Inlägg

Inlägg som breidan har skrivit i forumet
Av breidan

CM-wiz söker Cyclone monk och HotA barb.

Tjena.

Har tröttnat på alla fel-matchar i public games. Har en CM-wiz med permafreeze på 190K dmg. Söker cyclone monk och hota barb för att öka effektiviteten i farmandet. Någon som är sugen? Min gubbe:

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Breideux-2750/hero/1561888...

Av breidan

Adda mig.

breideux#2750

Av breidan

Nokia N97 är här!

http://www.symbian-guru.com/welcome/2008/12/nokias-big-announ...

Fyll gärna på med info. Ser ut att bli min nästa nalle.

Av breidan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av conio
Hej allihopa,

Nu har jag köpt en E71:a. Jag måste säga att det är lite blandade känslor. Den känns verkligen bra att hålla i handen och den känns riktigt gedigen (det var längesedan jag tyckte en telefon kändes "robust"). Tangentbordet känns bra, men jag har fortfarande lite problem att skriva i bra hastighet på den, man har ju inte jättesmåfingrar men det går ändå hyffsat. Är dock en bra bit ifrån att skriva med samma hastighet som jag gör med Nokias T9 på min gamla N95:a (främst för att jag kan hitta knapparna snabbare). Fast med lite övning så kommer det bli avsevärt bättre. Jag kör med den intelligenta ordboken påslagen, inte så mycket för att använda skriv-ett-halvt-ord-och-sedan-mellanslag-eller-pilarna-funktionen utan mer för att få ord som innehåller å-autokompleterade. För att skriva order 'på' är ju nu väldigt lätt och snabbt (man skriver pp).

Saker som jag stör mig på hittils:

* Alla teman i telefonen är fruktansvärt fula. Okej, jag brukar inte störa mig så mycket på det, men de är verkligen tokfula. Får telefonen att kännas fem år äldre. Går ju att hitta tredjeparts-teman, men ändå.
* Småbuggig. Det var N95:an också i början, men det här är ganska illa. E-postprogrammet har stora problem med egna ssl-certifikat mot imap/smtp och jag har fått slut på minne-varningar trots att jag inte haft igång några program alls.
* Kameran. Visst, det är ingen profilerad kameramobil men kvalitén är verkligen förskräcklig. Det är knappt så att de går att använda till MMS ens (jag överdriver lite, men bara lite). Jag känner till T-fokusen, så det är inte det.
* Varför kan de aldrig fixa så man kan ladda telefonen via USB? Det är på tiden att Nokia skärper sig.
* 2.5mm stereojacket. En adapter är inget stort problem, men varför inte klämma in en 3.5:a på en gång?
* E-mailklienten behöver verkligen fräschas upp. Samma som i N95:an och den känns inte vidare modern.

Annars är jag över lag nöjd med telefonen hittils. En finess som jag inte läst om i någon recension är indikatorlampan runt navigeringsknappen. Att få en lampa att blinka när man missat ett samtal eller fått ett sms är en grym funktion användarmässigt (många av Sony-Ericssons telefoner har ju haft det).

//C

PS. Väntar otåligt på att den nya firmwaren ska släppas så den förhoppningsvis blir mindre buggig.

Jag antar att du känner till Nokia Email service, som är en bra ersättare till den vanliga mejlklienten.

Det finns några riktigt bra teman som också ersätter ikonerna. Noble Gray, och white and Brown by Babi är enkla och snygga.

Jag kör många tredjepartsprogram och har aldrig fått varning för lite minne. Verkar skumt.

Håller med om att kameran suger. Big time!

Ett annat större problem jag har upptäckt är att framsidans skal inte är gjort i metall som man först kan tro. Det är bara målad plast. Jag fick min telefon i juli, och färgen börjar redan nötas av. Detta utan nämnvärt slitage. I jämförelse med min gamla E61 som såg ut att vara gjord av plast, men när färgen nöttes av så var det metall under, gillar jag inte det här. Har även fått en del repor, på den "repfria" skärmen.

I övrigt gillar jag nallen!

Av breidan

"Instämmer helt! Jag använder inte ens "intelligent ordbok" då jag
skriver en del till både svensk- och engelsktalande folk och då blir tvungen att trycka Fn + Space > byt språk >> (visserligen bara nån sekunds arbete). Går utomordentligt snabbt ändå, antagligen plus minus noll om man tänker på de gånger jag saktas ner av ordboken då den förerslår "fel" ord och jag måste trycka upp och välj. "

Tack för tipset, det kände jag inte till!

Har du hackat din E71:a?

Av breidan

Jag kommer aldrig gå tillbaka till en T9 mobil. Förmågan att skriva långa och grammatiskt korrekta sms ökar betydligt med E71:an.

Av breidan

Jag har idag läst två recensioner. M3:s och en holländsk. Tyvärr blir telefonen inte direkt hyllad. Sega menyer, dåligt ljud i inbyggda högtalarna och dåligt tangentbord. Riktigt tråkigt att läsa. Jag skulle lägga en beställning idag. Det blir det inte något av nu...

Det känns tråkigt att SE än en gång släpper en halvfärdig produkt. Telefonen ligger tyvärr i en sämre klass än den snart två år gamla Nokia E90:an. Varför SE? VARFÖR???

Av breidan

Operativsystemet och hela telefonen verkar sjukt seg. När man byter till landscape-mode tar det typ 4 sek på filmerna.

Av breidan

Det funkade inte.

Av breidan

Datorheadset till mobil?

Skulle det fungera att koppla på en adapter som omvandlar 2,5 mm uttaget till 3,5 mm på min nokia e71. För att sedan använda mitt standard (3,5mm) datorheadset för att snacka och lyssna på musik?

Av breidan

En rättvis jämförelse vore tytn mot nokia e90

Av breidan

Samsung i780

Samsung i780 ska komma snart. Någon som har prövat den? Någon som vet något mer exakt datum?

Av breidan

Jag har haft E61:an i snart två år. Den bästa mobilen jag har ägt utan tvekan. Jag tycker dock inte du skall teckna abonnemang för att köpa telefonen idag. Den börjar bli gammal och Nokia släpper i nästa månad en uppföljare som heter E71. Den är mindre och har gps samt 3.2 mpix kamera. Annars så är den exakt likadan med fullt qwerty keyboard.

Kollar du på blocket så hittar du säkert en e61i för runt 2000kr. Jag funderade på att uppgradera till en e61i, men jag avvaktar till e71 kommer.

PS. om en månad eller så, kan du få köpa min E61:a för en femhundring. Den är använd men fortfarande fräsch och bra!

Av breidan

Ja gärna. Jag älskar unboxing videos!

Av breidan

Jag ska försöka fixa fler imorrn. Behöver en bättre kamera. Min P1:a suger.

Av breidan

nu ska det funka

Av breidan

Mm. Nåt e skumt. Ska försöka fixa det.

Av breidan

Här har ni en videosnutt av datorn - http://youtube.com/watch?v=dd7Y5rIx7FY

Av breidan

Om nån fixar en länk så kan jag lägga upp både bilder och video!

Red: Jag har fixat youtube konto. Filmer kommer.

Av breidan

Recension av Fujitsu-Siemens esprimo u9200 12 Ultraporable

Jaha så var det dags. Jag köpte datorn utan att ha läst speciellt mkt om den. Jag använder datorn i skolan, och till surfning, bildhantering samt lite spel.

Specs:
Core 2 Duo T7300 / 2GB / 120GB / 12.1" TFT / DVD±RW / Vista Business
Vikt: 1.8 kilo
Grafikstyrenhet: Intel GMA X3100
Batteri: 6 cells
Inbyggd kamera 1,3 mpix

Pris = 11 800 hos webhallen. Fanns billigare, men webhallen ligger precis där jag bor, och de hade den inne i butiken.

http://www.webhallen.com/prod.php?id=80808&traff=1

Efter att ha öppnat lådan, så var mina första intryck:
- snygg och enkel design
- känns robust och "affärsinriktad"
- tangentbordet såg väldigt litet ut
- lite mulligare än jag hoppats på
- laddaren känns onödigt stor

Vidare så fick jag igång datorn och satte igång vista business. Första gången tog det ca 30 min att få igång vista. Diverse saker skulle fyllas i och datorn var tvungen att starta om ett par gånger. Inga problem med drivrutiner osv. Allt installerade sig själv.

Fysik:

Datorn är liten och kompakt. Den faller under genren ultraportable. Den tillhör dock inte de minsta, som IBM x60s eller dell d430. Men är å andra sidan mindre och lättare än t.ex. acer 6292. Kvaliteten är hög och datorn känns välbyggd. Inga lösa delar, och inget knarrande eller knastrande. Jag skulle ge kvaliteten högsta betyg om det inte vore för tangentbordet. Det skramlar lite och är inte maximalt utnyttjat. Det finns helt enkelt utrymme för att göra det större. Problemet skall inte överdrivas. Jag kommer ifrån en dell inspiron 640m. Den datorn hade betydligt mkt sämre tangentbord. Men min nya u9200 håller inte samma klass på tangentbordet som IBM eller HP:s business datorer. Piltangenterna är även satta löjligt nära varandra och är svåra att träffa rätt.

Skärmen sitter stabilt och känns mkt bra, när man lyfter datorn i skärmen.
Det är som sagt en 12 tums skärm, men datorn skulle kunna ha en 13 tums skärm, eftersom hela ramen inte utnyttjas.
Skärmen är väldigt klar och kanske den bästa jag har sett som är matt. Den har inget ljusläckage och är mkt ljusstark. Den reflekterar ingenting eftersom den är matt. Upplösningen på 1280*800 wxga känns perfekt.

Touchpaden är okej. Den är ganska liten men adekvat. Den har scrollfunktion som fungerar bra. Musknapparna är en aning styva och sitter lite för långt ifrån touchpaden. Detta är dock en vanesak som man lär sig.
Fördelen är att man aldrig råkar komma åt touchpaden, vilket gör att markören flyttar sig. Detta kan vara ett problem när man jobbar in ex, word, på vissa datorer. T.ex. vissa Zepto modeller lider av detta problem.

Performance:

Jag har inte gjort någon benchmark, men jämfört med min 640m med c2d t7200 2 gig, så känns denna snabbare. Det kan såklart bero på att det är en T7300, samt nya santa rosa chipset.
Den har hittills klarat alla uppgifter jag har slängt på den. D.v.s. viruscheck, flera IE fönster, div torrents och bildredigering. Alla dessa samtidigt går helt smärtfritt.

När det kommer till spel är den inte mkt att hurra för. Den har ett inbyggt GMA X3100. Det kan inte jämföras med dedicerade grafikkort. Men äldre spel som CS, starcraft, diablo och quake 3 går alldeles utmärkt.

Batteri:

Batteriet är ett 6 cells och leverarar inte mkt kräm. Maximalt 3 kanske 3.5 timmars arbetstid. Med maximal ljusstyrka och alla anslutningar på så lever datorn ca. 2 timmar.

Heat and noise:

Datorn har hittills knappt blivit varm alls. Måste säga att detta är den svalaste bärbara datorn jag någonsin provat. Fläkten går ingång vid tung belastning och låter något högre än min förra dator. Det är dock väldigt sällan och den går endast några sekunder. Här levererar alltså datorn mkt bra.

Högtalare:

Först trodde jag att jag gjorde något fel. Kanske hade jag inte satt på volymen ordentligt. Det visade sig dock att datorn har extremt svaga inbyggda högtalare. Räcker knappt för att titta på en film, än mindre för att lyssna på musik. Betydligt mkt sämre än min förra dell 640m.

Sammanfattning:
Känner mig nöjd med datorn. Den är liten och lätt. Jag bär den varje dag till skolan och jag förvånas ofta över hur lätt väskan är.

Totalt 80% betyg

M.v.h. Johan

OBS fråga gärna så svarar jag!

EDIT: Här har ni en videolänk på datorn, som jag filmat med en dålig nallekamera - http://youtube.com/watch?v=dd7Y5rIx7FY