Inlägg

Inlägg som Ghaan har skrivit i forumet
Av Ghaan

Äldre Silverlight version, var?

Så på senare tid har jag haft en del problem med Netflix på min dator (funkar fint på TVn). Varje gång jag startar upp Netflix efter en omstart av webbläsaren eller efter en längre stund att inte haft Netflix igång. Så får jag upp ett felmeddelande som säger typ:
"Ojdå, något gick fel...

Problem med internetanslutning

Ett problem med intermet eller ditt hemnätverk förhindrar uppspelning. Kontrollera din internetanslutning och försök igen.

Ring Netflix på blablablabla om ditt problem kvarstår." + Felkod: N8106-106

Jag har sökt på felkoden och fick upp en hjälpsida på Netflix hemsida som ger några saker man kan göra för att lösa problemet, vilket ingen av dom har fungerat. Har prövat att installera om Silverlight, men det fungerade inte heller.

Så tänkte pröva att rensa bort Silverlight och sen installera en äldre version för att se om det löser sig med någon av dom.
Men då Microsoft är anala och endast tillåter hemladdning av senaste versionen så blir det lite problem där.

Så vad är en pålitlig sida man kan få tag på äldre program-versioner?

P.S. Eller om någon möjligen vet vad problemet är och hur det kan lösas kanske.

Av Ghaan

Var med om förut att jag fick en massa vapen, de försvann till större del efter jag dog en gång.

Av Ghaan

SÅ man bör hålla lite koll på moderkorts-uppdateringar en tid framöver alltså?

Av Ghaan

Och det är möjlig att lägga till mods/plugins då? Vi behöver max 10 slots liksom, om ens det.

Av Ghaan

Har ju då ingen Linux erfarenhet och inte den blekaste vad VPS är

Tanken är bara att köra med polare, så hemsida/mumble osv är lite överflödigt.

Av Ghaan

Hyrning av Minecraft server?

Då man själv inte har internet nog att hosta en server tyvärr. Men polare (och en själv) är sugna att spela på en server man själv har kontroll över (mods osv) så är det inte så många val kvar annat än att hyra en server.

Då är frågan, var är det bra att hyra från? Kommer inte behöva mer än ~10 slots på servern. Men att ha tillgång till att kunna modda servern är ett enormt plus (annars kan man använda sig av Minecraft Realms).

Alla pålitliga förslag välkomna!

Av Ghaan

Det var en hacker som gav dig pengar jo. För det finns inga sätt att ge bort pengar på normalt sätt. Blir du bara given pengar utan att be om det så ska det vara riskfritt.

Men ber du om pengarna vet jag inte. Vill du ha pengar ärlig väg så får du helt enkelt tjäna ihop det eller köpa ett så kallat "Shark Card".

Av Ghaan

Custom color profile support, something that will ever come?

So a couple of months ago I got myself my first proper gaming screen, a 144hz Asus 24". But unfortunately it turned out to have quite washed out colors. But luckily enough I found through some searching a custom color profile that was nice.

Only issue seems to be whenever I play a fullscreen game and then shut it off, the color profile resets itself.
So I have to go back into the settings for it and re-enable. Doesn't matter if I use the color profile options in windows or in the nvidia control panel. So googling this problem I found out that many have the same issues and they said (a few different sources said same thing) that it's because Nvidia graphics cards doesn't store the color profile on a hardware level, which apperantly AMD does (no clue about that as I haven't had AMD for years).

Not to mention that if a game only have fullscreen options (no borderless) it won't use the custom color profile anyway. So assuming it has something to do with that.

But is this something we'll ever see with Nvidia cards/drivers? Because it's a bit annoying having to use 3rd party software to keep color profiles active and/or find other similar solutions.

P.S. It seems to happen on a few (very few) borderless games to when it's shut down for me, Diablo 3 for example. Playing that in borderless, and it uses my custom color profile. But it resets it anyway when shutting down the game, but not always.

Av Ghaan

Windows 7 hade tydligen sjunkit lite i pris sen jag senast kollade på det (är 6+ månader sedan)
7 home premium ca 900kr
8.1 ca 950kr

Av Ghaan

Tips bara, köp inte windows 7. Det är dyrare än windows 8 och ingen större skillnad på dom (föredrar 8:an nu efter man vant sig vid det med) i mitt tycke.

Plus att du kommer ändå kunna uppgradera gratis till Windows 10 ändå sen, vet dock inte helt hundra ifall det gäller de win 7/8 kopior som köps nu.

Av Ghaan

Har pillat runt en jävla massa och problemet verkar framstå lite random. Så verkar vara en bugg som existerar för vissa oavsett inställningar i spelet. Nvidia PCSS lindrar problemet en del. Kör nu med allt på Very High utom Grass Quality samt Tesselation (och FXAA).

Men som sagt, prövade att gå igenom alla inställningar och sätta allt på lägsta en i taget för att se om det ändrade något. Men nej. Prövade tom att använda vissa saker avstängda i spelet och sen tvinga igång samma inställning i nvidia kontroll panelen.

Men hittade lite flera ställen där en drös folk har samma problem. I dessa två trådar har folk postade lite screenshots osv med samma problem som jag själv har. Det verkar inte heller vara ett Nvidia specifikt problem, då folk i reddit tråden nedan säger sig ha AMD kort, men ändå har problemet med skuggorna. Så är det någon annan här som läser detta och har problemet med så vore det bra ifall det postas på rockstars forum, så dom kanske snabbare får upp ögonen för denna bug.
https://support.rockstargames.com/hc/communities/public/quest...
http://www.reddit.com/r/GrandTheftAutoV_PC/comments/3346lo/wh...

Av Ghaan

Har allt på shadows/post fx/ambient occlusion/tesselation är satt på high, resten very high. Väääldigt liten skillnad på post fx/AO/tesselation mellan high/very high och vann några FPS på det.

Största FPS bovarna verkar vara AA, Shadows, Grass och Soft Shadows (om satt på AMD/Nvidia inställningarna).

Av Ghaan

Skuggor/vegetation pop-in bug?

Har märkt av att skuggor och växter har en otroligt jävla kort pop-in/full kvalités range. Den är lite längre när man är i ett fordon. Men på fot så är det ganska horribelt med skuggorna. Det märks även av på träd när skuggorna har sin pop-in. Samt att man mer eller mindre ser gräs/blommor på marken växa fram otroligt tydligt.

Se bilderna nedan för exempel.
Notera halvvägs upp på lyktstolpens skygga hur den tvärt kapar kvalitén.
http://i.imgur.com/MRakD6P.png

Samma tvära kvalités kapning kan ses vid staketet uppe i högra hörnet.
http://i.imgur.com/XrhpYbr.png

Har prövat en mängd olika inställningar, och inget verkar direkt hjälpa. Endast lindrar det väldigt lite.
Har öht inga problem med FPS, 4790k med ett 780ti (lätt OC) och håller för det mesta ~80fps.
Detta med very high på det mesta samt ökad shadow distance i advanced settings (prövat med den på 0 och max, knapp skillnad)

Det är ungefär som en "låda" där skuggorna tvärt kapas av, har ingen bild på det. Men noterade det på träd-skugga tidigare, där jag såg en tvär 90 graders kant en bit framför mig i trädets löv-skuggor.

Någon annan som stött på samma problem?

Av Ghaan

Sökte vidare lite efter jag skapade tråden och hittade: http://www.overclock.net/t/964370/howto-dual-monitor-downcloc...

Det ser ut att vara en ganska gammal tråd, första posten mars 2011 nyaste posten är nov 2014. Så problemet verkar kvarstå.
Men det verkar som att det har att göra med om man har skärmar på olika upplösningar eller olika uppdateringsfrekvenser.
Vilket i mitt fall skulle stämma då, för jag har en 144hz + 60hz skärm.

Så det du sa Rivan92 stämde också, satte jag den på 120hz så hoppade den snällt ner till 324/324 MHz. Märkligt det där, antar att det är normalt (skönt att veta), men fortfarande märkligt :/

Av Ghaan

Som sagt så är det helt färskt installerade drivers (gamla helt bortrensade innan). Inget rört i Nvidias kontrollpanel, dvs den är redan satt på Anpassningsbar för Global.

Av Ghaan

Hög idle core/memory clock?

Rensade nyss grafikkorts drivers (Display Driver Uninstaller) och installerade om till nyaste WHQL versionen. Märkte då att när jag bara hade en skärm igång så lade sig grafikkortet på 324 core/324 memory MHz vid idle. Men när jag kopplade in min andra skärm så noterade jag att den då lade sig i 810 core/3499 memory MHz i idle. Är det verkligen fullt normalt då man har två skärmar? Även om de är i idle?

Det resulterar ju även i även i att grafikkortet går varmare än det behövs när den är idle. Ca 10 grader varmare. Vilket känns onödigt.

Här kan ni se mätarna i afterburner, den högre är med båda skärmarna, lägre med bara huvudskärmen (topparna när jag plugga in/ur skärmarna)

http://i.imgur.com/qb4izGO.png

Av Ghaan

Jo, kollade upp att det var specificerat 500w för 970 kortet, men vet att de brukar överdriva lite med den betäckningen ibland.

Av Ghaan

Uppgradering, räcker nätagget?

Är så att min polare ville att jag skulle ta reda på åt han (då han har nästan noll koll på hårdvara) om hans nätaggregat skulle räcka vid en uppgradering till ett GTX 970 grafikkort. Han har ingen plan öht att överklocka.

Vad han har för närvarande:
Antec 450w (bild på sidan av agget med specs för varje lina)
MSI P67A-C45
GTX 560
i5-2320
8gb ram
SSD + lagrings disk
Creative SoundBlaster Z (ljudkort)

Av Ghaan

Skulle inte påstå att Borderlands är det bästa för någon yngre. Är en del gore/svordomar/sexuelt content (kolla bara på Moxxie).
Bra spel visserligen, men skulle väl kalla det 14+ eller så.

Av Ghaan
Skrivet av KlyfftPotatis:

...sen är den ju grym och driver allt utan problem

Då måste jag undra, varför frågar du då om du tycker att den inte har problem att driva allt?

Men om du undrar över ifall den skulle flaskhalsa på 970 SLI? I så fall är det bäst att du Googlar runt efter liknande setups som du tänker köra på och ser om det finns folk som delger sin prestanda med liknande setup, brukar finnas lite sånt på tex youtube bla.