Inlägg

Inlägg som dajv har skrivit i forumet
Av dajv

Kanske frångår rubriken en aning men att "degoogla" är en intressant tanke tycker jag! Men har någon kikat på /E/os Android (eller vad det kallas) jämfört med LineageOS? Om jag förstår den ROM rätt så syftar ROM till att tillhandahålla mer privacy. Har dock inte testad som jag vet ej hur den är osv.

Av dajv

Netgear Nighthawk R7000P problem med trådlöst

Hej!

Har problem med att få igång det trådlösa nätverket för en Nighthawk R7000P och behöver idéer på vad som kan vara fel.

Det står tydligt när man loggar in på routern att Wireless är Off men allt vad jag kan hitta är aktiverat så att det trådlösa borde synas i nätverkslistan så att man kan ansluta men det gör inte nätverket. SSID är inte dolt och har försökt att ansluta med dator till trådlösa manuellt men lyckas inte. Om jag väljer att köra nätverket dolt (avaktiverat att SSID ska synas) så går det inte heller att ansluta om man försöker manuellt. Avaktiverar jag det trådlösa via inställningar på routern slutar lampan för 2,4 GHZ eller 5 GHZ, vilket jag nu väljer, att sluta blinka så den stängs väl av. Men även om jag återaktiverar det kan jag inte hitta det i min nätverkslista och ansluta.

Har uppdaterat till senaste firmware. Testat att reseta routern och köra både "Wizard" eller "manuella/advanced" settings för att konfigurera router men inget gör så att det trådlösa nätverket syns.

Tack på förhand!

Av dajv

Identifiera om SSD är sönder

Hej!

Jag undrar om det finns något sätt att identifiera om en SSD är sönder eller inte. Häromdagen crashade datorn och jag installerade om Windows och la det på min andra SSD. När jag går in i Windows och kollar på Computer Management/Disk Management så ser jag enbart 8 MB av den SSD som crashade, det borda vara 160 GB som disken innehåller. Tidigare i mitt liv när datorn har crashat så har ändå hårddisken synts i Disk Management och man kan formatera och ordna till den där...

Min fråga är om hårddisken är sönder eller är det något jag har missat att göra?

Tacksam för alla förslag!

Av dajv

Är sugen på att beställa en Oneplus X idag när dom kör utan invite. Men är lite nyfiken hur ni upplever kameran jämförelse med vad ni hade tidigare?

Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av dajv

Jag letar också efter en prisvärd TV för max 8k. Har varit inne och kollat dom TV-apparaterna ni har länkat och även denna Philips för 8K på dustin:

https://www.dustinhome.se/product/5010867706/55put6400?ssel=f...

Har tidigare haft en philips som jag har varit nöjd över och därför kollar jag på den.

Av dajv

@DBDev:

Köp istället ett block och en penna. Räckte för mina tre första år på Chalmers och sedan hade jag en surfplatta de sista två åren när det blivit mycket powerpoints men man hade klarat sig utan en.

Mitt tips är att inte lägga för mycket pengar på datorn =). Spara dom till allt annat du kommer behöva istället. Finns skoldugliga datorer för 5000 SEK.

Lycka till.

Av dajv

Xperia Z1 Compact hänger sig.

Sitter med en Xperia Z1 Compact som nu har börjat att hänga sig lite då och då. Displayn fungerar och man ser allting som vanligt men touchen lägger av så man kan inte göra något. Alla knappar fungerar på sidan funkar. Startar jag om telefonen med Powerknappen+VolymUp så funkar touchen igen. Men nu har detta börjat hända minst nångång per dag vilket är lite irriterande.

Har Lollipop (den är inte rootad) på telefonen och testat att göra en Factory reset men det funkade inte, fortfarande samma problem. Någon som har nåt förslag på vad det kan vara?

Av dajv

Sitter i tankarna om att köpa en ny mobil och sett att LG G3 kostar idag 3500 SEK vilket är enligt mig ett bra pris för telefon. Tänkte höra om ni anser att det är värt att köpa G3 idag?

Känner att de prisnivåer som dagens nya telefoner, typ S6 osv kostar är alldeles för mycket...

Av dajv

köpa Microsoft Surface Pro 3 nu eller vänta?

Sitter och överväger att köpa en Microsoft Surface Pro 3 och ha som Surfplatta/dator. Men läst lite om att Surface Pro 4 eventuellt skulle kunna släppas inom en snar framtid. Dock har jag väldigt dålig koll på Surface pro-serien så jag vet inte om det är värt mödan att vänta eller inte? Tänkte höra med er som har mer erfarenhet av Microsoft Surface Pro-serien om det är värt att vänta eller om man skall köpa nu

Tack på förhand!

Av dajv
Skrivet av hunden:

Inställningen heter "pixel format" i grafikkortsinställningarna (Catalyst) och den ska sen ställas på RGB 4:4:4 Pixel format PC standard (FULL RGB) för att det ska funka. Med en Philips-TV räcker det med enbart den inställningen, man behöver inte (eller kan inte) ändra något i själva TV:n.

Detta verkar ha löst mitt liknande problem.

Av dajv

Lösningen för mitt problem finns i länken ovan

Av dajv

Problem med koppling mellan TV och dator.

Jag har kopplat ihop min dator och TV med en HDMI-kabel. Dock har jag fått ett problem att TV ibland får en helt orange och konstiga färger och man måste byta kanal och sedan byta tillbaka till hdmi-kanalen för att den vanliga färgen ska komma tillbaka. Hur ofta TV får färgfelet varierar. Jag tror att det egentligen är fel på datorn och inte TV för jag har även en PS3 inkopplat som det inte är några problem med. Detta problemet dök upp när jag formaterade datorn för någon månad sen. Jag har provat att skaffa de senaste drivrutinerna men inget verkar hjälpa...

Tänkte se om någon här på Sweclockers har haft något liknande problem alternativt kan nåt bra tips på vad man kan göra....

Vad jag har provat är att byta hdmi-kabel och portar på TVn men inget fungerar. Har provat att avinstallera/installera om drivrutiner på datorn.

Av dajv

Finns det någon Dayz: StandAlone-kanal på mumble? Är några polare som kör det ibland.

Av dajv

Att inte Microsoft gör ett XP-theme för windows 7. Då kan man få lite XP-känsla igen

Av dajv
Skrivet av chrisragnar:

Köp inte vapen för SC det är inte värt. Köp lite rolig camo eller en player studio-hjälm ist. Light assult är nice, dock inte så bra i squadplay imo. Men roligt solo.

Asså, det är inte värt nya vapen i spelet? Det jag kan sakna som lightassualt är mer ammo i vapnet. Gillar Heavyassualts vapen rätt mycket. En sådan variant fast för lightassualt hade varit gött. Vad är värt att spara/bränna SC på då? Någon som har bra förslag för varje klass? alternativt fordonstillbehör.

Av dajv
Skrivet av ozo64:

Håller med. Har också en 2009'a. Funkar strålande.

Har också en MBP 2009, SSD+RAM uppgradering gör väldigt stor skillnad.

Av dajv

Köp en ny disk och sätt i den och donera den till någon behövande. Då har du gjort månadens goda gärning

Av dajv

Jag och några polare har bytt server till Cobalt och spelar NC. Kör mest Light/Heavy assualt och ibland Engineer... Gillar Light Assualt mest och funderar lite på vilket vapen som kan vara värt att investera i. Samlar dock Certs till C4 just nu men har funderat på att faktiskt stödja utvecklarna och köpa SC.

Av dajv

Panasonic viera TH-42PX80 hdmi-problem, ingen bild.

Jag har kommit över en gammal TV Panasonic viera TH-42PX80 men har problem med HMDI-portarna.

Kopplat till TV via hdmi har jag ett PS3 och en dator. Dock får jag inte bild oavsett vilken av de tre HDMI-portarna som används. Har jag kopplat TV till datorn så känner datorn av att den är kopplad till en Panasonic TV men som sagt ingen på TV:n så någon form av signal måste den känna av. Någon som vet om man kan felsöka alternativt undersöka om alla HDMI-portarna är sönder eller kan ha en lösning på problemet?

Tack på förhand.

Av dajv

Började spela Planetside 2 i söndags med några polare. Riktigt fint spel. Just nu kör vi Ceres som Terran. Inga som spelare på den servern?