Inlägg

Inlägg som Esciro har skrivit i forumet
Av Esciro
Skrivet av JonkenPonken:

Den där funktionen har funnits hur länge som helst. iaf i Windows 10 Pro.

Var tvungen att googla och fick fram att det dök upp redan i 1607. Ibland saknar man tidsbegrepp helt.

--

Har haft 1903 i några dagar nu och har inte haft några problem ännu. Håller dock med ovanstående om inställningar/kontrollpanelen. Mest irriterande är när ett program inte finns med eller inte går att avinstallera i inställningar men går utmärkt i kontrollpanelen. Händer visserligen inte särskilt ofta, men förstår inte varför de inte kan slå samman funktionerna. :S

Har även märkt att så fort jag öppnar en mapp så körs det inbyggda anti-viruset igång med 15 % CPU. Har inget minne av att det var så aggressivt i tidigare versioner.

Av Esciro
Skrivet av sleepyoh:

Kör både hörlurar och stereo inkopplat, byter källa nere vid ljudikonen klickar går in i inställningarn, blivit lite jobbigare att komma fram men what ever, Har jag hörlurar som källa kan ibland vissa spel komma i högtalarna men TeamSpeak i hörlurarna, får beroende på vad jag gör disabla högtalarna trots att källan ska vara hörlurar. Felfritt annars.

Hade önskat mer enhetligt mörkt tema, känns fult som fan. Nya ljusa temat är jäkla fint dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Om jag inte missförstått dig använder du ljud på samma sätt som mig och jag växlar via ljudikonen direkt: https://imgur.com/a/4BUDVdY. De lade till den funktionen för nån enstaka storuppdatering sen (tror det var när de lade till nya ljudinställningar) och är väldigt smidigt.

Av Esciro

Har en 14 dagars Xbox Live Gold-kod som jag fick med en kontroll och som skänkes via PM.

Av Esciro

Teknikproffset 50 kr vid minst 300 kr, gäller till 15/9.
17ccf59a

www.teknikproffset.se/

Av Esciro

Lian Li PC-V1000 samt Corsair Carbide 200r

Har två chassin som inte används längre. Det ena är Lian Li PC-V1000 som gissningsvis köptes 2004 eller 2005, fortfarande stilrent silvrigt aluminium men är givetvis lite annorlunda utformat än dagens chassin. Funkar bra till enklare byggen där moderna funktioner som kabeldragning bakom moderkort eller bakplåt till CPU-kylaren inte är krav. För den som inte spelar spel med diskett längre skulle en kortläsare kunna monteras i stället (finns ingen diskettenhet, bara lucka). I botten på fronten finns ljudingång, utgång, 2 x USB 2.0 samt Firewire.
I bakre änden vid fläktplatsen syns den enda modifikationen som har gjorts. Lite osäker på vad som har gjorts, men antar att det var för att göra en 92mm plats (chassit köptes av en annan familjemedlem). I botten av chassit finns en broms som låser bakhjulen.

De två monterade fläktarna är oanvända 120mm Corsair originalfläktar som kom med ett annat chassi.
Den vita lådan innehåller originalskruvar.

Sweclockers recension från 2004
http://web.archive.org/web/20040816053342/http://www.sweclock...

Anandtechs recension har mycket bilder och text:
http://www.anandtech.com/show/1310/3

Den svarta Corsairlådan är uppenbart modernare och är luftigt och trevligt att bygga i. Chassit är i bra skick och dryga året gammalt. I lådan sitter 2 x 120mm fläktar (original) + Scythe Glide 140mm på sidan. Om köpare är intresserad kan den få med ytterligare två oanvända Corsair originalfläktar (från ett chassi som köptes i augusti i år) på 120mm respektive 140mm.
Originalskruvar finns i den bruna lådan. Originalkartong samt emballage finns så kan tekniskt sett skickas även om jag föredrar att den hämtas.

Länk prisjakt med spec till Carbide 200r: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1451909

För Corsairchassit tänkte jag mig 200 KR och för Lian Li gäller budgivning.

Hör av er om ni har frågor.

Kan väl avsluta med en marknadsreferens då jag haft en annons ute tidigare innan Sweclockers byggdes om och därför inte syns: #15224613

Läs hela annonsen här

Av Esciro
Skrivet av kaya:

Törs man handla från Eucomtech.se? 12 omdömen och 5 av dom är under utredning av prisjakt, det betyder att 5 av dom är väldigt dåliga.
Varför utreder aldrig prisjakt många positiva kommentarer under kort tid?

Finns en tråd om det på Sweclockers från i år: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1430165-eucomtech-webbu...

Det är en dansk nätbutik (heter Computergrej i Danmark) och folk har fått det de har beställt. Som jag förstår det utreds omdömena pga de som recenserat aldrig har handlat från butiken.

Av Esciro

Detta är ett problem jag får vid varje större uppdatering i W10 (tex vid lansering, november i fjol och nu i augusti). Det viktiga är att installera den senaste versionen av media feature pack, Microsofts söksida är lite rörig så det är lätt att få fram gamla versioner som INTE funkar på datorer med nyare installerade uppdateringar. Det verkar som att du har testat KB3099229 (2015-11-09) samt KB3010081 (2016-03-31). Testa den här istället som är från 1 augusti https://www.microsoft.com/sv-se/download/details.aspx?id=5335... (KB3133719).

Efter det senaste släppet funkar GTAV och alla andra program som krävde de filerna för mig igen. Hoppas det löser sig för er också och som sagt om ni drabbas av samma problem igen vid en framtida uppdatering av Windows, sök efter media feature pack från samma månad så ska det ordna sig!

Av Esciro

Jag fick också problem häromdan när jag skulle skapa en avbildning till USB:t. Koden kommer jag inte ihåg, men problemet berodde på att antivirusprogrammet reagerade på autorunfilen som skapades på USB:t och trodde det var nåt lurt på gång. Lösningen i mitt fall var att tillfälligt stänga av realtidsskyddet.

Av Esciro

Fick tre problem efter uppdateringen som nu är lösta.

  • GTA V ville inte starta. Visade sig vara samma problem som efter novemberuppdateringen i fjol där media feature pack måste installeras om eftersom jag kör en N-version av Windows. Endast denna version löste problemet https://www.microsoft.com/sv-se/download/details.aspx?id=5335...

  • Liksom en uppdatering i mars slutade Xbox One kontrollern att fungera korrekt, men märkte bara av det i Discord då pratknappen slutade att fungera. Bara att gå i i enhetshanteraren och återställa drivrutinen till den från januari 2015.

  • Vivaldi ville inte vara standardwebbläsare längre och fick gå in och ändra i kontrollpanelen (gick inte att justera i inställningar".

Av Esciro

Några Humble Bundle-nycklar som skänkes (aktiveras i Steam).

Shadowrun Returns - http://store.steampowered.com/app/234650/?l=swedish
TransOcean: The Shipping Company - http://store.steampowered.com/app/289930/?l=swedish
WARMACHINE Tactics - http://store.steampowered.com/app/253510/
WARMACHINE Tactics - Mercenaries Faction Bundle (DLC)

Av Esciro
Av Esciro

Monaco

Har en nyckel till Monaco. Nyckeln kräver ett Humble Bundle-konto för att kunna aktivera spelet till sitt Steam-konto.

http://store.steampowered.com/app/113020/

Av Esciro

Användare: @Erwya
Typ av affär: Försäljning av HD
Tillvägagångssätt: Möte/hämtning
Produkt: 2 x 1 TB WD Black
Omdöme: Bara positivt, trevlig kund, inga konstigheter.

Slutbetyg: 5/5

Av Esciro

Det har du i och för sig rätt i, kanske blir en sån istället.

Hur är det då om jag har kvar min Maxtor IDE hårddisk kvar som lagringshårddisk, kommer den att påverka resten utav datorns prestanda negativt mer än just den är segare än de andra hårddiskarna?

Av Esciro

Fråga om systemdiskar

Har funderat på att köpa en ny systemdisk till datorn att ha Windows Vista och program på. Har just nu en Samsung (Samsung SV4084H, 40 gigabyte) hårddisk som säkert är iaf 5 år gammal och är en IDE hårddisk. Tänkte byta ut den till en ny SATA hårddisk och undrar vilken jag borde köpa? Den nuvarande systemdisken springer runt i 5400 rpm och har 2 MB cache minne.

Jag har förutom min Samsung även en till IDE hårddisk, en Maxtor 6Y080L0 80 gigabyte och en Seagate Barracuda på 320 gigabyte SATA (modell ST332062) som lagrings hårddiskar.

Enligt Vistas poäng system har mina hårddiskar en 4:a i poäng och det jag undrar är om jag byter ut min systemdisk till en ny SATA disk kommer jag få bättre prestanda då? eller drar min andra IDE disk ner prestanda på något sätt så att den också måste bytas?

I vilket fall som helst tänker jag byta ut min systemdisk eftersom den framför allt är för liten för att ha både OS och program på och undrar vilken hårddisk som skulle kunna passa mina behov? Hade inte tänkt att lägga ut mer än max en tusing.

Har funderat på den här, duger den som en systemdisk?