Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer

Klart!

Lycka till med undersökningen!

Av Deathdancer

Har du följt instruktionerna till ditt serverprogram? Öppnat portarna rätt och konfigurerat den så att du har permissions?

Rekommenderar att du läser på lite, och om du vill ha en enkel server rekommenderar jag Bukkit starkt.

Av Deathdancer
Skrivet av LaTiNo:

Jag har Intel Core 2 Duo E8650 3.0GHZ
Nätagg : Ace 620W ATX

Lyssna noga nu. Gör dig av med nätagget först och främst om du inte vill att hela datorn ska gå sönder inom några månader. ACE har fått försäljningsförbud på grund av extremt dålig byggkvalité.

1. Köp ett nytt nätaggregat (rekommenderar detta: http://www.inet.se/artikel/6900364/xfx-core-edition-650w)
2. Uppgradera processorn till en Quad-Core
3. Uppgradera grafikkortet till typ ett 6950

Av Deathdancer

För 3.000:- får du ett av marknadens bästa kort.

Vad har du för nätaggregat?
Vad har du för processor?
Hur mycket RAM-minne har du?

Varför behöver jag veta detta? Kort svar: För att se om det är värt att lägga så mycket på grafikkortet eller om det kanske är mer värt att lägga 1.000:- på processor och 2.000:- på grafikkort istället. Du ska helst ha en fyrkärnig processor, 2-4gb RAM-minne och ett nätagg på minst 500w för att kunna sätta in ett grafikkort för 3.000:-

Det är också bra att veta vad du har för chassi, och om du inte vet det kan du väl öppna lådan och se hur mycket plats det finns kvar mellan ditt nuvarande kort och framkanten.

Jag rekommenderar Radeon HD6950: http://www.inet.se/artikel/5409086/gigabyte-radeon-hd6950-2gb

Får jag fråga varför du bestämt dig för Geforce? AMD är det mest prisvärda i denna generation då man får prestanda som annars inte fås förrän i +3.000:- segmentet hos Nvidia för neråt 2.000 hos AMD. Det enda Nvidia har som inte AMD har är PhysX, som knappt används i ens en bråkdel av alla spel.

Av Deathdancer

Prisklass 1.000kr - Radeon 5770: http://www.inet.se/artikel/5408674/gigabyte-radeon-hd5770-1gb

Prisklass 1.500kr - GTX460 1gb: http://www.inet.se/artikel/5408919/sparkle-geforce-gtx-460-1g...

eller

Prisklass 1.500kr - Radeon 6850: http://www.inet.se/artikel/5409074/gigabyte-radeon-hd6850-oc-...

Personligen skulle jag köra på 6850 över GTX460, men det är ingen större skillnad. 6850 är lite kraftfullare, och GTX460 har PhysX.

Av Deathdancer
Skrivet av ronnylov:

Jag känner igen beteckningen Ti från mitt ca 10 år gamla Geforce 3 Ti 200.
Vad var det det betydde nu igen? Titan?

Yes, eller rättare sagt, "Titanium".

Åh nu minns man tiderna när man fick sitt första riktiga grafikkort i födelsedagspresent. Creative 3D-Blaster GeForce 4600Ti

Av Deathdancer
Skrivet av zillio:

Polarn har en dator och vill BARA spela counter-strike: source

men nu har han:
GeForce 210 512mb
Intel Celeron E1600 x2 2,4 GHz

Borde det klara av counter-strike source eller är båda helt kassa för de.

Har ingen koll när det gäller så låga prissegment xD Men enligt mig verkar det vara grafikkortet som flaskar.
Nu menar jag 100 FPS konstant utan drops överhuvudtaget. Men det är ju trotsallt en celeron.. kan ju vara den som flaskar xD

Skulle nog rekommendera ett lyft både när det gäller grafikkort, och processorn för att det ska flyta bra. Gissar att det är ett 775-moderkort och då kan du få tag på en hygglig Core 2 Duo/Quad för en 500:- beggat, och om du samtidigt smackar i ett Radeon 5770 kommer du inte bli besviken. Kolla bara att nätagget pallar med det.

Hur mycket RAM-minne är det i den förresten?

Av Deathdancer
Skrivet av tifius:

vad ska du med det till?
nmap

Antagligen kolla om hans nätverk är tätt, eller så sitter han på andra sidan och vill in. Hur som helst kommer han antagligen inte säga det om det skulle vara så ^^

Av Deathdancer

Fun fact

Av Deathdancer
Skrivet av ale2:

Det är brutalt långsamt jämfört med Chrome.

Ja jag vet kanske tre hundradelssekunder

Av Deathdancer

Vilken rolig lite sak

Om moderkortet till denna skulle släppas separat utan boxen skulle jag lätt köpt den och gjort något kul av den

Av Deathdancer
Skrivet av DarkFuzi:

Länka gärna en sida med instruktioner på hur man låser upp det kortet så ska jag jämföra med
mitt chockladbolls recept!

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159

Chokladbollar kanske är enklare, rent teoretiskt, men jag kan nästan lova att man blir mer kladdig

Av Deathdancer
Skrivet av DarkFuzi:

Hur lätt är det att "låsa upp" ett sånt grafikkort?

Krävs det hackerskills?

Om du klarar av att följa instruktioner är det inte svårare än att baka chokladbollar.

Av Deathdancer
Skrivet av Aje:

hmm..Nvidia äger denna generationens grafikkort. GTX5xx-serien regerar i alla kategorier, och jag skulle inte bli förvånad om deras 2xgpu lösning som kommer i nästa vecka, blir bättre på alla nivåer också.
MEN sjuk prestanda så klart. Tråkigt att drivrutinerna är så dåliga som dom är, men AMD är duktiga på att ta fram nya en gång i månaden. Jag är mest orolig för värmen och framföra allt den usla fläkten på HD6990.
Vi får se hur allt utvecklas under de kommande veckorna dock!

Måste nog vara tråkig och säga emot dig. Jag anser verkligen inte att Nvidia vunnit denna generation. De har inte lyckats knäppa varken prestandakronan, high-end, mainstream eller budgetsegmentet. Den enda kategorin de vinner i är att de har det snabbaste singlegpu-kortet.

Budget: 6850 vinner över GTX460 i de flesta spel, och är några hundringar billigare samt skalar bättre i CF än vad 460 gör i SLI

Mainstream: 6950 vs GTX560 Ti? Med tanke på att 6950 går att överklockas samt låsas upp till ett 6970 finns det väl ingen direkt mening med 560?

High-End: Här är det enda rummet Nvidia har. Deras GTX570 presterar något bättre än 6970, men båda korten känns väldigt ointressanta då man kan få 10-20% bättre med två 6850 i CF.

Prestandakronan: 5970 dominerar över allt Nvidia har, och nu verkar det som att 6990 tar över facklan och titeln "Världens snabbaste grafikkort". Den enda chansen Nvidia har är att kanske knipa förstaplats med sitt GTX590. Dock är jag väldigt skeptisk då de har sämre prestandaindex sett mellan fps och Watt i Fermi-arkitekturen, och för att kunna göra en bra dubbelmacka måste man kunna kontrollera värmeutvecklingen. Inte ens Cayman som faktist är en väldigt strömsnål arkitektur, klarar detta utan anmärkning, men AMD har verkligen lyckats lösa detta med en ny referenskylare.

Nu frågar jag dig, vart i detta samhang har Nvidia en chans?

Är allergisk mot argument som är relaterade till drivrutiner eller CUDA/PhysX då Nvidia redan tar upp priset några snäpp över AMD. Är också lite trött på folk som inte tycker att Dual-GPU gills. AMD har det snabbaste kortet på marknaden, och har haft det sedan 5970 tog över kronan efter GTX295. Deal with it

Herregud vad mycket text

Av Deathdancer

Den här är larvig, men jag vet verkligen inte vart jag ska hitta den

Vad heter låten i den här videon?

http://www.youtube.com/watch?v=TJpSNvrilkI

Av Deathdancer

En Mac kanske är det bästa för dig?

Av Deathdancer

Ja det gör den

Av Deathdancer
Skrivet av Rabski:

Håller på med ett bygge och undrar om det är möjligt att koppla in en volymratt till datorn för reglera volymen?

Den lättaste lösningen är att antingen slakta ett billigt tgb och ta ratten samt kretskortet, eller att bara sätta på en potentiometer(?) som kopplas till sladden som går mellan lurar/högtalare till datorn.

Av Deathdancer
Skrivet av Jennie12:

Jag har inget chassi för tillfället så ja det är bråttom hur är det jag länkade? finns det bättre? låt tipsen strömma

Om jag vore du skulle jag köra på Silverstone Raven RV02. Helt underbart chassi 5970 får plats, och så även NH-D14.

Av Deathdancer
Skrivet av Dackis:

Ja, den är 100 MHz snabbare, om det verkligen räknas? Sen så har den ju hyperthreading också, men vad det ska vara bra till vet jag inte riktigt än så länge, det spelar ju i alla fall ingen större roll om man bara vill spela. Antalet applikationer som kodas för mer än fyra trådar är ju generellt sett inte särskilt många, och innan den utvecklingen kommer igång på allvar så har det nog gått några år. De flesta sitter ju fortfarande på dual-cores så att optimera populära program för att använda fler än fyra trådar känns ju inte som ett projekt som ger någon större utdelning. När det väl blir aktuellt med mer än fyra trådar så tror jag att man helt enkelt tar steget till en riktig åttakärnig processor istället, men HT är väl en mellanlösning på vägen som har sina specialiserade användningsområden utanför vardagligt bruk. Ett prisvärt alternativ för gemene man till i5 2500 tycker jag inte man kan se det som, men det är ju min åsikt. Relativt i7 990X dock så är den ju grymt prisvärd i alla fall...

Tiderna går, och nu är det faktiskt så att många spel drar nytta av HT och fler trådar än 4. Om du kollar SweC´s review på 2500k/2600k så ser du att 2600k travar flera hästlängder framför 2500k.

Om jag skulle uppgradera idag skulle det bli 2600k