Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer

Vad förvånad jag inte blir...

Av Deathdancer
Skrivet av mp5sd:

Det brukar ju vara försäkringsbolaget som sköter om så att autogirodragningen funkar (åtminstone mina bolag) så bollen borde ju ligga hos bolaget!?

Det tycker jag med, men hela jävla företaget verkar vara på semester så det går inte att få svar från dem

Kanske får ställa av bilen så att dom inte skickar fler räkningar

Av Deathdancer

Min trafikförsäkring blev uppsagd! Fick faktura på 1900:- från TFF

Hej allihopa!

Jag vet att detta inte är datorrelaterat, men jag blir bara så jävla förbannad. När försäkringsbolaget skulle få sina pengar för försäkringen(Juni) hade tydligen autogirot inte gått på. Det resulterar i att de skickar ut en påminnelse som kommer precis efter att jag åkt bort på semestern, och nu när jag kom hem låg det ett brev från TFF i lådan, där det låg en fin faktura på 1900:-, och i specen står det uppsagd försäkring: 600:- och TFF trafikförsäkringsavgift: 1300:-.

Har skickat ett argt mail(hatar att göra detta) till min kontakt på försäkringsbolaget. Dessvärre är han såklart på semester, och nu har jag nog så mycket frustration för att kunna rusa ner naken för gatan. Har övervägt att skälla utt dom på TFF, men jag förstår ju varför de finns, och trots att summan för deras försäkring är hög, så är det inte dom som gjort fel.

Jag vet att jag är skyldig att betala min försäkring, men är detta verkligen sjyst gjort? Känner mig som någon av dom som sitter på Lyxfällan och skyller ifrån mig på staten eller min mamma.

Dessutom håller jag på att starta samarbete med den bank jag tagit försäkringen hos, i form av ett bolån plus hemförsäkring, och detta gör ju att jag nästan direkt går till en annan bank.

Någon åsikt? :'(

Av Deathdancer
Skrivet av Bazooka_tim:

Vad ska du med det tredje till? physx?

Ja antingen det eller folding

Av Deathdancer

Dessvärre är den väldigt ny, så någon jämförelse går nog inte att få så enkelt

Däremot kan jag säga att den presterar bra mycket bättre än min H50

Nejmen seriöst, 65-70c i load är ju väldigt bra så här års

Av Deathdancer
Skrivet av jonte234:

2.5x? hur fick du fram det:O

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av nfskillen:

10/4
Ingen aning vad det visar

Jag menar så klart antal Lanes det motsvarar, och vad det skulle klara av. Med PCIe-standarden motsvarar det 5x i version 1.0, och 2.5 i 2.0 som är standard idag

Hur jag fick fram det var bara att ta reda på hur hög bandbredd PCIe 2.0 16x har(64GBit) och dela det med 16 Lanes(4GBit per Lane) och sedan ta Thunderbolt´s maxfart över koppartråd(10GBit) och dela det med 4

nfskillen var ganska nära med 10/4

Av Deathdancer
Skrivet av Harddrive:

Ja, jo, kan nog sälja mina gamla kort för 800 och köpa ett beg GTX580, men problemen är:

1) Beg är alltid lite riskabelt, kan finnas dolda fel, garantin gäller inte om man köpt i andrahand, den är inte NY heller.

2) Har letat som en galning efter beg GTX 580 överallt, finns ej. Får köpa via Ebay då, men då måste jag betala frakt och annat, äsch helst Komplett eller Webhallen om du förstår vad jag menar.

3) En 6950 kan låsas upp till en 6970 och en 6970 är i princip lika bra som en GTX580 (580 är dock snabbare, men den drar även mer ström!!) Jag sparar drygt 2000 spänn på att göra detta unlock!

Sant, men:

1) Har själv köpt begagnat väldigt länge. Så länge du har koll på att köparen är sjyst är det inga problem

2) Har du lagt upp en Köpes-annons här på SweC?

3) Att den kan låsas upp är sant, men ett GTX580 skulle både prestera bättre, och håller sig i pris mycket längre(då det redan är begagnat och för att det är Geforce).

Du gör så klart som du vill Jag skrev bara vad jag hade gjort

Skrivet av JackeShan:

Nja, ett GTX580 är lite overkill för den processorn. Gå på ett HD6950/70 istället.

Kanske det, men för framtiden är det toppen. Uppgradering av CPU, mobo och minne om ett år. Inga problem, släng bara i ett till GTX580

Av Deathdancer
Skrivet av fresta09:

jag har också tittat på lite olika routrar och kommit fram till att jag ska ha någon av dessa, men vilken är bäst?

http://cdon.se/hemelektronik/tp-link_300mbps_wireless_n_route...

D-Link DIR-655

Netgear WNR3500L

D-Link DIR-615

ska kunna göra det mest alldagliga, det ska vara en stabil router. ska kunna tanka grejer och kunna vara uppkopplad med dator, mobil ´, ps3 och dylikt.

känns som D.link DIR-655 är den bästa? sitter på en 10/10 lina som går över stadsnätet

Jag skulle inte valt någon. Kanske Netgear:en, men de andra är horribla. Hade en DIR-655, och den kopplade ner så fort jag började köra torrent-trafik, och DIR-615 ska vi inte prata om. Några bekanta har den, och den kan man koppla upp till i ungefär tre minuter innan den tappar kontakt och blir rabiat i några timmar.

Körde själv på Linksys E4200. Ångrar det inte en sekund. Vilken kvali´te, och vilken driftsäkerhet. Mums säger jag bara!

Av Deathdancer

Har själv 100/10, och med det får jag ut runt 12MByte NER och 1-2MByte UPP.

Av Deathdancer
Skrivet av Efta:

Fast att ett nätagg behåller sin skärpa i 10 år är ju föga troligt, de elektrolytiska kondensatorerna tar ganska mycket stryk under längre användning...

Inte om du har ett agg av kvalitétskomponenter. Jag har ett TX650 som inte visat en tillstymmelse till problem, och det har jag haft sedan release(05/06 om jag inte minns fel?).

Klart att det finns undantag, men vad man också får tänka på är att de nya aggen(de som är värda att nämnas) har en helt annan kvalité än vad de gamla hade. Mycket beror på den rådande 80+-certifieringen, som många nu eftertraktar. Ett exempel är när jag för några år sedan köpte ett Chieftech Super 550w. Det hade goda review´s och allt. Fast nu när jag kollat upp det har det endast runt 70% effektivitet. Ett nätagg skulle aldrig kunnat få stämpeln "Best buy" idag, utan att ha 80+-cert.

Om du vill ha ett modulärt agg får du nog allt punga upp med tusenlappen. Men det är väl spenderade pengar, även om det inte håller i 10år, så kommer det med minst 5års garanti(Corsair), och det är inte illa. Lägg till lite mer och du har Gold-cert.

Vad är det du tycker är dyrt? Du kan lägga flera tusen på grafikkort och processorer, men inte nätagget. Nätdelen är den del som i många fall avgör om din dator lever eller dör. Blixtnedslag, jordfel, felande komponenter, överbelastning med många fler punkter. Det är exempel på saker som bränner din dator med ett dåligt agg, men med ett bra ett så slår agget ifrån, eller så går det sönder(men inte dina komponenter).

Av Deathdancer
Skrivet av mini-z1994:

blir nog lite flaskhals typ 10 fps på den klocken du har nu men det blir nog bra iallafall med det kortet du märker nog en ganska bra skillnad på hur det presterar skulle jag tro

10fps, hur då och i vilket spel? Utvekcla gärna.

OnT: Sitter själv på en gammal rigg som jag testat med mitt 6950, och det fungerar utan anmärkning. Klockat upp cpun till 3.8ghz med en gammal TRUE.

Vad som gäller är att du går balansgången mellan att uppgradera ofta, eller att göra såna investeringar som håller "länge". Dina två 4870 presterar som ett 5870 med 512mb VRAM, och 5870 presterar i sin tur ungefär som ett 6950. Däremot får du fyra gånger mer VRAM, DX11, låg ljudnivå, möjlighet till ytterligare Crossfire(2x6950). Du kommer nog märka en del skillnad, då framför allt i spel som inte klarar flergpuslösningar(typ Witcher eller SC2).

Om jag vore dig skulle jag sälja bort dina 4870 för 800:-(400:- styck), lägga till 2500:- ur egen ficka och köpa ett beggat GTX580 för drygt 3k.

Av Deathdancer

Lite temps skulle inte vara helt fel Funderar på om man själv skulle investera i något sånt här som HTPC. Antingen det eller ett Sugo SG07.

Fint fint fint var det iaf

Av Deathdancer
Skrivet av quist84:

Hmmm... kan ju bero på att intel har Hyper threading, så i5:an har "8" kärnor, mot AMD Phenoms 6 st. Men då är vi inne i den eviga AMD vs Intel diskussionen och snöar - AMDs processorer har snabbare buss osv... Vad är bäst egentligen? jag hade ju kunnat byta ut processor och mobo till i5 utan att spräcka min budget, men frågan är bara om det är värt det?! jag blir snart knäpp på det hela

Nix pix skillnaden mellan i5 och i7 är att i7an har HT(hyper threading). Vilket betyder att i5an har bara en tråd per kärna. Däremot presterar Intel´s processorer bättre per mhz( på grund av den bättre arkitekturen.). Detta vet dom om, och tar ut ohyggliga summor för sina proppar. Den första vettiga i5an börjar på 1500:- och jag tycker verkligen inte att 600:- mer är värt skillnaden

Av Deathdancer

Brukar själv mixa lite på fritiden, och det jag kommit fram till att man behöver prioritera är detta:

1. 8gb minne - Till bla dina VST-effekter
2. En Quad-Core för att kunna köra realtid utan problem.
3. En SSD för att snabbt kunna hämta och lämna saker i projekten. Vid långa pass kan man råka ut för att hårddisken stänger av sig, och det suger.
4. Tystnad! (Om du kör analoga instrument, och är kräsen för missljud. Extra viktigt om något spelas in med kondensatormickar.)

Med en budget på 5000:- skulle jag ta följande: http://www.inet.se/kundvagn/visa/698746/2011-08-04

Måste bara säga att en hög klocka(hög klockhastighet) är ingen man går på längre då en processor på 2.8ghz kan slå en på 4ghz utan problem, vilket beror på de olika arkitekturerna.

Ska även motivera komponenterna jag valt:

CPU: Du kommer inte märka skillnaden mellan den jag valt, och den du valt. Musikproduktion är inte så CPU-beroende som man tror. Lägg hellre mer kräm på annat.

Minne: Som sagt så är det väldigt jobbigt att få slut på minne, även med en SSD.

Grafikkort: Nej det behövs inte då moderkortet har ett som duger till Windowsmiljö utan problem. Dessutom är det inbyggt och passivt - Drar lite ström och utvecklar lite värme.

Chassi: Det är bara något jag tog med, och som jag valt själv efter eget behag. Byt ut den om det om det ser för tråkigt ut.

Nätagg: 80+ Gold betyder att den har väldigt hög effektivitet när den konverterar 230v till 12/5v, närmare bestämt 92%(rätta mig om jag har fel). 400w är mer än tillräckligt, och moduläriteten spelar faktist ingen roll om du ändå inte tänkt ha ett fönster på lådan, bygga om den varannan dag, eller dra på dream hack och skryta.

SSD: Paradnumret för datorn. Kommer göra sparningar, laddningar, och alla allmänsyssler mycket mer responsiva. Det som händer, är att det händer något direkt när du klickar på saker

DVD: Tog en som fått bra betyg.

Moderkort: Mer än så behövs inte. Du har inte tänkt köra Crossfire/SLI, inte överklocka sönder datorn, inte ha 12st hårddiskar med SATA6 samtidigt. Moderkortet blir bara instabilt om du sätter för mycket saker, på en för billig bräda, till följd av att strömen tar slut. Det gäller dock bara om du kör upp processorn til 4ghz, och sätter in dubbla Radeon 6990 som du kör i übermode.

Säg gärna till om du har några frågor

Av Deathdancer

Låter som en ganska bra idé Tänk bara alla framtida Sandy Bridge från Asus´s U-serie. Med 10Gbit får du ut 2.5x, vilket är 2.5 gånger snabbare än vad Expresscard erbjuder. Tror nog att typ ett 6850 skulle kunna köras utan några bedrövliga förluster

Av Deathdancer
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;11232247']Men för sjutton! Tänk till lite. 720p, 1080p, det är bara upplösningar. Säger inte ett smack om kvalité.
Ta reda på vad det är för bitrate istället eller ännu hellre, ta skärmdumpar från olika filmer, så får folk nån aning om hur kvalitén egentligen är.

Hur kunde det citatet komma till mig?

Av Deathdancer
Skrivet av finnejanson:

Äsch, den datorn kan inte kosta så farligt mycket, haha!

Cpu: 15.000:- x 2
Gfx: 5.500:- x 4
Minne: 2.200:- x 4 (12gb-paket xD )
SSD: 14.000:- x 4
HDD: 1.200:- x 8
Moderkort: typ 5.000:-
Chassi: 3.000:-
Nätagg: 2.200:- x 2

Slutar på 134.400:-

Är ju som hittat, och det är ju bara för burken

Av Deathdancer
Skrivet av cappe:

1+ Haha så rätt ''quad core måste vara något bra jag tar den 3MB cache måste också vara bra''

Av Deathdancer

För 5000:- får du två GTX570 i SLI. Det är nog det bästa du kan få tag för. Det som är tillräckligt bättre för att överväga är GTX580 i SLI, men då blire runt 7-8000:- istället.

Får man fråga vad du har för övriga komponenter. Bara så att jag vet att din dator klarar det som rekommenderas, och att CPUn inte kommer verka flaskhals i datorn.

Av Deathdancer
Skrivet av Tomtelol:

Vad jag kunde läsa ut på hemsidan så i och med lanseringen av bokningsfunktionen så skulle kunder som bokat medans hemsidan fortfarande visar det priset få varan för det priset när den kommer in till deras lager.

Så jag ser inte varför inte

Men har du rätt ändå så sitter man ju lite i sjön och blir tvungen att betala mer än vad angiven annons visar. Vilket är felaktig markandsföring och är olagligt.

CDON kan aldrig kräva pengar av dig när dom inte kan leverera.