Inlägg

Inlägg som Dimman har skrivit i forumet
Av Dimman

Helt galet billigt egentligen med tanke på hur avancerat kretskortet är och mängden komponenter. Det går inte komma ens i närheten om man skulle göra ett eget projekt i denna skala. Har arbetat inom företag där vi specialdesignat elektronik. Det ena kortet var i storlek med ett mATX-moderkort, 4L PCB och inte i närheten av mängden komponenter; dessa kostade flera tusen styck. Har svårt att tro att detta moderkort skulle vara mindre än 8L och har minst en magnitud fler (och dyrare) komponenter. För att inte nämna att de ska göra vinst dessutom, i flera led...

Av Dimman
Skrivet av nu1mlock:

Vad yrar du om? En kedja hela vägen? Det är exakt det vi menar - att TS ska använda Asus hela vägen och därmed få än bättre funktion än att ha en separat accesspunkt.

AiMesh sköter handoff av klienter mycket bättre än klienterna själva, speciellt om klienterna är lite äldre.

Det går jättebra att använda TP-Link-routern som accesspunkt och det går jättebra att använda t.ex. en Ubiquiti accesspunkt men det blir än bättre om TS fortsätter med Asus och får AiMesh med ethernet backhaul. Det blir det bästa av båda världar.

Skrivet av TobiasStockholm:

Du har uppenbarligen inte koll på vad AI-Mesh är för något. Det är inte märket som spelar någon roll, det är att router och accesspunkter hanterar handoff betydligt bättre, det brukar fungera betydligt bättre, eller iaf mindre risk för problem, än om man överlämnar det helt till klienterna som i ditt exempel. Det är därför det är bättre att t.ex köra Asus hela vägen. Eller för den delen köra bara Ubiquiti wifi hela vägen, men blir ju dyrare då han isf måste ersätta befintlig router också, om han ska få till "aktiv" handoff.

Nope, det har jag inte. Jag antog att det som rekommenderades var att konfigurera ett mesh-system, dvs ingen kabel från nuvarande router till nästa utan att det skulle "meshas". Grundproblemet verkade enligt TS vara dålig WiFi-täckning så jag såg ingen som helst möjlighet att den typen av lösning skulle bli bra. Nu verkar det inte alls vara det ni föreslog, inser att nästa "AiMesh-enhet" är kabelansluten också så ber om ursäkt för feltolkningen

(Det jag menade med kedja var i mesh-sammanhang. Det krävs en kedja av mesh-enheter som har bra radiokontakt till nästa/föregående enhet för att nå bra hastigheter vid ändpunkterna.)

Av Dimman

En accesspunkt från säg Ubiquiti kostar runt tusenlappen. En billig gigabitswitch kostar typ 200-300kr. Hur är det dyrare?

AIMesh? Man vill inte köra Mesh här, mesh funkar när man har en kedja hela vägen. För roamingens skull så spelar inte märke nån roll (oftast, i min erfarenhet). Jag har kört ASUS-router + Ubiquiti accesspunkt(er). Sätter man samma SSID (och password?) etc så har inte roaming varit ett problem för mig iaf.

Av Dimman

Se det som att en accesspunkt bara omvandlar kabel till WiFi, vilket är precis vad du vill. Du ska ha en router, inte fler. Sen drar du en kabel dit där du vill ha bättre WiFi-täckning och sätter en accesspunkt.

Ange samma SSID (namn på trådlösa nätverket) på båda så brukar det funka utan problem att roama oavsett märke.

Av Dimman
Skrivet av medbor:

Gillar att hela tråden är typ ’jag har gjort så här och därför är det bäst’

Dålig dag på jobbet igår?
Om man efterfrågar folks erfarenheter så får man väl ganska logiskt 'jag gjorde såhär'-typ av svar? Jag kan inte se någon som påstått att deras lösning skulle vara bäst för OP, bara en massa olika förslag och erfarenheter som delats.

Av Dimman

Jag skulle också slå ett slag för V70. Har själv en 2.4D från 2010 med manuell låda som extrabil. Jag hade hållt mig till just manuell låda för pendling, dels för att det drar mindre generellt men också för att det håller bättre än en automatlåda. Volvo har plockat bort byte av växellådsolja från serviceprogrammet på automatarna (men finns kvar för taxi/polis var 6000:e mil). Det är något jag inte hade hoppat över om jag haft en automatare, men det kostar ju en del varje gång den ska bytas.

Jag skulle säga att de är hyfsat lättmekade, har bra väghållning och komfort. I 80-90km/h så drar min halvlitern milen, annars runt 0,6l/mil.

Vanliga fel är bussningarna bak, centrallåsmotorer i dörrarna, dieselvärmare som lägger av runt 25k mil. Det mesta går dock att få tag på via exempelvis bildelsbasen och är hyfsat lättmekat.

Av Dimman
Skrivet av Curik:

Berätta gärna! Utan prestandaförlust, förstås.

Inte för att det spelar någon roll. Att ta bort något vi haft sedan modemtiden och sedan kalla det extra-tjänst borde vara snudden på bedrägeri.

Det är mer eller mindre omöjligt att _direkt_ få en anslutning till den endpoint man vill när denne sitter bakom NAT. Det man kan göra är att nyttja exempelvis STUN/TURN för att medla information till varandra (endpointen ansluter utåt och tillåter därmed kommunikation tillbaka på samma kanal) om publika IP:n och port. Beroende på vad det är för typ av NAT så fungerar hole-punching mer eller mindre bra. Jag har själv implementerat denna typ av teknik för en remote-lösning i ett större bolag. Kortfattat så går det ut på att man får båda endpoints att försöka ansluta till varandra (på de portar som förväntas öppnas utåt) och därmed få det att se ut som att inkommande anslutning faktiskt är ett svar på utgående anslutning. När detta fungerar så har man en P2P-anslutning genom NAT, utan mediator-server.

För övrigt så vet jag inte om folk fått något om bakfoten? Problemet är att antalet enheter anslutna till internet vida överstiger antalet tillgängliga IPv4-adresser. Ett alternativt sätt hade varit något slags kö-system och att neka IPv4-adresser helt och hållet när poolen är slut. Alla kan alltså inte ha en publik IPv4-adress, därav CGNAT. IPv6 kan vara lösningen för några, men absolut inte för alla.

Av Dimman
Skrivet av bjornagain:

Har haft The Frame nu i tre år. Lite roligare blir det med konst-delen men det är marginellt.

Stora vinsten är den verkligen är platt mot vägg samt att Samsung soundbaren är exakt lika bred som tvn. Lirar perfekt ihop med mitt lätta OCD 😬

<Uppladdad bildlänk>

Jag reagerar på att avståndet mellan tv och tavlor är olika. Tavlorna är dessutom av olika storlek, tv:n är inte centrerad i förhållande till "tv-bänken", det får min högst imaginära symmetri-OCD att triggas lite

Av Dimman

Lol, trodde DLTS var ett typo och att just DTLS avsågs 😅

Av Dimman

?

Hur tror ni att uppskalning mha ML fungerar? Finns inte informationen i originalet så finns den inte, det går inte magiskt trolla dit den på ett ”äkta” sätt, det säger sig självt.

Mha machine learning så kan man göra mer kvalificerade gissningar än utan.

Om folk bara visste vad som händer i Photoshop

Av Dimman

Vad är det för skillnad på en värdekod och ett presentkort? Jag tänker att det bästa är väl att lösa detta med Inet. Var tydlig med vad problemet är och hur du skulle vilja lösa det, så får väl Inet svara med ett förslag till lösning.

Av Dimman

Du får väl ett nytt presentkort/ny värdekod motsvarande beloppet du betalat?

Av Dimman
Skrivet av RPGWiZaRD:

Vem behöver fredagsunderhållning när vi har denna tråd

You've just opened the can of worms. Sånahär diskussioner brukar ju va ganska hätska i audiofil hörlurs entusiastforum, kan inte tänka mig det blir bättre här heller.

WeTransfer som jag ofta använder som gratis delningstjänst för att shara filer mellan personer kan ändra ljudet en aning så det blir aggressivare, mera diskant, mindre reverb (detta hör även personerna i andra ändan, inte något jag inbillar mig) …

En teori är att fiberkablarna går genom hav, nere vid havsbotten är det ganska högt tryck som komprimerar signalerna. Det plockas också upp olika resonanter från diverse djur, exempelvis späckhuggare och torsk. Har man riktig otur så färdas signalen precis i samband med att en blåval lägger av sin laddning (uppåt 400 liter!), då kan det svaja till lite.

Av Dimman
Skrivet av Baxtex:

Egentligen har du inte minskat förbrukningen utan enbart bytat energitillslaget. 🤓

Beror ju lite på vad man pröjsar för veden. 1 kubik ved är ca 1000kwh värme. Om man betalat 750kr per kubikmeter är det 1000/750= 133 öre per kwh. Det kan ju låta billigt. Men en VP ger ju 3-4 gånger värmen tillbaka i princip så då får man dela kwh priset på 3 eller fyra. Nu i januari var ju elen billig på 150 öre eller nåt så då lönade det sig knappt att elda med ovanstående exempel. 150/3=50 öre/kwh värme.

Syftade givetvis på elförbrukningen, men rent krasst så har jag minskat mängden energi som omvandlats, främst pga kallare inomhustemp jämfört med tidigare.

Veden kommer från min egen tomt, främst bok denna säsong, blir inte billigare än så.

(Ditt räkneexempel är fel btw, 750kr för 1000kWh är 0,75kr/kWh. Värmepumpars COP är temperaturberoende, för en luftluftare sjunker det ganska ordentligt vid minusgrader.)

Av Dimman
Skrivet av Pontus94:

Många som har hittat bra priser. Själv lyckades man köpa G2 77 för 28k via benify på BF i höstas. Då fanns g2 65 för 18k dessutom.

Låter som en riktigt bra deal! När jag köpte vår CX 65 så hade C1 redan lanserats och de gamla modellerna skulle bort från lagret. Jag var ute i sista stund dock, beställde från Dustin som var en av de sista med TVn i lager. Nån vecka senare så var alla lager slut enligt prisjakt.

Av Dimman
Skrivet av [SH]:

SE4? Ni gör av med riktigt mycket el på årsbasis i vilket fall som.

SE4 indeed. Uppdaterade mitt inlägg ovan med lite mer info. Ja vi har väl inte direkt snålat med värmen inne. Laddning av elbilen står för ca 8000kWh. Har numera fått in en insats i öppna spisen så det har helt klart minskat förbrukningen under denna vintern.

Av Dimman
Skrivet av flashen:

Köpte en 65" C1 i slutet av 2021 för 18 lax, känner mig ganska nöjd med det

Japp, jag gav 15k för 65" CX sommaren där. Riktigt nöjd här också

Av Dimman

24 492:-

EDIT: SE4, 200kvm+, garage och elbil.

Av Dimman
Skrivet av medbor:

Ganska ’meh’

30W extra i idle är ganska illa känns det som

Jag ser 15W diff mot 7950X? Jämför du med något annat?

Av Dimman
Skrivet av twk:

Håller med om det sista. Be dem specificera vad de har gjort som tagit sådan tid.

Vet du, eller annan i föreningen, hur länge de varit där? Ungefär hur många arbetare har varit på plats? Då kan ni åtminstone se om timmarna är rimliga.

Skrivet av ehsnils:

Nu kan det kanske vara en del tid som går åt för transport av maskiner, men de bör i så fall specificera räkningen-

Som twk är inne på i andra stycket; vad jag kan se så finns det ingenting som faktiskt säger att detta tagit lång kalendertid. Det är totala antalet arbetstimmar som specificerats. Räknar man in transport och dessutom dividerar med antal personer som arbetat så minskar ju kalendertiden.