Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer

Vad har du för grafikkort?

Det bästa är nästan att dra en egen kabel från ljudkortet till högtalarna då HDMI ger en Digital signal som endast går att få ut via Toslink/Optiskt S/PDIF.

Är inte så extremt kunnig så någon annan får gärna fylla i

Av Deathdancer
Skrivet av X-ZoRe:

Jag har tagit bort ett grafikkort helt, bytt plats på dem med 100% samma resultat, de lyser dessutom grönt (DOCK lyser det ena ibland rött när man har båda i).
Samma sak med nätagget, har provat med ett annat med samma resultat, även med en annan hårddisk och gjort en reninstallation på den.
Har även kört default i BIOS

Deathdancer,: 8 pinnarn sitter i =/

Tobblish: Har inte haft en tanke på pastan, ska kolla det... Tack!

Zwullo: Hehe precis, testade båda med samma resultat så det känns ju otroligt om båda pajar samtidigt och på samma sätt

Hur kollar man om nätagget ger ifrån sig stabila spänningar? Har som sagt provat med ett annat som bara hade 600w med samma resultat. Kan dåliga spänningar och ett nätagg med för lite watt ge exakt samma problem?

Jag måste iövrigt säga att jag är ytterst tacksam att så många försöker hjälpa till!

Testa en annan hårddisk. Om det inte fungerar bättre är det nog dags för ett nytt moderkort. Dessvärre är den marknaden ganska begränsad. Om jag vore du skulle jag sälja av delarna och skaffa en ny rigg innan denna blir för jevla gammal, för än duger den kanske till lite mindre krävande spel?

Av Deathdancer

Har du petat bort skyddet och satt i den stora EATX 8-pinskontakten?

http://dl.dropbox.com/u/3180401/untitled321.jpg

Av Deathdancer

Jag gissar att det är något av följande:

- Grafikkorten. Dubbla GX2 är något av det mest instabila man kan tänka sig i "multi-gpu"-väg
- Nordbryggan. Den kan bli för varm då du både har dubbla grafikkort samt en Extreme-processor.
- Minnena. Minnen kan bli dåliga.
- Nätagg. Trots att det är på 1300w så kan det vara väldigt dålig kvalité.

Det bästa du kan göra att att först köra Memtest över natten. Då ser du om minnena strular. Om det inte är så går du vidare och kör igång en vända med Furmark för att se att grafikkorten inte strular. Inget där heller? då blir det OCCT eller Prime95 på processorn. Om det inte visar sig något nu är det bara att fortsätta med andra metoder. Ta bort ett grafikkort, prova ett annat nätagg, prova en annan hårddisk, ta bort det andra grafikkortet och sätt det första i den andra porten osv. Det är bara att tänka logiskt och täcka allt du kan tänka dig.

En sak som kan lösa helt random problem är att gå in i BIOS och köra "Load Defaults" / "Load factory settings".

Av Deathdancer
Skrivet av slobodan87:

Ja jag tror nog inte en dator blir lessnare av att få mer ram att leka med, snarare tvärt om, oavsett vad man håller på med. Samt att med mycket ram på datorn kan man ta bort swapfilen och på så sätt spara plats på sin os disk!

Det är ju helt klart att datorn bara blir gladare av mer RAM, då man slipper SWAP-filen. Däremot vad han menar med att inte ha för mycket är nog på grund av kompatibilitetsproblem som datorer haft ett tag, och då speciellt LGA775(Dual-Ch > 8gb) eller LGA1366(Tri-Ch och > 12gb). Personligen tror att de flesta såna problem är bortarbetade, men precis som med CFX/SLI så kan fler komponenter bli tokigt i form av dålig skalning, random BSOD osv

Av Deathdancer
Skrivet av hobbabobbabooh:

Hur moddar man in en 3x120mm radiator?

Lite gammal tråd att dra upp

Av Deathdancer
Skrivet av Peter89andersson:

Sitter på följade burk :

AMD Phenom II X6 1090T 3.80 Ghz
Corsair Dominator GT DDR3 1866MHz 8GB
MSI Radeon HD 5970 2GB GDDR5
ASUS Crosshair IV Formula, Socket-AM3

Varför duger inte 5970? Det presterar som ett GTX580, om inte bättre, så för att toppa den prestandan behöver du nog minst GTX570 i SLI eller GTX580 i SLI.

Dessutom kommer din processor med största sannolikhet ta slut innan ens ditt nuvarande kort maxats ut(om du inte kör typ GTAIV i eyefinity)

Ditt 5970 presterar ungefär som två 5850, och om du endast ska köpa ett kort är det enda som presterar bättre 6990. GTX590 kommer du inte märka någon skillnad på.

Som sagt, antingen dubbla 570, eller så får du uppgradera hela datorn till typ Sandy Bridge / Bulldozer | Sandy Bridge-E.

Av Deathdancer

Crossfire is the way it´s meant to be played!

Av Deathdancer
Skrivet av Arne-Mohammed:

blanding av båda

Måste medge att jag fick intrycket: "Pappa jag vill ha en data! Ge mig 40 lök så kommer jag inte gnälla mer på en månad!"

Men om du jobbat ihop pengarna är det enorm cred till dig! Själv valde jag att lägga pengar på bil, körkort och festivaler i din ålder, men om du brinner och känner att det är rätt prioritering finns det ingen som kan säga vad som är rätt och vad som är fel, än du

Full pott från mig, och ett evil eye på er som går och röstar ner alla bra gallerier, bara för erat eget ska få bättre ratio... Suck, om man bara fick ta ett snack med såna ^^

Av Deathdancer
Skrivet av Kalasis:

Bara funderar på hur en enkelradd ska fixa kylning både till cpu och gpu

Tänkte just säga det. Hur i fåglarna ska en singelgrill lyckas transportera GTX580:is 250w plus en processors 95-200w?

It just doesnt make sense...

För den typen av config. krävs ju minst en 240, helst en 360-rad

Av Deathdancer

Löjligt, d e va´re e...

Nejmen seriöst! Ska dom komma och säljstoppa möjligheten att köra en displayport till HDMI? Utan ersättare?!

Folk med kostymer och bestämanderätt tenderar att allt som oftast krypa ner i sandlådan.

Idioti.

Av Deathdancer
Skrivet av Sir_Poisonblade:

Saftiga överpriser från Apple gör väl ingen förvånad. Dock ska man inte klaga så värst mycket iom att det inte finns några vettiga konkurrenter i just den kategorin (tänker främst på 11-tumsvarianten). Det finns liknande 13-tummare men de är inte direkt billiga de heller.

När jag var på datorjakt för ett par månader sedan så fanns det verkligen ingenting annat vettigt att köpa som var litet, hade bra bateritid, bra skärm, snabb cpu och ett riktigt grafikkort.

Har inte läst igenom och sett om du svarat men...

Överpris? Om du hittar en bärbar på 11" som är lika tunn som Air:en och som har Intel SB och en SSD för ett pris runt 10k så kommer jag gratulera dig

Är verkligen ingen Apple-fanboy, mest på grund av den bristande spelmöjligheten, men att säga att MBA har ett överpris gör mig faktist väldigt förvånad ^^

Av Deathdancer

Vad ska du ha plåten till?

Om du bara tänkt bygga något litet till datorn så kör på 0.8mm från Bauhaus. Det är alltid lättast/roligast att ha att göra med plåt som går att bocka utan världens maskin

Av Deathdancer
Skrivet av Leifson:

Vet inte om det är hutlösa överpriset, men "riktiga" grafikkortsblock är ju ganska dyra? (~800kr) vill man ha riktiga temps men ändå ha på radd och pump i priset kan jag tänka mig att en högeffektiv grafikkortskylare skulle bli ganska dyrt att producera.. Men vad vet jag..?

Om du tar till exempel Corsair H100, som ska vara deras "top of the line"-modell, så kostar den runt 800:-, och då får man en dubbelgrill, två fläktar, pump, slang, "nipplar" och block. Det enda som skiljer är blocket. Ett full-copper block från EK(till CPU) kostar lite drygt 500:-, och ett heltäckande kopparblock från EK till GPU kostar runt 800:-, så även om det skulle vara så bra block i de färdiga packeten så borde det bara bli ett påslag på max 300:-.

Dessutom borde det bli minst lika billigt som CPU-modellen om man kör block som bara täcker själva GPUn, och istället inkluderar kylflänsar till resterande komponenter.

Av Deathdancer

Skaffa en Quad-Core, och ett bättre grafikkort med 1gb minne. Rekommenderar att du kikar efter ett beggat GTX460/HD5770 och en Q9xxx. En av polarna har en rigg med ett 5770 och det fungerar toppen i typ Left 4 Dead 2, MW2 osv. Dessutom har han en Quad-Core av modellen Q9400(2.93Ghz | 6mb L2-Cache) som överklockats till 3.6ghz. Lite rolig fun fact är att den vid det laget presterar som en i7 940 i stock med avslagen HT, vilket verkligen inte är fy skam

Leta rätt på ett 5770/GTX460 för 500:- resp. 700:- och en cpu för 5-800:- så kommer du absolut inte bli missnöjd Ett hett tips är att göra en egen annons här på SweClockers marknad.

Lycka till!

Av Deathdancer

För det första så brukar stödet för multi-gpu vara i botten vid pre-alpha och för det andra såär det helt orimligt att man ska behöva dubbla GTX580 för att "maxa" spelet.

OffT: Det känns som att standarden för vad som gills som okej FPS borde ändras nu. Man brukar säga att 30 är minimum för vad som är spelbart och 60 är bästa möjliga scenario. Känns mer som att 120 borde vara bästa möjliga scenario nu när många sitter med 3D-skärmar

Av Deathdancer
Skrivet av pappersfjanten:

Tackar, antar att gt 440 skulle funka på detta? Annars, har du något bättre kort i samma prisklass? Budgeten ligger väl på runt 1000kr.

Om jag vore er skulle jag kolla på begagnat istället. För 300:- kan du få typ ett beggat nätagg, modell Corsair VX550, och för resterande 700 går det ju att få tag på ett Geforce GTX460.

edit: Kan tillägga att jag köper i princip allt(utom chassi/hårddiskar) beggat, antingen här eller på tradera. Har stött på en trasig produkt, men vid det tillfället visste jag att produkten vara halvfungerande då den såldes som defekt.

Av Deathdancer
Skrivet av Lambi:

Hmmm, Asus Ares använder väl tre-fyra interna PCI-platser i utrymme om jag inte missminner mig.

http://techtickerblog.com/wp-content/uploads/2010/07/asus-are...

Och glöm inte Asus DirectCUII

http://dl.dropbox.com/u/3180401/asus_gtx580_directcu2_01.jpg

Av Deathdancer

Det här är ju inte allt för otroligt. Varför man skulle behöva 6gb(3x2gb) VRAM förstår jag dock inte. 2gb har precis blivit standard på de nya High-End:s.

Tänk bara hur det var när 5870 introducerades. 4870 hade runt 900M transistorer, och 5870 hade typ 2100. Det är inte helt omöjligt att specsen går upp till taket vid generationsskiften.

Meen, jag tar nog detta med några väskor med salt...

Av Deathdancer

Prova att sätta det andra kortet(som inte hittas) i den första porten. Fungerar det inte där, reklammera grafikkortet. Syns det? kolla inställningarna för moderkortet, och om det ändå inte fungerar, reklammera moderkortet.