Inlägg

Inlägg som BOFH har skrivit i forumet
Av BOFH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lhffan

....
Därav kommer vi inom något år ha statligt finansierad tv licens. Som alla är med och betalar på. Ett förslag ligger redan på bordet hos nuvarande regeringen.

Jag har hört rykten om detta, men har du någon referens ?

Av BOFH

Om TV skall klascifieras som samhällsnytta och att den skall vara statens informationskanal och ett modernt Colloseum (folket skall underhållas), så varför skall medborgarna tvingas betala den på icke jämnställda grunder. Mest logiska är att när den kan och utnyttjas av alla, så skall "kjesaren" betala den från den gemensamma pengabingen.

Av BOFH

Radiotjänst är en onödigt administrativ enhet som existerar enbart av socialdemokratiska landsbygd-arbetspolitiska ideologier, som saknar relevant existensberättigande när majoriteten av Svea Rikes invånare kan ta del av den propaganda som sänds från Sveriges Television, och borde resultera i att all delger sitt bidrag via den officiella skattesedeln. Nuvarande system att per familje-enhet betala en fast avgift per år är en odemokratisk kostnad där den gynnar höginkomsttagarfamiljer och missgynnar lågavlönade singel-mammor.
Låt alla deltaga ur normala skattebördan.

Av BOFH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
3000 kr ?!
Seriöst. Köp en 22" skärm och en riktig fjärr så kan du köra musikapplikationen i fullskärmsläge på en dedikerad skärm, för mindre pengar.

Det är ju det som är grejen att ha hela musiksamlingen på en NAS och ha en trådlös kontroller för ta fram musiken man vill höra på.
Inte att ha en ful fet skärm och muspekare.

Av BOFH

Överflödig display?

Hur hade du tänkt annars man bläddrar fram sin musik man vill lyssna på ?
Den här produkten börjar (äntligen) börja tafsa på SONOS territorie.

Det här är lockande när SONOS är så pass dyrt och kanske (för min del) lite för stor kostym. Jag är bara intresserad av en central mediaspelare som kopplas till stereon.

Av BOFH

Nu börjar det likna lite off-topic men ändå....

När jag fotograferar nattfotografering så väljer jag en liten bländare (stort F tal) med längre slutartid och med så låg ISO som möjligt (med stativ såklart).

www.scandinavianphoto.se tror jag har störst utbud av filter.

Av BOFH

the squonk

Den här artikeln använder visserligen ett program som hjälper dig, som kostar pengar, men principen går att applicera till Photoshop också.
Dock skall sägas att bäst resultat fås genom flera bilder på samma motiv med olika EV värden från början.
Mycket tålamod, erfarenhet kommer ge resultat.

http://www.aguntherphotography.com/tutorials/raw-hdr-processi...

Programmet som används är Photomatix : http://www.hdrsoft.com/index.html

Exempel på resultat : http://www.hdrsoft.com/images/grandcanal/tm.html

Av BOFH

Eftersom RAW formatet idag har 14 bits bildomfång innebär det inte automatiskt högre Dynamisk Range, men utifrån RAW kan man "framkalla" flera olika bilder ur en och samma RAW-bild. Ta tex 9 bilder med olika EV-värden och sedan låt dem processas tillsammans i till en HDR bild. Man kommer ganska långt med det.

Jag har inte sett någon artikel eller undersökning om hur stor skillnad det är i den dynamiska omfånget mellan analog bild och digital bild är. Det skulle vara intressant att läsa.

Nu har vi inte heller sett något resultat från varken Canon 1DsMark3 och Nikon D3, så vi kan inte bedömma dess kvalitet ännu.

Av BOFH

Jag sitter även på en D70, och den har sina tekniska begränsningar som nämns. Jag kommer med ganska stor sannolighet köpa en D3 om 9 mån. Men om detta gör att jag tar bättre bilder, det låter jag vara osagt, men jag kommer inte kunna skylla på kameran.

Med den senaste digitalkamerorna som har släppts de senaste dagarna, har väl ändå betydligt större teknisk kvalite än den analogt hederliga Nikon F6.
Nu skall vi inte blanda in mellanformaten då de slår allt på fingrarna. När jag såg en bild från Hasselblad och den jämnfördes med Canon/Nikons proffsmodeller, så vill man inte längre hålla på med de här "leksakskamerorna". Tyvärr kostar den bara 320 000 kr + objektiv.

Av BOFH

Det där låter som om att du kräver samma sak när det skulle gälla spel på datorn, som jag hörde någon säga:

"Jag vill ha ett grafikkort som kan generera spel som är så naturtroget som verkligheten, annars får det vara"

Ett av problem med en kamera, är just det att den kan aldrig visa det som våra ögon ger oss intrycket av ett ögonblick. Våran hjärna processar bilder, ljus på ett sätt som inte är "verkligt", hjärnan "rättar till" ljus och färger.

Om du verkligen vill ha den senaste tekniken som kanske(!!!!) ger dig möjligheten att ta dina bilder, så får man bara ta upp plånboken att betala, eller acceptera och utnyttja den utrustning man har och lära sig mer hur man skall behandla bilden.

Av BOFH

Mycket klagande av personer som tror sig veta och kunna göra bättre hela tiden. Gör något vettigt istället för att klaga.

Av BOFH

Bredbandsbolaget har gått ut med ett brev att de kommer uppgradera nuvarande kunder till 5 Mbit för samma pris.

(Iaf har jag fått ett sådant brev)

Av BOFH

Om TPB kommer att blockeras, så kommer miljoner svenskar att förmodligen stoppas och komma i statistiken över personer som försöker komma åt den typen av material.

Och lilla regeringen (och andra organisationer,press) vatten på sin kvarn att spärra internet ännu mer...

en ond cirkel....

Av BOFH

Även om dagens dom kommer hindra APB och polisens möjligheter att lagligt göra husrannsakan, så tror jag att APBs fokus kommer att ändras till att arbeta för att ändra lagboken så det passar deras önskan. Lobbyister är satans hantlangare.

Av BOFH
Citat:

Jag antar att du menar NAS.

SAN = Storage Area Network - lagringsnätverk
NAS = Network Attached Storage - nätverksansluten lagring

Självklart skall det vara så. Jag är bara miljöskadad på jobbet.

Av BOFH

Det är inte rättvist att ta med en nätverkshårddisk och resten inte är det.

Gör istället ett test som enbart har nätverkshårddiskar.

Jag tycker alla nätverkshårddiskar som kräver installation av programvara på maskinen är helt meningslösa och oegentänkta produkter. Det begränsar möjligheten till vilket operativsystem som körs.
En SAN disk _skall_ vara en någorlunda standard typ SMB

Av BOFH

Jag har varit väldigt negativ till PS3 men om det nu kommer att få PS3 att agera lika bra som XMBC till XBox, så slangar jag upp pengarna direkt.

Det förutsätter ju att man kan lagra alla filmer och musik på hårddisken eller hämta från en nätverksdisk.

Xbox360 bye bye....

Av BOFH
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dvärgen
Sjukt att Hem pc's kommer att kosta ännu mer. Dom är redan sjukt dyra jämfört med vad man får för priset.

Om nu det var dyrare med HemPC, varför välja det?

HemPC har alltid varit billigare än att köpa själv, man får mycket mer prestanda per total krona än eget köp. Den totala kostnaden är mindre än eget köp.

Nu har jag visserligen HemPC i 4 månader till och kommer inte påverkas så mycket, men jag tycker detta är ett korrekt politiskt beslut. HemPC har varit bra, men allt har sin tid, så även detta. Det är dags att göra en förändring. Dock kunde man valt att inte påverka redan ingångna avtal. I mitt avtal så står det att jag inte kan bryta avtalet förutom att sluta från jobbet. Men om nu staten ändrar förutsättningarna så måste jag väl få bryta avtalet också.

Av BOFH

Jag kan bara säga för mig själv. Dock verkar många andra irriterade och inte varit så lyckligt lottade.

Jag hade Telia 8000 förut. Egentligen inga problem med tjänsten. Men jag kände att jag inte hade råd med 439 kr + 125 kr i månaden för att bara ha bredband. Jag bryr mig inte om telefoni. Då passade Bredband 2+ bra i handsken och dessutom kunde jag ha fast IP också vilket jag eftersökte.
Jag betalar idag 358kr / mån istället för 564 Kr.

Överflyttandet och installation fungerade bara bra för mig och BBB gjorde allt åt mig.

Av BOFH

Det har inget med subdomän att göra ej heller direkt med katalog att göra. Vissa webservrar kan dock konfigureras att en underkatalog direkt får adressen : http://katalog.domainname.com istället för http://www.domainname.com/katalog

http://www.sweclockers.com:80

http:
Vilket protokoll som skall användas.

www
Det betyder vilken host som du vill anropa. Man har valt att namnge www som vanligt för den server som tillhandahåller protokollet http.

sweclockers.com
Det är vilken domän som gäller

:80
På vilken port skall du anropa. Protokollet http angavs tidigare och därför vet webläsare om att standardporten 80 skall användas utan att du behöver säga det.

Vissa sajter har som trådskaparen säger, tagit bort kravet på att sätta www i början av webnamnet. Det är helt möjligt men beroende på inställningar i DNS servern.

Adderar från ftp://ftp.isi.edu/in-notes/rfc2616.txt

"3.2.2 http URL

The "http" scheme is used to locate network resources via the HTTP
protocol. This section defines the scheme-specific syntax and
semantics for http URLs.

http_URL = "http:" "//" host [ ":" port ] [ abs_path [ "?" query ]]

If the port is empty or not given, port 80 is assumed. The semantics
are that the identified resource is located at the server listening
for TCP connections on that port of that host, and the Request-URI
for the resource is abs_path (section 5.1.2). The use of IP addresses
in URLs SHOULD be avoided whenever possible (see RFC 1900 [24]). If
the abs_path is not present in the URL, it MUST be given as "/" when
used as a Request-URI for a resource (section 5.1.2). If a proxy
receives a host name which is not a fully qualified domain name, it
MAY add its domain to the host name it received. If a proxy receives
a fully qualified domain name, the proxy MUST NOT change the host
name.
"