Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer
Skrivet av Ctrl:

Stor skillnad på "äkta" Vattenkylt och dessa nya slutna lösningar imo. Iaf om man är ute efter få en tystare tillvaro.

Men vad iallafall jag är ute efter är inte en likvärdig ersättare till "riktig" vattenkylning, utan mer en ersättare, och bättre alternativ till dessa eftermarknadskylare som finns. Både Accellero Xtreme, S1 rev.2 och Zalman VF tar ju upp en extra kortplats. Varför inte nyttja det utrymme som finns? Varför försöka trycka in så mycket flänsar och fläktar där det är trångt mellan korten? Det gör ju att det blir helt omöjligt att få rymliga "Multi-GPU"-lösningar utan att låta datorn spinna upp som en helikopter med ref.kylaren.

Jag gissar att en 120mm-radiator räcker gott till ett GTX580, och om man sätter lite Push´n pull så kommer den ju kunna överklockas långt bättre än alla dessa DirectCUII, KFA2 Anarchy, Twin Frozr, HAWK, Vapor-X och nu vad fåglarna de nu hittar på, och dess utom prestara bättre till en lägre ljudnivå.

Ser ju personligen att finns ett större värde i dessa slutna vattensystem till grafikkort än vad jag gör till processorer. Kolla bara på Thermalright Silver Arrow eller Noctua NH-D14. Hur många kortplatser skulle man behöva för att få till en sådan fläns, som dessutom dumpar all värme utanför? Grafikkort slukar dessutom mer energi än en oklockad CPU. 2500k har en TDP på 95W, vilket är 13w mindre än ett 5770. Då ska vi inte ens tala om GTX580, vars TDP ligger på 250w om jag inte missminner mig. Det är ju för fasen vad en Core i7 Extreme 990X drar när man mörat upp den till 5.5Ghz och drar spänningen till 1.5. Då kanske man förstår att grafikkort har ett bra mycket större kylbehov än vad processorn har.

Neeej, vi vispar värmen runt och runt i chassit i hopp om att det snart blir smör av allt

När det kommer till kompatibilitet så känner jag inte att det är världens problem. Gör bara ett block som täcker gpun, och sen säljer man tillhörande VRM-flänsar som får ta upp resterande yta, precis som AC redan gör med sina Xtreme-kylare. Är ingen ingenjör, men när man lyckas trycka in en ångtryckkammare i ett grafikkort(Vapor-X GTX580 ref.), så borde det här vara en baggis, när Corsair redan gjort(sålt) det i flera år på CPU-fronten.

Av Deathdancer

Varför finns inte detta?! [Grafikkort med vattenkylning och pump ihopbyggt]

Jag kollade runt på google, och stötte på kortet 4870x2 Atomic från Sapphire.

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_atomic_hd487...

Jag förstår verkligen inte varför man inte gör fler såna här lösningar. Nu när väldigt många chassin har dubbla 120/140mm-hål i toppen så skulle man ju lätt kunna köra åtminstone ett grafikkort med sluten vattenkylning, och ett för processorn(typ H80).

Förstår verkligen inte varför tillverkarna inte satsar mer på detta då man skulle kunna få WC-marknaden till mainstreamblocket på nolltid.

Någon som håller med mig?

Av Deathdancer

Finfina grejer du har Gillar när folk lägger lite tid på sin server

En liiiiiten anmärkning bara. Inte för att vara petig, men vad är en självskruvande skruv för något? Me like, and want´s it!

Gissar att du menade självborrande kruv.

Full pott från mig iaf!

Av Deathdancer

Halloj!

Jag har kikat på denna : http://www.kjell.com/?item=23305&path=

Ska tydligen jobba på runt 800mhz-bandet, och har stöd till upp till 100m vid klar sikt. Gissar att det blir ungefär en fjärdedel när det ska genom väggar, men det är fortfarande 25m, och så långt kan det ju inte vara?

Hur som helst drivs den av extern nätadapter på mottagaren, och batteri/USB-kabel på sändaren.

Lycka till!

Av Deathdancer

En fråga, vad har den nästsämsta datorn för GFX? ^^

Om det bara hänger på denna dator så skulle jag verkligen rekommendera en liten nätt uppgradering till ett Radeon 1950, 2600, 3650, 4650 eller liknande Bara DX9 kommer göra ljusårs skillnad då de flesta moderna spel fortfarande bygger på det.

Av Deathdancer

Halloj!

Om jag vore du skulle jag först testat hur det fungerar med ett kort i betan, och om det _verkligen_ inte duger(<30fps) så skulle jag rekommendera att du kikar på en totaluppgradring om du inte står ut, för med ett till 5870 får du i bästa fall 95% ökning, och i det fallet 60fps.

Inte för att jag tror att det kommer vara så krävande

Satsa annars på ett till 5870. Crossfire med det kortet är riktigt Sweeeet Jag kommer nog uppgradera till ett till 6950, vilket presterar ungefär som ett 5870.

Det finns dock en liten risk att din processor kommer flaska, men i såna fall är det nog inget annat än Saynd/Ivy Bridge / Bulldozer som kommer klara biffen

Lycka till!

Av Deathdancer

C2Q Q8300 har ett TDP på 95W
i7 2600k har också ett TDP på 95W

Summan av kardemuman: Spelar ingen roll vilken du har, så länge den går att montera ordentligt En 92mm-Thermalright Ultra klår vilken stockkylare som helst, varje timme av varje dag.

Av Deathdancer

Tycker det verkar lite farligt att sleeva utan att veta polaritet

De enda kablarna du "får" sätta fel är jorden(GND) då dessa fyller samma funktion, oavsett position.

Ta´re jevla lugnt, och sätt för guds skull tillbaka stiften där de satt!

Av Deathdancer
Skrivet av Majora:

Och ingen brydde sig...

Ehh, snarare du som inte bryr dig. Vi andra som är lite kunskapstörstiga säger verkligen inte nej till lite info om GNU/Linux.

Av Deathdancer
Skrivet av lexxoz:

nvlddmkm.sys står det när bluescreenen kommer upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Tror det är dags att skaffa nytt grafikkort. 8800 är väldigt gammalt. Du har inget annat kort som du kan slänga i, bara så att du vet att inget annat är fel i datorn?

Av Deathdancer

Skulle hellre satsat på ett nätagg med lägre effekt, men med bättre specs

Rekommenderar TX650 - Om han inte planerar SLI till framtiden
eller TX/AX850 - Om möjligheten finns att han vill köra två GTX580

Corsair´s gaming-serie är inte dålig, men heller inte så bra att jag skulle betala tusen spänn för 800w Omodulärt

Mvh

Av Deathdancer
Skrivet av SaXzoR:

OKej hur ska tempsen se ut Unclocked då i prime 95 eller intelburntest,

Med Ambient temps på 20c så bör den ligga runt 27-28 oklockad, och kanske runt 35 när den klockas upp mot 4ghz. Förutsatt att chassit är ventilerat och att du inte har tredubbla grafikkort med axialfläktar.

Min i7 940 ligger på 37c idle / 80c load när jag dragit på 4.2ghz. Då är det iofs en H50, och värmeavledningsförmågan i den är verkligen inte lika bra som NH-D14, men du förstår vad jag menar. Det jag skulle göra är att montera om kylaren, kontrollera omgivande förutsättningar och bencha både Idle/Load på standardklock resp. OC.

Av Deathdancer
Skrivet av elghinnarisa:

han behöver inte köpa ny pasta, jag kör på den jag fick med min D14 också. de är inget fel på den pastan man får med, tror snarare att den är lite fel satt eller för mycket/lite pasta på den

När man vill komma upp till över 4ghz med en Nehalem tycker jag inte att pasta som rankas som "inget fel på" hör till. En god vän hade också en NH-D14 och fick då met pastan NT-H1, och när vi monterade om den med MX-4 sjönk den 3c Idle och 5c Load. Sedan om det mest berodde på montering eller pastan är svårt att säga

Det som jag blir orolig över är att dom som han lämnat in datorn till tagit för mycket pasta. Jag vet att man inte ska tvivla på yrkesfolket, men när vi hade en servicekille från Dell support här, och han bytte ut moderkortet på en av våra bärbara datorer, och när jag snackade med honom så sa han: "Jag körde på ordentligt med kylpasta på både processor och grafikdel."

Mindre förvånansvärt var att jag fick mickla isär datorn efter någon vecka och applicera på mitt sätt, då tempsen steg i taket

Av Deathdancer
Skrivet av SaXzoR:

ok skulle behövt lite bios inställningar =(

Du fick just en

Stäng av HT(Hyper Threading)
Köp riktig pasta, och montera om kylaren.

Vad har du för temperatur inomhus, och vilket chassi har du?

Dra gärna en Print Screen på OC-delen i BIOS så vi kan få se vad den är inställd på. Kan vara QPI:n som ligger för snabb, eller Uncore:en. Hur mycket vet du om överklockning av i7 på S1366?

Mvh

Av Deathdancer
Skrivet av Svchost.exe:

Jag är inte någon gud heller på el-lära. Faktiskt har jag inte ens studerat det mer än i grundskola. Och där lärde man sig nada.

Vad jag förstår lättast är att nyttja viberatorn som bör vara 5V för att sluta ett litet relä. Sen reläet ligga inline med start knappen på datorn.

Altinativt om man har satans tur. Vilket jag inte tror man har. Men Minuspolen på batteri samt minuspolen på viberator motorn kanske är switchade. Är det så är det ju gröna gatan. Då har man ju ett relä typ i telefonen. Dock är risken för det så liten så jag inte ens tror den finns.

Skall nog offra ett gammalt moderkort till att pröva olika idéer på. Har massor av 12V prylar liggande. Men inget 5V eller likande. Urk varför finns inte saker i ellådan när man väl hittar något skoj och bygga.

Var det inte via hörlurarna han som du skrev om körde? DVS audio sladdarna?

Precis. 5v är det som gäller, och om du behöver få ut det från datorns nätagg, går det att ta den röda sladden på en vanlig Molex 4-pin där det är två svarta(-5 / -12?) en gul(12v) och en röd(5v). Går även att korsa lite kablar för att få runt 7v.

Det är en förbannad djungel med elen om man inte vet vad man gör

Mvh

Av Deathdancer

Ha i åtanke att bandbredden på PCI-e är väldigt hög, och behöver därav väldigt bra signalstyrka för att lira som det ska. Vid hemlödning/skarvning kan signal utebli.

Bara en liten "heads upp"

Av Deathdancer
Skrivet av Svchost.exe:

Cool ide. Vad för telefon var det? Det där hade jag tänkt att pröva med. Men hur skall det kopplas isåfall? Har gammalt sim som är aktivt samt en nalle jag kan offra. Vore lite ballt faktiskt

Kom med förslag på kopplingsdiagram.

Normalt jordar ju bara power knappen från pin0 till pin1. Då utgår jag ifrån att pin1 har 5v och pin0 har gnd? Men på något vis känns även det fel! Snälla upplys mig för detta var ju super intressant!

Jo det stämmer att de flesta jordar mellan pin1och pin2, men den telefon som användes(Nokia 6110) var lite speciell då den gav en svag, men konstant spänning på 5v vid uppringning eller mottaget sms. Det gör ju att man i sin tur bara behöver ett kontantkort, en moddad laddare till usb, och lite fantasi för att få telefonen till en gratisuppstartare

Är sjukt dålig på el-lära, så diagram tar du nog inte från mig Jag vet bara själva idén bakom det, men jag vill minnas att det behövdes någon form av förstärkare/omvandlare för att datorn skulle orka starta på den signalen(som i vanliga fall bör ligga på 12v DC eller 230v AC). Men som sagt så börduinte ta råd inom el-lära från mig

mvh

Av Deathdancer

Corsair HS1 - Hands down

Stora element, memoryfoam-muffar, sleevad kabel, stabil mick som låter bra över vent/skype/mumble, väldigt bra mjukvara med allt från raka rör(2.0) till virtuellt 7.1-ljud, 12-bandsEQ, Voicemorph, pitch mm.

Dessutom låter de väldigt bra för att vara gaminglurar. Kan inte jämföras med typ AKG eller Sennheiser´s "top of the line"-grejer, men dom slår alla Logitech, Siberia, Ace osv med hästlängder

Var ett givet köp för mig, som precis som du inte har något fancy-pancy ljudkort att tillgå

Av Deathdancer
Skrivet av zorrzoor:

1: polisanmälan
2: kommer du troligtvis inte att få
3: Ring polisen och gör en anmälan, se till att du har telefonen serienr (IMEI nr, 15 siffror långt och börjar troligtvis på 01 på en iphone) då polisen vill ha detta.
Det är även ett krav för att du ska kunna spärra telefonen från att ringa/komma åt nätet.

Polisanmälan kan du göra på nätet också.

När du gjort anmälan och fått ett ärendenummer ringer du till din operatör och spärrar IMEI numret.

Då kommer din operatör att se till att ditt IMEI nummer inte kan ansluta till telefonnätet samt att de kommer skicka informationen vidare till de andra operatörerna så att de gör samma spärrning.

Om du skulle få tillbaka din telefon tar du bort spärren med hjälp av polisen.

Hoppas du har nytta av detta

Absolut! Vet att det inte alltid hjälper med polisanmälningar, men han som snott den får iaf inte fördelen att använda den

Men om han sätter i sitt simkort i telefonen och kör, borde man inte kunna spåra honom då? Jag menar, med IMEI-nr och telefonanslutning borde det inte vara så svårt? Eller det kanske handlar om resurser...

Skrivet av HerrNi|sson:

Om du hade haft appen "Hitta min iPhone" så hade du kunnat kryssa i alla dina punkter. Du hade kunnat låst den på avstånd så den blivit obrukbar för tjuven, sedan ta reda på tjuvens position med hjälp av GPSen. Gå dit med ett basebollträ och ta tillbaka den Nemen, väldigt tråkigt att den blev stulen. Men som sagt så hade du nog säkerligen lyckats få tillbaka den om du haft appen "Hitta min iPhone". Utan den har jag tyvärr ingen aning hur man skall gå till väga

Mjo, dessvärre hade jag inget SIM-kort, så jag kunde inte ens aktivera telefonen och ladda något via Wi-Fi, men annars hade det ju varit ganska skönt att få banka skiten ur idioten...

Tycker hur som att polisen borde kunna spåra den med IMEI och telefonanslutning...

Aja, tack för svaren!

Av Deathdancer

Stulen iPhone - Hur beter jag mig?

Hej allesammans!

Under gårdagen fick jag in en spriller ny iPhone 4, och idag är den stulen. Drabbas inte ekonomiskt av det då det var en arbetstelefon.

Hur går man som bäst tillväga för att:

1. Få tillbaka den?
2. Få kunskap om vem som kan ha stulit den?
3. Se till att den inte går att användas, och på så sätt göra den oanvändbar för någon?

Hatar när sånt här händer

Mvh
Lukas