Inlägg

Inlägg som Ghaan har skrivit i forumet
Av Ghaan
Skrivet av 20kr:

Om du inte ska montera fläktarna horisontellt så kan du helt enkelt hålla ögonen öppna och i princip köpa vilket billigt skräp som helst och köra dom långsamt.
Annars kommer det kosta en smärre förmögenhet om du ska köpa flera Noctua/Bequiet till fullpris.
Men om du har jobb och en stadig inkomst så kan det helt klart vara smart att satsa dom pengarna och få kvalité.

Kommer ha en sittande horisontellt för tillfället. 2 i fram, 1 bak och 1 topp.
Edit: Så dom ska inte suga när den sitter horisontellt. Min Corsair AF140 jag hade sittande så kunde ge av sig lite wobblande ljud ibland.

Kollade på två olika par av Be-Quiet's fläktar (båda priserna från webhallen)
109kr Be-Quiet Pure Wings 2 140mm
239kr Be-Quiet SilentWings 2 140mm
Men vad är det för skillnad på dom egentligen? Är det bara att ena har kullager och den dyrare vätskelager?

Av Ghaan

Dags för nya fläktar - vad rekommenderas?

Är så att en av mina Corsair AF140 fläktar nu har gett upp litegrann (börjat gnissla åt bara fan).

Och då jag redan från början vart lite halvt onöjd med dom av lite div. orsaker så hade jag nog tänkt skaffa ett annat märke/modell denna gång. Men har nästintill ingen aning var jag ska börja.

1. De ska sitta i ett Fractal Design Define R4
2. 140mm storlek igen.
3. Tystare är bättre (men utan att ge upp för mycket prestanda).

Alla tips uppskattas

Av Ghaan

Spelet kommer även att bundlas ihop med vissa Logitech produkter (säkert gaming inriktade) från åtminstone komplett.

Källa:
https://www.komplett.se/product/873778/datorutrustning/mustan...

Fanns även på deras 910 tbord, men då var det ~150kr dyrare (kommer inte ihåg exakt siffra)

Av Ghaan
Skrivet av widL:

Antar att det inte finns något sätt att öka sina chanser att få access till betan? Spelet ser ju riktigt trevligt ut!

Nja... du kan ju skapa fler konton

Av Ghaan
Skrivet av Christley:

kul att veta att det fungerade så. lämnade in syrrans 780ti till webhallen och dom erbjöd bara pengarna tillbaka, vilket ledde till att hon bara kunde köpa ett 390 eller 970 (vart 390).
ännu en anledning att använda inet

Erbjöd "bara" pengarna tillbaks? 780ti kostade ju ~6000?

Av Ghaan

Tack för snabbt svar.

Var precis det jag ville få klarlagt

Av Ghaan

Trasigt 780ti - vilket kort i utbyte?

Lämnade in mitt MSI 780ti (inköpt juli 2014) förra veckan då det gick sönder (artefakter och datorn startade inte när den hade grafik drivers installerade).

Han jag pratade med när jag lämnade in kortet i butik för garantin satt man då får ett kort av likvärdig prestanda (inte kostnad) men aldrig sämre.

Så jag undrar helt enkelt ifall det visar sig att kortet verkligen är trasigt (troligen är det så), vilket kort blir det i utbyte då. Eftersom 780ti inte längre tillverkas, blir det 970 eller 980? Bör väl bli ett 980 då 970 korten generellt ligger lite under 780ti i prestanda?

Av Ghaan

Verkade så, var in till inet och lämnade in den. Han som tog emot den höll med om att på det jag beskrev så lät det som att det var trasigt i alla fall.

Ska man leva utan dator (i full kapacitet) i ca 2 veckor nu bara ^^

Av Ghaan
Skrivet av Nikolajban:

TDR står för "Time Out, Detection, Recovery", felmeddelandet är ganska ospecifikt och betyder att drivrutinerna inte lyckades återställa efter en krasch. Med tanke på att felet uppstod plötsligt utan tidigare symptom skulle jag gissa på hårdvarufel. Förmodligen grafikkortet eftersom meddelandet pekar på grafikdrivrutinen, men det går inte att veta med säkerhet om du inte feltestar med andra komponenter.

Fick tag på en polare, så lånade hans gamla grafikkort, ett 570 samt 9500GT. 570 kortet var trasigt, men när jag körde på 9500GT kortet och installerade drivers så fungerade det som det skulle.

Så känns ju rätt troligt.

Sen så var det inte helt 100% plötsligt. Den har betett sig lite konstigt ibland med att drivers crashat, men det har inte vart ofta öht, så inte vart något jag oroat mig över. Men det kanske jag borde gjort

Edit: Luds33, det är ett GTX 780ti jag kör på.

Edit2: Kom på att moderkortet har ju uttag för att köra integrerad Intel HD Grafik, så kopplade in min ena skärm där och lät Windows installera drivers för den, och där fungerade det också.

Av Ghaan

Trasigt grafikkort - tror jag?

Häromdan fick drivrutinerna lite fnatt och återställde sig ett par gånger. Men sen inga problem. Så trodde inget mer om saken.
I går kväll (4:e jan) så stänger jag av datorn som vanligt utan några problem. I dag den 5:e startar jag datorn och den fungerar en stund, jag startar ett spel och efter en kort stund så får jag en bluescreen som säger typ "Video_TDR_Failure". Startar om och nu hängde den sig när man först ser windows loggan samt det lilla laddnings-hjulet (Win10).

Prövar lite olika och inget lyckas få igång den. Jag startar i felsäkert läge och avinstallerar drivrutinerna i hopp om att helt färska kanske fixar problemet. Utan några drivrutiner så startar datorn helt utan problem. Det är så jag sitter och skriver nu. Men så fort jag försöker installera drivrutiner för grafikkortet, oavsett om det är rakt från www.geforce.com, deras GeForce Experience, eller genom windows update, så vägrar datorn starta upp.

När problemet först visade sig så flimrade skärmarna till och visade konstiga artefakter (inte exakt samma hela tiden - har bild om det behövs).

Hoppades att det var Windows som fått fnatt, så jag avinstallerade drivers för att komma åt filer för att göra lite backups. Sen installerar jag om mitt Windows. Det funkar fint igen tills jag installerade drivers än en gång. Så samma problem trots helt färskt Windows (och även BIOS reset gjorde jag).

Så det lär väl vara grafikkortet som pajat? Eller kan det vara moderkortet?

Av Ghaan

Har själv ganska dåliga temps på min 4790k - trots bra kylare. Så tänkte ta och delida den. Så lånar tråden här istället för att göra ny.

1. Går det att få tag på CLU i någon svensk butik? Eller måste man ta och beställa från utlandet då?

2. Jag kollat på ett par guider på youtube. Ingen video jag kollat på verkar använda någon typ av nagellack (eller liknande) på transistorerna, är det något som är viktigt eller inte? Vilket jag förstått är för att säkra dom från att skadas av ledande el när man sätter dit ny kylpasta på själva chippet under? Sen så antar jag att transistorerna är samlingen av synliga metall-bitarna precis bredvid kärnorna/chippet (eller vad det kallas)?

3. Är det behövligt med flytande eltejp (som några här nämnt)? Eller är det endast för att fästa tillbaks IHS?

Av Ghaan

Är dynmapen nere för stunden eller avstängt?

Av Ghaan

Jag och en polare är sugna på att pröva på servern.
"norak5" heter jag på MC och han är "dreame4ter".

Men är alla "creative/NonPvP survival" delar som listas uppdelade i olika delar av servern, eller olika servers helt?

Av Ghaan

Datorn i delar får du själv plocka ihop (vilket är som att leka med lego).
Men den enda skillnad på dom två jag kan se är att den i delar är 500kr billigare men du får då också en 120gb SSD. Vilket inte behövs mer om du bara har windows och CS:GO så.

Men då är det ingen lagrings hårddisk som följer med visserligen. Annars är det samma CPU och grafikkort (kanske annan tredje-parts tillverkare på grafikkortet).

Om den klarar CS:GO eller inte kan jag inte svara på helt 100% säkert då jag inte spelar CS själv, men jag skulle tro att den gör det i alla fall.

Av Ghaan

Ett tips är att aldrig köpa stora märkens färdiga stationära datorer. I alla fall deras "spel" inriktade versioner. Du får ofta mindre för mer pengar. Kolla på webhallens/inets/komplett/cdon egna färdiga setups (vet ej om cdon fortfarande har det - tror de kallades Thor). Sen så brukar deras installationer komma med väldigt mycket bloatware på dom.

Men webhallen/komplett/inet brukar vara ganska säkra kort för färdiga speldatorer.

Av Ghaan

Den blev inte stabil på 4,6 förens 1.28v :/
Förlorade väl CPU lotteriet hårt då antar jag

Av Ghaan

http://www.sweclockers.com/test/18014-noctua-nh-u14s/5#conten... - SweC's recension av den. Visserligen annan processor (2500k med 4,5ghz i 1,35V), men där fick de max load temps på 68 med denna kylare. Vet inte hur stor skillnad på värmealstring 2500k vs 4790k har.

Sen så bör det väl ändå inte vara sådan stor skillnad på h100i? Du har ju ändå samma frekvens men med nästan samma volt. Så tycker det känns lite konstigt.

Av Ghaan

Inte helt stabil vid 1,26vcore heller. Så prövar 1,27 just nu (men det har inte så mycket att göra med temps).

Av Ghaan

4790k temps beteende - udda?

Så idag bestämde jag mig för att ta och överklocka min 4790k CPU. Men då jag inte överklockat något sen min i5 750 så har jag ingen större koll på hur det är/ska vara nu.

Men jag började med en 4,5ghz och 1,25vcore volt och endast ratio klockande. Där gick det fint, så höjde till 4,6 men då blev det bluescreen när windows startade upp, vilket det gjorde utan problem med 1,26vcore sen. Så jag tog och drog igång Aida64 och div. program för att hålla koll på temps mm. Efter ~5min av stress test så ligger Aidas (den blå-gråa linjen) samt AI Suite 3 (rutan i högra hörnet) och säger att CPU temp ligger på 63-66°c. Men som ni ser på bifogade bilden så ligger cores och säger något helt annat. Vilket ligger och studsar ganska ordentligt hela tiden mellan 65-80°c (de 83 grader som syns i Core Temp varade i mindre än en sekund 1-2 gånger på just core #1 & 2) och några få hopp uppe på 81.

Så är lite förvirrad över vilken av dom man ska gå efter ifall det är för varmt eller inte? Har en Noctua NH-U14S, med standard fläkten på, PWM styrd och går i ~1200rpm i full load, dvs max hastighet mer eller mindre. Kylpastan är Arctic Cooling MX-2. Kylpastan har jag bytt ett par gånger tidigare då jag noterade samma temp beteende och undra om det var problemet först, kollade lite videos om "riskorn i storlek mitt på CPU blocket" applicering av pastan och hade likvärdiga temps innan som efter bytet, och sen något byte till fast med samma pasta då.

Är detta core temp beteende normalt? Är det core eller over-all CPU temps man behöver hålla koll på?

http://i.imgur.com/llunvCc.jpg

Av Ghaan

[Minecraft] mcprohosting.com - pålitliga/bra?

Hej! Är så att jag och några polare är ute efter att skaffa oss en Minecraft server, då vi inte har utrustning till att göra det så föll det på att hyra då. Men har inte direkt någon koll på vad/vilka ställen som är bra eller pålitliga att tillhandahålla bra service.

Hittade då mcprohosting.com och undrar om det är någon här på forumet som kanske har erfarenhet av dom?
Bra eller dålig spelar ingen roll, vill gärna ha info om det finns

Eller om någon har bra erfarenhet av annan host (eller ställen att undvika).