bra paket tro, är hifiklubbens paket bättre och värda sina 1200kr extra? eller är det något annat man ska satsa på? det är något liknande detta jag vill ha iaf då det är lite platsbrist.

Hoppas det är okej om jag lånar tråden lite

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av typewriter
Dustins packare är ju bara lata/fel "utbilning". Orka med retur av mosade grejer. Som inte en dator krånglar nog när sakerna är hela vid leverans. Aldrig mer Dustin.

Jag tror att det 100% av fallen handlar det om lata personer. Alltså, om det finns bubbelplast eller liknande att tillgå, alla packare runtomkring en packar fint med bubbel behöver man ens utbildning för att fatta att man ska göra det själv då? Dessutom lär företaget predika om att det är viktigt att de gör det. Om det räknas som utbildning borde kanske packarna få besöka posten och se hur deras horribla sortering går till, då kanske de lär sig att de måste packa bättre.
Posten hanterar ju verkligen paket som skit.

Jag jobbar själv på ett lager, vi har hand om sjukhusartiklar, dvs rätt känsliga saker också. Vi har en del problem med inkompetenta lata personer som packar som apor. Företaget tjatar gång på gång att det måste bli bättre, för att kunderna klagar då saker går sönder m.m. På våra följesedlar/packsedlar visas vårat anställningsnr som de kan spåra till en själv. Så blir det tillräckligt med klagomål så kommer personen i fråga få en fin tillsägelse, händer det för mycket så lär det väl bli allvarligare saker.

Jag är övertygad om att detta problem finns på alla lager om man inte på lagret har lyckats få dit ett helt gäng ordentliga och duktiga anställda. Jag själv anser att risken att få ett dåligt packat paket är lika stor vart man än beställer. Sen att man haft sån tur och lyckats få fina paket alla gånger från ett företag och får ett dåligt en av en ordrar från ett annat.

För att försöka få ordning på dessa problem måste man ju till och börja med anmärka detta till Dustinhome, annars har ju de ingen aning om att felen ens existerar och det blir inga åtgärder. Får de tillräckligt med klagomål på packningen lär de försöka göra någonting för att förbättra den.

Jag själv har beställt mycket från Dustinhome, de är oftast ganska bra packade vill jag minnas. Men det har väl funnits fall när den inte varit perfekt, men inget har varit trasigt eller kantstött för mig iaf.

Av Expertive

0.1kg var det här. Fick en en Spiderman BluRay förra året som var på något liknande, kanske en DVD i år med.
Alltid lika spännande det här vad man ska få, måste vara ännu mera spännande för er som får något med en vikt på många kilon.

Aja, lär väl få veta imorgon vad jag får den ska ju inte transporteras så långt nu.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Haha fyfan .. grattis..

Kan tänka mig känslan du fick genom kroppen Så sjukt sweet:)

Ja, den känslan var verkligen fin.
Brukar aldrig vinna något heller så det känns lite konstigt att jag hade sån himla tur.

Av Expertive

OMG, I really loled.

Jag försökte få en julklapp nu från 21.30, satt och refreshade konstant och klickade där blomman borde komma upp. Sidan laggade till några ggr och sen fick jag upp "Juklapparna är slut". Så jaha tänkte jag, blev ingen i år då. Går in och ska kika mellandagsrean istället och ser att jag har en produkt i kundvagnen, går in och där ligger det, en julklapp!
Fick aldrig syn på blomman men jag kanske lyckades klicka på den i något av laggen eller så har jag haft någon riktig magisk tur.

Av Expertive

Jag verkar vara ensam om att tycka den ser ganska snygg ut. Visst X10 är snyggare, men tycker denna ser helt okej ut. Inte skulle jag välja bort den pga av designen iaf.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Expertive
Jag får inte igång programmet överhuvudtaget. "No Voddler service detected" får jag upp när jag startar Voddler och den verkar syfta på att "VoddlerNet Manager" ska vara igång. Jag trycker då på start, men det stoppar sig själv efter nån sekund.
Nån mer med samma problem eller några tips på vad jag kan göra?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
Hade det problemet direkt efter installation av Voddler. Efter omstart av datorn så fungerade det.

Jag provade att starta om datorn flera ggr men inget hände. Idag när den hade stått avstängd i två dagar så startade en uppdatering av "VoddlerNet Manager". Så den uppdaterade, men har fortfarande samma problem. Det går inte att starta det då det stoppas direkt. Nu finns det även en "test" flik i "VoddlerNet Manager" så jag provade och testa där. Då får jag 2 röda lampor direkt och den säger att jag ska kolla och jag klarar av systemkraven.

När jag kikar på dem ska jag ju inte ha några problem att köra det. :/

Vista 64-bitar, någorlunda ny hårdvara och tillräcklig internetuppkoppling.

Har även uppdaterat Vista, drivrutiner till grafikkortet om det är något sådant som strular men det hjälpte inte.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
Hade det problemet direkt efter installation av Voddler. Efter omstart av datorn så fungerade det.

Jag provade nu att starta om datorn. Samma problem fortfarande.

Av Expertive

Jag får inte igång programmet överhuvudtaget. "No Voddler service detected" får jag upp när jag startar Voddler och den verkar syfta på att "VoddlerNet Manager" ska vara igång. Jag trycker då på start, men det stoppar sig själv efter nån sekund.
Nån mer med samma problem eller några tips på vad jag kan göra?

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
X10 stödjer väl multi touch? Det är Android 1.6 som inte gör det.

* Will it have multi-touch in future updates?

Xperia X10 has a capacitive screen. It does not support multi-touch functionality at launch, but is considered for the future.

saxat ifrån: http://blogs.sonyericsson.com/products/2009/11/05/answers-to-some-of-your-questions/

Den som lever får se om det blir multi-touch i den.

Det har även dykt upp en banner på http://developer.sonyericsson.com/site/global/home/p_home.jsp som säger att X10 kommer ha OLED skärm, det är hett!

Jag tycker X10 verkar otroligt trevlig och enormt läcker. Men N900's minneskapacitet och fm sändare lockar. Andriod och Maemo har både för och nackdelar, jag tror personligen jag blir nöjd med båda, men är nog mest sugen på android.

Jag väntar dock in lite vad HTC hittar på, jag anar att de kommer släppa något liknande X10. De har även XDA-developers i ryggen som ger de en enorm fördel.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reckie
Ska skicka in en släktning i en o2 butik nästa vecka för att se om de säljer den olåst och utan abonnemang men jag tror tyvärr inte det.

Den ska tydligen säljas olåst i Tyskland, vad jag läste förut.
Var helt insnöad och helt galen i Palm Pre i början av året när den släpptes. Men nu har det verkligen svalnat och är inte alls lika sugen på den längre. Fast jag är ändå lite sugen på den fortfarande. Men det känns som den konkurrerar med massa andra telefoner idag som verkar hetare. Synd att den inte kom tidigare, då hade jag garanterat köpt en. Nu lutar det mera åt N900 eller en Android lur.

(Källa om olåst: Här!)

Av Expertive

Sony vaio datorn är ganska lik en MacBook, sitter ett ganska vasst grafikkort i den men lite sämre processor och batteritiden är lite sämre än MacBook. Det beror ju på vad man prioriterar.

HP ProBook:en vet jag inte så mycket om, men den marknadsförs som att det ska vara bra känsla i den m.m. Sämre prestanda, men lägre pris också.

Sony Vaio SR41M
HP ProBook 4310s

Men visst verkar MBP ett bra val för dig.

Jag försöker hitta en liknande dator som dig, fast jag vill egentligen helst ha den lite lättare och kan dra ner lite på prestandan. Men jag vill inte ha en Apple dator för jag kommer inte köra OS X, jag är lite av en anti-apple person (jag har en ipod så börja inte skrika på mig nu) då jag ogillar många av deras konstiga ideer. Så det känns så skumt att gå runt och skylta med en Apple dator då.