Inlägg

Inlägg som Ghaan har skrivit i forumet
Av Ghaan

Ljudkort till M-Audio AV40 Mk2 högtalare

Har en polare vars högtalare gick nyligen sönder, så han tänkte skaffa nya (som nämnt i titeln hade han valt M-Audio AV40 Mk2).
Vad för ljudkort passar till det? Han har för närvarande bara det inbyggda på sitt moderkort som inte är av någon större kvalité, så mer eller mindre vad som skulle väl bli en förbättring visserligen. Han kör även på ett par Siberia V2 lurar när vi sitter på Skype och snackar.

Har sneglat lite på Creative Sound Blaster Z, men har även hört att Asus DG/DGX/DX är bra ljudkort för en lite billigare peng. Men är det någon egentligen skillnad på deras kvalité på något vis? Tänker byggkvalité, hållbarhet, ljudkvalité osv... dvs helheten då.

Jag själv sitter med ett Asus Xonar D2X som jag har möjligheten att ändra EQ själv till flera profiler som man kan byta mellan om man kanske kör olika högtalare/hörlurar. Vilket skulle vara ett stort plus om det finns på ljudkortet då.

Sen om det finns idéer om andra kort/synpunkter på dessa så är de välkommna!

Av Ghaan

Några 144hz skärm köpfrågor

Hade tänkt nu vid löning nästa helg att skaffa mig en 24" 144hz skärm och har kollat runt lite på de runt 2500-3000kr.
De 3 jag kollat mest på är Asus VG248QE, Benq XL2411Z och BenQ XL2420Z.

De verkar ju ganska lika skärmar när man kollar. Det enda verkar att den billigare BenQ inte har tillgång till DisplayPort vad jag ser.
Är det någon större skillnad på hur bra svärta/färgåtergivning de har? Eller vad har de för skillnader egentligen förutom tillverkarens namn?

Hur blir det om man har ett spel som kanske inte puttar ut 144 fps till skärmen? Kan det bli någon konstig bildstörning i ett sådant läge?

Den kommer att användas till mer än bara att spela på. Då jag även använder photoshop/illustrator i mindre utsträckning. Samt vanlig internetsurfning så klart. Även film ibland då och då på Netflix.

Har kollat på en annan Asus skärm som morsan har och den har bra färger redan direkt ur lådan utan någon form av inställningar gjorda.
Men min nuvarande skärm jag har (som är en BenQ G2420HDBL) har fungerat fint i flera år nu utan problem, så det gör inte valet direkt enklare.

Skärmarna var tänkt att fästas på detta bordsfäste som min polare tipsade om.

Av Ghaan
Skrivet av anon5930:

Enda gången jag märkte det (eller iallafall något liknande) var när jag provade Ultra/6GB VRAM-alternativet. Fungerade ändå helt okej oftast men sällan trevligt med FPS drop mitt i någon strid så drog ner det till High/3GB+.

En sak att testa vore väl att sänka texturer ett steg till Medium/2GB+ och se om det blir någon märkbar skillnad.

Borde ju inte behöva göra det med min hårdvara om man säger så. Så det är lite udda.

Av Ghaan

Någon annan som har problem med att FPS droppar en del när man svingar runt kameran en del?
Har liksom för det mesta 60 stabila fps med allt på max utom shadows/textures/ambient occlusion (som är på high) med ett 780ti överklockat. Får ändå drops trots det. Hade samma problem även innan jag överklockade.

Någon annan som stött på detta?

Av Ghaan

Afterburner, power limit resettar?

Så fick tummen ur röven och skulle ta och överklicka mitt MSI 780ti. När jag då började och läste guiden här på sweclockers så verkade det ganska straight forward. Men när jag sätter Power Limit på 105% (max), vilket följer med en max Temp Limit på 95c och trycker på apply. Trycker jag då på samma profil som jag gjorde inställningarna i (eller annan profil och sen samma igen) så åker Power Limit ner till 100 igen men Temp Limit stannar på 95c. Varför händer detta? Eller är det bara en UI bug?

Använder senaste Afterburner.

Edit: Verkade varit någon bugg. Startade om datorn och det hände inte.

Av Ghaan

möjliga saker som kan komma att fixas med patch och drivrutinsuppdatering

Av Ghaan

För er som funderat på att skaffa det så har http://www.greenmangaming.com/ spelet för 29.99£, och det finns en 25% rabattkod tillgänglig att lägga till med.

Av Ghaan

Köpte min Evo 840 2013-09-27. Så nästan exakt ett år den vart i bruk. Var tidigare satt i ett Asus P7P55D-E Pro moderkort med en Sata 3gb/s port och flyttades till min nya rigg med Sata 6gb/s för ca 3 månader sen.

Den verkar droppa lite smått ibland. Men inget direkt allvarliga stora. Kör även med senaste firmware som är tillgängliga genom Magician.

http://i.imgur.com/313eE81.png

Av Ghaan

Att det är 50gb stort är dock en enorm avstötande faktor för mig. Skulle jag installera det på min SSD skulle den liksom ta upp mer än 20% av utrymmet

Av Ghaan
Skrivet av Lifooz:

Kanske denna? Eller är du ute efter mindre apparater?

Mindre än den i alla fall ^^

Av Ghaan

Har spelet fortfarande en aktiv spelarbas?
Såg att det var på kraftig rea på origin atm, så funderade på att kanske köpa.

Men den där jävla "50gb free harddrive space" delen får mig som en person utan snabbt internet (8/1mbit) att tveka lite, samt delen om det finns aktiva spelare eller inte.

Av Ghaan

Kommer troligen aldrig bli utsatt för direkt vatten/regn som i en bastu eller vid stranden. Mer stå under tak vid altan/balkong eller så när man sitter ute.

Av Ghaan

Ja 15 timmar batteri och vattentålig låter ju bra. Frågan är hur ljudkvalitén är. Finns inte i något varuhus någon känner till i Stockholmsområdet?

Av Ghaan

Högtalare för utomhusbruk (gärna med Bluetooth)?

Är ute efter en högtalare man kan ha för bruk utomhus, inte endast utomhus men kommer mestadels vara det. Så gärna möjlighet att den ska kunna drivas av batteri. Samt gärna ha Bluetooth, vilket inte är ett måste så länge den har 3,5mm uttag, men är en bonus. Den kommer främst att användas ihop med en LG G2 Android mobil, så ska vara kompatibelt där. Men antar att det är det så länge som den har Bluetooth/3,5mm jack.

Min budget runt 1500-2000kr var tanken.

Av Ghaan
Skrivet av MultiMan:

Stod det fel på Inets sida när du köpte din produkt och den därför inte är användbar som du tänkt, ska du antingen få rätt version eller pengarna tillbaka. Det är det enda rimliga i mina ögon.

Flyttar till Konsumenträtt eftersom frågan glidit över till det. Redigerar trådrubriken lite också.

*Tråd flyttad*

Fair enough, blev lite det ja tillslut. Får jag inget svar efter någon vecka ska jag höra av mig till dom igen. Tog en screenshot av deras sida innan de ändrade om det. Vilket är bra, så ingen annan råkar ut för samma. Men vi, om det nu är andra som råkat ut för det redan, bör som du sa få någon kompensation nästan. Känns lite fånigt att behöva göra så, men de bör stå sitt kast när de gjort en sån miss tycker jag.

Edit: Laddade hem PowerDVD 30 dagars trial för att se om det fungerade där. Vilket det gör utan problem. Så inget fel på läsaren i alla fall.

Av Ghaan

Haha. Nu är sidan uppdaterad med att det står bara att "Cyberlink Power2Go" följer med. http://www.inet.se/produkt/7100125/asus-intern-bw-16d1ht-blu-...

Inte ett endaste svar tillbaks från inet heller än så länge.

Av Ghaan

Verkar som det finns en "Pro" version av samma läsare :/
Dum-drygt att ha en sån där det faktiskt följer med spelare med, utan sånt är det ju bara en jävla "Bulk" version ändå.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2416828

Så det verkar som om det är inet som lagt upp lite fel info med att det står att Cyberlink BD suite ska ingå. Synd då det var därför jag valde just den.

Av Ghaan

Visserligen, men hann inte kolla så noga eller på andra alternativ då jag skulle iväg på jobb. Sen var poängen mest det att det är lite surt att behöva köpa ett till program då det stod att det medföljde läsaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ghaan

Mailade precis, har tyvärr inte tid att ringa idag (jobb). Lär väl kanske inte få svar före måndag ändå.

Lite surt att behöva köpa ett till program (tänker på PowerDVD då) som verkar kosta typ 99.95 dollar på grund av dålig info. För det kommer inte hända i alla fall, alldeles för dyrt för ett sånt program.

Av Ghaan

På skivan står det
- Cyberlink Power2Go 8 (som endast är program för att bränna skivor)
- E-Green (Något program som optimerar strömanvändningen av läsaren)
- Quick Install Guide (som inte finns NÅGONSTANS att hitta på skivan)
- ASUS Firmware Update (som bara länkar till ASUS generella supportsida, inte ens produktens specifika sida)

Kollade i lådan som läsaren kom med också, och hade inte missat någon liten papperslapp med kod på.

Så antingen fel information från inet, eller Asus som inte packat rätt saker i lådan. Båda lika dåliga missar :/