Inlägg

Inlägg som Ensto har skrivit i forumet
Av Ensto

Hade ingen moped.
Gjordes för stor grej av det med skilda föräldrar. Så fort någon skulle lägga ut pengar så behandlades det (internt) som bötfällning till den andre. Därav så tappade jag intresset för moped redan ca 2 år innan man fyllt 15.

Har dock alltid undrat om hur det hade varit med en moped på checklistan under uppväxten.

Av Ensto
Skrivet av Toivo83:

gah, va trött man är idag :S
Skönt med långhelg nästa vecka!

Eller hur. Det tog emot rejält imorse när man skulle stiga upp. Seg arbetsdag dessutom. Men men, nu är den över och lappen med beviljad ledighet nästa fredag ligger på köksbordet :). Tycker gott att vi kunde haft några röda dagar under hösten också :D.

Av Ensto
Skrivet av EyEr0n:

Hur lyckas man få 39000 kr i lön som elektriker?

Ackordsöverskott (i detta fallet).
Högsta månadslönen jag har haft var typ 70000kr för två år sedan.

Av Ensto
Skrivet av Toivo83:

Fy fan, och jag som tyckte mitt var saftigt :s

Jo. Därför så har man ju tagit åt extra åtgärder som att t.ex gå ur kyrkan :).

Av Ensto
Skrivet av Toivo83:

Ni som är medlemmar i facket.

Vilket fack har ni?
Vad betalar ni per mån samt eran lön?

Svenska Elektrikerförbundet (SEF).

28500kr i grundlön (ej med årets höjning).

1,9% i medlemsavgift
0,5% i kontrollavgift
105kr i A-kassa

Denna månad hade jag 39237kr efter bruttoavdrag så det blev:
~746kr i medlemsavgift
~196kr i kontrollavgift

Så hela kalaset med A-kassa denna månad: 1047kr.

Av Ensto

02:20 där en person går ensam i korridoren påmminner om HL2 design :). Vit teknik med tydliga nummer i lång rad :D.

Av Ensto
Skrivet av milo_:
Skrivet av 13ers3rk:

Får nog bli det ^^

Jag hade nog hellre stekt färdig pyttipanna (reko Felix krögarpytt) och sedan öst på med inlagda rödbetor, tomatketchup samt ett glas mjölk till det så håller man sig mätt ett bra tag.
Nudlar skall väl ändå läggas i kokande vatten så spisen blir ju ett måste ändå. Om det nu inte finns mikronudlar (ingen aning).

Av Ensto
Skrivet av astrob0y:

Jag förstår inte varför spelet "floppade".

Förmodligen så var det för att uppdragen ej varierade direkt samt att AI:n var dum.
Men sedan så tror jag att många ej förstod att dessa transportsträckor och ödemark var gjort med flit eftersom det var det som spelet var inspirerat av från verkligheten. Det skulle helt enkelt vara förjävliga förhållanden.

Av Ensto
Av Ensto
Skrivet av Phat^Trance:

Nu 3v senare så har det blivit lite bättre (knappt), men det är fortfarande mycket tung att andas och bröstsmärtorna har försvunnit (men dyker fortfarande upp då o då) men jag har fortfarande problem med mina magmuskler / magen. Känns liksom som att magen svullit upp lite och att magmusklerna dragit ihop sig / krampat ihop sig (samma känsla som man har i magen efter att man gör en massa sit-ups). Denna känsla är konstant i 24/7. Jag blir liksom andfådd när jag går ca 30-50m. Under dessa 8v så jag har varit ledigt från jobbet då jag kan knappt göra något utan att bli andfådd eller få ont i magen / brösten. Går jag på en promenad på ca 5min så måste jag sätta mig ner någonstans o vila.
Någon som har någon aning om vad detta kan vara?

Svårigheter med andning och bröstsmärtor kan väl i vissa fall orsakas av vätska i lungorna? Det är väl dock vanligare bland äldre människor i samband med hjärtproblem. Så jag skall ej säga för mycket.

Av Ensto

Personligen så är 660 (om det kommer, har ingen aning) det som intresserar mig mest då både GTX 460 och 560 har varit väldigt fina kort i mellanklassen.

Av Ensto

Det jag verkligen ser fram emot nu är det ''episka'' materialet som inte fanns med i betan eller för den delen avslöjat. Alltså det som får en att känna wow känslan (inte World of Warcraft).
Och när jag talar om episkt material så menar jag saker som t.ex: Siegebreaker Assault Beast (Living Siege Engine of Hell) som vi alla känner till från den första riktiga gameplay trailern.

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20100325144102/diablo/imag...

Av Ensto

he, idag så skulle jag testa blixtljus för utrymningslarm på dagtid inne på ett bad. Så jag var tvungen att tala ett meddelande i brandbefälsmikrofonen där. Men man måste säga det både på eng/sve där.

Det svenska gick bra: Hörupp, ett test av blixtljusen för utrymingslarmet kommer att ske inom kort, jag vill bara påminna er om att detta bara är ett test.

Det engelska: Can I have your attention please, a test of the..... of the... of the... strobelights! for the firealarm will occur in a short wile. And this is not a... not a... not a... sorry I can't find the words... not a real scenario thats the word I was looking for.
Varför jag ej sa ''We want to remind you that this is only a test'' vet jag inte¨.

Fyfan vad svetten rann på mig och det satt ungdomar precis brevid helt tysta och lyssnade på mitt helt utskämmda uttal. Kunde fan inte släppa tanken på det på flera timmar. Dessutom så var det besikting också. Vilken dag.

Av Ensto
Av Ensto

Helt okej. Skulle dock vilja att ljudeffekten för looten var högre och mer prioriterad. Har alltid gillat att det låter som om någon kastar looten på en :D.

Av Ensto

Jag stör mig väldigt mycket på kollegor som gör slarviga jobb så att man skäms. Speciellt inför besiktningsmän och projektledare.

Jag har börjat kalla dessa fel för: ''vi har det bra och skiter i allt bara vi får betalt'' fel.
Tråkigt men sant.

Av Ensto

Var driftsättning idag av det talade utrymningslarmet (SAC Nordic) på det aktuella stället där jag är. Var lite stressigt i morse då brandbefälsmikrofonen ej var monterad p.g.a en massa hinder som vanligt. Men jag blev klar precis i tid. Allt fungerade och inga felkopplingar. Hade dock gjort en impedansmätning av slingorna veckan innan och rättat till det jag kallar för ''vi har det bra och skiter i allt bara vi får betalt'' fel...

Av Ensto
Skrivet av Medzii:

Ooh, sån hade jag på körskolan vilka bilar det är!

Jo, jag är väldigt nöjd med den. Tycker man får rätt så mycket för pengarna :).

Av Ensto

Såg den precis :).

Nvidia http://source.ncix.com/lp3/nvidia_gearup/ca/

''If a resident of Canada is selected as a potential winner, the potential winner will be required to correctly answer, without assistance of any kind, whether mechanical or otherwise, a timed, mathematical skill-testing question..''

Av Ensto
Skrivet av tyvar1:

realMYST http://store.steampowered.com/app/63600/