Inlägg

Inlägg som blygarn har skrivit i forumet
Av blygarn

Hej! Tack för svaret! Så om jag har tur skulle jag kunna hitta en dator med 96 endpunkter som skulle kunna fungera beroende på vilken USB kontroller som sitter i!
Ska jaga rätt på moderkortsspecen!!

Av blygarn

Begränsningar i antal USB-enheter

Hej! Jag driftar en ITlösning som består av en mängd USB-kortläsare som kopplas till en dator, har två frågor som någon expert här säkert kan svara på!
1. I Win10 verkar det som om det finns en begränsning på cirka 10 stycken, kan detta stämma och isådannafall varför?
2. Jag fick en utbytesdator där man gått ner i formfaktor och levererade en s.k "ultra slim desktop" som var en vanlig dator med på pappret samma prestanda som en vanlig (vet ej vilket moderkort som satt i men den var av mini-itx storlek och drevs av en extern PSU i form av en transformator på 135W och 19V matning (tänk laptop kabel). Denna visade sig vara begränsad till cirka 12 enheter per dator trots att jag har extern strömmatning till USBhubbarna! Vad kan detta bero på? Blir det "fullt" i någon minneskanal eller nåt?

Av blygarn

Gick i liknande tankar när jag skulle köpa dator, men efter lite pluggande och fundering kom jag fram till att intel G3258 är en bättre processor (om man ser till bang for the buck) den har iofs färre trådar än fx-6300 men vill du spela så kommer den att prestera bättre än 6300! Då får du byta moderkort också, men det finns prisvärda för 5-600 med M85 chipset.

Vill du hemskt gärna ha en fx6300 har jag inga kommentarer. Kolla priserna på netonnet, där finns det lite paketlösningar så man kunde spara någon hundring!

Av blygarn

Skillnaderna mellan i5 och g3258 är väl framförallt att i5an har dubbelt så många kärnor och klarar således flertrådade applikationer bättre, men inget av det du ska spela har väl stöd för så många kärnor ändå och singel core presterar g3258 bättre!

Av blygarn

Håller med nicho, fast vi hade lite skillnad i delarna känns det som en riktigt bra kompromiss att gå med att midrange GPU (280x, 960 - jag valde ett 960 med semipasivkylnig då jag prioriterar lågt ljud och lägre effektuttag framför den lilla extra fpsen) och en G3258 som verkar prestera Otroligt bra för den prislappen! Med ett z97 Mobo finns det tydligen bättre möjlighter att klocka g3258an också!

Av blygarn

http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/59261

Denna plockade jag ihop till mig själv, slutade på 7000, men tar man ett billigare chassi kan man spara 500 där, ta ditt mobo och HDD sparar du 850 kr till, så vad blev det... 5700? Tror mer på att du lägger på 1000kr på GPU och tar en g3258 istället för i3! Iaf om du ska spela

Av blygarn

http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/59261

Det slutade såhär! Blev lite lyxartiklar som man kan ha och bygga vidare på, z97 mobo, fractal R5a och en större HDD, 7075:-
Började bygga igår och även fast R5 har bra kabelgömmor hade det vart trevligt med modulärt PSU, men annars trorr jag det blir en rätt bra burk!

Av blygarn

http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/49158

Kanske lika bra att satsa på ett moderkort som är mer klockvänligt och erbjuder lite mer möjligheter! Fortfarande inom budget

Av blygarn

OK! bra svar fantom!
Har plockat om lite, Pentium G3258 verkar ju också bra? och klockvänlig även med stock-cooler!
http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/49153
<6000kr med gtx 960 känns väl prisvärt
Med i5-4460 är det +1200 kronor!

Är 1150 en mer framtidssäker plattform än am3+?

Av blygarn

aha tack för upplysningen! Kanske inte är en dum investering då... hmm usch vilken beslutsångest! Hade även funderat på att ha en SSD!
Är det motiverat att tex välja ett 750Ti och lägga till en SSD, så hamnar man på samma slutpeng?

Av blygarn

Och jag kommer nog välja gtx960 framför 280x för att jag vill ha en tystare burk med lägre temperaturer och gtx960 presterar bra i framföralt 1080p vilket jag kommer använda iaf inom närmsta framtiden.

Av blygarn

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-FX-6300
är det verkligen värt att byta till i5, verkar ju väldigt jämt! Sen finns det ju då genast möjlighet att gå ner till ett mAtx chassi som jag egentligen gillar mer än ATX! SKulle va för den skullen då, men vet inte om det är värt de 700 extra...

Av blygarn

http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/49076
EVGA gtx960 med 500w, byt hårddisk och dvd brännare: 6426:-
Med R9 280x och 600w: 6784:-
Kommentarer?

Av blygarn

ah nu börjar vi krypa upp mot 8000, hade helst sett oss under 7!

Men byta till corsair vengance LP? Är de bättre eller tog ni dem för priset?

Den WD hårddisken "blue" ska jag ta! Den hade kommit in i lager idag!

Av blygarn

Har läst runt på detta forum och det verkar inte riktigt som att 960 är att rekomendera! Om jag byter till ett 280x, behöver jag uppgradera PSU till ett 6-650?

Av blygarn

Tackar! Ja kanske kan löna sig att gå runt i lite butiker, tyvärr tyckte jag inte om det chassit! Men bra prislapp!

Av blygarn

Sista handpåläggning från SC innan beställning!

https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/49008

Plockade ihop en burk på NoN, några funderingar är ju om GPUn är överdimensionerad, ifall det hade vart bättre att ha en core i3 istället?
Kommentera gärna högt och lågt!
/blygarn

Av blygarn

Hej! Följer det med alla kablar som man kan tänkas behöva när man köper en dator av komponenter man har valt själv? Eller behöver man komplettera med tex sata 6 kablar till ssd, och liknande?

Var nog 10 år sedan jag byggde en stationär sist, och då har jag för mig att man fick med det mesta!

Av blygarn

Låter ju mycket märkligt att du fick 3 som gick sönder, de har ju bra rykte! Men det har ju å andra sidan bq med! Tack för tipset!

Av blygarn

Var det nåt speciellt bq agg du tänkte på?
Sweclockers hade ju testat fractals budget agg och rekommenderade dem! Annars vet jag inte direkt vilket märke det är som gäller, om Ann Bill hålla dig under 1000 lappen