Inlägg

Inlägg som ArakanI2 har skrivit i forumet
Av ArakanI2

Modellerade denna stolen för ett arbetsprov, renderad i Unreal Engine 4 i en utav deras demo scener.

http://nukeaduke.com/img/poang_2.jpg

Uppdaterade till en bild med normalmap med skrynklor på tyget.

Av ArakanI2

Gjorde en ny rendering av mobilen ovan, denna gången i Vray:

http://nukeaduke.com/img/phoneAni.png

Av ArakanI2
Skrivet av OskarW90:

Ganska snyggt!
Jobba på mikrostrukturen i materialet!
När det kommer till modelleringen, så behöver du förstärka upp kanter lite. Just nu känns det som att det är typ aluminiumfolie runt "displayen".

Materialet jag skapade för modellen har ingen form av mikrostruktur. Vilket absolut inte är realistiskt, men jag tycker att det ser bättre ut rent visuellt.

(En yta utan någon form av struktur skulle självklart vara spegelblank, men eftersom man kan fuska i renderare och använda sig utan "roughness" så kan man ha släta ytor med diffusa reflektioner.)

Så som modellen ser ut nu så ligger displayen "på" metallen:

http://nukeaduke.com/img/shape_1.jpg

Av ArakanI2

Gjorde en simpel modell för att öva lite mer på att rendera metall:
Renderad i Modo.

http://nukeaduke.com/img/camera.jpg

Av ArakanI2

Funderade lite på hur en framtida Iphone skulle kunna se ut.
Modellerade i Maya och renderad i Modo:

http://nukeaduke.com/img/newIphone.jpg

Av ArakanI2
Skrivet av Printscreen:

Fungerar den på en annan dator?

Ja, den fungerade på en annan Windows 10 dator.

Problemet med kontrollen och min dator verkar vara att datorn inte startar kontrollen.

Så fort jag satte in sladden i den andra datorn så lös kontrollen upp. Men när jag sätter i den i min dator så händer inget.

Om jag håller i Xbox knappen så börjar bara kontrollen blink och leta efter en källa att ansluta mot trådlöst.

Av ArakanI2

Xbox one kontrollen har slutat att fungera...

Tjena!

Upptäckte igår att min Xbox one kontroll slutat att fungera på datorn. Det fungerar fint med min Xbox one, och jag har testat lite olika sladdar utan att få det att funka.

Windows ger felmeddelandet "This device cannot start. (Code 10)" efter man pluggat in den. Har testat att avinstallera drivrutinerna, samt testat olika drivrutiner i enhetshanteraren.

Försökte ringa MS för att få hjälp med det, men de kastade bara mig mellan Windows och Xbox supporten en massa gånger, och tillslut bröts samtalet mitt i en kö(snackade med båda supportsen två gånger, och jag var på väg till Windows supporten för en tredje gång när samtalet bröts).

Så jag tänkte kolla om någon här på forumet har någon idé på hur problemet kan lösas.

Av ArakanI2
Skrivet av Pellemanify:

Har tyvärr ingen bild att visa men vet inte heller var jag ska skapa tråd för detta så hoppas ni förstår.

Till frågan. Har inte råd med egen 3-d printer för tillfället så kan man få det utskrivet någonstans eller finns det kanske till och med en villig själ här på sweclockers som skulle kunna printa ut det och skicka mot betalning självklart?

Det finns många olika tjänster för att köpa 3d utskrifter. http://www.shapeways.com/ är en utav de största.

Annars finns det många med 3D skrivare på Sweclockers. Testa att lägga ut en köpes annons så ska du nog hitta någon.

Av ArakanI2

Gjorde lite kläder under dagen i Marvelous Designer, och renderade snabbt i Modo. Skulle behövas läggas lite mer efterarbete på dem. Det ända jag gjorde var att jämna ut dem lite då man såg delar av den lågpolygoniska modellen igenom de tajta delarna.

http://nukeaduke.com/img/outfit_2.jpg

Av ArakanI2

Renderade nyss denna bild i Modo:

http://nukeaduke.com/img/buns.jpg

Av ArakanI2
Skrivet av issue:

den har lite problem med svengelska..
körde in installationen på engelska, men här och där dyker svenska ord upp, speciellt programnamn.

På startmenyn

Most Used:
Kom igång
kartor
get Skype
Alarms & Clock

Om du hittar en lösning på det får du gärna posta den i tråden, och pinga med mig.
Det ser för jävligt ur med två språk blandade.

Testade att avinstallera det svenska språkpaketet, men det hjälpte inte...

Edit: Hittade en lösning!

http://superuser.com/questions/505989/how-to-change-default-l...

Av ArakanI2

#dettatarintelångstund

Det stämde dock!

Skickades från m.sweclockers.com

Av ArakanI2
Skrivet av anon100733:

Najs, blev ju riktigt bra!

Du skulle ha gjort så att den passar på din hemnyckel.

Av ArakanI2
Skrivet av anon100733:

Hej!

Jag vet inte vad tidsgränsen är för skapelserna här. Men det här gjorde jag nyss, tycker den blev lite rolig.

http://i.imgur.com/6cY9h2D.png

edit:
här kommer en mer helhjärtad skapelse. också blender. Har skickat den för 3d printing med polished bronzed steel
referens: http://zeldawiki.org/images/2/2c/Link%27s_Awakening_-_Face_Key.png

https://i.imgur.com/qNbR1BQ.png]https://i.imgur.com/qNbR1BQ.png

Najs, posta gärna en bild på resultatet. Har själv en 3d skrivare, men den skriver bara ut i plast. Finns lite bilder på saker jag printat i denna tråd: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1274926-3d-printer-zort...

Senast modellen och renderingen. Som vanligt, modellerat i Maya och renderat i Modo.

http://nukeaduke.com/img/Argon.jpg

Av ArakanI2

Lekte runt lite i Marvelous Designer, och renderade sedan klänningen i Modo.

http://nukeaduke.com/img/dress_1Ani.jpg

Av ArakanI2
Skrivet av spel565:

This item is no longer for sale, but if you have purchased it, you will still have access to it.

Ångrade dom sig??

"Sorry

The Steam Community is currently unavailable. Please try again later."

Alla betalmods funkar nu igen.

Av ArakanI2

Folk verkar inte förstå hur mycket tid det tar att göra en så pass enkel sak som ett svärd. Med partikeleffekter, highpoly, lowpoly, level of detail modeller, texturer för alla möjliga olika pass och animationer så kan det utan problem ta 20 timmars arbetstid.

Och att någon då vill ta 2:- i betalt, för att han/hon lagt ner den tiden på att skapa ett svärd är väll inte så jävla farligt? Det är ju trots allt skaparen själv som väljer om han/hon vill ta betalt eller inte.

Utöver det så har personen antagligen lagt ner några tusen timmar för att utveckla sig, så att man ligger på en nivå som är jämförbar med nivån som modellerna i spelet håller(antagligen kommer moddarna se bättre ut, för 3d grafikerna som jobbar i spelindustrin har mycket mindre tid på sig att göra färdigt en modell än va de själva önskar att de hade).

Skrivet av SwedenVirre:

En donations knapp er bra mycket smidigare, jag donerar hellre en summa som jag vet att jag kan undvara utan att min ekonomi går i bitar(jag är väl en av få som har det jävligt tight)

En donations knapp skulle lösa det mycket smidigare, man kan plocka ner det testa så allt funkar bra och skulle man sen gilla modden så donerar man. Skulle det sen vara så att du köper en modd till ett spel, det lirar bra första gången du testar och efter någon dag så kommer där en patch till spelen och modden är inte användbar. Moddskaparen skiter sen i att uppdatera och modden du gav 50 spänn för som du kunde lira i så pass liten tid.

Tycker inte det är det bästa sättet, där finns ju såklart moddar som folk laggt väldigt mycket tid på t.ex Black Meza som jag personligen laggt pengar på.

Sen finns där ett hav av modds som jag aldrig skulle ta i tång med. Donations knapp är det självklara valet!

Man har som sagt 24 timmar på sig att ångra köpet.

Visst, modden kan sluta att fungera i framtiden. Men då Bethesta antagligen inte kommer patcha spelet någon mer gång, så kommer det antagligen att bero på någon annan mod som du laddar ner, och då får såklart utvecklarna av moddarna lösa det. På samma sätt som det funkar på Nexusen nu.

Och det är även en investering för både Valve och för Bethesta att lansera något som detta. Det måste till ny mjukvara, jurister måste skriva avtal som skyddar både skaparen och distributören. Betallösningar måste skapas, kod måste skrivas så att moddarna fungerar att ladda ner efter man betalt för sig.

SDKn som Bethesta har måste integreras med Valves Steamworkshop och deras betallösning. Personal hos Valve måste utbildas/anställas som kan hjälpa skaparna med eventuella problem med den ekonomiska biten(både utbetalningsdelen, vilket är ganska komplicerad att få till rätt om man inte bor i USA. Tro mig angående detta. Jag har fått betalt av Valve då jag fått innehåll godkänt och inlagt i Team Fortress 2) och skatte delen. Det måste säkert in ny personal som sköter och granskar utbetalningarna så att inget blir fel där.

Valve har nyligen lanserat en automatisk process så alla som inte är Amerikanska medborgare kan ansöka om skattenummer hos IRS via Valve, istället för att göra det själv. Detta underlättar jättemycket för skaparna, och det är verkligen uppskattat av de som lägger upp innehåll i Steamworkshop. Istället för att skicka in det via brev eller fax till skatteverket i USA, så kan du nu fylla i några formulär på internet. Och inte nog med det, istället för att sitta som ett frågetecken och fundera på hur man ska fylla i formuläret, så finns det nu beskrivande text som förklarar hur allt ska fyllas i.

Allt detta kostar pengar. Visst, Valve och Bethesta har redan mycket pengar, men det är ingen ursäkt för att de ska utföra en massa arbete gratis.

Av ArakanI2
Skrivet av Pejnar:

Asså helt ärligt. Vad håller Valve på med nu för tiden? Steam VR, Steambox, någon handkontroll, greenlight och massa prerelease/ early acces dynga osv. De fokuserar på fel saker tycker jag. Släpp Half Life 3 istället! och tjäna tonvis med stålar.

Hur många av Valves utvecklingsteam tror du de sätter på att utveckla hårdvara? Eller sitt greenlight system, eller något annat av det du listade?

De anställer NYA personer för alla dessa projekt. De plockar inte random 3D grafiker och säger "hej, nu ska du börja utveckla Steam VR", utan de sätter ut en annons på sin hemsida där de skriver "Hej, vill du vara med och utveckla framtidens hårdvara, ansök HÄR".

Av ArakanI2
Skrivet av AMD-FX:

Frågan är hur ska man veta om just den modden är det man letar efter. Man blir ju tvungen att betala för nåt som man kanske inte vill ha sedan eller att den inte är kompatibel med nån annan mod som man "måste" ha. På nexus står det ju lite info om vilka mods den inte är kompatibel med, men det gör det väl inte på workshop?

Man har 24 timmars ångerrätt. Och det är självklart upp till skaparen att lista vilka moddar som modden inte är kompatibel med, på samma sätt som det är på Skyrim/Fallout/Whatever Nexus.

Och det är omöjligt för moddskaparen och veta vilka moddar som modden inte kommer fungera med innan folk har börjat använda modden. Men när det väll ramlar in information om det så kommer nog skaparen att lägga in det i informationen på Steam, på samma sätt som de tidigare gjort på Nexusen.

Av ArakanI2

När ska folk sluta snacka i nattmössan? Valve tar inte 75%, utan de tar sin standard 30%.

Samma procent som de tar på AAA spel och hattar till Team Fortress 2. Samma procent som Apple och Google tar för appar på respektive app butiker.