Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive
Skrivet av buddaz:

Installera senaste firefox(aurora + addon compability reporter) rensa med ccleaner, kolla brandvägg, kolla AV om det är det som förhindrar Låter skumt tycker jag, hos mig fungerar allt utan problem på firefox aurora

Vad är Firefox Aurora?

Jag använder Nod32 som AV, och det har ju aldrig varit något problem förut.

Flash fungerar för övrigt fin fint i IE, så det är ju något med just Firefox som strular.

Av Expertive

Flash har slutat fungera i Firefox 4

Mitt flash i Firefox 4 har slutat fungera, efter att ha googlat efter lösningar, ominstallerat firefox och adobe flash player otåliga gånger börjar min fantasi tryta. Vips här om dagen bestämde sig flash för att sluta fungera, varför har jag ingen aning om.

Är det någon som har något tips på vad jag kan göra eller vad som kan vara fel?

Av Expertive

Jag hade KTH som förstahandsval, men kom inte in på den och valde då istället LiTH. Ångrar det inte en sekund, hade jag med denna efterenhet fått välja hade jag haft Linköping som förstaval.
Har upptäckt mycket trevliga fördelar med att bo här i Linköping. Jag hade tänkte plugga på KTH och pendla, jag vet inte hur nära du bor, men de flesta behöver ju pendla.
Här i Linköping behöver man inte pendla, eftersom det finns många lägenheter tillräckligt nära skolan (minst cykelavstånd). Man kanske inte får drömlägenheten direkt, men så småningom hamnar de flesta ganska nära skolan och nära sina kompisar. Det är något som jag inte riktigt tänkte på när jag valde som jag älskar idag. Några minuter cykel/gång till skolan, lika långt till sina vänner. Det känns som det är mycket lättare att umgås, vilket jag uppskattar. För mig är det mycket lättare att motivera mig att ta sig till skolan de dagarna det är lite tyngre när man har så lätt att ta sig till skolan. De dagar man kanske har en lektion eller liknande, om man ska pendla en stund hade jag nog ibland övervägt att skippa det. Men för mig fungerar det bäst att delta på det mesta schemalagda i skolan, och inte sitta hemma själv och plugga. Så detta har varit perfekt för mig. Jag lyckades även få tag på en riktigt trevlig lägenhet väldigt nära skolan. Just vid hösteminens start kan det vara lite svårt att få tag i en lägenhet eftersom så många vill flytta in då, men de flesta får en lägenhet de trivs med ganska snart om det inte får det direkt. Jämfört med sthlm där det är i princip omöjligt på den fronten.

Bott hemma i sthlm hade jag inte pallat mer än max nån månad och några kompisar som valde KTH som tänkte bo hemma flyttade hemifrån efter bara nån månad. Bo hemma när man är över 20 är ingen jag rekommenderar, man behöver känna sig vuxen och ta hand om sig själv, det är mycket roligare. Det finns dock såklart vissa som trivs hemma. Men de flesta jag känner har inte klarat av att bo hemma i längden och då försvinner den fördelen, även fast de självklart trivs på KTH.

Det är mina erfarenheter av saken, jag tror du kommer trivas på båda ställerna vad du än väljer. Men ta en funderare på vilken stad du skulle vilja plugga i, det är minst lika viktigt om inte mer viktigt än själva skolan. Linköping är en mycket trevlig stad, framför allt för studenter.

Gillar man lite mera gemenskap, nära till det mesta och vill träffa nytt trevligt folk rekommenderar jag verkligen Linköping.
Angående "rykte" och liknande så ligger LiTH i top, finns många företag som snappar upp folk direkt ifrån universitetet här i Linköping och man har nog inget problem med det. Men KTH kanske kan vara aningen bättre på pappret, men LiTH är i top och "tillräckligt" bra.

Av Expertive

Sen när har inte butiker försökt tjäna pengar på okunniga kunder?
Jag tycker inte detta är lurendrejeri, det är så lätt och kolla om det är ett bra pris eller inte. Det är ju inte som säljare på stora elektronikbutiker som lurar på folk massa saker.
Så är någon så dum och inte kollar upp det så tycker jag den personen får skylla sig själv lite.

Sen så kommer det upp ganska bra klipp där ibland. Har köpt moderkort (var nog ungefär 600kr i rabatt då, fungerade klockrent) agp-kort till äldre datorer då de är svårt att hitta bra pris på dem nya. Så jag tycker detta är en bra kategori. Finns det inga bra erbjudanden köper man ju inget där.

Av Expertive
Skrivet av phroggyy:

Hans andra mening sa inte emot hans första: han sa att det var roligt att titta på och att det antagligen inte var intressant för någon på SweClockers, jag antar att han hade i åtanke att det är så många här som är teknik-intresserade att de vet bättre själv

Ungefär så ja.

Av Expertive
Skrivet av Rickard11:

Jag har inte gnällt på Dustin alls. Däremot försökte jag förklara för dig hur det kunde kunde generera vinst att ha fri frakt, men många verkar tolkat det fel. Fire_ice lyckades utveckla det rätt bra

Som sagt jag skrev att du fick det att låta så, och det verkar som det inte bara var jag som tolkade det så heller.

Men ja, misstolkning kan alltid ske när man uttrycker sig i skrift.

Av Expertive
Skrivet av Fire_Ice:

Inet hade inte många kunder.
Inet fixade fri frakt oavsett belopp.
Inet fick massor av kunder och blev Sveriges bästa datorbutik.
Inet införde minimibelopp på 500kr för fraktfritt.
Inet har fortfarande massor av kunder.

Förstår ni vad Rickard11 menar nu då?

Vilket är precis vad Dustin har gjort.
Han fick det att låta som att han hyllar inets fri frakt men gnäller på dustin som har precis samma villkor. Det var det jag reagerade på.
Jag hyllar båda dessa butikers fri frakt.

Av Expertive
Skrivet av Rickard11:

Bra reklam kostar. Inget företag skulle ha fraktfritt på varor till ett visst värde om de inte tjänade på det. Kolla bara på Inet, deras fri frakt lär ha genererat i fruktansvärt många nya kunder.

Du jämför med inet, dustin bytte precis till systemet med gratis frakt över 500kr som inet har. Jag fattar inte din jämförelse där.

Det är klart att deras fri frakt tidigare har varit mycket i reklamsyfte. Men antagligen var det väldigt många som utnyttjade den till att beställa lite saker för små summor så att det inte riktigt blev hållbart för dem. De lär ju ha räknat ganska mycket på vad de förlorar/vinner på att göra denna ändring. Jag tror på att de vet mest och jag kommer inte gråta floder över detta. Detta kanske till och med gör att de kan hålla lägre priser.

Av Expertive
Skrivet av Rickard11:

Tycker det är väldigt synd. Det var det som var så bra med dustin - behövde man en fläkt eller en kabel så kunde man få hem den utan en fraktkostnad på 50kr. Nu ser jag ingen anledning att handla där egentligen då Inet tex. har bättre priser på nästan allt.

Fast vem som helst förstår väl att de inte är riktigt hållbart i längden. De lär ha gått back på varje paket de skickar iväg med typ en kabel på 50kr.

Jag har full förståelse för att de har valt detta, även fast man alltid önskar att man ville ha det som är bäst för en själv dvs alltid gratis frakt.

Av Expertive

Ganska onödigt och posta detta test på sweclockers, är nog inte intressant för någon som hänger här.

Hållbarhets-testet var dock lite roligt att titta på, de höll fan för mycket.

Av Expertive
Skrivet av Kent:

Det jag menade var att Corsair är mycket lik CM212. Detta gäller både utseende och prestanda. Därför tycker jag att 380:- är för dyrt när man kan få CM212 för 230:-
Ljudnivån är det inte stor skillnad på, du måste ändå sänka varvtalet till runt 1000-1100rpm för att få dom någorlunda tysta.

Det är en jäkla skillnad på lika och kopia. Att en produkt är en kopia av en annan tycker jag låter som ett negativt laddat ord. Visst är de lika, men det är ju ganska många andra kylare som är det också och har helt annan prestanda.

Har du provat båda, så du vet att de presterar så lika? För jag hittar då inga jämförande tester mellan dem.

Jag har inte provat båda, inte ens A50 än då jag fick den idag. Men jag sitter inte och påstår att de är precis lika heller. Min bedömning av tester är att A50 är stråt vassare och tystare än CM212. Men det är min bedömning utifrån de tester jag läst, och det är min åsikt och inget jag säger med säkerhet att så är det.

Av Expertive
Skrivet av Kent:

Lite sent men.....

Tror inte den är bättre. Verkar som en kopia av just CM212 men utan möjligheten att köra push pull. Denna har 3 heatpipes och CM212 har 4. För 149:- är den dock helt ok. Normal priset ligger på 380:- vilket är alldeles för mycket.

Jag ser ingen anledning varför det skulle vara en kopia av CM212?

Corsair A50 har fått väldigt bra betyg när den recenserats:

http://www.idg.se/2.1085/1.333552/sex-processorkylare-i-stort...
http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-A50-CPU-Cooler...
http://www.tweaknews.net/reviews/corsair_a50_cpu_cooler_revie...
http://www.thinkcomputers.org/corsair-a50-performance-cpu-coo...

Hittar inga recensioner som jämför CM212 och Corsair A50, men A50 får väldigt bra betyg i recensioner. De tar dessutom hänsyn till att den kostar närmare 400kr i sina tester och de anser att den är prisvärd då. Så vad borde den vara vid 149kr?

Alla verkar vara så nedrans lyriska över CM212, den är mycket prisvärd, men det är inte den bästa kylaren på marknaden.

Jag beställde en A50, då jag hört att den är ganska tyst och jag kommer inte klocka något speciellt. Vad jag har hört är CM212 inte den tystaste kylaren men ack så bra för sitt pris. Jag tycker det dock är viktigare att kylaren är tyst en att få processorn 1 grad kallare.

Av Expertive

http://www.mobelhuset.net/pdf/mm_katalog.pdf På sida 23 har de några bäddsoffor, jag har kajak och tycker den är skönare att sitta i en motsvarande på ikea som en annan länkade i tråden. Jag hade dock valt Havanna om jag hade haft plats, men jag valde Kajak pga av platsbrist. Båda tyckte jag var sköna när jag provade dem. De är hårdare än vanliga soffor, men jag tycker de är tillräckligt sköna ändå. Du borde kunna åka till en butik som säljer dem och provsitta om du tycker de känns bra.
De är ju lite dyrare än Ikeas, men min uppfattning är att de är snyggare, skönare och lite roligare än att ha en ikea-soffa som "alla andra har".

Möbelmästaren har en rad olika återförsäljare, bara att kolla upp den som är närmst dig:
http://www.mobelmastarna.se/

Av Expertive

NetOnNet säljer ut stora delar av sitt sortiment, pga att siba har köpt/tänker köpa/ryktas om att köpa upp dem och ändrar då i sortimentet.

Det är inte första gången komplett har detta erbjudande. De gör ju det för reklamens skull.

Det kommer väl och går erbjudanden hela tiden, känner inte att det är mera nu än förr. Med undantag för just att NetOnNet säljer ut stora delar av sitt lager till vraktpriser. Jag själv lyckades klippa ett GTX570 för 2490kr därifrån.

Men rea-hype är det verkligen på många butiker, främst elgiganten och liknande.

OT: Vad gör den här tråden i delen köpråd btw? :/

Av Expertive
Skrivet av Nivity:

Gräsligt ful , samsung wannabe design. Plast skit överallt. Yuck.

Sämre ergonomi inställningar än u23.

Detta har tagits upp tidigare, det finns en variant av skärmen som inte ser ut som denna:

Skrivet av ale2:
Skrivet av Expertive:

"Sjukt snygg" är en ganska dålig fördel då det är väldigt personligt vad snyggt är. Jag tycker ärligt talat den är ganska ful. Det är foten som jag stör mig mest på, det känns som att form går före funktion på den.
Men den har en IPS-panel och verkar väl inte helt dum annars. Men jag hade aldrig valt den skärmen, pga av dess design.

Tur för dig då att LG har släppt en snarlik skärm men med mer praktisk design.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=784475

Av Expertive
Skrivet av ale2:

Tur för dig då att LG har släppt en snarlik skärm men med mer praktisk design.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=784475

Nämen sedär, mer i min smak. Den där ser ju ut att vara något. Är det samma panel i dem måntro fast med olika yttre?

Av Expertive
Skrivet av Sarevok:

Fördelar:
- Sjukt snygg
- Bra respons
- Mycket bra färger
- Billig

"Sjukt snygg" är en ganska dålig fördel då det är väldigt personligt vad snyggt är. Jag tycker ärligt talat den är ganska ful. Det är foten som jag stör mig mest på, det känns som att form går före funktion på den.
Men den har en IPS-panel och verkar väl inte helt dum annars. Men jag hade aldrig valt den skärmen, pga av dess design.

Av Expertive

Hitachis har haft dålig tillförlitlighet på deras diskar förr, men det kanske har ändrats. Men jag hade aldrig köpt en Hitachi-disk iaf.

Av Expertive
Skrivet av Arginj:

Aj fan... Vad använder du för datorn nu då?

E8400, 4gb, 8800GT. Den funkar ju, men känner att det behövs en uppgradering.

Av Expertive
Skrivet av Arginj:

Har du redan skickat tillbaks det, eller väntar du tills det finns nya kort?

Det ligger på posten nu och ska skickas tillbaka. Jag väntar tills det finns nya kort jag. Eftersom jag har 5 sata-enheter väljer jag att hellre köra min gamla dator i någon månad till än att få kompromissa med någon sata-kontakt. Visserligen hade jag kunnat kört dvd-brännaren på Sata3. Men är inte i ett superbehov av ny dator heller så.

Skrivet av Grim_reaper_SwE:

Finns sjyssta mobos med 4x6gbit, man har väl ändå inte mer än max 4 hdd's i en vanlig dator?

Jag har 4 hårddiskar i min dator och en sata-brännare, blir nog en till hårddisk så småningom och kanske en SSD. Är min dator så ovanlig?