Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer
Skrivet av Haglund:

Vad står det på Apples hemsida? Nu tror jag väl iof att alla på SweC litar på Anand över Mediamarkts tryckerier, men sen kommer frågan; vet en medelsvensson ens vad en quadcore är?

Nej medelsvensson vet inte vad det är, men de vet att de vill ha det xD

Av Deathdancer

Lyckades inte uppfatta kopplingsschemat på dom där sakerna. Så länge man inte tar strömen från 24-pin, utan bara använder den för att starta agget är det ju lugnt. Det är väl det som är det huvudsakliga problemet med att koppla ihop aggen. Just att de inte på något "enkelt" sätt kan starta samtidigt.

Frågan är bara varför du t.ex hellre köper två AX650 än att bara köpa ett AX1200 direkt. Men det är väl lite samma sak som varför man ska köpa två klenare grafikkort(typ 6870) istället för ett starkt(typ GTX580).

edit: dessutom ska du vara försiktig om husets säkring. De flesta hyvsat nya hus/lägenheter har 10A-säkringar vilket totalt kan ge 2200/2300W, vilket betyder att om du har en säkring helt för datorn så kommer den fortfarande slå ifrån om du skulle maxa ut två AX1200.

Sedan vad du behöver för en dator för att lyckas dra 2400W är väl en helt annan femma

edit: Var bara tvungen att kolla upp det

Riggen som drar 2400w:

CPU: 2 x Xeon i7 5677 (6-cores, 12mb L3, 3.4ghz) @ 4ghz - Drar runt 130w i stock, 220w i 4ghz x 2
Grafikkort: 4 x 6990 i übermode (4 kärnor till din gameing, och fyra till folding, plus de andra fyra när du inte spelar ^^) - á 450w per kort.
HDD: 8st Raptor 300gb i RAID0 + 4st SSDer.
Minne: 12 x 4gb 1600mhz DDR3 ECC

Av Deathdancer
Skrivet av BlueBlood:

Ni som har 120Hz skärmar, är det någon skillnad i spel där man inte har konstant 120Hz?

Jag är lite kluven över om jag ska köpa en Benq 120Hz 24" skärm eller en 27" 60Hz skärm.
Jag spelar överlägset mest FPS, allt från QuakeLive till BattleField 3. Men i BF3 hade jag endast 40FPS så spelar det då någon roll om man har 60 eller 120Hz på skärmen?

Om din dator bara pumpar 40fps kommer du inte märka någon skillnad i spelen då den bara visar 40hz, men jag märker stor skillnad i windowsmiljöer. Mina ögon får inte alls samma ansträngning på en 120hz som på en 60hz.

För att nyttja en 120hz-panel bör du ha ett monster till dator, eller dra ner allt till låga inställningar. Min dator klarar nog bara Left 4 Dead 2 i 120fps(av de spel jag spelar).

Av Deathdancer
Skrivet av Lindgren92:

Ögat ser bara omkring 30 bilder i sekunden faktiskt, men sen hur man kan känna så stor skillnad på 60hz och 120hz vet jag inte. Det är jävligt underbart bara att spela med 120hz.

Jag skulle säga att det är som dag och natt när man spelar FPS-spel. Jag har själv ingen 120hz men kommer att köpa http://www.inet.se/artikel/2203171/samsung-tft-23-s23a750d-le...

Så fort den har släppts. Den har HDMI 1.4, vilket ingen annan 120hz skärm har. Det gör att man kan köra 3D med PS3.

Okej, nu är jag trött på den här diskussionen. Vad ditt öga kan uppfatta beror helt på färgintensitet, ljusskillnader samt hur fokuserad du är(plus typ 1000 faktorer till). Läs denna så förstår du att ögat kan i ena sekunden "bara" märka skillnader vid 100hz, och vid andra kan den reagera på skillnader uppåt 200-250 och till och med 2000hz. http://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

Vad vi dock vet är att ögat ser snabbare än 30fps. Annars skulle du nog inte våga köra en bil på en motorväg. Skulle se ut som ett bildspel.

Av Deathdancer

Varför kvalitén inte är högre är för att de med största sannolikhet tagit beslutet om att den nuvarande kvalitén är deras "Sweet spot", dvs där de tjänar mest, och har minst klagomål. Det är inte många som orkar klaga som du gör, och det utnyttjar företagen.

År 2011 borde 720p vara ett minimikrav för att få kalla det film. Vi kan liksom streama 1080p från youtube(även om det kanske inte är världens bästa 1080p).

Inget företag kommer någonsin erkänna sitt vinstintresse för sina kunder. Det går inte till så, och det finns så många företag som inte ger vad dagens samhälle borde få välja.

Av Deathdancer
Skrivet av _MmattiasS_:

jag antar att målet var att helt enkelt göra det snabbaste grafikkortet som finns. Det skulle behövas mycket OC för att få ett gtx 580 att bli bättre än ett 6990 Dessutom finns ju redan gtx580 matrix platinum. Det kanske är något för dig?

"Om jag vore så pass rik"

Annars hade jag slagit till direkt på tre sådana med en 990x, 24gb minne, 300gb SSD, 650D, vattenkylning, tre st 3D-skärmar och en Dell U3011

Av Deathdancer

Hårddiskar är och har alltid varit färskvara. Enda anledningen varför man inte kortat ner den förut är ju för att de kostade för mycket, och hörde till de lite mer exkulsiva datorerna som ville kunna köra t.ex spel direkt från HDDn och inte från CDn.

Aja, det är väl inte den bästa nyheten, men hårddiskar kostar så lite att det inte känns värt mödan. Är ju inte direkt så att själva disken försämras.

Sedan min HDD-krash ´03 har jag varit väldigt noga med backup då jag hade turen att få tillbaka allt som försvann.

Ett tips är att ha olika märken/modeller på huvuddisk resp backupdisk. Annars finns risken att den ena rasar efter 2år och 4 dagar, och den andra efter 2år och 5 dagar. Och glöm inte att backupdisken också kan gå sönder, så se till att ha allt på din vanliga spardisk också!

Kör själv på samsung rakt igenom, bortsett från SSDn. Deras F1/F3/F4-serier har tjänat mig väl

Av Deathdancer

Det är alltid roligt med lite vattenkylning

Måste bara anmärka på en sak.

Varför i hela fridens namn lägger du dina komponenter på sängen / din stickade tröja? Inte hört talas om ESD(Electrostatic Discharge / Elektrostatiskt urladdning)? Varför jag undrar är för att du kan göra stora skador på samtliga datorkomponenter om du har otur. I mina yngre dagar byggde jag ihop min dator på en heltäckningsmatta, vilket resulterade i väldigt skumma blåskärmar, och till slut ett dött moderkort.

Skadan behöver inte visa sig direkt, utan kan börja strula efter ett halvår. Mitt råd är att alltid jobba på en elektrostatisk fri yta. Själv monterar jag allt på mitt köksbord som är av trä(ekfaner) samt att jag har antistatarmband kopplat till min högerarm för att minimera urladdningar.

Det gäller dig extra mycket då du med största sannolikhet brutit garantin på allt du vattenkyler. Grafikkortet är ett faktum.

Vill inte skrämma upp dig, men om du vill slippa obehagliga överraskningar så använd ESD-armband i fortsättningen, och jobba inte i sängen.

Av Deathdancer

Om du vill ha tyst - R3
Om du vill ha lite bättre kylning - Arc

Av Deathdancer

Jag gissar på att det var en liten dammråtta i nätagget som gjorde allt så spänningsfyllt(haha!).

Nejmen seriöst, om datorn fungarar och så, så har inget viktigt brunnit. Det du doch bör tänka på är att nätagget kan vara nära sitt "bäst före"-datum. Kolla modellen och berätta gärna för oss Du kan få tag på bra agg för 4-500:-, och det är en uppgradering som verkligen är värd.

Av Deathdancer

Och det betyder att vi snart kan vänta os cirkusen "Rött lag mot Grönt". När Fermi(GTX480) och Cypress(5870) lanserades var de en riktig kamp mellan de båda lagen. AMD släppte sakerna i "rimlig" tid, och Nvidia väntade på tok för länge/annonserade ut release långt innen de kunde leverera.

Det kommer snart bli pajkastning om varför man ska vänta på Kepler eller varför man ska slå till på AMD:s nya arkitektur.

Räkna dock inte med att sakerna kommer i lager förrän tidigast till årsskiftet, och som vanligt kommer AMD hinna släppa sitt nya "dual-gpu"-kort lagom till Nvidia får ut sitt single-prestandamonster á la GTX 680

Något jag dock finner lustigt är att Nvidia bara släpper dubbelmackor varannan generation sedan urminnes tider(GTX590, GTX295, 9800GX2, 7950GX2) och AMD har släppt varje generation sedan de började (6990, 5970, 4870/4850x2, 3870x2).

Av Deathdancer

Som lorgix säger så är det bättre att lägga pengarna på bättre fläktar.

Alla medfljda fläktar jag fått(Cooler master chassi, Lian-Li, Corsair H50 osv) har antingen fört ett jädra oväsen, eller så har de flyttat för lite luft. Dessutom känner jag behov av att anpassa de enskilda fläktarna till posistionerna. Exempelvis så skulle jag aldrig sätta en lågvarvig Noctua på en CPU-kylare då dessa behöver högt tryck, speciellt om det är vattenkylning eller högpresterande luftkylare. Kör Silverstone´s Air Penetrator´s till inblås mot grafikkortet, Gentle Typhoons på processorn och några Noctua P-fläktar på 900 varv till utblåst.

Lägg de 500:- ni annars ville lägga på en kontroller på fläktarna, så kommer systemet prestera mycket bättre under lägre ljudnivå.

Svaret är nej. Använder ingen kontroller.

Av Deathdancer
Skrivet av Asheileon:

Ska det vara det värsta i ett kort så måste det ju dock bli dual, det är trots allt ett kort. Tänkte mest så bara

True that ^^

Av Deathdancer
Skrivet av Asheileon:

För att MARS och ARES korten "ska" vara dual ?

Är ju inte direkt så att varken MARS eller ARES har något direkt fast koncept. Det har funnits ett ARES(5870x2) och detta är det andra MARS-kortet(tidigare GTX295/GTX280x2). Eller har jag missat någon definition på MARS och ARES? Är väl lite som att säga att Antilles ska vara Dual. Finns inte så mycket referens att tala om

Annat är väl om det skulle finnas någon slags ROG-kategori, typ Dual-Gun, Doublemaker, Dual-Fun, Dual-Extreme, eller ngt annat löjligt namn ^^

Av Deathdancer

Tycker de borde koncentrera sig på singlekort. Vilket "riktig" entusiast köper ett "dual-gpu"-kort som man annars kan klå enkelt med två singlekort och refkylare.

Om jag vore så pass rik att jag kunde köpa detta skulle jag ändå inte göra det. Hellre då två riktigt biffiga GTX580 med handplockade GPUer och vattenkylning på dem

Av Deathdancer
Skrivet av Dalton Sleeper:

Har för mig 4850 512 presterade ganska likt 8800 Ultra i flera fall, åtminstone förut, kan ju vara så att det presterar bättre i shadertunga spel.
Tänk på att 4k-serien endast kör dx 10.1 som max så det går inte att punga på några fancy dx11 effekter om man nu tycker det.

Själv är jag nyfiken på min Q66, 8GB RAM samt 2x4890 2GB@880/1050, brukar vara svårt att få dessa gå totalt på knäna men kanske börjar det bli lite tungt snart.

Det är nog helt riktigt att ett presterar som ett 8800Ultra, men två stycken presterar närmare ett 5850 vid bra skalning.

När det gäller DX10.1 vs DX11 så är det rent prestandamässigt bättre att ha DX11 än 10 då det inte bara är en massa ögongodis, utan optimeringar för fysikberäkningar samt att det i många fall får spelen att flyta bättre än DX10. Kolla på DIRT och BC2. Där är det tydligt att DX11 gjort att spelet flyter bättre och att du inte behöver världens bästa dator för att kunna maxa ett spel.

När det gäller dina kort så gissar jag att de kommer hålla måttet. 4890 presterar som ett GTX260, som i sin tur krossar ett single 5870 ganska hårt. Gissar att det presterar som ett ensam GTX570, men med lite mindre Vram

Av Deathdancer
Skrivet av Zyriak:

Får du betalt för att skriva det här?

Om inte så har du en väldigt skrev verklighetsbild, jag förstår inte hur man blint kan försvara Inet, det är ett företag som alla andra, man vill tjäna pengar på konsumenterna och liksom alla "större" företag så gör man fel och misstag. Tror man att Inet aldrig gör fel och alltid agerar korrekt så har man en märklig syn. Som konsument bejakar jag mitt eget intresse i första hand, inte ett företags intresse, såvida man inte jobbar där kanske.

Preblemet här är inte att han bejakar sin personliga situation, utan han förväntar sig något som väldigt få företag kan erbjuda. Dessutom har han inte betalt för någon support, och sedan kommer han till forumet där de flesta rent utav älskar Inet på grund av deras stora engagemang, och så klagar han utan att Inet gjort något egentligt fel.

Det är upprörande för oss som tycker om Inet, för det är precis detta betéende som till slut gör företagen cyniska och börjar bortprioritera oss mindre kunder till förmån för de som ger dem mest pengar. Typ som Dell gör. Vill vi att Inet ska bli lika ignoranta och arroganta som Dell?

Svaret är nej nej och åter nej!

Av Deathdancer

Nu tycker jag allt att folk börjar bli vääääldigt bortskämda.

1. Under semestertider _bör_ du har förståelse för något "långa" mailsvarstider. Jag förväntas inte svara inom 40min på mina mail. Varför Inet vanligtvis gör det är för att de försöker hålla standarden på toppnivå, och det är verkligen inget du som kund kan kräva.

2. Varför de med största sannolikhet svarade så snabbt när du skickat ett förbannad mail bara några dagar efter det första visar bara på att du placerades i en "arg kund"-hög, och tro mig, såna högar har alla företag. Skillnaden är att de som är rädd om sin status(t.ex. Inet) svarar kunden direkt på såna mail, trots att du inte låg högst i prioriteringen.

3. Varför byggde du inte ihop paketet själv om det nu var så viktigt med rätt moderkort? Du skrev själv att "Det handlar om ett par hundralappar i prisskillnad, det är på hela taget ganska ointressant". Lägg till de extra 50:- du annars får i rabatt och sluta gnäll.

Vad du nu gjort är att spela på Inet´s goodwill och tvingat dem bortprioritera den som stog längst fram i kön, för att du tror dig vara berättigad live-support under semestertid.

Du är som en bebis. Liten, egocentrerad, och saknar impulskontroll. Hela ditt inlägg tyder på att någon skämt bort dig för mycket.

Tack och hej och hejja Inet!

Av Deathdancer
Skrivet av FredrikMH:

Jag hade ett Silverstone passivt på 300W tror jag för ett par år sedan i servern. Min vän hade samma i en HTPC - men båda hade extremt kort livslängd.

Kan det vara så att de komponenterna tar mer stryk?

Klart de tar stryk. Det är samma sak med t.ex processorer. De går sönder snabbare om det körs i 50c än om de körs i 30c. Däremot så har dagens nätagg alla förutsättningar med deras höga effektivitet. Titta bara på Corsair´s AX-serie(650-850w). Trots att de kan leverera upp till 850w så går fläkten inte igång förrän vid 25-50% belastning. Detta på grund av att certifieringen 80+ Gold och de fina komponenterna inte utvecklar mycket värme alls, och därför kan de köras helt passiva utan att ta så mycket stryk att de går sönder.

Jag gissar att det agget din kompis hade inte kom med 5 års garanti ^^

Av Deathdancer
Skrivet av Paer86:

Jag har 2 st Radeon 4850 i Crossfire. Vad tror ni det motsvarar i detta testet?

Dubbla 4850 motsvarar nog ett 5850 fast som bara har 512mb, så i nyare generationer kanske ett GTS550/560 om spelet skalar bra. Men tänk då på att du inte har så mycket VRAM.

Om jag vore du skulle jag sälja korten för typ 800:-, lägga till 500:- och uppgradera till typ ett beggat 5870. Om det ändå är för klent är det bara att lägga till ett likadant senare